Kúpa RAM DDR2

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
solaris8
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Št 23. Sep, 2010, 09:57

Kúpa RAM DDR2

Príspevok od užívateľa solaris8 » So 19. Feb, 2011, 19:48

Ahojte!
Vedeli by ste mi poradiť pri výbere RAM pamätí? cca do 30€.Kupovať KIT 2x1GB? Už som to raz domotal preto by som bol rád keby ste to zhodnotili aj s MB či to bude dobrá voľba.Taktovať nebudem.
-Win XP 32bit
-DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+ ,Brisbane
-teraz 2x 1gb 667 Apacer CL5(predávam lebo sú rôzne banky a nejde v dualchanel)

-Asus M2N-MX SE (2 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=LqXTJVvWNyI6cj2d

-Grafická karta - NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB)
-SAMSUNG HD251KJ (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
-Optiarc DVD RW AD-7170A
myslel som niečo takéto s vyšším taktom Kingston DDR2 2x 1GB 800MHz KIT
http://www.interstore.sk/katalog/pcakom ... K2_2G.html

alebo niečo poraďte čo sa hodí do tejto staršej nenáročnej zostavy do dualchannel aby bol PC svižnejší.
Väčšinou na internet,konverzia filmov na iný formát ,sem tam nejaká hra alá sims3

Ďakujem za rady.

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5870
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Kúpa RAM DDR2

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ne 20. Feb, 2011, 00:47

podla mna vymena 2*1GB 667MHz za 2*1GB 800Mhz ak Ti to pojde v dual na takej starej zostave Ti moc nepomoze...

A konverzia videii na takej zostave no to musi trvat... Kazdopadne tou RAM vela neziskas. Skor to cele predaj a poskladaj si zaklad na AM3 a kup rovno DDR3 pamate.

Grafiku, disk a napalku si nechaj, dosku procak a ram kup nove a prejdi na Win7 :)

doska: http://datacomp.sk/mb-msi-760gm-e51-am3-_d78700.html
inak srandisti tuto je akoze telefon a tuto na tej istej doske vyssie cena a je dostupna :D
http://datacomp.sk/mb-msi-760gm-e51_d52697.html

procak: http://datacomp.sk/amd-athlon-ii-x3-425 ... 58119.html

pamate: http://datacomp.sk/ddram3-2x1gb-kingsto ... 83579.html


Je to cisty zaklad ale lepsie ako vymenit pamate..
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

Užívateľov profilový obrázok
Ondro1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1428
Dátum registrácie: So 29. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Re: Kúpa RAM DDR2

Príspevok od užívateľa Ondro1 » Ne 20. Feb, 2011, 01:28

Pochybujem, že sa tých 200MHz na takej starej mašine prejaví...
Dobre ti radia príspevok vyššie, tiež som mal podobný problém a prešiel som radšej na DDR3
We'll bang, ok?

Užívateľov profilový obrázok
elementar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5159
Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Bydlisko: Brno/Brezno

Re: Kúpa RAM DDR2

Príspevok od užívateľa elementar » Ne 20. Feb, 2011, 01:35

TO nema zmysel riesit... skusal si sa pohrat s casovanim ? skus dat vyssie mozno povoli aj dual... ja by som to neriesil... iba ak by si vazen stare predal za rovnako ako kupil nove..
Spoiler: ukázať
PC1:MB: MSI Z170A-G43 PLUS, CPU: 6600K@4,7 + Corator DS + Noctua NF-P14 1.35V ,RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 3200GPU:MSI 270X @1200/1450(1,223V), SSD: Samsung 840 256GB PRO, HDD: Samsung F3 500GB HD502HJ ,PSU: Seasonic S12II-620W ,OS: Win 7 Nvidia 64bit ,LCD: 21.5" BenQ G2222HDL,CASE:Lancool K62, MOUSE: Zowie FK1+ + SteelSeries QcK,KEYBOARD: Roccat ARVO load 425[W]
Net
AS SSD

solaris8
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Št 23. Sep, 2010, 09:57

Re: Kúpa RAM DDR2

Príspevok od užívateľa solaris8 » Ne 20. Feb, 2011, 11:25

Keď tak uvažujem to čo píšete má logiku-tak to nechám tak a nechám si od vás poradiť s tým novým upgradom ale až si došetrím €. ,,Natierať novou farbou hrdzavé železo je strata peňazí kvôli dobrému pociu nemá zmysel."

Ďakujem chlapci za rady a všetko dobré.

