AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6558
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa ericc64 » So 02. Dec, 2017, 13:43

Je to mozne ze pri 6 jadre ta doska kuri aj 80C... Ja som skusal ten horny pasiv a bol riadne horuci a to ukazovalo 65C.

0,025V viac je v pohode, ja mam CPU load calibratioan na 2 ... Tebe to pada bud kvoli vysokej teplote dosky, alebo malo V . Pri 4Ghz potrebuju niektore kusky aj 1,4V + , takze tych 1,35V je urcite malo. Ale nema to zmysel honit kvoli 100mhz, daj ho na 3,9 a skusaj co najmensie V.
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I Gaming Plus AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + Noctua NH-D14 @ Black + 2x Noctua NF-A12x25 RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3466 MHz CL14 VGA: Sapphire Nitro+ RX 580 8GB @ 1411/8000 MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x Noctua NF-A12x25 SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: Corsair HX 850 Platinum CASE: ???? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

Užívateľov profilový obrázok
MaceKx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2903
Dátum registrácie: So 26. Feb, 2011, 16:55
Bydlisko: Skalica

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa MaceKx » So 02. Dec, 2017, 13:45

No teploty dosky su fakt vysoke pri plnom zatazeni CPU nieje problem aby napajacie kaskady mali cez 80°C. Ja mam napatie 1,4 V ked som nemal vodu na GPU bolo v skrikne horuco a tie kaskady mali fakt taku teplotu. Teraz je to lepsie a pohybujem sa okolo 55-60°C. Teplotu CPU mám 50°C pri plnom zatazeni, GPU 60°C. Je to normalne s tym napatim ako som pisal mam 1,4 V ukazuje 1,424 V. Tie pamate no skus 3200 MHz CL18 a daj mi aspon 1,4 V.

Takto to vyzera neviem kolko ten PC uz ide bez vypnutia a tazi CPU+GPU:
Teploty.jpg
Inak troska OT:

Dokazem na dosku s B350 MSi Pc Mate pripojit este dalsie 3 GPU konkretne RX570 cez risery ? Bude sa to nejako byt ked budem mat 980Ti ako primarnu grafiku a tie tri ako banikov ? :)
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
CPU: AMD Ryzen R5 1600 3,2 GHz @ 4,00 GHz (1.4 V) CPU Cooler: Alphacool Eisbaer 360 + Alphacool 240 rad MBU: MSI B350 PC Mate RAM: G.Skill Flare X 2x8GB 2400MHz CL15 @ 3200 MHz CL19 (1,36V) GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming Golden EDITION @ 1513/8000 MHz Alphacool Waterblock HDD: WD Caviar Black 2TB 64MB Cache SATA3 SSD: Samsung 960 EVO 250 GB PSU: Corsair AX750 - 80+ Gold Case: Fractal Design Meshify C Mouse: A4-Tech T70 Bloody Keyboad: Logitech LCD: LG Ultrawide 34UM68 34" 2560x1080 21:9 OS: Microsoft Windows 10 64-bit Mobile phones: Sony Xperia T od 2012 už 7 let :)
Notebook: Acer Aspire 5750G (i3-2330M 2,2 Ghz, nVidia GT520M @ 875MHz, 120GB SSD, 750GB, 8GB, 15,6" HD LED)

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 02. Dec, 2017, 16:01

nejak mi nesedi ze tazis 100% cpu a mas maximalnu teplotu 38 stupnov (aj keby to bol 20 stupnovy offset tak je to len 58 stupnov)
dosku chladit malickym ventilatorom, kup nejaku 60mm - mozno tam zmestis 80mm - potvoru, pichnut napajanie tak aby isiel na 5V alebo 7V
bude prakticky nepocutelny a dosiahnes o dobrych 15 stupnov mensie teploty co vyrazne prospieva zivotnosti

ci ?

inak ja to tiez nezeniem a silno doporucujem radsej 3850MHz na nejakej rozumnej voltazi nez 4000 na sialenstve typu 1.45V, je to zbytocne
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
MaceKx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2903
Dátum registrácie: So 26. Feb, 2011, 16:55
Bydlisko: Skalica

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa MaceKx » Ne 03. Dec, 2017, 12:10

No miner je nastaveny defaultne na 8 vlakien cize ide na 70% CPU +/-. Snazil som sa to zmenit v nastaveni ale nepodarilo sa mi 10 by bolo ok si myslim. A je to na vode no. Ta teplota CPU 38°C je zavadzajuca smerodatna je ta Node cize 47°C.
CPU: AMD Ryzen R5 1600 3,2 GHz @ 4,00 GHz (1.4 V) CPU Cooler: Alphacool Eisbaer 360 + Alphacool 240 rad MBU: MSI B350 PC Mate RAM: G.Skill Flare X 2x8GB 2400MHz CL15 @ 3200 MHz CL19 (1,36V) GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming Golden EDITION @ 1513/8000 MHz Alphacool Waterblock HDD: WD Caviar Black 2TB 64MB Cache SATA3 SSD: Samsung 960 EVO 250 GB PSU: Corsair AX750 - 80+ Gold Case: Fractal Design Meshify C Mouse: A4-Tech T70 Bloody Keyboad: Logitech LCD: LG Ultrawide 34UM68 34" 2560x1080 21:9 OS: Microsoft Windows 10 64-bit Mobile phones: Sony Xperia T od 2012 už 7 let :)
Notebook: Acer Aspire 5750G (i3-2330M 2,2 Ghz, nVidia GT520M @ 875MHz, 120GB SSD, 750GB, 8GB, 15,6" HD LED)

medove
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Št 26. Okt, 2017, 08:24

