Aku plazmu?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
kuko61
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 39
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 17:45
Bydlisko: Bratislava - Dúbravka, SK

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa kuko61 » Ut 27. Jan, 2009, 03:11

schyzoy napísal:Ceny na HEJ.sk sa hybu viac ako ropa na komoditnej burze!!! :D
Tiez nechapem ich cenotvorbu :rolleyes: Predvcerom mali 1ks PS50A476 skladom aj s drziakom za cca 830 Eur, co sa uz da povazovat za porovnatelnu cenu, za aku sa da kupit v zahranici. Vcera bola za tu istu cenu v externom sklade (uz bez drziaka) a teraz je uz za 935 eur. Chore, takto cena neskace v ziadnom inom shope ci uz u nas, alebo v CZ ci AT. Trochu tie ceny sledujem, nakolko by som chcel nejaku plazmu kupit. Nevzbudzuje to vo mne doveru. Aj som rozmyslal, ze ho objednam, nech sa nemusim trepat do Brna, ale teraz som rad, ze som tak neurobil. Asi by som bol trochu nervozny, ci to nebol nahodou vrateny ci opravovany kus, ked sa cena zrazu naspat zvysila o 100eur.

V podstate sa uz teraz rozhodujem len medzi TH-42PX80AE a PS50A457/476 (moj cenovy strop 830eur), ale asi sa priklonim k 50", kedze casto pozeram TV cez celu dlzku izby, co je asi 4m. Zaujimavo vyzera este LG 50PG6000, ale v porovnani s Panasonicom a Samsungom som cital v niekolkych forach ovela viac staznosti na Image Retention.
Ma niekto skusenosti s tymto LG? Niektori ludia pisali, ze je IR v norme, ale na niektorych TV vraj bolo neakceptovatelne a nepomahal ani Whitewashing...
MB: MSI Z87 MPOWER; CPU: i5 4670K; Mem: 32 GB Crucial Ballistix; PSU: Corsair TX650W;
GPU: ASUS STRIX GTX970; DVD-RW: Pioneer DVR-112L; Ext BD-RW: LG BE12LU
HDD: 4 x 2TB Synology NAS;
Monitor: 27" Philips 273E3, AOC Q3279VWF; TV: Samsung PS50A456

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15643
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 27. Jan, 2009, 09:18

kuko61, to sa vola leziak. Niekto si od nich tu TV objednal, ale zrusil objednavku alebo vratil im tovar. Kedze ich sklady ale nie su nijak obrovske (ak ste u nich preberali tovar osobne, tak ste to videli), tak sa zjavne pokusili zbavit tovaru, ktory im lezal na sklade. Nasledne nahodili stav ze to maju v externom sklade, a nasledne im prisiel novy cennik dodavatela, kvoli comu zmenili cenu.

Cenotvorba nie je az tak velka veda ako sa to zda, len treba pouvazovat nad tym co sa mohlo stat :-) .

edee
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 32
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 23:18

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa edee » Ut 27. Jan, 2009, 13:04

Čaute,


takže Samsung 50PS 457 je už doma a zohrieva obyvačku :D , pocity sú zatiaľ zmiešané, pozeráme z cca 3.80-4 m , pripadá nám to veľké, ale pomaly si zvykáme /predtým Sony 70 cm/. Trochu nám to tiež ťahalo oči, je tam zatiaľ fabrické nastavenie, vedel by nám niekto poradiť "optimálne" nastavenie pre 50 457 ? :OO=

Dík :good:

Užívateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1857
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (35)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa zoom » Ut 27. Jan, 2009, 14:34

Takze vam to na vzdialenost 3,8 metra pripada velke? Tu je vidno, co robi zvyk namiesto zdraveho rozumu (nie v zlom). Podme to trochu osviezit matematickymi vypoctami:

Mame 50" plazmu s obrazom o rozmere 16:9, z toho vieme vypocitat sirku obrazu (111 cm po zaokruhleni). Takisto vieme vzdialenost, ktoru sedis od televizora (380 cm). Situaciu zjednodusime a urobime z teba jednookeho kyklopa. Takto sa da znazornit rovnoramenny trojuholnik, ktory ma hlavny vrchol v tvojom oku a zakladnu predstavuje plazmovy panel. Mame vsetko potrebne, aby sme aplikovanim jednoduchej matematiky vypocitali zorny uhol, pod ktorym sa divas na televizor. Nebudem to tu predlzovat, vysledok je 16,62°.

