Aky NB na CorelDraw X3?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
janyno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Pi 22. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: TRNAVA

Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa janyno » St 27. Máj, 2009, 11:23

Viete poradit? Ma niekto skusenosti s pouzivanim programu CorelDraw X3 na notebooku? Aky vykonny NB treba na tento program? Bol skusany PC s CPU Pentium Dual Core 1,8 @ 3GHz, 2GB/1066 RAM a VGA GF 7100GS 256MB a nestacil. Teda bude treba daco viac. Vyuziva Corel viac jadier v CPU?
Este ma napadlo, ked som pozrel do vyuzitia CPU a RAM, teda spravca uloh a vykon, tak CPU siel na asi 60-80% a RAM na 1,7-1,9 GB.
Pripadne, aku konfiguraciu by ste odporucili na NB? Staci CPU, RAM a VGA.
Co tak CPU:Intel ® Core ™ 2 Duo P8600 2,40 GHz, 3 MB L2 cache, FSB 1066 MHz
RAM: 4GB / 800Mhz
VGA: NVIDIA Quadro FX 2700 M 512 MB pamäte


Plus sa na tom bude sucasne robit na Archi Cad-e

dakujem.

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7639
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa gammaray » Št 28. Máj, 2009, 11:09

Presun do Nakupnej Poradne.
Daj este cenovy strop a pripadne odkial chces nakupovat. Treba ti 4 GB RAM urcite + rozsirit ak sa bude dat v konkretnom type NB.
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Št 28. Máj, 2009, 11:13

Ja mam X4 a siel mi na 2GB ram v pohode :?
Minimalne 2GB Ram(radsej 3), procesor dostatocny - ta P8600, obstojna GK.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Užívateľov profilový obrázok
Jeremi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2227
Dátum registrácie: Pi 02. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa Jeremi » Št 28. Máj, 2009, 12:29

takze urcite 4 gb ram pozeraj sa ale aj na OS aky je v cene dost vyrobcov sice da do notebooku 4GB ram ale da tam iba 32bit os cize 1 gb je neviuzivanych cize na tvoje ucely by mal procesor P8600 dostacovat ideal T9xxx, 4 GB ram ti treba urcite + 64bit OS a nakoniec nVidia grafika by bola idealna
Lenovo ThinkPad T420s
Intel Core i7, 8GB RAM, 128 GB Samsung SSD, nVidia Quadro

Užívateľov profilový obrázok
janyno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Pi 22. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: TRNAVA

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa janyno » Št 28. Máj, 2009, 13:24

Je to pre priatelku NB. Problem bude v OS, ona chce iba XP. Takze treba 64bit. Alebo nam bude stacit 3GB RAM a OS ostane 32bit.
Cenovy strop je 1100,- eur.
Na nete vidavam NB s CPU P8600, 2GB RAM (1GB dokupime) a VGA ATI Mobitilty FireGL V5700. Netusim, co to je za grafiku... Mala by byt priblizne vykonna ako Radeon 3650, len s podporou na CAD programy a ine...
Teda asi takyto NB sa mi najviac pozdava.

dik za rady.

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Št 28. Máj, 2009, 16:01

64bit+max8GB+blueray+P9550
podla mojho zoznamu (mesiac stary) mi najvhodnejsie vypadol SONY VAIO FW31ZJ... teda vela ich s 64bit nepredavaju :(
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
janyno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Pi 22. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: TRNAVA

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa janyno » Št 28. Máj, 2009, 17:08

to je vela. Maximum je 1200,- eur.
Ak sa do nej vmesti NB s CPU - P8600, VGA NVIDIA Quadro FX 770m 512 MB tak budem len rad. :)
uz som takmer ukecal na:

http://www.alza.sk/hp-elitebook-8730w-d101322.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

ale s trosku nizsou cenou.

