Prijem HD kanalov, cez HD satelit? Co vsetko treba?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5840
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Prijem HD kanalov, cez HD satelit? Co vsetko treba?

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ne 12. Sep, 2010, 11:18

Znamy kupil plazmu (http://www.datart.sk/katalog/Plazmovy-t ... 0G20E.html), a chce vyriesit HD prijem kanalov, kedze uz ma taky televizor.

Asi je to na dlhsie, ale poradi niekto, co vsetko mu k tomu treba?

Parabolu, HD satelitny prijimac a nejake karty na prijem? chcel by mat HD sportove kanaly /NOVA SPORT HD, Eurosport HD.../, a normalne Slovenske televizne stanice..

Riesil niekto nieco podobne, a napise mi co vsetko k tomu treba a co by to stalo? Telka bola sice draha, ale veci na satelit by privital cim lacnejsie, ale samozrejme aby mu poskytli obraz ktory si na tom televizore vychutna, cize nejaku skrinku ktora ma minimalne HDMI vystup (neviem ci ak bude drahsia, bude aj kvalitnejsie...)

1. Na tie baliky programov ma mat dve sloty na karty?
2. Ak si kupi balik HD sportovych kanalov, musi to kazdy rok obnovovat? Alebo to ma na stalo?
3. Slovenske kanaly si moze kupit kartou navzdy?

Poradte co najlepsie riesenia, dakujem...

A napiste prosim aj zvysne veci co k tomu treba (parabolu, kable alebo podobne...)


edit: iny znamy viem ze ma na streche satelit, ktory sa sam nataca na druzice podla programu ktory si vyberie, je to drahe riesenie? Existuje jedna druzica na ktorej chyti Sportove HD kanaly aj Slovenske Kanaly, alebo musi mat ten mechanizmus ktory bude natacat satelit v zavislosti od toho co chce pozerat?
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
calimerostv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 381
Dátum registrácie: Pi 08. Jan, 2010, 15:41

Re: Prijem HD kanalov, cez HD satelit? Co vsetko treba?

Príspevok od užívateľa calimerostv » Po 13. Sep, 2010, 11:21

nie som odbornik ale mozno svojou odpovedou nejakeho vyprovokujem :)

v prvom rade by si mal pozriet ponuku poskytovatelov :

http://www.skylink.sk/web/structure/13.html

http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... ction=home

http://www.digi-tv.sk/pages/show/48-Pon ... GI-TV.html

(mozno su este dalsi neviem)

stanice co spominas som nasiel len u skylinku, tam mas zakladnu ponuku nasich stanic + stovky zahranicnych satelitov zadarmo a doplatit si musis len balicky ktore su uvedene v linku (postup je tam tiez pry tych hd kanaloch)

1.) nie ak nekupis dve karty (skylink SK a skylink CZ) tak staci jedna porgramy sa dokupuju na tu kartu (postup je na stranke poskytovatela)
2.) balik sa kupuje na XY mesiacov podla tolko na kolko si ho chces zaplatit a kolko posles penazi
3.) ano tie su navzdy (zakladna ponuka)

existuje jedna druzica kde to je vsetko spolu samozrejme od jedneho poskytovatela (skylink - ASTRA 3A,1G na pozícii 23,5° alebo ASTRA 1H na pozícii 19,2° východne.), druzice su len na jednej strane, preto parabola musi smerovat na juh

k prevadzke potrebujes HD satelitny set a kartu (skylink v tomto pripade)

tu je to spolu vsetko napriklad : http://www.datart.sk/katalog/HD-Satelit ... 80-FE.html

tych 80 to je priemer paraboly, ktora ti na to uplne postacuje

tu ho mas lepsie popisany

http://www.astraelektronik.sk/cierna-te ... d-opticum/

vystup je samozrejme aj HDMI kedze je HD

set by mal obsahovat vsetko co potrebujes, neda sa to zistit z tohto popisu mozno bude treba dokupit HDMI kabel
este je mozne ze samotny poskytovatel ma akciu na nejake sety, treba si to poriadne preluskat u neho
Intel i5-2500k (Scythe Ninja 2 B), MSI Z68A-G43 (G3), ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5, Asus Xonar DS, Intel SSD 330 180 G, RAM 8G Kingston HyperX blue DDR3 1333 Mhz + 8 G Kingston HyperX Fury blue 1600 Mhz, HDD Samsung 154UI, 753LJ+ SSD OZC Vertex 2 cache, Fractal Design Define XL (NOCTUA NF-P14, NF NFS12B, 2 x NF-A14 PWM, NF-P12 PWM), Corsair 650W TX, LCD : HP LP2475w, 27" BenQ XL2720Z, AUDIO SAMSUNG HW-C 560 S/EDC, Microsoft NE 4000, Logitech G500s, projektor BENQ 710ST

Užívateľov profilový obrázok
cicolably
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 521
Dátum registrácie: Ne 10. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: ke

Re: Prijem HD kanalov, cez HD satelit? Co vsetko treba?

