KUPA PROCESORA

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
v5ndeta
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 19
Dátum registrácie: Ut 23. Okt, 2012, 20:44

KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa v5ndeta » Ut 23. Okt, 2012, 20:49

caute chcel by som si kupit new procesor ale eviem aky nevyznam sa do toho... max cena 70/+-10€
moja zostava
AMD ATHLOn 64 x2 dual core procesor 4000+ ,4gb ram, nvidia geforce 9600 512mb
zatial som dostal iba jeden typ http://www.alza.sk/amd-athlon-ii-x4-640-d180828.htm

Užívateľov profilový obrázok
sore500
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 276
Dátum registrácie: Pi 08. Jan, 2010, 23:37
Bydlisko: Zvolen

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa sore500 » Ut 23. Okt, 2012, 20:53

zalezi na tom aku mas dosku
| intel i5 3570K 4.45GHz (1.244V) + EKL Brocken 2 | Asus Maximus V Formula | Crucial Ballistix Elite 2133MHz CL10 1T (1.65V) |
| Asus GTX780DC2 3GB 1.2/6.8GHz (1.175V) + EKL Peter 2 + custom VRM cooler + 2x Phanteks F120MP |
| Crucial MX200 250GB & M500 240GB & MX100 256GB & WD30EURX + Silentmaxx |
| Seasonic X750 | Fractal R4W + 2x Noctua S12B Redux | Zalman MFC3 |
| DELL P2414H 80Hz | Tesoro Durandal Ultimate | SS Rival | SS QCK+ | Logitech DFGT |
| HTC One M8 + S.Team 6.1.0 (Sense 8) + ElementalX 7 (FauxSound) + Poweramp α b703 + Xiaomi Piston3/Hybrid & MEElectronics M9p |

Užívateľov profilový obrázok
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2286
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa alle » Ut 23. Okt, 2012, 21:01

nejde tu o dosku, ale neviem čo chceš docieliť tým že dáš lepší cpu, cpu na tu grafu čo máš je akurát,ramky je dosť neviem význam toho upgradu..... a tie brisbane 4000+ išli celkom dobre taktovať,len to vytoč na napr. 3Ghz a maš :-) inak nevidim vyznam investicie jedine ak by si už chcel komplet novšiu/lepšiu zostavu.... choď sa radšej opiť :D

Užívateľov profilový obrázok
sore500
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 276
Dátum registrácie: Pi 08. Jan, 2010, 23:37
Bydlisko: Zvolen

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa sore500 » Ut 23. Okt, 2012, 21:43

ale ide :facepalm: vymeni procesor potom grafiku a je to diametralne odlisna zostava za par €cok..nemusi zbytocne kupovat kompletku...
ale zalezi na tom ci doska spapa aj AM3 procaky...ked ano tak Phenom II x4 965 BE ked nepodporuje 125W TDP tak Phenom II x4 945
| intel i5 3570K 4.45GHz (1.244V) + EKL Brocken 2 | Asus Maximus V Formula | Crucial Ballistix Elite 2133MHz CL10 1T (1.65V) |
| Asus GTX780DC2 3GB 1.2/6.8GHz (1.175V) + EKL Peter 2 + custom VRM cooler + 2x Phanteks F120MP |
| Crucial MX200 250GB & M500 240GB & MX100 256GB & WD30EURX + Silentmaxx |
| Seasonic X750 | Fractal R4W + 2x Noctua S12B Redux | Zalman MFC3 |
| DELL P2414H 80Hz | Tesoro Durandal Ultimate | SS Rival | SS QCK+ | Logitech DFGT |
| HTC One M8 + S.Team 6.1.0 (Sense 8) + ElementalX 7 (FauxSound) + Poweramp α b703 + Xiaomi Piston3/Hybrid & MEElectronics M9p |

Užívateľov profilový obrázok
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2286
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa alle » Ut 23. Okt, 2012, 21:52

:rolleyes: rozmýšlaj, keďže tám ma brisbane procik čo je asi viac ako 5 ročna architektura tak určite nebude tam mať dosku s HT 3.0 čo na am3 procik potrebuješ takže ten facepalm davaj vtedy keď si budeš viac istejši šéfe :-) a ďalšia vec nespomínal tu žeby chcel robiť nejake velke investicie do kompu :rolleyes:

Užívateľov profilový obrázok
sore500
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 276
Dátum registrácie: Pi 08. Jan, 2010, 23:37
Bydlisko: Zvolen

