Chladenie na RAM

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
Kasp33r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1176
Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Bydlisko: Bratislava (21)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa Kasp33r » Ne 21. Dec, 2008, 15:01

slavo , kldune skus aj vyssie napatie , 2.2 skus 2.3 2.4 no malo by t byt v pohode dalej to ze ti doska podporuje len 800 mhz ram tak to je uplne jedno , však už teraz máš 1100 mhz čo ej celkom pekné , ti adaty maju ist aj cez 1200 mhz na 2.4 V však som ti dal vtedy ten článok / návod , skús dať časovanie na 5-5-5-15 voltáž 2.3 - 2.4 V zdvihni fsb na vyššiu hodnotu aby ti pri freq ramiek ponukalo viac ako 1000 alebo 1100 poprípade si to vypočítaj aké fsb musíš dať aby si mal 1200 mhz na ramkách všetko je to len o napatí , skúšaní a výpočtoch ak sa bojíš dať viac ako 1100 Mhz pri 2.2 V a si spokojný tak nedávaj viac , tu ide o to aby si bol spokojný s výsledkom ty , sú to tvoje ramky :)
Spoiler: ukázať
My PC :
MB : ASUS P5E-VM SE , CPU : INTEL E7400 @ 3.7GHz . 1.480 V CPU COOLER : AC Freezer 7 Pro ,
RAM : CORSAIR DDR2 2x2048MB 1000MHz TWIN2X C5 , PSU : SEASONIC SS-400ET, 400W ,
HDD : WD Green 2TB / 7200 / SATA 2, 64MB ,
GPU : Asus 4850/512MB DDR3 ,
Mouse : A4tech X-750MK 3xFire Laser Game Mouse , Mousepad: SteelPad QcK , Razer eXactMat ,
OS : Windows 7 ultimate

->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa ->slavo<- » Ne 21. Dec, 2008, 15:42

HElpp ani neviem preco som to urobil ale chcel som porovnat vykon 800mhz oproti 1000 v biose som to nahodil spat na 800
a dal som 1.85V a akonahle pustim PC iba pipne HDD a hned restart ani sa nedostanem do biosu . prosim pomozte
nieco som dojeb.l . asi . nenaskoci ani Windows loading. Prosimmm POmocccc-

teraz nato pozeram a tie ramky maju mat napatie 2.0-2.1 a ja som tam dal 1.8 :( :( :(
co mam robit ?
Naposledy upravil/-a ->slavo<- v Ne 21. Dec, 2008, 15:48, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)

Užívateľov profilový obrázok
popo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 852
Dátum registrácie: Po 21. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa popo » Ne 21. Dec, 2008, 15:45

skusal si reset biosu?
PC1: CPU: Intel Q6600 + Noctua NH-U12P VGA: BFG GF 8800GTS 640MB OC [G80] + Thermalright HR-03 Plus + Noctua NF-P12 MB: Asus P5K Premium WiFi RAM: Apacer 4x1GB 800MHz CL5 + ARCTIC RC-RAM Cooling HDD: Seagate 400GB + SilentmaxX HD-silencer Case: Thermaltake Soprano DX + 2xNoctua NF-P12 PSU: FSP Epsilon 700W + Noctua NF-P12 Sound: Creative Sound Blaster Audigy SE + Zalman ZM-RS6F 5.1 + Genius HT 5.1 Peripherals: Razer Copperhead + Razer ExactMat + Razer Lycosa + LG W2242T + Asus WL-500GP
NTB: Toshiba Satellite U400 10L + Logitech VX Nano

Užívateľov profilový obrázok
Kasp33r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1176
Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Bydlisko: Bratislava (21)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa Kasp33r » Ne 21. Dec, 2008, 15:47

vypoj pc z elektriny vypni zdroj pockaj 5-7 min zapni ak nepojde reset bios :)
Spoiler: ukázať
My PC :
MB : ASUS P5E-VM SE , CPU : INTEL E7400 @ 3.7GHz . 1.480 V CPU COOLER : AC Freezer 7 Pro ,
RAM : CORSAIR DDR2 2x2048MB 1000MHz TWIN2X C5 , PSU : SEASONIC SS-400ET, 400W ,
HDD : WD Green 2TB / 7200 / SATA 2, 64MB ,
GPU : Asus 4850/512MB DDR3 ,
Mouse : A4tech X-750MK 3xFire Laser Game Mouse , Mousepad: SteelPad QcK , Razer eXactMat ,
OS : Windows 7 ultimate

->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa ->slavo<- » Ne 21. Dec, 2008, 15:53

kde sa resetuje bios ? mam dobru dosku urcite to tam niekde je len neviem co zmacknut .
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)

Užívateľov profilový obrázok
popo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 852
Dátum registrácie: Po 21. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa popo » Ne 21. Dec, 2008, 15:55

pozri materialy k doske - je to vacsinou taky maly modry jumper pri tej baterke do napaja bios, ak nenajdes ten jumper tak vyber baterku a chvilku pockaj
PC1: CPU: Intel Q6600 + Noctua NH-U12P VGA: BFG GF 8800GTS 640MB OC [G80] + Thermalright HR-03 Plus + Noctua NF-P12 MB: Asus P5K Premium WiFi RAM: Apacer 4x1GB 800MHz CL5 + ARCTIC RC-RAM Cooling HDD: Seagate 400GB + SilentmaxX HD-silencer Case: Thermaltake Soprano DX + 2xNoctua NF-P12 PSU: FSP Epsilon 700W + Noctua NF-P12 Sound: Creative Sound Blaster Audigy SE + Zalman ZM-RS6F 5.1 + Genius HT 5.1 Peripherals: Razer Copperhead + Razer ExactMat + Razer Lycosa + LG W2242T + Asus WL-500GP
NTB: Toshiba Satellite U400 10L + Logitech VX Nano

