co pouzivat na spracovanie obrazu z kamery? c++? java?

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
Užívateľov profilový obrázok
kami_sama
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: Po 05. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

co pouzivat na spracovanie obrazu z kamery? c++? java?

Príspevok od užívateľa kami_sama » Pi 21. Júl, 2006, 16:02

hi all! potrebujem napisat program, ktory bude pracovat s obrazom, ktory ziska z kamery. cize by som potreboval neak prepojit kameru s pocitacom (webcameru) tak, aby som potom mohol z nej ziskat obrazky.

otazka c.1: co by som mal podla vas pouzivat? ja by som najradsej pouzival javu. ale neviem, ci sa to tam da urobit, aby 25krat za sekundu mi zistoval obraz z kamery. da sa vobec?

otazka c.2: nema z vas niekto skusenosti s programovanim takychto veci? (nahodou neaky fei/fiitkar, kto to robil ako bakalarsky/inziniersky projekt?= :roll: )

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Pi 21. Júl, 2006, 23:52

Ak predpokladame ze kameru budes pripajat cez usb, tak ano v Jave sa da komunikovat s usb zariadeniami, pozri napriklad tento javadoc

Budes si musiet nastudovat v akom formate posiela kamera obrazky..

Pripadne by slo napisat par rutin v C a potom ich volat z Javy.
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Užívateľov profilový obrázok
kami_sama
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: Po 05. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kami_sama » So 22. Júl, 2006, 12:25

thx. toto vyzera dost nadejne.=:)

a co sa tyka C-cka... no, C-cko az tak nemusim. nerad pisem tam veci a co sa tyka OOP, tak C-cko vobec nepouzivam. a to asi nie som sam. takze C-cku by som rad vyhol, keby sa dalo. preto sa snazim presunut cely projekt do javy!

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Ne 23. Júl, 2006, 22:16

Nemyslim, ze by to mal byt taky problem, najtazsie na tom bude asi zisitit v akom formate (teraz nemyslim ako priponu suboru, ale nieco povedzme ako protokol) sa posiela obraz.

A napisat funkciu v C ktora by ziskala z portu data, by nemal byt pre teba problem, nic ine ako toto by v C byt nemuselo.
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Užívateľov profilový obrázok
kami_sama
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: Po 05. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kami_sama » Po 24. Júl, 2006, 00:34

uvidime. ten protokol dufam zvladnem. no a este uvidim, ake materialy bude mat profesor. mozno ten protokol mi ponukne uz hotovy. tento projekt unho koluje uz par rokov, takze ja by som mal riesit ciel a pouzitelnost a nie tu nizsiu cast celeho projektu (hmmm... mozno v asemblery by som do toho este siel....=:D ).

btw: nemas neaky napad, co s tymi rukami? uz robili theremin, volejbal a take somariny.. ja som mal napad urobit bubenika, ale to je dost nanic.=:( bral by som take napady...=:D

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Po 24. Júl, 2006, 13:20

Ake ruky?
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Užívateľov profilový obrázok
kami_sama
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: Po 05. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kami_sama » Po 24. Júl, 2006, 20:04

hops, to som zabudol napisat... cely program bude na to, aby rozpoznal polohy ruk. a to tiez, v akej stave su (otvorene, zatvorene do pasti, ukazuje na nieco, atd...). a s tym by bolo potrebne nieco urobit... ale nemam napad. jedine ten virtualny bubenik. ale to je celkom nanic. theremin by bolo optimalne, ale to je uz vyriesene..=:(

Napísať odpoveď

Návrat na "Programovanie"