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa sore500 » Ut 23. Okt, 2012, 22:08

aj stych cias su dosky ktore podporuju AM3 procesory :facepalm: no a preto, ako som uz pisal, zalezi na doske :rolleyes:
vacsiu investiciu sice nespominal ale ked uz bude mat vykonejsi procesor tak uz moze upgradnut aj grafiku, lebo k 4000+ aj po pretaktovani je vykonejsia grafika viac menej overkill...
Naposledy upravil/-a sore500 v Ut 23. Okt, 2012, 22:11, upravené celkom 1 krát.
| intel i5 3570K 4.45GHz (1.244V) + EKL Brocken 2 | Asus Maximus V Formula | Crucial Ballistix Elite 2133MHz CL10 1T (1.65V) |
| Asus GTX780DC2 3GB 1.2/6.8GHz (1.175V) + EKL Peter 2 + custom VRM cooler + 2x Phanteks F120MP |
| Crucial MX200 250GB & M500 240GB & MX100 256GB & WD30EURX + Silentmaxx |
| Seasonic X750 | Fractal R4W + 2x Noctua S12B Redux | Zalman MFC3 |
| DELL P2414H 80Hz | Tesoro Durandal Ultimate | SS Rival | SS QCK+ | Logitech DFGT |
| HTC One M8 + S.Team 6.1.0 (Sense 8) + ElementalX 7 (FauxSound) + Poweramp α b703 + Xiaomi Piston3/Hybrid & MEElectronics M9p |

Užívateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12162
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Bydlisko: Hubová, okr. RK (31)
Kontaktovať užívateľa:

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa STENLY » Ut 23. Okt, 2012, 22:09

žiadna AM2 doska, nepodporuje AM3 procesor :rep:
PC1: MB: ASRock Z87M OC Formula CPU: Intel Core i5 4670K @ 3,4GHz RAM: Crucial BallistiX Tactical LP 4x4GB 1866MHz CL8 1,5V SSD: Crucial M500 240GB mSATA
HDD: WD Red 3TB GPU: Gigabyte GTX 970 4GB PSU: Corsair AX750 CASE: Corsair Obsidian 350D W Monitor: Dell U2412M (24") Repro: Logitech Z2300 + Samson SR850
PC2: MB: Gigabyte B75N CPU: Intel Core i3 3220 @ 3,3GHz RAM: Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600MHz CL9 1,5V SSD: Corsair Force 3 120GB HDD: Samsung F1 320GB
GPU: Asus GTX 660 2GB PSU: AC Fusion 550 CASE: Cooler Master Elite 130 DVD: Samsung SE-208GB/RSBD Monitor: Philips 227E (21.5") Repro: Microlab B77
PC3: MB: Gigabyte B85N CPU: Intel Core i3 4330 @ 3,5GHz RAM: Kingston 4+2GB 1333MHz CL9 1,5V SSD: Crucial M500 120GB mSATA HDD: Seagate Barracuda Green 2TB GPU: Asus GTX 750 Ti Strix 2GB PSU: Sharkoon SHA350M CASE: Cooler Master Elite 110

Užívateľov profilový obrázok
sore500
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 276
Dátum registrácie: Pi 08. Jan, 2010, 23:37
Bydlisko: Zvolen

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa sore500 » Ut 23. Okt, 2012, 22:13

ale podporuje, napriklad Asus M2A-VM ;) a od Gigabyte je ich vela a taktiez aj ASrock ma par dosiek

a nemusi mat zrovna AM2 dosku moze mat aj AM2+ pri ktorych je podpora AM3 pravdepodobna viac
| intel i5 3570K 4.45GHz (1.244V) + EKL Brocken 2 | Asus Maximus V Formula | Crucial Ballistix Elite 2133MHz CL10 1T (1.65V) |
| Asus GTX780DC2 3GB 1.2/6.8GHz (1.175V) + EKL Peter 2 + custom VRM cooler + 2x Phanteks F120MP |
| Crucial MX200 250GB & M500 240GB & MX100 256GB & WD30EURX + Silentmaxx |
| Seasonic X750 | Fractal R4W + 2x Noctua S12B Redux | Zalman MFC3 |
| DELL P2414H 80Hz | Tesoro Durandal Ultimate | SS Rival | SS QCK+ | Logitech DFGT |
| HTC One M8 + S.Team 6.1.0 (Sense 8) + ElementalX 7 (FauxSound) + Poweramp α b703 + Xiaomi Piston3/Hybrid & MEElectronics M9p |

Užívateľov profilový obrázok
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2286
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa alle » Ut 23. Okt, 2012, 22:26

@stenly
sú, a mal som aj takú... asus m3a,po flashi sa mi podarilo rozchodiť athlonII na am3 :music: a všetky chipsety 7xxFX podporuju AM3 pretože na AM3 je potrebny HT link 3.0 čo 7xxFX chipsety mali :-)

@krempus

určite by som sa nespoliehal len na support list,ešte raz na AM3 cpu potrebuješ HT 3.0 :) bol si u neho doma a videl si že ma tu dosku? nevieme aku ma dosku a nepisal tu o velkom upgrade..