->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa ->slavo<- » Ne 21. Dec, 2008, 15:58

tak odpojil som cely komp od elektriky . a cakam
chlapci ked to pojde tak mate odomna kazdy zadarmo odblok . :-)

som myslel ze ma asi je..e ked to nenaskocilo :)
:(
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)

Užívateľov profilový obrázok
Kasp33r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1176
Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Bydlisko: Bratislava (21)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa Kasp33r » Ne 21. Dec, 2008, 16:09

odblok telefonu ?:D hlavne napis ci ide ci nie , hadam pojde , musi
Spoiler: ukázať
My PC :
MB : ASUS P5E-VM SE , CPU : INTEL E7400 @ 3.7GHz . 1.480 V CPU COOLER : AC Freezer 7 Pro ,
RAM : CORSAIR DDR2 2x2048MB 1000MHz TWIN2X C5 , PSU : SEASONIC SS-400ET, 400W ,
HDD : WD Green 2TB / 7200 / SATA 2, 64MB ,
GPU : Asus 4850/512MB DDR3 ,
Mouse : A4tech X-750MK 3xFire Laser Game Mouse , Mousepad: SteelPad QcK , Razer eXactMat ,
OS : Windows 7 ultimate

->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa ->slavo<- » Ne 21. Dec, 2008, 16:16

:( zapol som ho teraz a iba mi huci graficka a blika monitor ako by nemal signal . ako resetnem ten bios ?
sakra nejde to som v koncoch skusim tam plesknut len 2 ramky.
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)

->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa ->slavo<- » Ne 21. Dec, 2008, 16:19

KOKOS takze pekne som sa zapotil ale nakoniec som to dokazal asi na 10krat som sa dostal do biosu a zmenil to napatie na 2V a zatial som spustil Windows na jejdnej ramke :)
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)

Užívateľov profilový obrázok
Kasp33r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1176
Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Bydlisko: Bratislava (21)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa Kasp33r » Ne 21. Dec, 2008, 16:52

stačilo vybrať baterku a vrátiť ju spať asi ti dám na mna číslo :D
Spoiler: ukázať
My PC :
MB : ASUS P5E-VM SE , CPU : INTEL E7400 @ 3.7GHz . 1.480 V CPU COOLER : AC Freezer 7 Pro ,
RAM : CORSAIR DDR2 2x2048MB 1000MHz TWIN2X C5 , PSU : SEASONIC SS-400ET, 400W ,
HDD : WD Green 2TB / 7200 / SATA 2, 64MB ,
GPU : Asus 4850/512MB DDR3 ,
Mouse : A4tech X-750MK 3xFire Laser Game Mouse , Mousepad: SteelPad QcK , Razer eXactMat ,
OS : Windows 7 ultimate

->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa ->slavo<- » Ne 21. Dec, 2008, 17:11

no momentalne fotim ten chladic a nahadzujem ho spat . ochvilu tu su fotky . aj z mojho testovania ..
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)

Užívateľov profilový obrázok
Kasp33r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1176
Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Bydlisko: Bratislava (21)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa Kasp33r » Ne 21. Dec, 2008, 17:12

parada :)
Spoiler: ukázať
My PC :
MB : ASUS P5E-VM SE , CPU : INTEL E7400 @ 3.7GHz . 1.480 V CPU COOLER : AC Freezer 7 Pro ,
RAM : CORSAIR DDR2 2x2048MB 1000MHz TWIN2X C5 , PSU : SEASONIC SS-400ET, 400W ,
HDD : WD Green 2TB / 7200 / SATA 2, 64MB ,
GPU : Asus 4850/512MB DDR3 ,
Mouse : A4tech X-750MK 3xFire Laser Game Mouse , Mousepad: SteelPad QcK , Razer eXactMat ,
OS : Windows 7 ultimate

->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa ->slavo<- » Ne 21. Dec, 2008, 17:55

takze mam toho dost idem von vecer sem vsetko hodim . uz sa mi nechce .
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)

Užívateľov profilový obrázok
Kasp33r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1176
Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Bydlisko: Bratislava (21)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa Kasp33r » Ne 21. Dec, 2008, 17:59

ok hlavne to sem pohádž nech máme nejakú tú predstavu o situácii :)
Spoiler: ukázať
My PC :
MB : ASUS P5E-VM SE , CPU : INTEL E7400 @ 3.7GHz . 1.480 V CPU COOLER : AC Freezer 7 Pro ,
RAM : CORSAIR DDR2 2x2048MB 1000MHz TWIN2X C5 , PSU : SEASONIC SS-400ET, 400W ,
HDD : WD Green 2TB / 7200 / SATA 2, 64MB ,
GPU : Asus 4850/512MB DDR3 ,
Mouse : A4tech X-750MK 3xFire Laser Game Mouse , Mousepad: SteelPad QcK , Razer eXactMat ,
OS : Windows 7 ultimate

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"