PHP - formular

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
LittleMan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1112
Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: NR - okolie, Brno
Kontaktovať užívateľa:

PHP - formular

Príspevok od užívateľa LittleMan » Št 26. Jan, 2006, 21:04

robim formular na registraciu userov a chcem nejako obmedzit, aby heslo nemohlo mat menej ako X znakov a neviem aky prikaz na to pouzit - pls help

Kód: Vybrať všetko

<?
 $zobraz=true;
if ($priezvisko!="" && $spravit="pridat") {
 $meno=trim($meno);
 $priezvisko=trim($priezvisko);
 $nick=trim($nick);
 $mesto=trim($mesto);
 $mail=trim($mail);
 $web=trim($web);
 
 $vysledok=MySQL_query (" SELECT nick FROM autori ",$conn);
 while ( $zaznam=mysql_fetch_array($vysledok) ) {
 	if ( strtolower($nick) == strtolower($zaznam[nick]) ) $nickexist=true;
 }
 if ( $priezvisko=="" || $meno=="" || $mail=="" || $heslo1=="" || $nick=="" ) {
	echo ("<b style='margin-left: 10px;  font-size: 12px'>Nezadali ste vsetky pozadovane udaje!");
 }
 elseif ( strchr($priezvisko,"\\")!="" ) {
	echo ("<b style='margin-left: 10px;  font-size: 12px'>Priezvisko nesmie obsahovat uvodzovky, apostrofy a spatne lomitka</b>");
 }
 elseif ( $heslo1!=$heslo2 ) {
 	echo ("<b style='margin-left: 10px;  font-size: 12px'>Kontrolne heslo bolo zadane nespravne!</b>");
 }
 elseif ( $nickexist=="true" ) {
 	echo ("<b style='margin-left: 10px;  font-size: 12px'>Zadajte ine prihlasovacie meno, vami zadane sa uz pouziva!</b>");
 }
 else { //AK JE FSEKO F POHODE
	$heslo=md5($heslo1);
	$datum=date(j).".".date(m).".".date(Y)." ".date(H).":".date(i);
	$prikaz= " INSERT INTO autori VALUES (".date(U).",
										'".$meno."',
										'".$priezvisko."',
										'".$nick."',
										'".$datum."',
										'".$mesto."',
										'".$mail."',
										'".$web."',
										'".$heslo."',
										0)";
	$zobraz=false;
	mysql_query ($prikaz,$conn);
	echo ("<br>&nbsp;<font style=\"font-size:12px; margin-left: 10px\">S radostou Vam oznamujem, ze ste boli uspesne zaregistrovany.</font>");
  }
 }
 if ($zobraz==true) {
?>
   <form name="registracia" method="post" action="index.php?action=reg">
	<input type="Hidden" name="spravit" value="pridat">
	<table align="center" class="tablem">
	<tr>
		<td class="tdm1" colspan="2"><b>Registracia noveho pouzivatela</b></td>
	</tr>
	<tr>
		<td class="tdm"><b>Meno</b></td>
		<td class="tdm"><input type="Text" name="meno" size="30" maxlength="15"></td>
	</tr>
	<tr>
		<td class="tdm"><b>Priezvisko</b></td>
		<td class="tdm"><input type="Text" name="priezvisko" size="30" maxlength="15"></td>
	</tr>
	<tr>
		<td class="tdm"><b>Login name</b></td>
		<td class="tdm"><input type="Text" name="nick" size="30" maxlength="20"></td>
	</tr>
	<tr>
		<td class="tdm"><b>Mesto *</b></td>
		<td class="tdm"><input type="Text" name="mesto" size="30" maxlength="30"></td>
	</tr>
	<tr>
		<td class="tdm"><b>Mail</b></td>
		<td class="tdm"><input type="Text" name="mail" size="30" maxlength="30"></td>
	</tr>
	<tr>
		<td class="tdm"><b>Web *</b></td>
		<td class="tdm"><input type="Text" name="web" size="30" maxlength="40"></td>
	</tr>
	<tr>
		<td class="tdm"><b>Heslo</b></td>
		<td class="tdm"><input type="Password" name="heslo1" size="20" maxlength="10"></td>
	</tr>
	<tr>
		<td class="tdm"><b>Kontrola hesla</b></td>
		<td class="tdm"><input type="Password" name="heslo2" size="20" maxlength="10"></td>
	</tr>
	<tr> 
		<td class="tdm" colspan="2" align="right"><input type="Submit" value=" Registrovat "></td>
	</tr>
	<tr>
		 <td class="tdm" colspan="2">
				<div style="margin:5px; font-size: 12px">
	 			udaje oznacene <b>*</b> nemusite vypånat. Vsetky ostatne udaje su povinne!
				</div>
		</td>
	</tr>
	</table>
	</form>
<? } ?>
Life is short - enjoy it!
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)

iwhy
VIP
VIP
Príspevky: 763
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa iwhy » Št 26. Jan, 2006, 21:33

Do tych podmienok kde zistujes ci su udaje vyplnene spraven dopln:

Kód: Vybrať všetko

... elseif(strlen($heslo1)<5){ //ak ma heslo menej ako 5 znakov
   echo ("<b style='margin-left: 10px;  font-size: 12px'>Heslo musi mat viac ako 5 znakov.</b>");
}

LittleMan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1112
Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: NR - okolie, Brno
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa LittleMan » Št 26. Jan, 2006, 21:51

dikes, velmi si mi pomohol - nepoznal som totiz prikaz "strlen" a nevedel som ho na strankach PHP najst
Life is short - enjoy it!
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)

Napísať odpoveď

Návrat na "Programovanie"