WiFi router ...

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
palee
VIP
VIP
Príspevky: 1986
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Kráľovský Chlmec
Kontaktovať užívateľa:

WiFi router ...

Príspevok od užívateľa palee » Ut 12. Máj, 2009, 20:15

ahojte, potrebujem poradiť s nákupom WiFi routra, hlavne čo sa týka technickej stránky, fungovania... dnes mi natiahli do bytovky internet, na streche je wifi antena, odtiaľ je to rozvedené po kábloch na každé poschodie... mám viac notebookov i desktop, ale len na jeden notebook mám nastavený net, pri zasunutí kábla do iných pc mi net neide... potrebujem wifi router, cez ktorý tie notebooky napojím, s dobrým dosahom, rýchlost netu mám cca. 4MBit...

som v tom absolútny amatér, neviem vobec, na čo mám dať pozor pri výbere, takže príjmem akúkoľvek radu, tip... cena nerozhoduje, ide mi hlavne o to, aby to fungovalo, aby sa dali napojiť všetky notebooky... nie susedové, samozrejme :-D ... ďakujem všetkým :)

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7631
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: WiFi router ...

Príspevok od užívateľa newmi » Ut 12. Máj, 2009, 21:23

ked ti fakt nejde o cenu tak toto:
http://www.alza.sk/linksys-wrt54gl-wire ... d57902.htm

a keby len predsa islo o cenu:
http://www.alza.sk/bezdratovy-wifi-rout ... d83188.htm

a net ti nejde na ostatnych zrejme preto lebo mas regnutu len MAC toho jedneho pc, router by to vyriesil :)
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Xiaomi Mi A2 myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

Užívateľov profilový obrázok
palee
VIP
VIP
Príspevky: 1986
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Kráľovský Chlmec
Kontaktovať užívateľa:

Re: WiFi router ...

Príspevok od užívateľa palee » St 13. Máj, 2009, 12:03

jj, udal som len MAC jedného pc...

ten lacnejší vypadá nejak lepšie, aspoň papierovo.. ale veľmi sa do toho nevyznám, zoberiem radšej ten Linksys, má to približne rovnaké možnosti, dúfam.... vďaka za pomoc :good:

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15721
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: WiFi router ...

Príspevok od užívateľa faugusztin » St 13. Máj, 2009, 12:22

Linksys ti da omnoho viac moznosti, ak mas chut experimentovat - http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv3/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: WiFi router ...

Príspevok od užívateľa panasonic650 » St 13. Máj, 2009, 18:41

Linksys je dobra znacka, sam som mal roky ich prvky. Ale neda mi sa pozastavit ze tento model (ak som dobre cital) take nema ani giga LAN (iba 100) a ani WiFi N-ko (iba g). Nie je to uz trocha pase v sucasnosti ?
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15721
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: WiFi router ...

Príspevok od užívateľa faugusztin » St 13. Máj, 2009, 18:58

Zavisi to od potrieb.

Užívateľov profilový obrázok
palee
VIP
VIP
Príspevky: 1986
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Kráľovský Chlmec
Kontaktovať užívateľa:

Re: WiFi router ...

Príspevok od užívateľa palee » St 13. Máj, 2009, 21:58

díky za tipy... už by som chcel objednávať, našiel som ale ešte tento, može byť? Linksys Wireless-N Home Router WRT160N-EE alebo stačí ten WRT54GL? díky :)

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15721
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: WiFi router ...

Príspevok od užívateľa faugusztin » St 13. Máj, 2009, 22:28

Otazkou je, ci potrebujes 802.11n. Ak nie, tak WRT54GL je lepsia volba, kvoli moznosti nahrat lepsi firmware.

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7631
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: WiFi router ...

Príspevok od užívateľa newmi » St 13. Máj, 2009, 23:00

nedavno som cital v jednom casaku testy routerov. Pri n kovej sieti sa realne rychlosti pohybuju okolo 150-160 Mbit/s, pri g ckovej to pri horsich routeroch moze byt pod 20 Mbit/s ( znackove dosahuju cca 35-40 Mbit/s ale jedna sa samozrejme o vzdialenost cca 4-5m a pri priamej viditelnosti), co by bolo napr pri mojom pripojeni problem (mam 20 Mbit/s net), takze skutocne zalezi od toho aky mas net a potreby.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Xiaomi Mi A2 myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

Užívateľov profilový obrázok
titannman
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 140
Dátum registrácie: Po 16. Jún, 2008, 22:24
Bydlisko: Bardejov

Re: WiFi router ...

