Aky Wifi router ? :)

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4201
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa Memnon »

no dnes mi konecne ten Belkin dosiel tak som ho zapojil a musim povedat ze to je paradicka
designovo je na tom fakt svetovo plny signal v celom byte
a fakt jednoduche uzivatelske prostredie v ktorom sa zorientuje aj kazdy hotentot
nastavenie zabezpecenie a kontrola siete bezproblemova
este raz som sa chcel podakovat
a mozete LOCK ked chcete
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@1949/12212 / SSD:Adata SX8200 Pro 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35
Jagged
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 145
Dátum registrácie: Po 12. Jan, 2009, 15:38
Reputácia: 0
Bydlisko: Poprad

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa Jagged »

Potreboval by som poradit nejaky fajn wifi router ale cena max okolo 1000-1500Sk viac do toho nechcem investovat. Pouzivat to budem tak ze PC zapojeny cez kabel a NB cez wifi. dosah to nemusi mat nejaky velky lebo pouzivat ho budem len v jednej izbe. Dolezitejsie je pre mna aby to nepadalo. Mozem vziat D-link DSL-2641R od T-comu ale neviem ake s nim mate skusenosti? Bude pre mna dobry ci radsej vziat nieco ine v tej cene? Pozdava sa mi napriklad tento - http://www.alza.sk/sitove-zarizeni-netg ... d85849.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
MB: Asus P8P67 Pro B3 rev., CPU: Intel® Core™ i5-3350P 3.10 GHz + Noctua NH-U12P SE2, PSU: FSP Aurum Series 600W Gold, RAM: Kingston HyperX DDR3 1600 12GB, HDD1: OCZ Agility 3 Series 120GB, HDD2: WD Caviar Black (WD1001FALS) 2x1TB (Raid 0), HDD3: WD Caviar Green (WD5000AACS) 500GB, GPU: Nvidia GeForce GTX 570, Blu-Ray: LG BH10LS30, Case: Fractal Design Define R2 Black + 3x NOCTUA NF-S12B, OS: Windows 7 Home Premium SP1 64bit, LCD: Benq 24" G2420HDB, REPRO: Genius SP-HF1800a
Používateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4201
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa Memnon »

no som nad nim tiez uvazoval nakolko mi ho v tejto teme radili ale vzal som blekin(cca 2litre rsp.67eur)
asi bude dobry kedze o manici doporucovali
ale doporucujem ti zalozit si novy topic ked chces aby si tvojej poziadavky niekto vsimol :)
btw zalezi na rychlostiach netu resp. na tom ktory protokol budes vyuzivat :)
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@1949/12212 / SSD:Adata SX8200 Pro 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35
Používateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa panasonic650 »

Memnon napísal:je to troska dost nad limit ale co toto?
http://www.alza.sk/router-belkin-b5dqs060-d103688.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Ak som to dobre pochopil tak na tomto cude asi cez kabel dalsie PC nepripojim vsak ? Lepsie povedane, moja klasicka zostava je jeden desktop pripojeny cez kabel a jeden notebook aby som mohol internetovat na WC ;-) a toto by mi to neumoznolo, vsak ?
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15894
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Reputácia: 27
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa faugusztin »

Pozri si routre znacky Asus, rozne modely WL-500 a WL-520. Tie by mohli tvojim poziadavkam postacovat. Ak teda staci 802.11b/g a nevyzadujes 802.11n.
Používateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4660
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa lezgy »

tiey troskou do topiku
potiahne ten Memmonov belkin turbo2 od tcomu? 2048/256 kbit/s bez problemov?
lebo co pzoeram tak s usmevom...
respnejaky dobry lacnejsi tip na wifi router na takuto speed?
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15894
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Reputácia: 27
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa faugusztin »

2MB/s cez Wifi pri normalnom signale pretlacis...
Používateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4201
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa Memnon »

panasonic650 napísal:
Memnon napísal:bla bla bla
http://www.alza.sk/router-belkin-b5dqs060-d103688.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
bla bla bla bla
takto v alze mu dvihli cenu a trosicku zmenili popis
takze ano pripojis tam v pohode 4 kompy cez kabel zvysok cez wifi alebo este mozes pouzit pribalenu USB wifi sietovku
neni problem
ja bezim v konfiguracii wifi notas a PDA + 1xdesktop cez kabel :-)
a osobne som velmi spokojny hlavne s prehladnostou nastavenia(vsetkeho) aj ked velke skusenosti v tomto obore nemam(to e asi jasne ked som ziadal o pomoc) ;)


EDIT:Obrázok

EDIT: tie 2megabity isto pretlacis bez problemov tolko pretlacim aj s PDAckom prenosove rychlosti skusim s notasom cez vikend to by mal byt bracho doma(jemu patri notasy:)) pripadne neni problem pouzit wifi USB(nkovy protokol) a to uz si zas niekde inde
ps: faugusztin kamosov router pretlaci cca 4MB/s nech je kdekolvek v byte a to ma daky stary G-ckovy router od providera
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@1949/12212 / SSD:Adata SX8200 Pro 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35
Používateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa panasonic650 »

Super, lebo popis v alze pise ze
BELKIN B5DQS060, WiFi/ Access Point/ Repeater - 802.11n (300Mbps), 1x LAN + USB wifi síťová karta
a to ma zmiatlo nakolko foto zo zadu tam nebolo. Vadaka za obrazok. Uz len skoda ze to nema GigaLAN
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15894
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Reputácia: 27
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa faugusztin »

