KUPA PROCESORA

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2286
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa alle » Ut 23. Okt, 2012, 23:20

Chces sa hadat ? :)
chcem :D
Jediny hacik je v dvojkanalovom radici :)
ano :-)
Ja som Phenom II x4 920 125W pouzival na doske AM2 od Gigabyte. Oficialne tento CPU nebol podporovany, ale doska podporovala AM2 125W procesory, takze napajacia kaskada stacila a BIOS poznal CPU
no veď o tom hovorím , samotne AM2 nepodporuje AM3, zase je to zavisle od toho či doska ma podporu pre TDP 125w čo si sám písal a tiež to nemaju všetky dosky s AM2....s tym skusenosť mam aj ja že rozkotulať sa to da, všetko je to pekné nevravím že nie ale keď budeme mať viac info a budeme vedieť čo chalan vlastne chce tak potom sa možme hadať ďalej :) ale teraz nevieme dokopy nič

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6843
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 23. Okt, 2012, 23:27

Jasne :)

citujem AnadTech :

''In January AMD launched their new quad-core Phenom II processors that were compatible with existing AM2+ motherboards and DDR2 memory. The Phenom II 940 and 920, then priced at $275 and $235, performed better than the equivalently priced Intel Q9400 and Q8200. However, the first Phenom II processors support only DDR2 memory and can only be mounted on an AM2+ motherboard. A few weeks later AMD filled out the Phenom II line downward with five new models with integrated DDR3 and DDR2 support. These new AM3 processors could mount in socket AM3 and support DDR3 memory or mount in AM2+ and support DDR2 memory.''

Takze pri tychto modeloch problem nebude, tusim cisto DDR3 su az Phenomy II x6.

Ja by som v jeho pripade siel do 95W Phenoma II, len musi dat tu dosku. A chcel som tym povedat, ze HT 3.0 nie je nutnostou.

Užívateľov profilový obrázok
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2286
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa alle » Ut 23. Okt, 2012, 23:34

jop, len ešte treba vedieť aj zdroj :-) ak bude mať nejaky 350-400w EC,mercury,alied a ine rafinerky tak sme dobro došli :D a v takom pripade by tie investicie boli ešte väčšie čo neviem či sa mu oplati investovať do starej dosky, ale aspoň sme si pokecali, bavil som sa :cool:

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6843
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 23. Okt, 2012, 23:36

Jo, jo pravda..
Mne 400W EC nepotiahol HD4870 + Phenom II x4 920 ! Zato !! HD4850 + Phenom II x4 920 potiahol :D....

Užívateľov profilový obrázok
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2286
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa alle » Ut 23. Okt, 2012, 23:39

to máš nejaky paradny EC :D golden sample :D tie zdroje maju problem potiahnuť samych seba a nieto ešte pc :D

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6843
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 23. Okt, 2012, 23:46

Uz ho nemam, ked som vymenil za HD4870, tak pri stability teste vyplo PC... musel som ho vymenit :D ...
Ale ocividne.. 97% platinum :D..

Užívateľov profilový obrázok
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2286
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa alle » St 24. Okt, 2012, 00:00

:mrcool: no to hej...

v5ndeta
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 19
Dátum registrácie: Ut 23. Okt, 2012, 20:44

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa v5ndeta » St 24. Okt, 2012, 13:49

ako vydim tak sa to zvrtlo na suboj userov ktora doska ma am3 a ktora nie..sorry zabudol som dat dosku dosku mam tuto ...

http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3264#ov

v5ndeta
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 19
Dátum registrácie: Ut 23. Okt, 2012, 20:44

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa v5ndeta » St 24. Okt, 2012, 13:50

alle napísal:nejde tu o dosku, ale neviem čo chceš docieliť tým že dáš lepší cpu, cpu na tu grafu čo máš je akurát,ramky je dosť neviem význam toho upgradu..... a tie brisbane 4000+ išli celkom dobre taktovať,len to vytoč na napr. 3Ghz a maš :-) inak nevidim vyznam investicie jedine ak by si už chcel komplet novšiu/lepšiu zostavu.... choď sa radšej opiť :D
keby som vedel taktovat tak uz mam pertaktovane a netrufam si nato nehcem si do*ebat pc

Užívateľov profilový obrázok
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2286
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa alle » St 24. Okt, 2012, 15:21

:rolleyes: nič by si tym nedo*ebal.. podľa tej dosky čo maš by sa dal hodiť do toho phenom čo spominal Cagej..
aký maš zdroj? tzn. značka a vykon :-)

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6843
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa CageJ » St 24. Okt, 2012, 15:34

Ano tak.. so 125W uz moze byt problem, je to hop alebo trop... Aj ked ti doska podporuje aj 125W modely 6000+, 6400+ a FX-62.
Ja by som bral Phenom II x4 955 95W.

Užívateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12162
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Bydlisko: Hubová, okr. RK (31)
Kontaktovať užívateľa:

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa STENLY » St 24. Okt, 2012, 17:05

125 áno, ale nie Phenomy...
955 95W u nás nezoženie

čiže naj volba by bola Phenom II x4 945

problém ale môže byť bios dosky
PC1: MB: ASRock Z87M OC Formula CPU: Intel Core i5 4670K @ 3,4GHz RAM: Crucial BallistiX Tactical LP 4x4GB 1866MHz CL8 1,5V SSD: Crucial M500 240GB mSATA
HDD: WD Red 3TB GPU: Gigabyte GTX 970 4GB PSU: Corsair AX750 CASE: Corsair Obsidian 350D W Monitor: Dell U2412M (24") Repro: Logitech Z2300 + Samson SR850
PC2: MB: Gigabyte B75N CPU: Intel Core i3 3220 @ 3,3GHz RAM: Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600MHz CL9 1,5V SSD: Corsair Force 3 120GB HDD: Samsung F1 320GB
GPU: Asus GTX 660 2GB PSU: AC Fusion 550 CASE: Cooler Master Elite 130 DVD: Samsung SE-208GB/RSBD Monitor: Philips 227E (21.5") Repro: Microlab B77
PC3: MB: Gigabyte B85N CPU: Intel Core i3 4330 @ 3,5GHz RAM: Kingston 4+2GB 1333MHz CL9 1,5V SSD: Crucial M500 120GB mSATA HDD: Seagate Barracuda Green 2TB GPU: Asus GTX 750 Ti Strix 2GB PSU: Sharkoon SHA350M CASE: Cooler Master Elite 110

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"