V akom programe treba robit s C

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
Užívateľov profilový obrázok
dolar468
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Kolta okr NZ

V akom programe treba robit s C

Príspevok od užívateľa dolar468 » So 09. Sep, 2006, 13:57

Cawte chcel by som zacat programovat v C a neviem c akom programe by sa to dalo mohli by ste mi helpnut moc dik

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » So 09. Sep, 2006, 14:24

Na zaciatok ako zacinas staci aj daco jednoduche a ani debugger neni treba...

Ide o to ci chces editor, ci vyvojove prostredie, ak editor staci aj PSPad ci Notepad++ ale samozrejme ti este treba kompiler samostatne zabezpecit...

Najlepsie DevC++ a o nic sa nestaras, z pokrokovejsich Microsoft Visual Studio C++ Express Edition - zadara alebo Eclipse a C/C++ plugin...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
dolar468
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Kolta okr NZ

Príspevok od užívateľa dolar468 » Ne 10. Sep, 2006, 12:10

vysvetlis mi prosimta rozdiel medzi kompilatorom a editorom lebo sak aj v DevC++ sa da pisat program

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » Ne 10. Sep, 2006, 13:08

Kompilator - prekladac - napises program a mas zdrojovy kod, ale z toho chces spravit exe subor, aby sa dal spustit, a to ma na starosti kompilator...

Editor - hocjaky program, ktory praceju s textom, moze to byt aj Poznamkovy blok, ale lepsie poskytuju aspon rozlisenim syntaxe - prikazy, komentare, cisla a retazce budes mat farebne oddelene...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
dolar468
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Kolta okr NZ

Príspevok od užívateľa dolar468 » Ne 10. Sep, 2006, 16:20

na inet.sk je tutorial v C a ked som si dal do Dev-C++
tento kod
#include <stdio.h>
#include <conio.h>


int main(void)
{
printf(“Ahoj svet \n”);
getch();
return 0;
}

tak mi vypisalo chyby
a nejde mi to spustit
moze to byt v tom ze to je pisane v C a nia v C++ ??
alebo je potrebne zmenit este neake nastavenia v Dev-C++?

este neaky problem ked toto je zas tutorial z www.programujte.com :
napisal som do Dev-C++ tento kod

#include <stdio.h>
int main(void) {
printf("Hallo world");
return 0;
}

tento program mi vyhodi ciernu tabulku (Dos) a hned ju vypne takze nevidim ani co tam je napisane ale asi by tam malo vyhodit Hallo World
- nedalo by sa to neak spomalit ??

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » Ne 10. Sep, 2006, 19:45

K tomu prvemu pripadu - ta druha direktiva preprocesora je zbytocna staci len #include <stdio.h>...
Chyby ti vypisalo zrejme kvoli tomu, ze si si to ulozil pod priponou cpp - co je zdrojak k C++, ale kedze ty pises C, tak pripona ma byt C...
Ono C++ je sice nadstavba Cecka, ale ma ine dake veci a konkretne prikaz getch() robi problemy...


V DevC++ nieje potrebne nic menit, automaticky podla pripony rozozna Ceckovsky program a program v C++ a podla toho pouzije kompilator...


Priklad 2. suvisi s prvym - program sa automaticky ukonci a tak ty vidis len ze preblikne dake okno - toto prave, aby sa cakalo do stisku dakej klavesi sa robi pomocou prikazu getch(), teda presnejsie pomocou volania tejto funkcie...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » So 28. Okt, 2006, 21:36

UPDATE : Nasiel som celkom fajn program na programovanie v C/C++ a vola sa MinGW Developer Studio - je vo verzii 2.05 a ma omnoho novsi a lepsi kompilator ako strasne stary DevC++, konkretne ma GCC 3.4, je to uplne inak v nom robit - to co islo v pohode v DevC++, tak vypisuje kopu chyb v tomto programe, tak ho urcite odporucam...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
kami_sama
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: Po 05. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kami_sama » Št 02. Nov, 2006, 02:25

Payne napísal:K tomu prvemu pripadu - ta druha direktiva preprocesora je zbytocna staci len #include <stdio>...
Chyby ti vypisalo zrejme kvoli tomu, ze si si to ulozil pod priponou cpp - co je zdrojak k C++, ale kedze ty pises C, tak pripona ma byt C...
Ono C++ je sice nadstavba Cecka, ale ma ine dake veci a konkretne prikaz getch() robi problemy...


V DevC++ nieje potrebne nic menit, automaticky podla pripony rozozna Ceckovsky program a program v C++ a podla toho pouzije kompilator...


Priklad 2. suvisi s prvym - program sa automaticky ukonci a tak ty vidis len ze preblikne dake okno - toto prave, aby sa cakalo do stisku dakej klavesi sa robi pomocou prikazu getch(), teda presnejsie pomocou volania tejto funkcie...
je to jedno, ci ulozi C-ckovsky program vo formate C, alebo CPP. chybu ma pri pouzivani funkcii printf... uvodzovky by si mal pouzivat jednoduche z anglickej klavesnice. cize len " a ziadne opacne.

co sa tyka toho conio.h... na getch() to potrebuje. cize program je OK. len treba vymenit riadok s printf() na taketo:

printf("Ahoj svet \n");
a nie printf(“Ahoj svet \n”);
=;)

Napísať odpoveď

Návrat na "Programovanie"