Užívateľov profilový obrázok
Jeremi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2227
Dátum registrácie: Pi 02. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa Jeremi » Št 28. Máj, 2009, 18:36

ten elitebook je krasny ale ked to ma byt pre dievca tak to asi nieje velmi vhodne a to preto ze je velky 17" a aj dost tazky ja by som volil toto Lenovo T500 mozno nieje az taky krasny ale podla mna to je lepsie ako elitebook

edit: popripade aby sa to zmestilo do 1200 € tak R500 a este ti ostane aj na nejake prislusenstvo napr. dokina mozno by som pozeral este nove Tecri od Toshiby tuk
Lenovo ThinkPad T420s
Intel Core i7, 8GB RAM, 128 GB Samsung SSD, nVidia Quadro

Užívateľov profilový obrázok
janyno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Pi 22. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: TRNAVA

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa janyno » Št 28. Máj, 2009, 20:54

Ja by som potreboval poradit hlavne ohladom narocnosti ArchiCadu a Corelu X3, ci nebude lepsie investovat trochu viac a mat tu Quadro FX770 alebo bude bohate stacit ta Ati 3470...
Hej, to Lenovo R500 je super. A aj cena.
Co sa monitora tyka, tak 17 je pre nu fajn. Aj ked uvazujeme kupit na doma daku 24" LCD, potom by jej stacila aj 15,4"ka NB.

Užívateľov profilový obrázok
Jeremi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2227
Dátum registrácie: Pi 02. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa Jeremi » Št 28. Máj, 2009, 21:31

ked archicad nema podporu pre Cudu tak bude uplne jedno ktoru grafiku tam budes mat inac ten monitor na elitebooku je sice 17" ale ma rozlisenie 1440x900 na R500 je 15,4" displej ale rozlysenie 1680x1050 cize v konecnom dosledku na nom zobrazis viac informacii ako na elitebooku
Lenovo ThinkPad T420s
Intel Core i7, 8GB RAM, 128 GB Samsung SSD, nVidia Quadro

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Št 28. Máj, 2009, 21:37

Podla mna na take detailne otazky ohladom ArchiCadu a Corelu X3 treba najst specializovane forum alebo kontaktpvat support (predpokladam legalne kupeny soft) na hardwerove poziadavky.
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Jeremi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2227
Dátum registrácie: Pi 02. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa Jeremi » Št 28. Máj, 2009, 21:42

toto su poziadavky na X4 predpokladam ze X3 bude mat bud take iste alebo nizsie

System Requirements
CorelDRAW Graphics Suite X4
Windows Vista® (32-bit or 64-bit editions) or Windows® XP (with Service Pack 2 or later)
512 MB of RAM, 430 MB of hard disk space
Pentium® III, 800 MHz processor or AMD Athlon™ XP
1,024 × 768 or better monitor resolution
DVD drive
Mouse or tablet
CorelDRAW Anniversary Edition
Windows® XP (with Service Pack 2 or later) or Windows Vista® (32-bit or 64-bit editions)
512 MB RAM, 830 MB hard disk space
Pentium® IV, 800 MHz processor or AMD Athlon™ XP
24-bit color display
1,024 × 768 or better monitor resolution
DVD drive, mouse and USB port
Lenovo ThinkPad T420s
Intel Core i7, 8GB RAM, 128 GB Samsung SSD, nVidia Quadro

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Št 28. Máj, 2009, 22:03

Podla tohoto to co skusal malo stacit a zevraj neslo... ako pisem... forum k softu to isti.
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Št 28. Máj, 2009, 22:06

Mne ide X4 uplne v pohode na zostave z popisu, proste notebook s procakom aspon P8600(alebo nieco podobneho vykonu), aspon 2GB ram(na XP), a slusna grafa - 8600GT/HD3650 a vyssie. To musi stacit.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Užívateľov profilový obrázok
janyno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Pi 22. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: TRNAVA

Re: Aky NB na CorelDraw X3?

Príspevok od užívateľa janyno » Št 28. Máj, 2009, 23:01

Asi som prilis narocny. Moj PC nestihal zobrazovat, teda to poriadne sekalo, ked pracoval v Coreli s "plagatom", ktory po vytlaceni mal 100x70cm. Bolo na nom asi 100tis ciar a par obrazkov... Tak pri tom by asi kazdy NB aj PC mal problem zobrazovat plynule...

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"