Chladenie na RAM

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2321
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa _Mato_ » So 20. Dec, 2008, 13:13

Ja ho samozrejme od nicoho neodhovaram. Ale pripada mi minimalne troska zvlastne, ked niekto chce taktovat a nevie ani o tom, ako sa teplotne spravaju komponenty pri zvysenej voltazi. To potom zavana jasnymi problemami a vidinou RMA. Ale uz koncim s OT v tejto teme. Autorovi prajem good luck... :bye:
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Užívateľov profilový obrázok
Kasp33r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1176
Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Bydlisko: Bratislava (21)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa Kasp33r » So 20. Dec, 2008, 13:22

_Mato_ však netreba ho odhovárať , ked chce skúšať oc nech sa páči , objednal chladič , takže aspon kúsok predíde prehrievaniu , každý sa učí postupom času a získava skúsenosti , ak sa mu nebude dariť , poprípade neičo prepečie , zavesí to an klinec , samozrejme ak nemá kash na kupovanie nových pamätí ...
Spoiler: ukázať
My PC :
MB : ASUS P5E-VM SE , CPU : INTEL E7400 @ 3.7GHz . 1.480 V CPU COOLER : AC Freezer 7 Pro ,
RAM : CORSAIR DDR2 2x2048MB 1000MHz TWIN2X C5 , PSU : SEASONIC SS-400ET, 400W ,
HDD : WD Green 2TB / 7200 / SATA 2, 64MB ,
GPU : Asus 4850/512MB DDR3 ,
Mouse : A4tech X-750MK 3xFire Laser Game Mouse , Mousepad: SteelPad QcK , Razer eXactMat ,
OS : Windows 7 ultimate

Užívateľov profilový obrázok
typhoon
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 245
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 22:34
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa typhoon » So 20. Dec, 2008, 19:25

Ahojte neviete o niecom co by bolo aj na 6 pameti ?
PC 1 : Intel Core i7 920 2.66 @ 3.3 || MB: ASUS P6T Deluxe OC Palm :-) 12GB 1333 DDR3 Ram
PC 2 : AMD PHENOM 9950 BE || MB: ASUS M3N-HT Deluxe 8GB 1066 DDR2 Ram

Užívateľov profilový obrázok
Kasp33r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1176
Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Bydlisko: Bratislava (21)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa Kasp33r » So 20. Dec, 2008, 19:27

porozmýšlam , pre lepšiu predstavu napíš pls typ výrobca proste info poprípade foto :) lebo taká otázka tu ešte asi nebola :)
Spoiler: ukázať
My PC :
MB : ASUS P5E-VM SE , CPU : INTEL E7400 @ 3.7GHz . 1.480 V CPU COOLER : AC Freezer 7 Pro ,
RAM : CORSAIR DDR2 2x2048MB 1000MHz TWIN2X C5 , PSU : SEASONIC SS-400ET, 400W ,
HDD : WD Green 2TB / 7200 / SATA 2, 64MB ,
GPU : Asus 4850/512MB DDR3 ,
Mouse : A4tech X-750MK 3xFire Laser Game Mouse , Mousepad: SteelPad QcK , Razer eXactMat ,
OS : Windows 7 ultimate

Užívateľov profilový obrázok
typhoon
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 245
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 22:34
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa typhoon » So 20. Dec, 2008, 19:34

Mam Asus P6T Deluxe :
Obrázok

K tomu pamete CORSAIR DDR3 4 GB 1333MHz TWIN3X C9DHX
Obrázok

Skusim ich na 1600, tak pre istotu nech su vetrane :D
PC 1 : Intel Core i7 920 2.66 @ 3.3 || MB: ASUS P6T Deluxe OC Palm :-) 12GB 1333 DDR3 Ram
PC 2 : AMD PHENOM 9950 BE || MB: ASUS M3N-HT Deluxe 8GB 1066 DDR2 Ram

Užívateľov profilový obrázok
Kasp33r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1176
Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Bydlisko: Bratislava (21)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa Kasp33r » So 20. Dec, 2008, 20:04

no pekna mb :D , skúsim checknut niečo na tie pamäte ale corsaire sa hreju :) pre upresnenie pýtal si sa na chladenie 6 pamätí to máš 6x4 ?:D alebo 6x2 ?:D asi 6x2 nie ?
Spoiler: ukázať
My PC :
MB : ASUS P5E-VM SE , CPU : INTEL E7400 @ 3.7GHz . 1.480 V CPU COOLER : AC Freezer 7 Pro ,
RAM : CORSAIR DDR2 2x2048MB 1000MHz TWIN2X C5 , PSU : SEASONIC SS-400ET, 400W ,
HDD : WD Green 2TB / 7200 / SATA 2, 64MB ,
GPU : Asus 4850/512MB DDR3 ,
Mouse : A4tech X-750MK 3xFire Laser Game Mouse , Mousepad: SteelPad QcK , Razer eXactMat ,
OS : Windows 7 ultimate

