Strana 1 z 2

Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: St 27. Máj, 2009, 11:23
od užívateľa janyno
Viete poradit? Ma niekto skusenosti s pouzivanim programu CorelDraw X3 na notebooku? Aky vykonny NB treba na tento program? Bol skusany PC s CPU Pentium Dual Core 1,8 @ 3GHz, 2GB/1066 RAM a VGA GF 7100GS 256MB a nestacil. Teda bude treba daco viac. Vyuziva Corel viac jadier v CPU?
Este ma napadlo, ked som pozrel do vyuzitia CPU a RAM, teda spravca uloh a vykon, tak CPU siel na asi 60-80% a RAM na 1,7-1,9 GB.
Pripadne, aku konfiguraciu by ste odporucili na NB? Staci CPU, RAM a VGA.
Co tak CPU:Intel ® Core ™ 2 Duo P8600 2,40 GHz, 3 MB L2 cache, FSB 1066 MHz
RAM: 4GB / 800Mhz
VGA: NVIDIA Quadro FX 2700 M 512 MB pamäte


Plus sa na tom bude sucasne robit na Archi Cad-e

dakujem.

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: Št 28. Máj, 2009, 11:09
od užívateľa gammaray
Presun do Nakupnej Poradne.
Daj este cenovy strop a pripadne odkial chces nakupovat. Treba ti 4 GB RAM urcite + rozsirit ak sa bude dat v konkretnom type NB.

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: Št 28. Máj, 2009, 11:13
od užívateľa Shatterhand
Ja mam X4 a siel mi na 2GB ram v pohode :?
Minimalne 2GB Ram(radsej 3), procesor dostatocny - ta P8600, obstojna GK.

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: Št 28. Máj, 2009, 12:29
od užívateľa Jeremi
takze urcite 4 gb ram pozeraj sa ale aj na OS aky je v cene dost vyrobcov sice da do notebooku 4GB ram ale da tam iba 32bit os cize 1 gb je neviuzivanych cize na tvoje ucely by mal procesor P8600 dostacovat ideal T9xxx, 4 GB ram ti treba urcite + 64bit OS a nakoniec nVidia grafika by bola idealna

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: Št 28. Máj, 2009, 13:24
od užívateľa janyno
Je to pre priatelku NB. Problem bude v OS, ona chce iba XP. Takze treba 64bit. Alebo nam bude stacit 3GB RAM a OS ostane 32bit.
Cenovy strop je 1100,- eur.
Na nete vidavam NB s CPU P8600, 2GB RAM (1GB dokupime) a VGA ATI Mobitilty FireGL V5700. Netusim, co to je za grafiku... Mala by byt priblizne vykonna ako Radeon 3650, len s podporou na CAD programy a ine...
Teda asi takyto NB sa mi najviac pozdava.

dik za rady.

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: Št 28. Máj, 2009, 16:01
od užívateľa panasonic650
64bit+max8GB+blueray+P9550
podla mojho zoznamu (mesiac stary) mi najvhodnejsie vypadol SONY VAIO FW31ZJ... teda vela ich s 64bit nepredavaju :(

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: Št 28. Máj, 2009, 17:08
od užívateľa janyno
to je vela. Maximum je 1200,- eur.
Ak sa do nej vmesti NB s CPU - P8600, VGA NVIDIA Quadro FX 770m 512 MB tak budem len rad. :)
uz som takmer ukecal na:

http://www.alza.sk/hp-elitebook-8730w-d101322.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

ale s trosku nizsou cenou.

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: Št 28. Máj, 2009, 18:36
od užívateľa Jeremi
ten elitebook je krasny ale ked to ma byt pre dievca tak to asi nieje velmi vhodne a to preto ze je velky 17" a aj dost tazky ja by som volil toto Lenovo T500 mozno nieje az taky krasny ale podla mna to je lepsie ako elitebook

edit: popripade aby sa to zmestilo do 1200 € tak R500 a este ti ostane aj na nejake prislusenstvo napr. dokina mozno by som pozeral este nove Tecri od Toshiby tuk

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: Št 28. Máj, 2009, 20:54
od užívateľa janyno
Ja by som potreboval poradit hlavne ohladom narocnosti ArchiCadu a Corelu X3, ci nebude lepsie investovat trochu viac a mat tu Quadro FX770 alebo bude bohate stacit ta Ati 3470...
Hej, to Lenovo R500 je super. A aj cena.
Co sa monitora tyka, tak 17 je pre nu fajn. Aj ked uvazujeme kupit na doma daku 24" LCD, potom by jej stacila aj 15,4"ka NB.

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: Št 28. Máj, 2009, 21:31
od užívateľa Jeremi
ked archicad nema podporu pre Cudu tak bude uplne jedno ktoru grafiku tam budes mat inac ten monitor na elitebooku je sice 17" ale ma rozlisenie 1440x900 na R500 je 15,4" displej ale rozlysenie 1680x1050 cize v konecnom dosledku na nom zobrazis viac informacii ako na elitebooku

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: Št 28. Máj, 2009, 21:37
od užívateľa panasonic650
Podla mna na take detailne otazky ohladom ArchiCadu a Corelu X3 treba najst specializovane forum alebo kontaktpvat support (predpokladam legalne kupeny soft) na hardwerove poziadavky.

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: Št 28. Máj, 2009, 21:42
od užívateľa Jeremi
toto su poziadavky na X4 predpokladam ze X3 bude mat bud take iste alebo nizsie

System Requirements
CorelDRAW Graphics Suite X4
Windows Vista® (32-bit or 64-bit editions) or Windows® XP (with Service Pack 2 or later)
512 MB of RAM, 430 MB of hard disk space
Pentium® III, 800 MHz processor or AMD Athlon™ XP
1,024 × 768 or better monitor resolution
DVD drive
Mouse or tablet
CorelDRAW Anniversary Edition
Windows® XP (with Service Pack 2 or later) or Windows Vista® (32-bit or 64-bit editions)
512 MB RAM, 830 MB hard disk space
Pentium® IV, 800 MHz processor or AMD Athlon™ XP
24-bit color display
1,024 × 768 or better monitor resolution
DVD drive, mouse and USB port

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: Št 28. Máj, 2009, 22:03
od užívateľa panasonic650
Podla tohoto to co skusal malo stacit a zevraj neslo... ako pisem... forum k softu to isti.

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: Št 28. Máj, 2009, 22:06
od užívateľa Shatterhand
Mne ide X4 uplne v pohode na zostave z popisu, proste notebook s procakom aspon P8600(alebo nieco podobneho vykonu), aspon 2GB ram(na XP), a slusna grafa - 8600GT/HD3650 a vyssie. To musi stacit.

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Napísané: Št 28. Máj, 2009, 23:01
od užívateľa janyno
Asi som prilis narocny. Moj PC nestihal zobrazovat, teda to poriadne sekalo, ked pracoval v Coreli s "plagatom", ktory po vytlaceni mal 100x70cm. Bolo na nom asi 100tis ciar a par obrazkov... Tak pri tom by asi kazdy NB aj PC mal problem zobrazovat plynule...