Strana 1 z 1

PC pre brata

Napísané: So 30. Jan, 2010, 21:08
od užívateľa Zuzu
Caute,potreboval by som ohodnotit tuto zostavu. Nema to byt nic extra, ale chcel by som aby to chvilku vydrzalo a bol aj do buducna mozny jednoduchy upgrade. Myslim tym CPU a GPU. Bezat to bude na monitore respktive na LCD TV s rozlisenim 1300a niejake drobne krat 768. Mechaniku a skrinku mam.Takze tu je ta zostava
MB: Gigabyte H55M S2H
CPU: Intel Core i3 530 2.93GHz BOX
GPU: ASUS EAH5770 CUCORE 2DI 1GD5 A 1GB DDR5
RAM: Apacer DDR3 2GB 1333MHz, Apacer DDR3 1GB 1333MHz
PS: Corsair 450 Watt VXEU
HDD by som chcel nejaky jednoplatnovy s kapacitou 320 GB, to by som tiez potreboval poradit.
Na CPU by som chcel dat Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2, taktovat sa v najblizsej dobe nebude takze mi ide o hlucnost, popripade poradte nejaky lepsi v podobnej cene. V skrinke bude este jeden ventilator na odsavanie 120x120mm. Vsetko to bude v mATX skrinke. Chcel by som sa aj opytat ci niekto nevie pribliznu dlzku tej grafickej karty, aby som vedel ci bude v skrinke dost miesta. OS bude urcite 32 bit, vyuzivany na hry, net a pod.Budem vdacny za kazdy nazor, alebo navrh na vylepsenie. Este som zabudol sumu asi do 500eur. Dikes

Re: PC pre brata

Napísané: So 30. Jan, 2010, 21:43
od užívateľa qq6600
HDD ber samsung F3 alebo seagate 7200.12,obidva su 500GB a jednoplatne
ram - nejake 2*2GB s napetim okolo 1.5v - 1,65v

ta karta ma cca 23cm

Re: PC pre brata

Napísané: Po 01. Feb, 2010, 13:04
od užívateľa Dan.
HDD presne ako qq6600 písal, jednoplatňový 0,5TB: http://eshop.x-computers.sk/zbozi/hdd-5 ... p=z:143557
GPU radšej Vapor-X (cenový rozdiel minimálny, chladenie účinnejšie): http://eshop.x-computers.sk/zbozi/ati-s ... p=z:168683
RAM: na pamäte pozor, Apacer už veľmi ddlllllllho nie je čo bývalo, a nezabúdaj si odsledovať napätie pamätí na stránke výrobcu, napríklad: http://www.tichepc.sk/Corsair-XMS3-2GB- ... 1001183003, alebo aj moduly 2x2GB by boli fajn ak by ti to rozpočet dovoloval...

Re: PC pre brata

Napísané: Po 01. Feb, 2010, 13:29
od užívateľa valistar
kedze je tam 32bit os neviem naco mu bude 4gb ram, takisto na vyuzitie hry + internet 2GB staci (predpokladam ze tam bude XP)

Re: PC pre brata

Napísané: Po 01. Feb, 2010, 13:51
od užívateľa Dan.
valistar napísal:kedze je tam 32bit os neviem naco mu bude 4gb ram, takisto na vyuzitie hry + internet 2GB staci (predpokladam ze tam bude XP)
Okay, však ten link je na 2x1gb

Re: PC pre brata

Napísané: Po 01. Feb, 2010, 13:57
od užívateľa jtbs
radsej zobrat 1x2GB ram!!!

Re: PC pre brata

Napísané: Po 01. Feb, 2010, 14:00
od užívateľa Dan.
jtbs napísal:radsej zobrat 1x2GB ram!!!
Prečo?

Re: PC pre brata

Napísané: Po 01. Feb, 2010, 14:02
od užívateľa qq6600
Kludne 2*2GB kit...
2GB stoja cca 70€ a 4GB kit kupis za 100€...a tych 30€ ho urcite nezabije
A co ked o pol roka si kupi Win 64bit?
Urcite by som nebral 2GB,pokial nemame rozpocet 350-400€...

http://eshop.x-computers.sk/zbozi/4gb-d ... p=z:158592

Re: PC pre brata

Napísané: Po 01. Feb, 2010, 14:05
od užívateľa jtbs
na MB su len 2xDDR3 sloty, pochybujem ze s 2GB pamate si vystaci naveky, tak nech nezaplni oba sloty s 2GB ram

Re: PC pre brata

Napísané: Po 01. Feb, 2010, 18:22
od užívateľa gamer222
ber 4GB... tu nie je o čom diskutovať ;)

Re: PC pre brata

Napísané: Po 01. Feb, 2010, 21:32
od užívateľa Zuzu
Dakujem za odpovede, os bude XP 32 bit. V najblizsej dobe tam urcite iny os nepojde a ked aj pojde tak zasa len 32bit. Preto som tam dal 3 GB. Tie pamate ale zmenin za Kingston, s tuto znackou som nemal nikdy problem. Kupovat sa to bude v Ageme, takze veci musia byt odtial. Ten disk moze byt bud WD alebo Samsung. A neviete ako je dlha ta grafika?

Re: PC pre brata

Napísané: Po 01. Feb, 2010, 22:02
od užívateľa valistar
tak disk vezmi samsung spinpoint F3 500GB 7200ot (500gb/plotnu, najrychlejsie disky..)

ram teda vezmi 1x2GB - bude stacit, keby nie tak ked budes menit OS tak tam hodis druhu do dual channelu (ked tam das 1x 2GB + 1x 1GB budes mat vacsiu kapacitu ale prides o rychlost - aj tak sa da ale)

k druhej otazke- http://lmgtfy.com/?q=5770+length" onclick="window.open(this.href);return false; :)