JS BUTTON co ukaze text a schova

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

JS BUTTON co ukaze text a schova

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » Št 21. Mar, 2019, 14:03

Dobry.
Mozete mi pomoct mam nasledujuci plan len ho neviem zrealizovat (vygooglit):
Potrebujem aby sa po kliknuti na button zobrazil text a po opatovnom kliknuti schoval (zmazal).
Vie to niekto naprogmit?
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7366
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: JS BUTTON co ukaze text a schova

Príspevok od užívateľa LordKJ » Št 21. Mar, 2019, 14:08

https://www.w3schools.com/howto/howto_j ... e_show.asp


(aj ked no w3schools by som nemusel zdielat :D )

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: JS BUTTON co ukaze text a schova

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » Št 21. Mar, 2019, 17:49

No ale ja to potrebujem naopak. Ze nebude ziaden text kym nekliknem. A potom po precitani ho mozem schovat.
Vies to spravit?
No jo W3Schools mam precitane HTML. Teraz citam CSS a BOOTSTRAP3.
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

Hexaris

Re: JS BUTTON co ukaze text a schova

Príspevok od užívateľa Hexaris » Št 21. Mar, 2019, 18:49

Ale co ti brani v tej JS podmienke si to prehodit :?: Mas tam podmienku kde to je easy napisane. Splna to co potrebujes ...

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: JS BUTTON co ukaze text a schova

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » Št 21. Mar, 2019, 19:16

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
<style>
#einsteindiv {
width: 100%;
padding: 50px 0;
text-align: center;
background-color: lightblue;
margin-top: 20px;
}
</style>
</head>
<body>

<p>Click the "Try it" button to toggle between hiding and showing the DIV element:</p>

<button onclick="myFunction()">Try it</button>

<div id="einsteindiv">
This is my DIV element.
</div>

<p><b>Note:</b> The element will not take up any space when the display property set to "none".</p>

<script>
function myFunction() {
var x = document.getElementById("myDIV");
if (x.style.display === "block") {
x.style.display = "none";
} else {
x.style.display = "block";
}
}
</script>

</body>
</html>


Kde co mam prehodit, ked text je tam napisany.
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2149
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: JS BUTTON co ukaze text a schova

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » Št 21. Mar, 2019, 19:45

1337180a napísal:
Št 21. Mar, 2019, 17:49
No ale ja to potrebujem naopak. Ze nebude ziaden text kym nekliknem. A potom po precitani ho mozem schovat.
Vies to spravit?
No jo W3Schools mam precitane HTML. Teraz citam CSS a BOOTSTRAP3.
si dopis do css display: none a cez funkciu to potom zmenis na block ako mas na tom linku w3school
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: BL2K8G36C16U4BL 2x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: Vega 64 1650MHz 1.1V core 1100MHz HBM Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 250GB EVO 840, 1TB EVO 850, 1TB EVO 860 CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 525
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: JS BUTTON co ukaze text a schova

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » Pi 22. Mar, 2019, 11:34

uz som to rozchodil tak diky vsetkym za pomoc
:-)
Naposledy upravil/-a JurajSlovakID v Pi 22. Mar, 2019, 12:00, upravené celkom 1 krát.
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z 4400CL18 RGB @ 3800CL15 CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

Užívateľov profilový obrázok
materik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2101
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Humenné / BA (work)
Kontaktovať užívateľa:

Re: JS BUTTON co ukaze text a schova

Príspevok od užívateľa materik » Pi 22. Mar, 2019, 11:40

Jedna rada, ked sa ucis HTML/CSS/JS, nauc sa pouzivat jsfiddle, alebo nieco podobne. Lahsie sa zdiela kod.
Napr.
https://jsfiddle.net/3hb5mzy8/1/
BA: PC -> Audinst HUD-mx1 -> Beyerdynamic Amiron Home
HE: PC -> M-Audio Audiophile 2496 -> NAD C316BEE -> Dali Zensor 1
Sony XPERIA XZ2 -> SONY WH-1000XM2

Napísať odpoveď

Návrat na "Programovanie"