Teraz ina situacia: V akej vzdialenosti by si musel sediet od priemerneho 24" 16:10 LCD monitora, aby si sa nan dival pod rovnakym uhlom? Sirka LCD panela je 52 cm po zaokruhleni. Opat trochu matematiky a vysledok je 178 cm.

Coze? Ty sedis doma skoro 2 metre od tak maleho monitora a este sa ti to zda velke? Okej, na monitore citas mensie pismena nez na TV... takze 1,5 metra? Nie, povedal by som, ze tak 50 cm. Takze ako vidis, to, ze je telka velka, je len opticky klam. Za tyzden uz bude mala a kym nebude bezne v bytoch byvat digitalna cela stena, tak budu telky furt male. A ani sa mi nechce pocitat, aky zorny uhol zabera platno v kine, kedze do kina nechodim. In Soviet Russia the cinema comes to you.

Ak som niekde nieco zle vypocital, je to tym, ze mam namiesto hlavy kapustu.

kuko61
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 39
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 17:45
Bydlisko: Bratislava - Dúbravka, SK

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa kuko61 » Ut 27. Jan, 2009, 18:52

faugusztin > vsak prave taky som mal z toho pocit, osobne by mi nevadilo, keby im stala v sklade, ale vadilo by mi, keby uz niekde dlhsie isla...

k tej velkosti - tiez som bol povodne rozhodnuty pre 42" TV, kamos ma doma LCD tejto velkosti a zdal sa mi dostatocne velky (ale pozera z 2 metrov). Bol som vsak v elektre a tam mali aj 42" aj 50" TV postavene pri sebe, stal som si od nich tak na 4 m a moj pocit bol, ze 42" je taky vacsi televizor a az pri tom 50" by sa dalo povedat, ze je to "domace kino" :-D Je jasne, ze doma v izbe by sa mi aj ta 42" zdala vacsia, ako v obchode, ale chcel by som si poriadne uzit hlavne HD filmy a trochu sa priblizit ku kino-atmosfere...

Jedine, co mi trochu pri tych Samsungoch vadi, je vacsia spotreba, ako ma napriklad Panasonic TH-42PX80EA. U mna ide totiz TV cely cas, ked som doma, budem sa asi musiet naucit trochu setrit a pri TV nezaspavat a aspon na noc ju vypinat...
edee napísal:Trochu nám to tiež ťahalo oči, je tam zatiaľ fabrické nastavenie, vedel by nám niekto poradiť "optimálne" nastavenie pre 50 457 ?
Optimalne nastavenie pre prvych 200 hodin prevadzky - odporuca sa mat nastaveny kontrast a jas pod 50 a vypnuty Dynamicky kontrast a ine vylepsenia obrazu. Taktiez sa neodporuca nechavat dlho na obrazovke staticky obraz... ;)
MB: MSI Z87 MPOWER; CPU: i5 4670K; Mem: 32 GB Crucial Ballistix; PSU: Corsair TX650W;
GPU: ASUS STRIX GTX970; DVD-RW: Pioneer DVR-112L; Ext BD-RW: LG BE12LU
HDD: 4 x 2TB Synology NAS;
Monitor: 27" Philips 273E3, AOC Q3279VWF; TV: Samsung PS50A456

edee
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 32
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 23:18

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa edee » Ut 27. Jan, 2009, 21:31

zoom napísal:Takze vam to na vzdialenost 3,8 metra pripada velke? Tu je vidno, co robi zvyk namiesto zdraveho rozumu (nie v zlom). Podme to trochu osviezit matematickymi vypoctami:

Mame 50" plazmu s obrazom o rozmere 16:9, z toho vieme vypocitat sirku obrazu (111 cm po zaokruhleni). Takisto vieme vzdialenost, ktoru sedis od televizora (380 cm). Situaciu zjednodusime a urobime z teba jednookeho kyklopa. Takto sa da znazornit rovnoramenny trojuholnik, ktory ma hlavny vrchol v tvojom oku a zakladnu predstavuje plazmovy panel. Mame vsetko potrebne, aby sme aplikovanim jednoduchej matematiky vypocitali zorny uhol, pod ktorym sa divas na televizor. Nebudem to tu predlzovat, vysledok je 16,62°.

Teraz ina situacia: V akej vzdialenosti by si musel sediet od priemerneho 24" 16:10 LCD monitora, aby si sa nan dival pod rovnakym uhlom? Sirka LCD panela je 52 cm po zaokruhleni. Opat trochu matematiky a vysledok je 178 cm.

