PHP - prenesenie suboru na server

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

PHP - prenesenie suboru na server

Príspevok od užívateľa Rusty » Ne 29. Jan, 2006, 13:46

Zdravim, problem je nasledovny :

Z formulara html potrebujem uploadnut subor (obrazok) na server, chcem aby sa ulozil do urciteho folderu a do databazy sa zapisalo meno uploadnuteho suboru. Mam jeden skript, ale nefunguje :

Kód: Vybrať všetko

	if (is_uploaded_file ($_FILES['image']['tmp_name'])) {
		if (move_uploaded_file($_FILES['image']['tmp_name'], "uploads/{$_FILES['image']['name']}")) { // Move the file over.

			echo '<p>The file has been uploaded!</p>';

		} else { // Couldn't move the file over.
			echo '<p><font color="red">The file could not be moved.</font></p>';
			$i = '';
		}
		$i = $_FILES['image']['name'];
	} else {
		$i = '';
	}
Nenapise sa dokonca ani ziadna chybova hlaska. Moze byt chyba v nastaveni php.ini ? Alebo pripadne za nejaky skript na upload suboru z formulara na server budem neskonale vdacny :red:

Užívateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Wizik » Ne 29. Jan, 2006, 14:43

skus nieco pohladat na ww.jaknaweb.com
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Rusty » Ne 29. Jan, 2006, 15:25

Nic podobne tam nieje :cry:

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Rusty » Ne 29. Jan, 2006, 16:52

:D Super, problem vyrieseny, tesim sa ako blcha. Yes Yes Yes!

Kedze sa patri, ked niekto nieco vyriesi povedat, ako sa mu to podarilo, keby to riesil niekto dalsi, tak teda :

Kód: Vybrať všetko


<?php

include('mysql_connect.php');	// pripojenie do databazy

if (isset ($_POST['odoslat']))	{	// spracovat formular


// kontrola nazvu suboru - uploadnuteho obrazku
	if (is_uploaded_file ($_FILES['image']['tmp_name'])) {
		if (move_uploaded_file($_FILES['image']['tmp_name'], "Obrazky/{$_FILES['image']['name']}")) { // premiestnit subor

			echo '<p>Subor bol uploadnuty!</p>';

		} else { // Nepodarilo sa preniest subor
			echo '<p><font color="red">Subor sa nepodarilo preniest.</font></p>';
			$i = '';
		}
		$i = $_FILES['image']['name'];
		echo $i;
	} else {
		$i = '';
	}

} else {  //  Zobrazit formular	

?>

<form enctype="multipart/form-data" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">

<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="523288">

<fieldset><legend>Vyplnte formular</legend>

<p><b>Nazov suboru :</b> <input type="file" name="image" /></p>

</fieldset>

<div align="center"><input type="submit" name="odoslat" value="Odoslat" /></div>

</form><!-- Koniec formulara -->

<?php

} // koniec hlavneho prikazu

?>

LittleMan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1112
Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: NR - okolie, Brno
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa LittleMan » Pi 10. Feb, 2006, 21:43

a da sa takyto skript (alebo aj iny) spravit tak, aby dokazal zapisat nieco na ftp bez toho aby bol plny pristup k priecinku ??? - tzn. ,ze tam nejako zakomponujem login na ftp server
Life is short - enjoy it!
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)

Napísať odpoveď

Návrat na "Programovanie"