Príspevok od užívateľa titannman » Po 18. Máj, 2009, 21:20

zdravim mam tiez taku dilemu aky wifi router kupit

ci staci tento uz spominany
http://www.alza.sk/linksys-wrt54gl-wire ... d57902.htm

alebo radsej pripatit za 802.11b/g/n kde je uz moznost aj print servera, no a tiez ten download master nevyzera zle (tahat veci na externy hdd bez nutnosti zapnut pc)
http://www.alza.sk/bezdratovy-wifi-pris ... d71739.htm

vdaka za radu, nechcel som zakladat nove vlakno tak sa ospravedlnujem zakladatelovi ze tu riesim svoj problem, snad to nevadi :red:
CPU:Intel® Core™ i7-5820K, cooled by:Noctua NH-D15; MB: MSI X99a SLI PLUS; VGA: GIGABYTE GTX 980 Ti G1 WINDFORCE 3X Gaming 6GB; RAM: Crucial 2x8GB KIT DDR4 2400MHz CL16 Ballistix; HDD: Crucial MX200 250GB, 1,5TB, 1,5TB, 1,5TB, 3TB, 3TB, ext. 3TB, ext . 2TB; PSU: Super Flower Leadex Platinum 1000 W; CASE: Zalman Z11 Neo

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7631
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: WiFi router ...

Príspevok od užívateľa newmi » Ut 19. Máj, 2009, 12:08

asus ani zadara, ale to len moj osobny nazor, ber ten linksys ale zalezi ci ten print server a to tahanie vyuzijes no aj o rychlost ide, linksys ma len 54Mbit/s
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Xiaomi Mi A2 myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

Užívateľov profilový obrázok
titannman
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 140
Dátum registrácie: Po 16. Jún, 2008, 22:24
Bydlisko: Bardejov

Re: WiFi router ...

Príspevok od užívateľa titannman » Ut 19. Máj, 2009, 12:18

ok takze asus nie no a keby ze tento:
http://www.alza.sk/d-link-dir-655-d83670.htm
cital som o nom len same dobre veci, mne ide hlave o to aby som mal dobry signal v rodinnom dome 2 podlazia + nejakych tych 10-20m vonku na dvore

zvladol by to aj nejaky lacnejsi alebo s tymito drahsimi to bude istejsie?

no a 1gbit lan tiez nie je na zahodenie
CPU:Intel® Core™ i7-5820K, cooled by:Noctua NH-D15; MB: MSI X99a SLI PLUS; VGA: GIGABYTE GTX 980 Ti G1 WINDFORCE 3X Gaming 6GB; RAM: Crucial 2x8GB KIT DDR4 2400MHz CL16 Ballistix; HDD: Crucial MX200 250GB, 1,5TB, 1,5TB, 1,5TB, 3TB, 3TB, ext. 3TB, ext . 2TB; PSU: Super Flower Leadex Platinum 1000 W; CASE: Zalman Z11 Neo

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: WiFi router ...

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Ut 19. Máj, 2009, 12:20

Presne ten mam a som spokojny ale pouzivam ho len v panelaku po celom byte. Router na jednom konci pri okne a notebook obcas na druhom konci krizom tiez pri okne. Viacej sa docitas TU
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7631
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: WiFi router ...

Príspevok od užívateľa newmi » Ut 19. Máj, 2009, 12:43

za kvalitu sa plati, cize ano, s drahsimi mas vacsiu istotu
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Xiaomi Mi A2 myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

Užívateľov profilový obrázok
Patko19
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1072
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Re: WiFi router ...

Príspevok od užívateľa Patko19 » Št 21. Máj, 2009, 02:28

newmi, co mas proti asusu ?
mam doma 2 a su uplne super. mam wl500w a wl500g premium
wl500w ma draft N, ktory je celkom dobry ak mas fibernet a chces vyuzit celu sirku pasma.
wl500g mam ako file server.
priznavam ze som este ten linksys neskusal ale tiez tam asi bezi linux a tak su moznosti neobmedzene.

BTW: inak mohol by sa spravit aj nejaky test routrov. ochotne poskytnem tieto 2 kusy na testovanie.
vsetko mi je jedno

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"