Coze? Ty sedis doma skoro 2 metre od tak maleho monitora a este sa ti to zda velke? Okej, na monitore citas mensie pismena nez na TV... takze 1,5 metra? Nie, povedal by som, ze tak 50 cm. Takze ako vidis, to, ze je telka velka, je len opticky klam. Za tyzden uz bude mala a kym nebude bezne v bytoch byvat digitalna cela stena, tak budu telky furt male. A ani sa mi nechce pocitat, aky zorny uhol zabera platno v kine, kedze do kina nechodim. In Soviet Russia the cinema comes to you.

Ak som niekde nieco zle vypocital, je to tym, ze mam namiesto hlavy kapustu.


Nazdar Zoom,

ja s tebou v podstate suhlasim, stále mám však pocit, že mi to ťahá oči a potom ma bolia :cry: . Vedel by si mi pls poradit niečo aj pri nastavení optimálneho obrazu /resp. menej agresívneho/, od včera tam len stále šťukám a nastavujem a nakoniec som tam dal opäť fabrické nastavenie - do fucke :wallbash: !!


Kuko61 mi radí, že na prvých 200 hodín má byť ostrosť a jas atď pod 50

Dík za radu

Užívateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1857
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (35)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa zoom » Ut 27. Jan, 2009, 23:04

Optimalny nastavenie som nikdy nenasiel. Jedine nejake posty, kde uzivatelia napisali ich nastavenia, ale podla coho, to uz neviem (klik, klik). Navyse jeden z tych odkazov je pre 42" model.

Co sa tyka zahorenia, tak by bolo dobre, keby si na ten uvodny cas stiahol kontrast, jas, vselijake dynamicke obrazy a neviem co. Tiez je dobre nastavit zobrazovanie na full, nech sa vyplni kazdy pixel. Neviem ti povedal kolko coho nastavit, lebo ani neviem co sa da nastavit a v akych jednotkach telka meria napriklad kontrast. Proste rozumne nastavenia. Niektori hovoria, ze ziadne zahorovanie ani netreba a uplne staci len telku "od-nastavit" z tovarenskeho torch modu (tj. mod pre blbych ludi do obchodu). Tiez som cital nejaky prispevok od nejakeho retarda niekde, ze kupil si PS50A456 a hned tam zapol na 2 hodiny Call of Duty, a potom sa stazoval, ze ma vypalene nejake logo. Po 10 hodinach white wash mu to zacalo pomaly miznut udajne. Proste nie su nejake specialne rady, ze co a ako, normalne k tomu pristupuj s rozumom. Nove auto mas tiez najskor zabehnut, nez budes motor vytacat do cervenych otacok. Keby si to nespravil, tak sa skor pokazi, alebo co? Velmi pravdepodobne nie, ale prave si si kupil nove auto za XXX tisic, tak taketo male opatrenie navyse ta uz nic nestoji. Rovnako je to aj s telkou.

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2908
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa GASPi » St 28. Jan, 2009, 12:18

Tento tyzden snad pride PANASONIC TH-42PX80AE, tak potom napisem nejake tie prve dojmy ;)
Sa uz neviem dockat :dance:

Užívateľov profilový obrázok
c0cCyX
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 307
Dátum registrácie: Ne 17. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava - Ružinov
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa c0cCyX » St 28. Jan, 2009, 15:39

Zdravím všetkých. Neviem, či sa môžem sem zapojiť, ale tiež plánujem kúpu novej tv. Skôr riešim dilemu či TH-42PX80E alebo skôr TH-37PX80E. Rozdiel v cene je nejaká tá tisícka. Problém je aj trocha s pozorovacou vzdialenosťou, kdeže je to len 1.5m. Doteraz sme sledovali tv na 55 Sony CRT. Sledovať sa bude 95% SDčko. Som rozhodnutý pre 37palcovu verziu, len ma zaujíma či sa jedna o ten istý panel a všetko ako u 42ky. Ďalej ma zaujíma, ak je signál v pomere 4:3 a po bokoch sú prázdne pásy, či je nutné(možné) nastaviť na inú farbu ako čiernu kvôli vypaľovaniu časti obrazu. S tým vypaľovaním, je to tiež celkom zaujímavé a rád by som si pozrel ako vyzerá taká 2ročná plazma. Niekto tu spomínal aj nejaký "reset" režim, ktorý je možný zapnúť a pekne pred spaním, ak by došlo k vypáleniu, malo byť pekne zmiznúť, ako je to u tohto modelu, alebo ako to vlastne je. Ďakujem za zodpovedanie mojich laických otázok a ak sa to sem nehodí, tak môžete to premazať.
<CPU> P4 2000@2410 Mhz (box) L2 512 FSB 533 . <MB> Abit SA7 (645DX)+ PSU Fortron 350W-350PNF . <SOUND> SB Audigy
<RAM> DDR 1 GB Apacer 2,5-3-3-7 . <GPU> MSI G4 Ti 4200 250/513@290/580 (Primecooler - VGAHG2 AL)
<HDD> 80 GB WD + 40 GB Maxtor 7200 r.p.m, DVD-RW LG 4160B (A306) + TEAC CD-532E-B (1.0A) . <CRT> 19" Dell P990 Trinitron (1280x960)

