AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » Pi 22. Jan, 2016, 20:45

Ahojte mam novy PC a procesor ma pri hrani az 88stupnov ( a to je po vymene original chladenia za toto: https://www.alza.sk/cooler-master-hyper ... d=18842846 predtym to bolo az 97 stupnov... viete mi nejak poradit ako znizit tu teplotu na priatelnu hodnotu?

len doplnim ze procesor ma mat taktovanie jadier na 3.7ghz ale HWmonitor mi ukazuje v max zatazeni 3989MHz

v kludnom stave napriklad ked toto pisem mam pustenu len Mozillu, CSGO, a HWmonitor sa teplota pohybuje 50-65stupnov ale ked zapnem PC a vojdem do biosu v kludnom stave mi ukazuje presne 40 stupnov...

som ztoho vprdeli ide mi o to aby moj procak nehorel pri hrani CSGO... predsa to nieje tak narocna hra

oplati sa vymenit to chladenie doplatit nejaky peniaz a kupit vodne chladenie? a ake po pripade. dakujem vopred za odpoved.

EDIT: nasiel som jeden pasivny a jeden aktivny vzduchovy chladic myslite ze by to pomohlo?
https://www.alza.sk/scythe-mugen-max-d2 ... 3590#popis
https://www.alza.sk/zalman-fx100-d45834 ... 3590#popis

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa landrower » So 23. Jan, 2016, 00:49

neni to nahodou ta seria amd procesorov co ma totalne nespolahlive monitorovanie teplot?
keby sa prehrieval, to spoznas, zance sekat, obmedzi vykon.... nebral by som to tragicky.

also, CM212 EVO podla vsetkeho neni uplne dobry chladic obzvlast pre AMD platformy

kazdopadne, viac na tuto temu napriklad>
http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-21 ... -apus.html
je to tam slusne opisane
(skratka teplota amd cpu neni to co si myslis ze je, a hlavne, programy ju zobrazuju zle, lebo nikoho netrapi ze na amd to dobre nefunguje)
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10819
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa quicky » So 23. Jan, 2016, 01:13

ale 212 evo som mal aj na podstatne vykurenejsich procakoch a nikdy take teploty neboli... prepac ,ze sa blbo spytam ,ale stane sa, nemas zle uchyteny chladic, hrubka vrstvy pasty,atd? skus prekontrolovat, a v max zatazi skus chytit pasiv toho eva, lebo pri 90st procak, bude viaaaac ako horuci cely.
King is back from VACation :D

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » So 23. Jan, 2016, 19:14

tak hlavne som zistil nasledovne: hram gta4 na full detailoch a ked sa chytim heatpipe alebo celeho pasivu tak je to vlazne ... takze si mslim ze to naozaj zle meria:)

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa landrower » So 23. Jan, 2016, 23:43

ono, procak meria pre seba dobre, ale software na to nieje stavany ;)
maloktory, ak vobec nejaky, precita korektne teploty AMD cpu novsich hlavne...
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » Ne 24. Jan, 2016, 07:42

ono najlepsie je ze som ho pretaktoval na 4.5ghz cez amd overdrive a ked spustim stability test tak amd overdrive mi ukazuje teploty od
37-39.5 C ale ked ten test nemam spusteny a vpodstate ani nic ine tak mi amd overdrive ukazuje teploty nad 60-70 C :D fakt tomu uz nerozumiem tvle...
quicky napísal:ale 212 evo som mal aj na podstatne vykurenejsich procakoch a nikdy take teploty neboli... prepac ,ze sa blbo spytam ,ale stane sa, nemas zle uchyteny chladic, hrubka vrstvy pasty,atd? skus prekontrolovat, a v max zatazi skus chytit pasiv toho eva, lebo pri 90st procak, bude viaaaac ako horuci cely.
nie nie je prichyteny dobre a pastu som nedaval prvy krat tym to nieje a ako som uz vyzsie pisal pasiv uplne dole pri cipe je vlazny tak neviem no

