Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4105
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa Memnon » Št 05. Feb, 2009, 15:17

pokial viem klesne na gckovu
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5GHz(4.6cache)@1.234V / CPUcooler:Noctua NH-U14S/2x NF-A15+mx2 / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@1949/12212 / SSD:Adata SX8200 Pro 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R4 Titanium Grey + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Št 05. Feb, 2009, 18:53

D-Link DIR-655 objednany cez Sysnet.sk za 107.37 € . Mozno v pondelok pride na predajnu. Dufam ze neolutujem vyber :)
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa panasonic650 » St 11. Feb, 2009, 02:52

Sranda... prave som ho rozbalil a citam ze uz nie je 11r zaruka. Platilo to iba do 1.1.2009 :(
All products within this catergory sold in European Countires by D-LINK Resselers prior to 1st January 2009 carry 11 years warranty
Neviem rozbehat plnu rychlost na novom notebooku. PC a stary davaju max ako ked je pripojene priamo na kabel ale novy NB ani bohovi.... (EDIT: Problem bol v "Symantec Protection Agent")

PC: d-21Mbps u-12Mbps (Giga LAN)
old: d-20Mbps u-12Mbps (g-cko ukazuje 54Mbps)
new: d-4Mbps u-2Mbps (n-ko ukazuje 130Mbps)


Teraz uz rychlosti dosahujem rovnake bez ohladu na security zapnutu pri Wireless. Od "none" po WP2-AES.

Este zopar postrehov. Musel som vypnut "QoS Engine" (kompletne = unchek Enable Traffic Shaping) lebo mi to limitovalo upload. Tie modre ledky strasne svietia a blikaju ako dive. Este ze ho mam pod stolom.

Mate niekto nejake napady ako a co zmenit v nastaveni ? Dik
Nejake zakladne veci ako WEP2, zmena SSID, nastavenie ako Invisible, MAC filter uz mam za sebou.

Este... posledna verzia firmware pridava tuto funkcionalitu USB portu ale ten soft co je k tomu potreba sa mi nepodarilo nainstalovat (rebootlo to PC bez varovania)
USB Settings

Network USB

Select to share a USB printer, scanner, or storage device connected to the USB port behind the router with multiple users within your network.

Support
Device drivers and the D-Link USB Network Utility must be installed on each computer that will use the device.

3G USB Adapter
Select 3G USB Adapter to use a 3G adapter to provide access to the Internet using an EV-DO cellular signal. Simply connect a 3G USB adapter to access the Internet (third party EV-DO subscription and available signal required).

Support
If you have trouble accessing the Internet through the router. Double check the settings you entered on this page and verify with your Internet Service Provider (ISP) if needed.

WCN Configuration
Select to configure your wireless network using Windows Connect Now (WCN). WCN allows you to copy your wireless settings from the router to a USB flash drive and use to automatically configure the wireless settings on your computer(s) or other WCN-compatible devices.
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa panasonic650 » So 02. Máj, 2009, 21:05

Dnes som prvy krat skusal kopirovat subor z PC WinXP (LAN) na laptop Vista (Sony VAIO VGN-CS21S WiFi draft-N) a rychlost ukazovalo okolo 6.9MB/s 55.2Mbps (keby to niekoho zaujimalo). Nastavenie:

Mode: Mixed 802.11n and 802.11g
Channel: 2.457 GHz - CH10
Transmission Rate: Best (automatic)
Channel Width: Auto 20/40 MHz
WPA-Persona (WPA2 Only, AES, group key up.int. 3600s)
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7631
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa newmi » Ut 05. Máj, 2009, 09:23

http://www.zive.cz/Clanky/Velky-test-ry ... fault.aspx
skoda ze uz mas kupeny, na tom linku su aj dake lacnejsie
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Xiaomi Mi A2 myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15721
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 05. Máj, 2009, 10:00

Lacnejsie, ale bez gigabit ethernetu... Inac panasonic, to obmedzenie je skor dosledkom wifi ako ethernetu, mne moja SMC (kopia DIR-655) bezne kopiruje cez LAN rychlostou 30-80MB/s, obcas sice padne aj na uroven 10-20MB/s ale da sa to prezit. Hlavne v porovnani so 100MBit ethernetom a 6-9MB/s max.