Užívateľov profilový obrázok
typhoon
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 245
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 22:34
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa typhoon » So 20. Dec, 2008, 20:12

Hej mam 6x2 :-)
Vid popis.
PC 1 : Intel Core i7 920 2.66 @ 3.3 || MB: ASUS P6T Deluxe OC Palm :-) 12GB 1333 DDR3 Ram
PC 2 : AMD PHENOM 9950 BE || MB: ASUS M3N-HT Deluxe 8GB 1066 DDR2 Ram

Užívateľov profilový obrázok
Kasp33r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1176
Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Bydlisko: Bratislava (21)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa Kasp33r » So 20. Dec, 2008, 20:30

ponahla to ?:D idem pozerať film asi , máš zaplnené všetky sloty ram , to musí peken hriať :) vidím to na homemade 12 cm fan
Spoiler: ukázať
My PC :
MB : ASUS P5E-VM SE , CPU : INTEL E7400 @ 3.7GHz . 1.480 V CPU COOLER : AC Freezer 7 Pro ,
RAM : CORSAIR DDR2 2x2048MB 1000MHz TWIN2X C5 , PSU : SEASONIC SS-400ET, 400W ,
HDD : WD Green 2TB / 7200 / SATA 2, 64MB ,
GPU : Asus 4850/512MB DDR3 ,
Mouse : A4tech X-750MK 3xFire Laser Game Mouse , Mousepad: SteelPad QcK , Razer eXactMat ,
OS : Windows 7 ultimate

->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa ->slavo<- » Ne 21. Dec, 2008, 00:16

tak mam to uz nahodene poviem vam voslo to tam ledva ledva ale je to tam a je to super a ako tak nato pozeram tak by to schladilo aj 6ramiek takze ked tak toto.
zdvihol som len jednu hodnotu Voltaze v biose to staci nie? alebo treba este nieo ine zdvyhnut? dal som to na 2.0V frekvenciu som zmenil z 800mhz na 1000(ale viac sa uz zmenit nedalo ako nastavim napriklad presne 1100Mhz?) a casovanie 4-4-4-12 2T momentalne to ma 1072Mhz este by som potreboval poradit program ktory mi zisti 100% frekvenciu tych ram lebo everest je nejaky divny. ked si dam info o ram tak pise ze su to 800vky a pritom to je teraz 1000+ tych 1072 mi vyhodil everest v benchmark cache a pamate . tak neviem ci je to spravna hodnota . tych 1072

vyskusal som aj cpu-z a tu su screeny
a nieco sa mi nezda jedny idu pod 2.0V a druhe 1.8V je to normalne? kde som spravil chybu alebo preco to neukazuje rovnake hodnoty. ?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)

Užívateľov profilový obrázok
typhoon
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 245
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 22:34
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa typhoon » Ne 21. Dec, 2008, 10:09

Blaznis ?
12 GB dost citim, okienka sa mi otvaraju skoraj ako kliknem 2 krat na ikonku :D
Hry idu jak delo a k tomu 2x750GB 32 MB disky do raidu to urobi svoje :cool:
Potom dam vediet az si kupim aj SAS disky.
A inac som rozmyslal zeby som kupil 2 tie chladice :
OCZ XTC Memory Cooler
Len ci by to tam voslo, Zeby som ich dal tak aby isly kazdy na 3 pamete.
Co vy na to.
PC 1 : Intel Core i7 920 2.66 @ 3.3 || MB: ASUS P6T Deluxe OC Palm :-) 12GB 1333 DDR3 Ram
PC 2 : AMD PHENOM 9950 BE || MB: ASUS M3N-HT Deluxe 8GB 1066 DDR2 Ram

Užívateľov profilový obrázok
Kasp33r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1176
Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Bydlisko: Bratislava (21)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa Kasp33r » Ne 21. Dec, 2008, 12:13

posnazim sa odpovedat co najskor , teraz idem jesť a typhoon mas xp alebo vista ? mohol by si sem pohádzať nejaké screny z cpu-z atd ?:) pre potešenie :)
Spoiler: ukázať
My PC :
MB : ASUS P5E-VM SE , CPU : INTEL E7400 @ 3.7GHz . 1.480 V CPU COOLER : AC Freezer 7 Pro ,
RAM : CORSAIR DDR2 2x2048MB 1000MHz TWIN2X C5 , PSU : SEASONIC SS-400ET, 400W ,
HDD : WD Green 2TB / 7200 / SATA 2, 64MB ,
GPU : Asus 4850/512MB DDR3 ,
Mouse : A4tech X-750MK 3xFire Laser Game Mouse , Mousepad: SteelPad QcK , Razer eXactMat ,
OS : Windows 7 ultimate