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 10111
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa Andre » St 28. Jan, 2009, 22:26

:jump: http://www.pcmania.sk/zbozi/panasonic-p ... p=z:116324" onclick="window.open(this.href);return false;
inak strasne ti zavidim,kukat 42' z 1,5m ,aky sd signal sa bude konkretne kukat?
videl som aj 37PX80E s tymto nastavenim,no "colour balance normal" http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX80/Settings/" onclick="window.open(this.href);return false; a oproti 42' som tam nevidel rozdiel

Užívateľov profilový obrázok
c0cCyX
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 307
Dátum registrácie: Ne 17. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava - Ružinov
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa c0cCyX » St 28. Jan, 2009, 22:41

Najprv úplne smiešny analóg, ale za nejaký týždeň to bude FiberTv od Orangu.
No a závidieť, čo ja viem? Teraz som zvyknutý naozaj na tú 55cm CRT, ale už je to naozaj
malé a oči s tým majú problémy.
A budem to brať zo sofosu, keďže mám s nimi dobré skúsenosti, aj čo sa týka reklamácie.
<CPU> P4 2000@2410 Mhz (box) L2 512 FSB 533 . <MB> Abit SA7 (645DX)+ PSU Fortron 350W-350PNF . <SOUND> SB Audigy
<RAM> DDR 1 GB Apacer 2,5-3-3-7 . <GPU> MSI G4 Ti 4200 250/513@290/580 (Primecooler - VGAHG2 AL)
<HDD> 80 GB WD + 40 GB Maxtor 7200 r.p.m, DVD-RW LG 4160B (A306) + TEAC CD-532E-B (1.0A) . <CRT> 19" Dell P990 Trinitron (1280x960)

Užívateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1857
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (35)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa zoom » St 28. Jan, 2009, 22:53

Ja len tak narychlo: na 50" plazme som pozeral filmy z 1,5 metrovej vzdialenosti. Bolo to celkom dobre, bral by som aj vacsie. Nemusis sa nicoho obavat.

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 10111
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa Andre » St 28. Jan, 2009, 22:53

FiberTv-tak to ber jedine 42'
inak pcmania je normalny predajca atcomp-u,nevyhadzuj zbytocne peniaze

Užívateľov profilový obrázok
c0cCyX
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 307
Dátum registrácie: Ne 17. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava - Ružinov
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa c0cCyX » St 28. Jan, 2009, 23:02

Ďakujem za odpovede. No rozdiel v cene je 600 Sk približne, ale aj tak asi pôjdem do kamenného obchodu. A hovorím, nemôžem sa sťažovať na sofos. Ale aj tak ďakujem za radu. Ako je to s tým šetričom proti vypaľovaniu, funguje to reálne, je to aj u tohto modelu?
A ako je to s tými pásmi pri režime 4:3? Ak by ste mi moli dať ešte na toto odpoveď bol by som vďačný :)
<CPU> P4 2000@2410 Mhz (box) L2 512 FSB 533 . <MB> Abit SA7 (645DX)+ PSU Fortron 350W-350PNF . <SOUND> SB Audigy
<RAM> DDR 1 GB Apacer 2,5-3-3-7 . <GPU> MSI G4 Ti 4200 250/513@290/580 (Primecooler - VGAHG2 AL)
<HDD> 80 GB WD + 40 GB Maxtor 7200 r.p.m, DVD-RW LG 4160B (A306) + TEAC CD-532E-B (1.0A) . <CRT> 19" Dell P990 Trinitron (1280x960)

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 10111
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa Andre » St 28. Jan, 2009, 23:53

vobec si s tym nemusis zatazovat hlavu :good:

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"