CP1250 vs. UTF-8

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

CP1250 vs. UTF-8

Príspevok od užívateľa Payne » Ne 16. Okt, 2005, 12:10

No zacinam programovat HTML stranky a zaujimalo by ma, ci je daky rozdiel v kodovaniach CP1250 a UTF-8, vyhody, nevyhody + skusenosti...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

free14
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 20
Dátum registrácie: Po 18. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa free14 » St 19. Okt, 2005, 08:51

no programujejm v html uz dlhsie ale este som nepocul o tych sadach nic :) takze ked niekto o tom bude nieco vediet tak nech sa podeli :)
rad sa priucim :)

Užívateľov profilový obrázok
CrakeN
Ban
Ban
Príspevky: 1654
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: MALACKY (16)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa CrakeN » St 19. Okt, 2005, 14:52

Skuste si precitat toto, snad to pomoze ...

http://www.pv2c.sk/?art=utf8

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » St 19. Okt, 2005, 18:08

Diky pomohol si mi...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
CrakeN
Ban
Ban
Príspevky: 1654
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: MALACKY (16)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa CrakeN » St 19. Okt, 2005, 18:39

neni zac, rado sa stalo ...

inak pan google poradil, lebo som nevedel najst ten clanok, odkial som to mal :wink:

w0rm0n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 253
Dátum registrácie: Ut 22. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa w0rm0n » St 19. Okt, 2005, 20:27

-----
Naposledy upravil/-a w0rm0n v Po 01. Apr, 2013, 23:09, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

hm

Príspevok od užívateľa andynko » St 19. Okt, 2005, 22:20

w0rm0n napísal:Len taka poznamka ze HTML nie je programovaci jazyk :wink:
HyperText Markup Language

cize je to jazyk a vyraba sa programovanim (cez editor)

ale NIEJE to programovaci jazyk - to je nieco ine :)

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » Št 20. Okt, 2005, 22:02

Som velmi rad ze tu rozpitvavate hluposti, ale k teme sa nevyjadrite...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
Gogi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 644
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: TT
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gogi » Št 20. Okt, 2005, 23:11

ja pouzivam 1250, preco? -> lebo
tato sada zvlada interpunkciu a viac ma nezaujima
Payne napísal:rozpitvavate hluposti
ked ti mam povedat pravdu tak otazka rozdielu medzi tymito znakovymi sadami mi nepripada ovela viac zavaznejsia

a k teme HTML -> progamovaci jazyk - moj nazor -> pri programovani ide o pisanie algoritmov -> HTML nema s programovanim nic spolocne
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » Pi 21. Okt, 2005, 20:45

Sak sa uz prehoha ukludnite s tym programovanim...

A inac aj v UFT-8 samozrejme funguje interpunkcia...

A teraz mi dakto vravel, ze nativne formatovanie je uft-8 a potom netreba udavat kodovanie na zaciatku dokumentu...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Pi 21. Okt, 2005, 23:37

no mne sa zda ze cp1250=windows-1250
osobne to velmi v laske nemam a asi ani ziaden nie windowsak, lebo je to vlastne sukromny standart microsoftu. osobne odporucam pouzit iso alebo UTF ako standart, tak budu stranky zobrazitene vsetkym....a teba to nestoji ziadnu namahu. tot moj nazor...
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...

I like Tux.

Užívateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Wizik » So 22. Okt, 2005, 08:44

O UTF som sice este nepocul ale ja skoro vzdy pouzivam iso lebo s tym vacsinou nejsu problemi ale pri niektorych veciach pouzijem windows-1250
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » So 22. Okt, 2005, 16:02

diablik napísal:no mne sa zda ze cp1250=windows-1250
osobne to velmi v laske nemam a asi ani ziaden nie windowsak, lebo je to vlastne sukromny standart microsoftu. osobne odporucam pouzit iso alebo UTF ako standart, tak budu stranky zobrazitene vsetkym....a teba to nestoji ziadnu namahu. tot moj nazor...
To akoze napr. v Linuxe sa ti nezobrazia stranky?
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Napísať odpoveď

Návrat na "Programovanie"