Memnon napísal:ps: faugusztin kamosov router pretlaci cca 4MB/s nech je kdekolvek v byte a to ma daky stary G-ckovy router od providera
Ehm, vychadzam z vlastnych skusenosti. Je dolezite rozlisovat "fyzicku" vrstvu a realne prenosove rychlosti. Pozri si napriklad aj wikipediu :
http://en.wikipedia.org/wiki/802.11#802.11g" onclick="window.open(this.href);return false;
It operates at a maximum physical layer bit rate of 54 Mbit/s exclusive of forward error correction codes, or about 19 Mbit/s average throughput.
Fyzicka vrstva dokaze preniest maximalne 6,437MB/s - a to bez akejkolvek kontroly, sifrovania, pri prepocte cez rovnicu 8 bitov = 1 byte (co nemusi byt vobec pravda, paritny bit ci oddelovaci bit a hned si na rovnici 10 bitov = 1 byte). Takze ano, ciste teoreticky bez sifrovania ci s WEP tam mohol mat 4MB/s. Lenze pouzi take WPA2-PSK s TKIP+AES, a rychlosti ti idu nizsie. V takych routeroch nie su superpocitace, ich CPU bezi bezne na frekvenciach okolo 200MHz.

Dalej je moznost ze mal jeden z tych nestandardnych routerov a Wifi kariet, ktore umoznovali dvojnasobnu rychlost Wifi, ale to si musel mat aj kompatibilnu kartu. Tam samozrejme 4MB/s nie je problem.
Používateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2290
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Reputácia: 2
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa PROMETHEUS »

ja mam ten netgear router co tu bol spominany a mne osobne sa zda ze je prilis jednoduchy, neda sa v nom takmer nic nastavit, iba zakladne veci...
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5800X RAM: BL2K8G36C16U4BL 4x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: RTX 3070 Founders Edition Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: Alphacool Eisblock XPX Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB
Používateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4201
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa Memnon »

jak som pisal cca 4MB/scize +- nevim presnu hodnotu akurat vim ze ma 35Mb/s pripojku
a jeho pripad urcite nebude ze by vlastnil nejake nestardantne zariadenia
to som spomenul len tak pomimo aj tak kto by chcel nejake speci rychlosti pouzie n

ale co ma zaujima a co som si vsimol je ze kodovanie ma vplyv aj na signal pripojenie neviem ci sa dobre vyjadrujem
skratka ak zapnem wpa2-psk + AES (primarne zapnuty) PDA musi byt v rezime najleps vykon(energeticke nastavenia)
pri disabled bezpecnosti ale mozem kludne prepnut do rezimu Uspora energie a pripojim sa na net
pokial ale pouzijemkombinaciu usporny rezim+wpa2 na net sa nepripojim (na wifi ale ano a kludne aj ked som o 4 poschodia nizsie)

kde je problem? v ostatnych wifi zonach problemy nie su

PS:neviem ci to patri sem alebo do sieti, chcel by som to nejak vyriesit nakolko bezpecnost je priorita nez to ci bude pda castejsie na nabijacke a navyse ked som doma vacsinou brazdim na desktope ale pre uplnost by som to chcel(ak sa da) vyriesit
notas v tomto smere neriesim neni treba :)
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@1949/12212 / SSD:Adata SX8200 Pro 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35
Používateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4660
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa lezgy »

EDIT: tie 2megabity isto pretlacis bez problemov tolko pretlacim aj s PDAckom prenosove rychlosti skusim s notasom cez vikend to by mal byt bracho doma(jemu patri notasy:)) pripadne neni problem pouzit wifi USB(nkovy protokol) a to uz si zas niekde inde
ps: faugusztin kamosov router pretlaci cca 4MB/s nech je kdekolvek v byte a to ma daky stary G-ckovy router od providera[/quote]

kolko dava realne tvoj?
lebo konecne tuna dali sice dsl .....Boh im zehnaj umelcom ale je to stale iba uroven 2 cize nejaka nie 100% co sa tyka kvality
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
Používateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa panasonic650 »

Ako to "odmerat" ? Aby to nebolo zavysle od prepojenia na net ? Cize vlastne asi prenos z Notebook-u na PC.
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html
Používateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4201
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Bratislava

Re: Aky Wifi router ? :)

Príspevok od používateľa Memnon »

lezgy napísal:...kolko dava realne tvoj?...
nechapem otazke
router mam 5 dni ked som vravel ze notas neni doma
pripojenie na net mam 20Mb/s tj len 2,5MB/s co uz bolo vyssie ozrejmene ze take rychlosti Gcko bez problemov pretlaci luftom cize vlastne ani neni co merat :)

panasonic650: aby to nebolo zavisle od pripojenia?
no zaklad je jednoduchy ked sa hras s netom brzdit ta to nebude ak by si chcel pouzit na nejake prenasanie velkych suborou vezmes kabel - zapichnes do routeru - a frcis po kabli
alternaticne riesenie je pouzitie USB wifi karty ktore ma teoreticky 6x rychlejsie nez s Gckom

poznamka: nie som v tejto oblasti nejak extra zdatny tak necham nech vam radsej odpovedaju kompetentny aby som vas nezavadzal

jedine co mozem pre vas vyskusat je ci 2,5MB/s pretlaci pouzitim wifi karty co desktopu ak vam to nejak pomoze samozrejme pouzitim len rychlosti Gcka
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@1949/12212 / SSD:Adata SX8200 Pro 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35

Návrat na "Nákupná poradňa"