Užívateľov profilový obrázok
typhoon
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 245
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 22:34
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa typhoon » Ne 21. Dec, 2008, 12:42

ObrázokObrázokObrázokObrázok
PC 1 : Intel Core i7 920 2.66 @ 3.3 || MB: ASUS P6T Deluxe OC Palm :-) 12GB 1333 DDR3 Ram
PC 2 : AMD PHENOM 9950 BE || MB: ASUS M3N-HT Deluxe 8GB 1066 DDR2 Ram

Užívateľov profilový obrázok
Kasp33r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1176
Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Bydlisko: Bratislava (21)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa Kasp33r » Ne 21. Dec, 2008, 13:08

typhoon tak teda kúp 2x OCZ XTC Memory Cooler malo by to pokryť 6 ramiek , ináč pekné screeny :D hlavne sa mi paci vcore .) ale aj ten pekny udaj core i7 12 gb ram :) no a k veci , slavo by mohol urobit nejake foto ci to naozaj pokryje tolko ram ak nie , kludne by som na ram pouzil 12 cm fan na 800 rpm ak je to vela tak potom 8cm fan :)
Spoiler: ukázať
My PC :
MB : ASUS P5E-VM SE , CPU : INTEL E7400 @ 3.7GHz . 1.480 V CPU COOLER : AC Freezer 7 Pro ,
RAM : CORSAIR DDR2 2x2048MB 1000MHz TWIN2X C5 , PSU : SEASONIC SS-400ET, 400W ,
HDD : WD Green 2TB / 7200 / SATA 2, 64MB ,
GPU : Asus 4850/512MB DDR3 ,
Mouse : A4tech X-750MK 3xFire Laser Game Mouse , Mousepad: SteelPad QcK , Razer eXactMat ,
OS : Windows 7 ultimate

Užívateľov profilový obrázok
Kasp33r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1176
Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Bydlisko: Bratislava (21)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa Kasp33r » Ne 21. Dec, 2008, 13:20

no takže ak chceš ísť hore s ramakmi musíš zvýšiť FSB , tým pádom sa ti pretaktuje aj CPU , však mohol by si napísať aké máš aktuálne FSB a násobič , máš to v cpu-z alebo sprav rovno screen cpu-z a ešte zmen v biose časovanie na 5-5-5-15 stále to tak nemáš aktuálne napatie an ram máš aké ? aktuálne časovanie máš 4-4-4-12 takže ti ram pôjde max na 2.2V takých 1100 Mhz takže ešte raz musíš zvýšiť FSB , časovanie 5-5-5-15 , voltáž 2.3- 2.4 V samozrejme frekvenciu 1200 Mhz približne ale najprv sem hod screen z cpu-z položka CPU .
Spoiler: ukázať
My PC :
MB : ASUS P5E-VM SE , CPU : INTEL E7400 @ 3.7GHz . 1.480 V CPU COOLER : AC Freezer 7 Pro ,
RAM : CORSAIR DDR2 2x2048MB 1000MHz TWIN2X C5 , PSU : SEASONIC SS-400ET, 400W ,
HDD : WD Green 2TB / 7200 / SATA 2, 64MB ,
GPU : Asus 4850/512MB DDR3 ,
Mouse : A4tech X-750MK 3xFire Laser Game Mouse , Mousepad: SteelPad QcK , Razer eXactMat ,
OS : Windows 7 ultimate

->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Re: Chladenie na RAM

Príspevok od užívateľa ->slavo<- » Ne 21. Dec, 2008, 14:28

Ako mne uplne staci tych 1100 napatie co som kukal na ramkach je od 1.8-2.1V tak nebudem riskovat tych 2.2-2.4V nechcem ioc odpalit teraz je to plne stabilne , a 1200MHZ znich nepotrebujem dostat staci mi 1100 :) ale to casovanie je nejak pomiesane - ten screen hodim poobede .(taktiez aj chladica v bedni )
Downloader A co si myslis o tych casovaniach preco niesu rovnake ? v biose nastavil 4-4-4-12 LW CPU-Z mi vypisal uplne ine hodnoty.
takze ked chcem zvysit frekvenciu Ram tak musim zvysit Fsb ? FSb je ta hodnota 200? x16= 3200Mhz Athlon X2 6400 ? takze staci ked zvysim hodnotu 200 napr na 203 a automaticky sa mi zvysi frekvenica tych ramiek?

teraz som pozeral info o mojej doske a mam tam iba podporu 800mhz ram a pritom v biose mam 1000 na vyber je to normalne?
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8691331" onclick="window.open(this.href);return false;
Memory
Memory Type DDR2 SDRAM
Number of Memory Slots 4 x 240 Pin DIMMs
Supported RAM speeds 800 Mhz • 533 MHz • 667 MHz
Max Supported RAM 8 GB
preto sa bojim riskovat tych 1250Mhz nemozem odj..at dosku?
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"