Užívateľov profilový obrázok
Panoramix0903
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 974
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Pezinok
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kúpa RAM DDR2

Príspevok od užívateľa Panoramix0903 » Po 21. Feb, 2011, 11:35

Nemá to význam meniť z 666 MHz na 800 MHz. Získal by si v priepustnosti pamäti pár percent navyše, ale v reále pri spracovávaní videa by to bolo menej ako 1 percento.
Skúšal som to na svojom kompe. Dokonca som testoval aj na 800 MHz CL4, a prínos nejaký bol, ale povedal by som, že neadekvátny cenovému rozdielu medzi 800 MHz CL5 a CL4.
Čo by ti asi najviac pomohlo na tvojej zostave, je upgrade RAM na 2x2GB DDR2.
Predpokladám teda, že bežíš aspoň na Windows XP.
PSU: Enermax Liberty 500W | MB: ASUS-P5K SE/EPU | CPU: Intel Core 2 Quad Q9400 | RAM: Qimonda 64T128020HU3SB 4x1GB DDR2
HDD: Western Digital RE4 5003ABYX | DVD±RW: Samsung SH­­−S183L S-ATA I | SOUND: Creative Sound Blaster Audigy 2 VE
VGA: Sapphire ATI Radeon HD5670 PCI-E | LCD: EIZO FlexScan S1931-NSA-BK | [ CASE: Lian-Li PC-7B Plus II
COOLERS: Thermalright XP-90C | FANS: 1x Enermax Cluster 92mm + 1x Noctua NF-R8 + 3x NF-S12

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5870
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Kúpa RAM DDR2

Príspevok od užívateľa felipe25 » Po 21. Feb, 2011, 12:29

ak bezi na XP 2*2 mu nepomoze lebo vyuzije len 3GB :)))

na tej zostave mu nepomoze nic, mal som taku istu dosku, podobny procak a zaplnenie RAM malokedy dosiahlo 1,5GB, ked sa hrala hra tak mozno 1,7GB....

jednoznacne vymenit MB CPU a RAM.,.. z 2 GB na 2*2GB ziadny prinos neprinesie. Jedine ak si da 64bit Windows aj to by som pochyboval
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

solaris8
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Št 23. Sep, 2010, 09:57

Re: Kúpa RAM DDR2

Príspevok od užívateľa solaris8 » Po 21. Feb, 2011, 15:53

TO nema zmysel riesit... skusal si sa pohrat s casovanim ? skus dat vyssie mozno povoli aj dual..
má s tým niekto skúsenosti?
RAMky DDr2 sú od rovnakého výrobcu s rovnakým časovaním,frekvenciou,a rovnako veľké 1Gb.
Len sú kupované s odstupom 2,5 roka a výrobca zmenil banky tam sa počet odlišuje čo som objavil až po diagnostike Everestom.Skúšal som aj v biose nastavovať manuálne časovanie ale sú to z mojej strany len prvé pokusy.Ak máte niekto skúsenosti aby som rozbehal dual chanel kvôli čomu som kupoval aj druhý modul bol by som rád.Inak to budem brať ako daň neskúsenosti aj keď som sa o tom už vopred dávnejšie radil na fórach a nikto nespomenul takúto možnosť problému. :facepalm:

Everest vypisuje
Radič pamäte
Typ: Dual Channel (128 bit)
Aktívny režim: Single Channel (64 bit)

CPU-Z vypisuje
memory
2048 MBytes
channels# single

POST píše Single-channel DRAM Cloking 2048 Kb

Nie je problém v ranks a banks kde sa líšia v počte(teraz som si v Evereste všimol)?Čo sa s tým dá robiť ?
1 modul:
Veľkosť modulu 1 GB (2 ranks, 4 banks)
Typ modulu Unbuffered DIMM
Typ pamäte DDR2 SDRAM
Rýchlosť pamäte DDR2-667 (333 MHz)
Šírka modulu 64 bit
Napätie modulu SSTL 1.8
Metóda zisťovania chýb Žiadne
Obnovovacia frekvencia Redukované (7.8 us), Self-Refresh

2 modul
Veľkosť modulu 1 GB (1 rank, 8 banks)
Typ modulu Unbuffered DIMM
Typ pamäte DDR2 SDRAM
Rýchlosť pamäte DDR2-667 (333 MHz)
Šírka modulu 64 bit
Napätie modulu SSTL 1.8
Metóda zisťovania chýb Žiadne
Obnovovacia frekvencia Redukované (7.8 us), Self-Refresh

