Taktovanie Fx-6100

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 192
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » Ut 10. Jún, 2014, 16:27

Zdravim. Chcel by som sa vas opytat ci je mozne taktovat CPU AMD fx-6100 na tejto MB ASRock 980DE3/U3S3 + cpu chladic je CoolerMaster Seidon 120v. Dakujem za odpoved :)

Užívateľov profilový obrázok
j4ro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1013
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37
Bydlisko: Humenné

Re: Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa j4ro » Ut 10. Jún, 2014, 16:42

je môžné, aj relatívne jednoduché, keďže máš odomknutý násobič, ale doska ťa ďaleko nepustí, pretože nemá vhodné napájanie

na frekvenciu turba 3,9GHz by si sa mohol dostať,

v biose vypneš turbo, zvýšiš násobič na 19,5, a nastavíš napätie procesora
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 192
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » Ut 10. Jún, 2014, 16:46

A kúpiť nejakú lepšiu MB na taktovanie toho CPU sa asi neoplatí. Či?

Užívateľov profilový obrázok
j4ro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1013
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37
Bydlisko: Humenné

Re: Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa j4ro » Ut 10. Jún, 2014, 17:41

Akú máš grafiku?

Od taktovania veľa nečakaj. Je to skôr overenie limitu cpu, ako reálny skok vo výkone. Týmto by som sa riadil.
A ja som sa aj zariadil :-) . Podobnú dosku s napájaním bez chladiča som začiatkom roka vymenil.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 192
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » Ut 10. Jún, 2014, 19:51

Grafiku mám GTX 480 , ale mám len stock chladič ktorý by som chcel v blízkej dobe vymeniť ale neviem za aký. Ten hluk
sa nedá vydržať, šak to je jak lietadlo.

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 192
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » St 11. Jún, 2014, 17:09

Na kolko mam nastavit napätie procesora? Zatial som mal cas vyskusat iba 1.350 a pri tom mal cpu pri bf4 84 C° a to som ho mal zapnute 3min.

Užívateľov profilový obrázok
j4ro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1013
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37
Bydlisko: Humenné

Re: Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa j4ro » St 11. Jún, 2014, 19:21

Odkiaľ máš teplotu? Napätie môžeš zatiaľ nechať 1,35V

otvor pred testom [nastav vo View->Columns-min/max/value ] http://openhardwaremonitor.org/downloads/

otestuj s linxom [memory all, run 20] https://github.com/sanekgusev/LinX-old/ ... X-0.6.5.7z

potom hoď screen

vysokej teplote pomôže aj vdroop dosky [asrock by mal mať v biose CPU/NB Load Line Calibration, pohľadaj a nastav na high]

Ako máš namontovaného Seidona? Koľko ventilátorov máš na ňom, kam smerujú? Skús v biose nastaviť, aby dočasne PWM ventilátory aj čerpadlo išli naplno. [Mal by si to nájsť -> Monitor-> CPU Q-fan control a Chassis Qfan control - dáš disabled]

Tiež uvažujem o takomto bezúdržbovom vodnom chladič, preto ma zaujímajú súvislosti.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 192
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » St 11. Jún, 2014, 20:37

V HWmonitor mi ukazuje okolo 22C° v idle ale v speedfane mi ukazuje 50C° . A v tom Open HW Monitor mi ukazuje tiez tak 22C°.
Na seidonovi mam jeden fan(outtake) a inac uz v skrini nemam ziadne fany. Ale Sl dokupit nejaky dopredu skrine( tak do 5€)
Kolko to mam v tom linxe testovat?

Užívateľov profilový obrázok
j4ro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1013
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37
Bydlisko: Humenné

Re: Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa j4ro » St 11. Jún, 2014, 23:25

Outtake fúka cez radiátor ako na tomto obrázku?
Obrázok

V biose nastav v OC Tweaker - CPU load line calibration na HIGH a v HW monitor Fans na FULL ON. Tu máš video http://www.youtube.com/watch?v=YPrRtFvv8ys

V linxe klikni na ALL vedľa memory a v pravo RUN 20 a START.

Po dokončení sprav z Open HW monitora screenshot a hoď ho, napr. tu http://postimage.org/?lang=slovak
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 192
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » Št 12. Jún, 2014, 13:39

Presne tak ako to je na tom obrazku to mam aj ja.
Fany mam na FULL ON ale ten CPU Load line calibration nemozem najst.
Ten test som vcera stihol spravit iba 25min.
Mam v tom teste pokracovat?
http://postimg.org/image/qhi1nty49/

Užívateľov profilový obrázok
j4ro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1013
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37
Bydlisko: Humenné

Re: Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa j4ro » Št 12. Jún, 2014, 14:03

Ten program ti z nejakého dôvodu nevyťažuje procesor.

Stiahni alternatívu
http://download1uk.softpedia.com/dl/ed9 ... rnTest.zip

nastav si Open HW monitor a IntelBurnTest podľa mojich screenov a po dokončení znova hoď na postimg
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 192
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » Št 12. Jún, 2014, 14:32

Z neznámeho dôvodu mi to hodilo nejaký error.
Môžem vyskúšať Prime95?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Užívateľov profilový obrázok
j4ro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1013
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37
Bydlisko: Humenné

Re: Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa j4ro » Št 12. Jún, 2014, 14:42

Tu je novšia verzia linxu.

http://uloz.to/xKNrtPMB/linx-v0-6-5-mod ... -0-002-rar

Prime95 je tiež dobrý, ale pre dlhšie skúšanie, pretože zvyšuje zaťaženie procesora postupne.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 192
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » Št 12. Jún, 2014, 14:54

OK. Tento test už ide.
http://postimg.org/image/qhrv8wh99/

Užívateľov profilový obrázok
j4ro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1013
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37
Bydlisko: Humenné

Re: Taktovanie Fx-6100

Príspevok od užívateľa j4ro » Št 12. Jún, 2014, 15:05

Súhlasím. Teraz vidíš, že napätie na 3,9GHz nestačí.

LLC tiež môže pomôcť, takže riadok zo screenu nemáš v biose ukrytý?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"