Výkonný Gigabitový router

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
cool_point
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 806
Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
Bydlisko: Handlová/Prievidza (36)
Kontaktovať užívateľa:

Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa cool_point » Po 03. Feb, 2014, 12:40

Ahojte.
Potrebujem poradiť výkonný gigabitový router.
Podmienka gigabit wan + lan, filtrovanie web stránok podľa zadaných parametrov a pod. Hlavne stabilita čo sa týka prístupu do routera, žiadne zamŕzanie a pod. TP-Link neponúkajte, nakoľko práve tplink má tento problém, že sporadicky sa nedá do routera dostať.
Mám na router napojené wifi 6x+Lan 3x z toho 2x PC 1xNAS.
Cena nieje dôležitá, len nech je skutočne stabilný a výkonný.
Ďakujem.
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15387
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 03. Feb, 2014, 12:57

Osobne som s ASUS RT-N66U nemal ziadne problemy, ale keby ti origo FW nevyhovoval, tak si mozes nahodit DD-WRT.

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4446
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa Odar » Po 03. Feb, 2014, 13:10

Pohladaj si na fore Mikrotik. Toci sa tu o tom dookola. Podobna tema http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 0#p1120010
..

Užívateľov profilový obrázok
cool_point
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 806
Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
Bydlisko: Handlová/Prievidza (36)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa cool_point » Po 03. Feb, 2014, 13:13

faugusztin napísal:Osobne som s ASUS RT-N66U nemal ziadne problemy, ale keby ti origo FW nevyhovoval, tak si mozes nahodit DD-WRT.
dd-wrt som dal aj do TP-Link WR1043ND z 10.01.2014 a čakal som zmenu. Lenže zmena k horšiemu. Stabilita ešte horšia filtrovanie má 10 pravidiel ale funguje len prvé a pod. riešili to aj na fórach.
Odar napísal:Pohladaj si na fore Mikrotik. Toci sa tu o tom dookola. Podobna tema http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 0#p1120010
Čítal som to teraz, práve toho nastavenia sa trochu obávam u microtik. Riešim také veci ako port forwarding, obmedzenia mac podla času a web adries a pod. Aby som to v microtiku zvládol.
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4446
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa Odar » Po 03. Feb, 2014, 14:11

Obavam sa, ze takto pokrocile nastavenia ti ziadna bezna mydlova krabicka neposkytne. Takze bude nutne aj cosi dostudovat.
..

lamacik83
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ne 03. Okt, 2010, 11:26
Bydlisko: Košice

Re: Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa lamacik83 » Po 03. Feb, 2014, 14:13

tiez mozem odporucat mikrotik. mam tento model http://routerboard.com/RB2011UiAS-IN a za tu cenu (cca 90EUR) je to slusna masinka

Užívateľov profilový obrázok
cool_point
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 806
Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
Bydlisko: Handlová/Prievidza (36)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa cool_point » Po 03. Feb, 2014, 14:26

Odar napísal:Obavam sa, ze takto pokrocile nastavenia ti ziadna bezna mydlova krabicka neposkytne. Takze bude nutne aj cosi dostudovat.
Tak doteraz mi to poskytuje Tp-Link WR1043ND, takže si myslím že mikrotik by to mal mať vo firmware. Len ako som písal. tp llink občas mrzne. Síce všetko funguje ako má ale nedostanem sa do routera ani cez wan a ani cez lan cez ip, čo je pre mňa dôležité.
lamacik83 napísal:tiez mozem odporucat mikrotik. mam tento model http://routerboard.com/RB2011UiAS-IN a za tu cenu (cca 90EUR) je to slusna masinka
nemá wifi, či zle vidím?
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64

lamacik83
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ne 03. Okt, 2010, 11:26
Bydlisko: Košice

Re: Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa lamacik83 » Po 03. Feb, 2014, 14:49

cool_point napísal: nemá wifi, či zle vidím?
ospravedlnujem sa, jedna sa o tento model: http://routerboard.com/RB2011UiAS-2HnD-IN

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4446
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa Odar » Po 03. Feb, 2014, 14:53

A neda sa do toho http://routerboard.com/RB2011UiAS-IN dokupit wifi antena ( http://routerboard.com/products )? Lebo v speci je pisane
Wireless chip model AR9344-BC2A
Toto by ma zaujimalo, ked sa uz bavime o Mikrotikoch. V tomto mam totiz v nich hokej.
..