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10819
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa quicky » Ne 24. Jan, 2016, 13:07

pozri pokial ti netrotluje,alebo inak neblbne kasli na to,mozno tie amd maju fakt blbe senzory a programy ich zle citaju,pokial mas dole pasiv vlazny,tak neexistuje aby mal cip 90st...
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa landrower » Ne 24. Jan, 2016, 13:16

kilLeRko0o napísal:ono najlepsie je ze som ho pretaktoval na 4.5ghz cez amd overdrive a ked spustim stability test tak amd overdrive mi ukazuje teploty od
37-39.5 C ale ked ten test nemam spusteny a vpodstate ani nic ine tak mi amd overdrive ukazuje teploty nad 60-70 C :D fakt tomu uz nerozumiem tvle...
ak sa nemylim, je to thermal margin - o kolko sa musi navysit aktualna teplota, aby CPU dosiahol kriticku teplotu..
inak povedane, ak vies ze kriticka teplota je 90°C napriklad, thermal margin je 35, tak aktualna teplota je 55, pri 60 je aktualna teplota 30, a tak podobne. (ak sa mylim kludne nech ma niekto opravi, ale malo by to byt nieco taketo)
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » Ne 24. Jan, 2016, 17:44

v amd overdrive ukazuje thermal margin... v inych progremoch len stupne tak neviem... ale pokial amd overdrive a to thermal margin je to tak ako si to opisal tak sa fakt nemam coho obavat pretoze tam mam vzdy okolo 60C a pri stability test nejakych 40 :)

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » Po 25. Jan, 2016, 06:23

Co satyka stupnou by som to uzatvoril malo by to byt vpoho... teraz ma skor trapy to ze neviem ho nataktovat cez bios tak aom vcera skusal ten amd overdrive autooverclock skoncil na 4.4ghz a ja som to rucne dal az na 4.6 vzdy som pustal stability test a bolo to v poriadku ale... ako nahle som spustil nejaku hru po par minutach crash alebo mega lag tak som reinstaloval windovs a ide vsetko ako ma na povodnych nastaveniach 3.7ghz s turbom skoro na 4.0k...moja otazka znie ci tie crashe a nestabilitu sposobuje amd overdrive alebo by to mohlo robit aj pri taktovani cez bios?

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » Po 01. Feb, 2016, 23:30

zaujimave ze mi nikto neporadil core temp ten mi presne ukazuje teplotu :)

teraz otazka na skusenejsich ludi co taktuju procesory:

mam tento AMD AthlonII X4 860K Quad Core 3.7ghz zo zapnutym turbom cca 3.9ghz

momentalne mam turbo vypnute a mam to nataktovane na 4.4ghz z napatim 1,4250V pri mach zatazeni po par hodinach ma 42C je to v poriadku vzhladom na zivotnost procesoru? alebo ho odfajcim ?

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10819
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 02. Feb, 2016, 01:21

hmmm 1.425V a CM212EVO? a mas 42stupnov? asi by som zacal realne uvazovat ,ze ti to meria blbosti :)) pri takom napati pochybujem,ze by tento 20eurovy chlaidc takto chladil, ja som ho mal tusim na X955, alebo ako to mala presne a tam to islo pri taktovani poooodstatne vyssie...

tak samozrejme sme predpokladali,ze zakladne programy ako core temp a pod poznas :)
King is back from VACation :D

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » Ut 02. Feb, 2016, 17:06

no premna su zakladne programi cpuid speefan atd... :D o to nejde


no ked spustim amd overdrive tak mi ukazuje thermal margin presne tolko kolko kolko je max povolena teplota processoru a to je v mojom pripade 70C
priklad: core temp mi ukazuje teplotu jadier na 38C tak amd overdrive mi ukazuje thermal margin na 32C a kedze to presne suhlasi myslim ze to bude merat dobre :D


samozrejme ako som dal 1.425V tak ta teplota isla hore ako som spominal na tych 42C asi po 6hodinach hrania

ked mam ale mensiu voltaz tak je to niekedy menej stabilne a "zamrzne" mi windows ... ked mam toto vacsie napatie mam sice vacsiu teplotu a to asi o 7C ale hadam to nieje tak strasne moc :D

ide hlavne o to aby som ten procak v najblizsich troch alebo styroch rokoch neodjebal :) asi budem musiet castejsie menit pastu atd...

neviem ci by pomohlo na tom chladici pridat aj ten dalsi vetracik(ale asi nie kedze hned za pasivom mam na bedni ventilator co to vyvadza von)

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa landrower » Ut 02. Feb, 2016, 18:24

no, tam nieco neni uplne ok, lebo nemozes mat v zatazi do 40 stupnov, tak maju pretaktovane CPU v idle :D
/moja i5 v idle s AIO vodnikom 32-35 podla toho ci idle alebo lahke internetiky, to ju mam na 4GHz, to je taka normalna teplota relativne/
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10819
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: AMD AthlonII X4 860K Quad Core

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 02. Feb, 2016, 19:21

pozeral som na nete tie x4 a fakt maju celkom malo stupnov ,co som prekvapeny ked ludia do nich pustaju 1.5V pri OC a podobne :O

ako hovorim,kym mas vlazny pasiv pri sockete tak si pohode a evidentne v norme,nic sa neprehrieva:)
King is back from VACation :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"