Nová zostava - s1366

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

Nová zostava - s1366

Príspevok od užívateľa andynko » Po 16. Mar, 2009, 00:46

Ahoj, prosim o kriticke zhodnotenie zostavy, rozpocet mam +- do 22 000, 730 eur

ASUS P6T Deluxe (284) vyber kvoli radicu SAS,
chcem spravit RAID 0 s diskami SEAGATE Barracuda ES.2 750GB SAS (ale disky kupim neskor)
Core i7-920 Quad-Core - 2,66GHz (286)
NOCTUA NH-U12P (62,63)
AKASA Pro Grade+ AK-TC 5022 (13)
4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1600MHz PC12800 CL7-7-7-20 PATRIOT (84)

Grafiku mam Asus 4870, zdroj Seasonic 500W - by som si chcel zatial nechat o par mesiacom upgradnem aj tieto

Užívateľov profilový obrázok
tomas2893
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1345
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Nitra

Re: Nová zostava - s1366

Príspevok od užívateľa tomas2893 » Po 16. Mar, 2009, 07:53

v pohode az na tie ramky. Ku Core i7 treba brat ramky s tripple channel a voltazou co najnizsou. http://www.alza.sk/ocz-3gb-kit-ddr3-160 ... 106689.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
SONY Vaio T13 + PLEXTOR M5Pro 128GB

PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7619
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nová zostava - s1366

Príspevok od užívateľa PatrikL » Po 16. Mar, 2009, 07:56

Nie je tá teplovodivá pasta zbytočná?
neviem či ten raid nie je náhodou dosť nevýhodná vec :-)

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

Re: Nová zostava - s1366

Príspevok od užívateľa andynko » Po 16. Mar, 2009, 10:00

tomas2893 napísal:v pohode az na tie ramky. Ku Core i7 treba brat ramky s tripple channel a voltazou co najnizsou. http://www.alza.sk/ocz-3gb-kit-ddr3-160 ... 106689.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
len 3 giga uz je malo, co keby som vzal toto (3x2)? je tam sice horsie casovanie...

http://www.alza.sk/pamet-a-data-6gb-kit ... 108382.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Ten RAID chcem spravit kvoli tomu, ze to je v sucasnosti najlepsie co sa da ziskat (okrem SSD) v klasickych diskoch chcem zistit co to da, urcite by som sem potom spisal nejaku recenziu.

Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5980
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nová zostava - s1366

Príspevok od užívateľa Brandoo » Po 16. Mar, 2009, 10:21

- Tepelno vodivu pastu ak nechces tu od Noctui tak zober radsej od AC MX-2
- RAMky 3x2GB 1333MHz TripleChannel tak ako navrhol tomas
- Zdroj ti bude stacit na tu zostavu co budes mat, ale ak budes potom nieco upgratovat tak treba rozmyslat nad silnejsim zdrojom. Pametaj len SeaSonic, Corsair a Enermax.
- pri RAID 0 ked sa ti pokazi jeden disk tak stratis vsetky data na disku. Ak RAID 1 tak sa data zapisuju na obidva disky.

Užívateľov profilový obrázok
tommy1104
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1345
Dátum registrácie: Po 28. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Zvolen-okolie

Re: Nová zostava - s1366

Príspevok od užívateľa tommy1104 » Po 16. Mar, 2009, 11:37

Tú pastu môžeš použiť aj tú od Noctuy, určite bude lepšia ako Akasa.

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

Re: Nová zostava - s1366

Príspevok od užívateľa andynko » Po 16. Mar, 2009, 12:08

Diky, nahradim to pastou od Noctua

Som verny fanusik zdrojov SeaSonic, takze doporucujem tuto znacku aj ostatnym.

O dva tyzdne to idem kupit, potom sa ozvem ako to frci.

Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5980
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nová zostava - s1366

Príspevok od užívateľa Brandoo » Po 16. Mar, 2009, 12:41

Ok ozvi sa, budeme len radi :)

Užívateľov profilový obrázok
tommy1104
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1345
Dátum registrácie: Po 28. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Zvolen-okolie

Re: Nová zostava - s1366

Príspevok od užívateľa tommy1104 » Po 16. Mar, 2009, 12:54

Pasta Noctua dosahuje iba o 1 stupeň horšie výsledky v burne ako MX-2, za 1 stupeň sa tých 100-150Sk neoplatí dávať. V podstate MX-2 a NT-H1 sú jediné cenovo dostupné a zároveň použiteľné pasty. Načo dokupovať, keď môžeme zneužiť príslušenstvo. :)

PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7619
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nová zostava - s1366

Príspevok od užívateľa PatrikL » Po 16. Mar, 2009, 15:32

andynko napísal:
tomas2893 napísal:v pohode az na tie ramky. Ku Core i7 treba brat ramky s tripple channel a voltazou co najnizsou. http://www.alza.sk/ocz-3gb-kit-ddr3-160 ... 106689.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten RAID chcem spravit kvoli tomu, ze to je v sucasnosti najlepsie co sa da ziskat (okrem SSD) v klasickych diskoch chcem zistit co to da, urcite by som sem potom spisal nejaku recenziu.
keď už tak daj normálne sata disky do raidu... nevidím dôvod kupovať 750GB disk za 200e :-) za tú cenu je aj poriadny ssd disk (na systém, http://www.alza.sk/ocz-60gb-ssd-sata-ii ... 107587.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ) a 2x http://www.alza.sk/seagate-barracuda-500gb-d108056.htm" onclick="window.open(this.href);return false; alebo 4x normálny disk :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"