Užívateľov profilový obrázok
elementar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5159
Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Bydlisko: Brno/Brezno

Re: Kúpa RAM DDR2

Príspevok od užívateľa elementar » Po 21. Feb, 2011, 16:04

a casovania maju totozne ? lebo ja som sparoval uz kadeco
Spoiler: ukázať
PC1:MB: MSI Z170A-G43 PLUS, CPU: 6600K@4,7 + Corator DS + Noctua NF-P14 1.35V ,RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 3200GPU:MSI 270X @1200/1450(1,223V), SSD: Samsung 840 256GB PRO, HDD: Samsung F3 500GB HD502HJ ,PSU: Seasonic S12II-620W ,OS: Win 7 Nvidia 64bit ,LCD: 21.5" BenQ G2222HDL,CASE:Lancool K62, MOUSE: Zowie FK1+ + SteelSeries QcK,KEYBOARD: Roccat ARVO load 425[W]
Net
AS SSD

solaris8
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Št 23. Sep, 2010, 09:57

Re: Kúpa RAM DDR2

Príspevok od užívateľa solaris8 » Po 21. Feb, 2011, 16:22

a casovania maju totozne ? lebo ja som sparoval uz kadeco
rozdiely ktoré som si všimol som vyznačil tučným písmom
Everest:
[ DIMM1: 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM ]

Vlastnosti pamäťového modulu:
Sériové číslo Žiadne
Dátum výroby Týždeň 33 / 2007
Veľkosť modulu 1 GB (2 ranks, 4 banks)
Typ modulu Unbuffered DIMM
Typ pamäte DDR2 SDRAM
Rýchlosť pamäte DDR2-667 (333 MHz)
Šírka modulu 64 bit
Napätie modulu SSTL 1.8
Metóda zisťovania chýb Žiadne
Obnovovacia frekvencia Redukované (7.8 us), Self-Refresh

Časovanie pamäte:
@ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-35-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)

Vlastnosti pamäťového modulu:
Analysis Probe Neprítomné
FET Switch External Zakázané
Weak Driver Podporované

[ DIMM2: Apacer Tech. 78.01G9O.9H5 ]

Vlastnosti pamäťového modulu:
Názov modulu Apacer Tech. 78.01G9O.9H5
Sériové číslo 02010504h (67436802)
Dátum výroby Týždeň 50 / 2010
Veľkosť modulu 1 GB (1 rank, 8 banks)
Typ modulu Unbuffered DIMM
Typ pamäte DDR2 SDRAM
Rýchlosť pamäte DDR2-667 (333 MHz)
Šírka modulu 64 bit
Napätie modulu SSTL 1.8
Metóda zisťovania chýb Žiadne
Obnovovacia frekvencia Redukované (7.8 us), Self-Refresh

Časovanie pamäte:
@ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-43-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-34-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-26-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)

Vlastnosti pamäťového modulu:
Analysis Probe Neprítomné
FET Switch External Zakázané
Weak Driver Podporované

Výrobca pamäťového modulu:
Názov firmy Apacer Technology Inc.
Informácie o výrobku http://usa.apacer.com/us/products/DRAM_Modules.htm

Užívateľov profilový obrázok
elementar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5159
Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Bydlisko: Brno/Brezno

Re: Kúpa RAM DDR2

Príspevok od užívateľa elementar » Po 21. Feb, 2011, 16:31

tu dvojbanku nastav na hodnoty jednobankovej.. teda na tie vyssie a skus sparovat... ak sa podari, prebehni ich memtestom, ak prejdu tak pohoda... mali by, ak sa ti podari ich sparovat
Spoiler: ukázať
PC1:MB: MSI Z170A-G43 PLUS, CPU: 6600K@4,7 + Corator DS + Noctua NF-P14 1.35V ,RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 3200GPU:MSI 270X @1200/1450(1,223V), SSD: Samsung 840 256GB PRO, HDD: Samsung F3 500GB HD502HJ ,PSU: Seasonic S12II-620W ,OS: Win 7 Nvidia 64bit ,LCD: 21.5" BenQ G2222HDL,CASE:Lancool K62, MOUSE: Zowie FK1+ + SteelSeries QcK,KEYBOARD: Roccat ARVO load 425[W]
Net
AS SSD

solaris8
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Št 23. Sep, 2010, 09:57

Re: Kúpa RAM DDR2

Príspevok od užívateľa solaris8 » Po 21. Feb, 2011, 17:28


Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"