Užívateľov profilový obrázok
sore500
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 276
Dátum registrácie: Pi 08. Jan, 2010, 23:37
Bydlisko: Zvolen

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa sore500 » Ut 23. Okt, 2012, 22:32

alle no a preto, ako som uz pisal v prvom poste, zalezi na doske :facepalm:
vacsiu investiciu sice nespominal ale ked uz bude mat vykonejsi procesor tak uz moze upgradnut aj grafiku, lebo k 4000+ aj po pretaktovani je vykonejsia grafika viac menej overkill...
| intel i5 3570K 4.45GHz (1.244V) + EKL Brocken 2 | Asus Maximus V Formula | Crucial Ballistix Elite 2133MHz CL10 1T (1.65V) |
| Asus GTX780DC2 3GB 1.2/6.8GHz (1.175V) + EKL Peter 2 + custom VRM cooler + 2x Phanteks F120MP |
| Crucial MX200 250GB & M500 240GB & MX100 256GB & WD30EURX + Silentmaxx |
| Seasonic X750 | Fractal R4W + 2x Noctua S12B Redux | Zalman MFC3 |
| DELL P2414H 80Hz | Tesoro Durandal Ultimate | SS Rival | SS QCK+ | Logitech DFGT |
| HTC One M8 + S.Team 6.1.0 (Sense 8) + ElementalX 7 (FauxSound) + Poweramp α b703 + Xiaomi Piston3/Hybrid & MEElectronics M9p |

Užívateľov profilový obrázok
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2286
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa alle » Ut 23. Okt, 2012, 22:47

a just nezaleži :D nenapísal ani aký ma zdroj čo to živí čo je tiež dosť dôležita info ,nevieme aku ma dosku a s rozpočtom 70€ s tym nenačaruje nič a vobec či do toho chce vrážať velke prachy,ďalšia vec musel by teoreticky kupovať aj zdroj kvôli prociku a grafe čo je už nemala investicia ktora sa mu už do 5 ročnej dosky investovať neoplatí, ale furt budeš tu mudrovať a mastiť do mňa že zaleži od dosky..ja som mu napísal alternativu a nato je forum a nakupna poradňa a keď si smutny z toho že ti niekto protireči tak prepáč.. :rolleyes: si jednička :good:

Užívateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12162
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Bydlisko: Hubová, okr. RK (31)
Kontaktovať užívateľa:

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa STENLY » Ut 23. Okt, 2012, 22:57

alle napísal:všetky chipsety 7xxFX podporuju AM3 pretože na AM3 je potrebny HT link 3.0 čo 7xxFX chipsety mali :-)
jop... blbo som sa vyjadril... nejde o socket, ale o čipset... :red:

chalanisko by sa mal vyjadriť k modelu dosky a k ostatným apgrejdom ak nejaké plánuje :)
PC1: MB: ASRock Z87M OC Formula CPU: Intel Core i5 4670K @ 3,4GHz RAM: Crucial BallistiX Tactical LP 4x4GB 1866MHz CL8 1,5V SSD: Crucial M500 240GB mSATA
HDD: WD Red 3TB GPU: Gigabyte GTX 970 4GB PSU: Corsair AX750 CASE: Corsair Obsidian 350D W Monitor: Dell U2412M (24") Repro: Logitech Z2300 + Samson SR850
PC2: MB: Gigabyte B75N CPU: Intel Core i3 3220 @ 3,3GHz RAM: Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600MHz CL9 1,5V SSD: Corsair Force 3 120GB HDD: Samsung F1 320GB
GPU: Asus GTX 660 2GB PSU: AC Fusion 550 CASE: Cooler Master Elite 130 DVD: Samsung SE-208GB/RSBD Monitor: Philips 227E (21.5") Repro: Microlab B77
PC3: MB: Gigabyte B85N CPU: Intel Core i3 4330 @ 3,5GHz RAM: Kingston 4+2GB 1333MHz CL9 1,5V SSD: Crucial M500 120GB mSATA HDD: Seagate Barracuda Green 2TB GPU: Asus GTX 750 Ti Strix 2GB PSU: Sharkoon SHA350M CASE: Cooler Master Elite 110

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6842
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 23. Okt, 2012, 23:01

STENLY napísal:žiadna AM2 doska, nepodporuje AM3 procesor :rep:
blbost

Užívateľov profilový obrázok
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2286
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa alle » Ut 23. Okt, 2012, 23:02

....chalanisko by sa mal vyjadriť k modelu dosky a k ostatným apgrejdom ak nejaké plánuje....
konečne niekto kto vie čítať a kto ma pochopil :-)

EDIT: @cageJ až taká blbosť to nieje samotné AM2 dosky skutočne nepodporujú AM3 ale AM2+ už áno ale je to závislé od chipsetu ale aj tak stále je to hop-trop, support list na XYZ stranke nieje žiadna istota...

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6842
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: KUPA PROCESORA

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 23. Okt, 2012, 23:08

Chces sa hadat ? :)

Jediny hacik je v dvojkanalovom radici :).. Kde DDR2 podporuju Phenomy II x4 920/940 pre AM2+. Avsak treba overit Phenomy II x4 9x5. Niektore maju aj DDR2 aj DDR3 a tusim, ze par modelov su cisto DDR3. Ak sa mylim, tak ma opravte.

Ja som Phenom II x4 920 125W pouzival na doske AM2 od Gigabyte. Oficialne tento CPU nebol podporovany, ale doska podporovala AM2 125W procesory, takze napajacia kaskada stacila a BIOS poznal CPU.

EDIT : Tato doska : http://sk.gigabyte.com/products/page/mb/ga-m56s-s3_1x/
Tieto CPU : http://www.gigabyte.com/support-downloa ... x?pid=2607

If you install an AMD AM3/AM2+ CPU on AM2 motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s); however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted.

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"