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ut 04. Feb, 2014, 02:07

pytaj sa co potrebujes. V com mas hokej ?



>> Práve toho nastavenia sa trochu obávam u microtik. Riešim také veci ako port forwarding, obmedzenia mac podla času a web adries a pod. Aby som to v microtiku zvládol.

ked ti prvykrat poradime, zvladnes. Potom uz radu nebudes potrebovat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4446
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa Odar » Ut 04. Feb, 2014, 09:38

Podla speci ma wireless cip. Anteny nema. Cize sa dokupuju? Tym padom sa daju pouzit aj 5 GHz anteny? Ci ako to funguje?
..

Užívateľov profilový obrázok
cool_point
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 806
Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
Bydlisko: Handlová/Prievidza (36)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa cool_point » Ut 04. Mar, 2014, 16:26

cool_point napísal:
faugusztin napísal:Osobne som s ASUS RT-N66U nemal ziadne problemy, ale keby ti origo FW nevyhovoval, tak si mozes nahodit DD-WRT.
dd-wrt som dal aj do TP-Link WR1043ND z 10.01.2014 a čakal som zmenu. Lenže zmena k horšiemu. Stabilita ešte horšia filtrovanie má 10 pravidiel ale funguje len prvé a pod. riešili to aj na fórach.
Odar napísal:Pohladaj si na fore Mikrotik. Toci sa tu o tom dookola. Podobna tema http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 0#p1120010
Čítal som to teraz, práve toho nastavenia sa trochu obávam u microtik. Riešim také veci ako port forwarding, obmedzenia mac podla času a web adries a pod. Aby som to v microtiku zvládol.
Trošku oživím možno niekomu pomôže. Takže som dal naspäť firmware od TP link ktorý bol na DD-WRT stránke k tomuto modelu ako návrat na pôvodný firmware. Samozrejme ten nebol aktuálny. Takže na tento som dal aktuálny a odvtedy zariadenie mení IP len po reštarte routera. To znamená že mne to vyriešilo problém "nestability". Čiže akoby preflashovaním "hore-dole" sa stal router stabilným.
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4692
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa Chris » Ut 04. Mar, 2014, 18:18

amen :D
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ut 04. Mar, 2014, 20:18

kvalita.

Spominany Mikrotik som velakrat nasiel bezat este na verzii softu 3.x pripadne 2.x co je peknych sedem [?] rokov dozadu. A hlavne som ho nasiel bezat, nie vykoteny pod paketmi... to asi bude ten rozdiel, co ?

Takze hovoris ze teraz sa modlis aby ti to dlho vydrzalo v sucasnom beziacom stave a nezacalo robit podobne kraviny ? ;)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Richard_12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 243
Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29

Re: Výkonný Gigabitový router

Príspevok od užívateľa Richard_12 » Ut 04. Mar, 2014, 21:21

lamacik83 napísal:tiez mozem odporucat mikrotik. mam tento model http://routerboard.com/RB2011UiAS-IN a za tu cenu (cca 90EUR) je to slusna masinka
cool_point napísal:nemá wifi, či zle vidím?
Osobne uprednostňujem spoľahlivý router (bez wifi alebo s vypnutou wifi). Aj tak je niekde zašitý pod stolom kde je problematické šírenie wifi signálu. Wi-fi riešim pripojeným AP, ktoré umiestnim na vhodné miesto.

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"