Príspevok od užívateľa cicolably » Po 13. Sep, 2010, 18:47

toto je dobra,lepšia kupa toho istého a posielaju aj na dobierku

http://www.1cdc.sk/product_info.php?cPa ... ts_id=1430

a maš monoblok konvertor,naraz dve družice astra 23,5 a 19,2

tiež mam skylink , plus MULTI+HD a 17€ mesačne je myslím super a HD obraz tiež
platiť možeš aj kartou cez internet SKYLINK stranky
a myslím ,že 1m HDMI kabel ma Panasonic v krabici,aspon moj mal
na stranke ASTRA je aj jednoduchý výpočet nastavenia anteny,ked si veríš :-)
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710

Užívateľov profilový obrázok
ericc64
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6664
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: Prijem HD kanalov, cez HD satelit? Co vsetko treba?

Príspevok od užívateľa ericc64 » Po 13. Sep, 2010, 19:45

Presne ten set mam doma :) HD kanaly a MULTI balik som mal pekne 2 mesiace zadarmo, akurat mi to skoncilo .... Obraz fajn, zvuk tiez , som s tym celkom spokojny ... ALE stava sa mi taka vec, ze ak rychlo prepinam stanice, jednoducho to zamrzne ( napise kodovane , ako keby si mal vsetky stanice kodovane) a nepomoze uz nic, iba tvrdy reset boxu (vytiahnem zo zasuvky)... :rolleyes: Neviem kde je problem, pravdepodobne v boxe ... Hladal som nan aj nejaky novsi firmware ale bezuspesne ... Cize musim davat bacha a rychlo neprepinat stanice :laugh:

Mozno reklamacia, ale zatial to neriesim ....
AMD ITX Rig → MB: MSI B450I Gaming Plus AC CPU: AMD Ryzen 5 3600 @ 4150 MHz + Noctua NH-D14 @ Black + 2x Noctua NF-A12x25 RAM: 2x8GB G.SKILL Flare X 3200 MHz CL14 @ 3466 MHz CL14 VGA: ASRock Challenger 5700 @ 2000/1850 MHz + Raijintek Morpheus II Black + AC Accelero Xtreme IV Heatsink + 2x Noctua NF-A12x25 SSD: ADATA SX6000 Pro 512GB + AXAGON CLR-M2L PSU: Corsair HX 850 Platinum + Noctua Sleeved Cables CASE: ITX Benchtable LCD: LG 34UM69 KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: CM Masterkeys Lite L + A4tech X7-300MP SOUND: Creative Gigaworks T20 II

Užívateľov profilový obrázok
cicolably
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 521
Dátum registrácie: Ne 10. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: ke

Re: Prijem HD kanalov, cez HD satelit? Co vsetko treba?

Príspevok od užívateľa cicolably » Po 13. Sep, 2010, 20:38

ericc to je asi choroba všetkých HD príjmačov
ja mam 3x drahší a ked rýchlo prepínam tak ,asi sa preplní RAM a tiež sa sam REBOOTne
ale neriešim FW je každý mesiac novší a novší,len kedy bude finálny ?
a niečo o opticum fw
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 06&start=0
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=13 ... 9&start=20
http://www.spaceball.phorum.cz/phpBB3/v ... &sk=t&sd=a
http://www.spaceball.phorum.cz/phpBB3/v ... =43&t=2025
inač je to bývalé GLOBO
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710

Užívateľov profilový obrázok
scpeter1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1742
Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava,Lincianska

Re: Prijem HD kanalov, cez HD satelit? Co vsetko treba?

Príspevok od užívateľa scpeter1 » Po 13. Sep, 2010, 21:41

Tiez mam HD prijem zo Skylinku....som max spokojny.....inak dopurucujem HD Box...natiahnes donho Enigmu a si zahojeny...ja som ho teraz montoval a bol som prekvapeny obrazovou kvalitou atd...a ziadne mrznutie a reboot ten prijimac nepozna.....
HD Box 9100
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"