Je C++ builder dobry

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
Užívateľov profilový obrázok
dolar468
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Kolta okr NZ

Je C++ builder dobry

Príspevok od užívateľa dolar468 » Ne 16. Júl, 2006, 18:41

Cawko chcel by som sa opytat ci je tazke prejst z Delphi na C++ builder. Mam doma C++ builder 6 kedze builder je o objektovom programovani neviem ci by som mal ist na nizsiu verziu C++. Je v tom vobec neaky rozdiel v C++ a C++ builderi __??__.. A oplati sa mi prejst z Delphi na C++ builder???


a este by som sa chcel opytat ci sa neda v S++ builderi prepnut na C++ mysli cisto iba kodovane programovanie nie ako v builderi kde sa pise vizualne s buttonmi a edit. riadkami, atd.



za odpovede vopred thx

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Ne 16. Júl, 2006, 21:30

Cely hacik je asi v tom ze C++ builder je len IDE, kym C++ je jazyk. A tiez neviem co si predstavujes pod nizsou verziou C++?

Naklikanie si okienka v designeri nie je programovanie, takze nic prepinat nemusis, ibaze by si chcel tie okna vytvarat "kodovanym programovanim" :) V tom pripade mozes rucne editovat .rc subory.
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Užívateľov profilový obrázok
dolar468
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Kolta okr NZ

Príspevok od užívateľa dolar468 » Ne 16. Júl, 2006, 21:40

a nevedel by si my povedat ci by sa nedala v C++ builderi prepnut paltforma cisto ako v C++ . Lebo by som sa chcel naucit najprv programovat kodom a az potom vyzualne dik

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Ne 16. Júl, 2006, 22:21

Co si predstavujes pod vizualnym programovanim? Nenechaj sa zmiast, to ze ma nejake IDE v nazve visual (MS Visual Studio napr.) neznamena "vizualne" programovanie.

Cele "visual" "programovanie" je to ze si naklikas okienko, donho si natahas tlacitka, blikatka, obrazky a tesis sa. To co sa deje za tym je to (ked si dobre spomeniem) ze sa generuje subor .rc v ktorom to vyzera nejako takto

Kód: Vybrať všetko

window title="Moje okno"
window size =220, 12, 554, 66
button text="OK"
button position=22,12,44,55
Skus si nejaky otvorit v notepade a uvidis. Som rad ze som tieto veci nemusel robit rucne a aj keby som mohol tak to robit nebudem.

Dalsia vec, co by mohla byt oznacena za vizualne programovanie je to ze dvakrat poklepes na tlacitko (v designeri) a vygeneruje ti to event handler. Urcite je dobre vediet spravit to aj sam a nespoliehat sa na designer (aj ked je 100% spolahlivy). Znovu som rad ze toto nemusim robit rucne a ze to za mna spravi designer a hned ma aj hodi do tela metody a mozem sa sustredit na logiku za tlacitkom nie na registraciu handlera (co je mechanicka robota a robil by som ju copy pastom, keby nebola tato moznost).
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Užívateľov profilový obrázok
dolar468
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Kolta okr NZ

Príspevok od užívateľa dolar468 » Ne 16. Júl, 2006, 22:41

AANNOO to je velmi pekneee to viem aj ja sak som programoval v Delphi 2 roky ale ja by som sa chcel naucit programovat v C++ kedze mam doma C++ builder 6 a nan je minimum tutorialov tak sa chcem naucit programovat cisto zdrojovo najprv v samotmom C++ a tak vznika moja hlavnaaaaaaaa otazockaaaaaaaa ze ako by som dosiahol aby som mal v nuilderi to prostredie ako je v C++ dik za odpovede

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Po 17. Júl, 2006, 08:46

Uvedom si ze C++ je jazyk, kym C++ bulder je len IDE.

Takze myslim, ze odpoved na tvoju otazku je jasna : ano mozes a dokonca nemusis ani nic nastavovat. Alebo pouzi ine prostredie ked ta toto tak velmi matie.
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Užívateľov profilový obrázok
dolar468
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Kolta okr NZ

Príspevok od užívateľa dolar468 » Po 17. Júl, 2006, 11:09

ale ked zapnem C++ builder tak sa mi objavi hned unt a formular a ked si citam C++ tutoriali (nie tutoriali BUILDERU) kde nic nema co robit form a unit a jetam jeden priklad a ten si skopcim do C++ builderu do toho poondiateho unitu tak my vypisuje same eroori ze nejde skompilovat a robi to aj ked tam vsetko vymazem z toho unitu .....

=> a tak vznika aj moja otazocka ako prepnem do tej istej platformi co ma program cisto C++

aby som sa mohol ucit na prikladoch co su na nete alebo potom mi porad ako to tam napisat aby mi to spustilo

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Po 17. Júl, 2006, 12:12

Nepoznam builder, nikdy som v nom nerobil.

Skusil by som vytvorit novy projekt nieco ako Win32 Console Project alebo podobne.

Ten unit je tiez zrejme nejaky vymysel borlandu, skus kliknut do project browsera pravym na subor .cpp a daj View Code, ked tam take daco je.

Pripadne ti mozem odporucit Microsoft Visual Studio C++ 2005 Express Edition
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Napísať odpoveď

Návrat na "Programovanie"