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Ut 05. Máj, 2009, 10:18

To som len pisal ze co mi to "uroutuje" cez WiFi-nu lebo som tu viackrat cital vselico o tom ci (napr) 4MB/s pretlaci alebo nie a podobne. Jedno je co tvrdi vyrobca a druhe je prax. Samozrejme zalezi aj na nastaveni a kompatibilite karty v notebooku. Mozem este skusit ze co to da cez drot. Urobim edit tohoto postu po teste.

EDIT: rychly neprofesionalny test ukazal 37% z 1Gbps = 370 Mbps = 46.25 MB/s
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7631
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa newmi » Ut 05. Máj, 2009, 15:14

faugusztin napísal:Lacnejsie, ale bez gigabit ethernetu... Inac panasonic, to obmedzenie je skor dosledkom wifi ako ethernetu, mne moja SMC (kopia DIR-655) bezne kopiruje cez LAN rychlostou 30-80MB/s, obcas sice padne aj na uroven 10-20MB/s ale da sa to prezit. Hlavne v porovnani so 100MBit ethernetom a 6-9MB/s max.
Este raz si prosim ta dobre pozri ceny tych routerov a najma tych kde je 4× 1 Gbit/s, ten d link je najdrahsi
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Xiaomi Mi A2 myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15721
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 05. Máj, 2009, 15:52

To je mozne. Na druhej strane, co by skor kupil ? Belkin so zlou povestou, Asus s pochybnym firmware alebo SMC/D-Link s vybornym firmware a dobrymi recenziami ? Realnym konkurentom DIR-655 a toho SMC je Linksys - a ten ma u nas v tejto kategorii jediny model WRT-610N, ktoreho cenu radsej ani nenapisem.

Ak chces setrit, budiz - kup si Belkin alebo ASUS. Ale nehovor, ze je to lepsie riesenie. Ja som poslednych par tyzdnov stravil citanim recenzii o roznych modeloch, plus ak u nas zohnas ASUS RT-N15 lacnejsie ako DIR-655 alebo to SMC, tak ti pogratulujem. U nas je lacnejsi akurat ten Belkin.

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7631
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa newmi » Ut 05. Máj, 2009, 16:02

ja som len pisal, ze su aj lacnejsie a osobne by som bral ten SMC, najma po skusenostiach s asusom a d linkom. A objednat daco z ciech nie je az taky problem.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Xiaomi Mi A2 myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15721
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 05. Máj, 2009, 16:09

Len to sa ti predrazi o 300 Kc, a hned je to znova na cene toho D-Linku.

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7631
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa newmi » Ut 05. Máj, 2009, 17:39

noo lebo za d link sa postovne neplati, ze? :laugh:

ja viem, plati ale menej
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Xiaomi Mi A2 myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15721
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 05. Máj, 2009, 17:53

No len je rozdiel platit postovne (300 Kc + cena tovaru)*kurz u kuriera ako 6-7€ + cenu tovaru... Tych cca 150-200 Sk je najma u takto cenovo podobnych veci dost podstatny argument.

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7631
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa newmi » Ut 05. Máj, 2009, 21:39

shit, naka zrada, ved o tom smc sa pise na smc stranke ze ma len 10/100 LAN wtf :?:
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Xiaomi Mi A2 myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15721
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Aky WiFi router 2 ? (N-kovy s Giga LAN)

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 05. Máj, 2009, 21:40

Ak sa bavime o SMCWGBR14-N, tak ti mozem garantovat ze ma gigabit ethernet. Mam ho tu hned vedla PC. Oni tam asi vynechali na zive.sk z nazvu to G.

http://www.smc.com/index.cfm?event=view ... 8&pid=1634" onclick="window.open(this.href);return false;

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"