Funkcia mail() v php

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Funkcia mail() v php

Príspevok od užívateľa Rusty » So 07. Jan, 2006, 21:11

Zdravim vsetkych phpckarov :D

Potrebujem pomoct. Ked hodim skript na webzdarma.cz, tak sa pri registracii prostrednictvom funkcie mail() posle overovaci mail v ktorom su registracne udaje. Z toho vypliva ze ten skript co som napisal funguje. Ale ja by som potrebovatl, aby fungovalo to odosielanie mailov aj vtedy, ked ten skript spustam na svojom PC ( mam nainstalovany apache a vsetky tie udelatka, co su potrebne k tomu aby cele php ficalo tak ako ma).

Pravdepodobne bude treba nainstalovat nejaky smtp server na PC ? Alebo treba nieco zmenit v nastaveniach v php.ini ? Btw vsetko mi funguje (mam verejnu IP, cize ked ju niekto napise do prehliadaca, tak sa mu zobrazi moj web, fici aj sql). Len neviem rozbehat tu funkciu mail ... Poradi niekto ? :cry:

Dik

Užívateľov profilový obrázok
RP
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2621
Dátum registrácie: St 21. Mar, 2001, 20:00
Bydlisko: Kosice

Re: Funkcia mail() v php

Príspevok od užívateľa RP » Ne 08. Jan, 2006, 00:10

Rusty napísal:Zdravim vsetkych phpckarov :D

Potrebujem pomoct. Ked hodim skript na webzdarma.cz, tak sa pri registracii prostrednictvom funkcie mail() posle overovaci mail v ktorom su registracne udaje. Z toho vypliva ze ten skript co som napisal funguje. Ale ja by som potrebovatl, aby fungovalo to odosielanie mailov aj vtedy, ked ten skript spustam na svojom PC ( mam nainstalovany apache a vsetky tie udelatka, co su potrebne k tomu aby cele php ficalo tak ako ma).

Pravdepodobne bude treba nainstalovat nejaky smtp server na PC ? Alebo treba nieco zmenit v nastaveniach v php.ini ? Btw vsetko mi funguje (mam verejnu IP, cize ked ju niekto napise do prehliadaca, tak sa mu zobrazi moj web, fici aj sql). Len neviem rozbehat tu funkciu mail ... Poradi niekto ? :cry:

Dik
Mas to pod windowsom alebo pod linuxom ?

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Rusty » Ne 08. Jan, 2006, 00:49

win xp :red:

Užívateľov profilový obrázok
RP
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2621
Dátum registrácie: St 21. Mar, 2001, 20:00
Bydlisko: Kosice

Príspevok od užívateľa RP » Ne 08. Jan, 2006, 02:16

Rusty napísal:win xp :red:
Skus ci rozbehas tento

http://www.argosoft.com/mailserver/download.aspx

iwhy
VIP
VIP
Príspevky: 763
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa iwhy » Ne 08. Jan, 2006, 11:26

Mne to jeden cas bezalo, potom som preinstaloval win a o5 som potreboval debugovagt nejake skripty a mat funkcnu funkci mail(). Mozes si samozrejme nastavit smtp server nejaky externy lenze neviem uz ako ze mi to predtym slo no teraz chcel server odomna aj mail a prihlasovacie udaje a na to som neprisiel ako to posielat.

Takze asi fakt bude len riesenim vlastny smtp server.

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Rusty » Ne 08. Jan, 2006, 17:59

RP napísal:
Rusty napísal:win xp :red:
Skus ci rozbehas tento

http://www.argosoft.com/mailserver/download.aspx
Som si ho stiahol (ten freeware) a ked som spustil instalacku, tak mi to vobec nenainstalovalo smtp server, ale nod 32
:8O: :8O: :8O: to co je ?

EDIT : stiahol som si take ze free smtp server, a php caka na spracovanie mailu, co je dobre, akurat sa mail neodosle... a po pol minute mi php napise ze sa nepodarilo odoslat mail ze cas vyprsal. Je mozne ze provider blokuje port 25 :?

Užívateľov profilový obrázok
CobrA
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 87
Dátum registrácie: St 06. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Prievidza@home / Brno@school
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa CobrA » Ut 17. Jan, 2006, 19:50

Rusty napísal:Je mozne ze provider blokuje port 25 :?
No v celku hej (napr. Slovanet pokial si neplatis pevnu IP-cku blokuje ja 80 ja 25 :cry: )
Notebook Toshiba Satellite M70-340

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Rusty » Ut 17. Jan, 2006, 20:57

Ja si platim verejnu ipcku, stoji to 100 sk mesacne :roll: a aj tak mi to nefunguje

Napísať odpoveď

Návrat na "Programovanie"