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa medove » Pi 08. Dec, 2017, 16:18

zdravim moc sa nevyznam do tych ramiek ale co som cital cele vlakna tak je mozne pretaktovat ramky. https://www.alza.sk/crucial-16gb-ddr4-2 ... 253098.htm cize by som z tejto vedel vytiahnut vyssiu frekvenciu ako tych 2400? skusal niekto tento konkretny typ? btw mam r5 1600 a b350 pc mate
odhodlavam sa pustit do toho taktovania aj procesora aj ramiek ale nikde nie su nejake konkretne navody na to :( vzdy ked citam tak uz len nejake konkretne vysledky :/

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6558
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa ericc64 » Pi 08. Dec, 2017, 19:23

2666mhz urcite, max tak 2933mhz so stastim aj viac :D youtube je toho plny ,,, zvysis nasobic a tym to skoro aj hasne :D

pokukaj videa ... https://www.youtube.com/watch?v=B4BuyLW66Ao
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I Gaming Plus AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + Noctua NH-D14 @ Black + 2x Noctua NF-A12x25 RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3466 MHz CL14 VGA: Sapphire Nitro+ RX 580 8GB @ 1411/8000 MHz + Raijintek Morpheus II Black + 2x Noctua NF-A12x25 SSD: Crucial MX500 500GB M2 PSU: Corsair HX 850 Platinum CASE: ???? LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

Užívateľov profilový obrázok
Kimif123
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1229
Dátum registrácie: Pi 13. Máj, 2016, 15:35
Bydlisko: Nitra

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa Kimif123 » Po 12. Feb, 2018, 20:13

https://www.tweaktown.com/reviews/8520/ ... ndex9.html

Čo nato vravíte? Podľa mňa ten 2200G s tou IGP je veľmi dobrý deal! V datacompe ho už aj majú na sklade za rovných 100€. Podľa prvých testov to má výkon skoro ako GT1030 a to je gpu za 70€ prosím pekne!
CPU: Intel i5 9400f Cooler: Scythe Fuma MB: MSI Z370M GAMING PRO AC RAM: Kingston 2x8 GB DDR4 3200 MHz CL16 HyperX Predator GPU: MSI GTX 1060 ARMOR 6G OCV1 SSD: Samsung 970 EVO 500GB SSD NVMe HDD: WD Red 2 TB PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold CASE: Corsair Air 240 Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Creative SB Z + HyperX Cloud I + Logitech X-530 Monitor: Dell P2414H OS: Win 10 64bit

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15360
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 12. Feb, 2018, 20:31

Skoda problemov s ovladacmi v recenziach, inac pekne. Osobne cakam kym budu OK ovladace, potom spravim z toho HTPC.

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6717
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa stiv » Ut 13. Feb, 2018, 09:59


castelL
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2835
Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Bydlisko: Košice

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa castelL » Ut 13. Feb, 2018, 10:47

Konečne niečo zaujímavejšie.

Datáč aj 2400G má skladom.

Užívateľov profilový obrázok
Filipsss
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 126
Dátum registrácie: Ne 08. Apr, 2012, 14:22

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa Filipsss » Ut 13. Feb, 2018, 11:46

vyzera to na zaujimave CPU do lowendovych zostav pre prilezitostnych hracov
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Ryzen 5 1600 CPU-cooler: MSI Core Frozr l Cpu cooler MB: MSI X370 Pro Carbon GPU: MSI Radeon RX 480 8G HDD: WD Black 1TB, Samsung Evo 840 120GB Basic RAM: Corsair Vengeance LED 2x8GB @3000 CL16 PSU: Corsair Vengeance 550W Case: Phanteks P400s Tempered, @Noctua NF-F12 Indudstrial PWM Monitor #1: 24" Samsung S24F350 Monitor #2: 18.5" BenQ G950A

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15360
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 13. Feb, 2018, 12:01

Ja si pockam na R3 2200GE, potom s kludnym srdcom budem moct pouzit 80W PicoPSU :).

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11095
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa Broslowski » Ut 13. Feb, 2018, 12:11

Ked doladia ovladace :) pre MOBA gamerov uplny jebot :)

Užívateľov profilový obrázok
kakocool
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 505
Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Prencov a obcas brava

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa kakocool » Ne 18. Feb, 2018, 00:54

Tak nevim ci sa da fagt 2400G dat na 4.55 a aj otestovat alebo je to iba bug. Zajimave by to bolo.
sorry tu je spravny link
https://www.pcgamesn.com/amd-ryzen-5-24 ... benchmarks
Naposledy upravil/-a kakocool v Ut 20. Feb, 2018, 16:08, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
flanker
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2803
Dátum registrácie: Pi 23. Máj, 2008, 20:43
Bydlisko: Brno, ČR

Re: AMD Ryzen - R5 a R3 modely (1600X, 1600 atd.)

Príspevok od užívateľa flanker » Ut 20. Feb, 2018, 15:37

Pokud někdo využije Zenstate a nebo chce taktovat pomocí děliček:

Obrázok
i7-5960X, i7-6700K, i7-4770K, i7-3770K, FX-9590, FX-9370, FX-8350, FY-8320,FX-8150,FX-8120, A10-7870K, A10-7850K,A10-6800K, A10-5800K, A8-5600K, A8-3870K@3740 MHz, A8-3850, AMD Phenom II x4 980 BE, AMD Phenom II x4 975 BE, AMD Phenom II X6 1100 BE@4314 MHz,Phenom II x6 1090T BE, Phenom II x4 970 BE, Phenom II x4 965 BE C3,AMD A64 x2 4600+ EE,AMD Phenom II X2 560 BE@4000 MHz, Athlon 64 3200+/ 3000+ (939/s754), Intel i7-3930K, Intel Core i7 980X@4550 MHz, core i7 2600K@4950 MHz, :-)

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"