2x2GB DD2 na OC

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
xcubus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 829
Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava, Staré Mesto / Orava

2x2GB DD2 na OC

Príspevok od užívateľa xcubus » Št 10. Júl, 2008, 14:12

chcem kupit neake DDR2 na OC ale len 2x2GB..svoje stare idem predat
neake nazory? Apacer Gold nechcem..teraz mam tie co nie su gold a su lepsie

Užívateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1857
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (35)
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2x2GB DD2 na OC

Príspevok od užívateľa zoom » Št 10. Júl, 2008, 14:48

Stoji ti za to kupovat si nove pamate, ked ti prinesu ziadny alebo minimalny narast vykonu (fps) v hrach? Pozri si napriklad tento test a nascrolluj dole na Gaming. Maximalny rozdiel, co vidno medzi pomalymi a rychlymi DDR2 pamatami, je cca +5 fps. To je v hre Far Cry, ktora je podstatne menej limitovana grafickou kartou, nez dnesne hry. Cize ked si kupis nove ultra pamate a pretaktujes na 1200 MHz, tak ked v novych hrach ziskas 2-3 fps, tak to budes aj rad.

Kebyze si mas kupovat novy pocitac, alebo kebyze prechadzas z 2 GB na 4 GB kit, tak potom ano, treba vziat dobre pamate. Ale v tvojej situacii by som si radsej kupil nieco ine.

Užívateľov profilový obrázok
xcubus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 829
Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava, Staré Mesto / Orava

Re: 2x2GB DD2 na OC

Príspevok od užívateľa xcubus » Št 10. Júl, 2008, 14:55

lenze moje idu prec, skladam komp domov kamosovi...o hry mi moc nejde..keby ano, nemal by som Q6600 :)
to skor potrebujem na 3D grafiku

Užívateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4076
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2x2GB DD2 na OC

Príspevok od užívateľa Memnon » Št 10. Júl, 2008, 15:36

ale pri praci s grafikou a podobne nezodpoveda ten prvy test so super Pi? cize rozdiel este mensi
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5GHz(4.6cache)@1.234V / CPUcooler:Noctua NH-U14S/2x NF-A15+mx2 / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@3800CL18 / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@1949/12212 / SSD:Adata SX8200 Pro 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R4 Titanium Grey + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35

Užívateľov profilový obrázok
xcubus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 829
Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava, Staré Mesto / Orava

Re: 2x2GB DD2 na OC

Príspevok od užívateľa xcubus » Št 10. Júl, 2008, 15:47

este som nemal cas si to pozriet :red:
ale asi mu kupim teda taku istu ako mam ja a svoju si necham :)

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2x2GB DD2 na OC

Príspevok od užívateľa FLP » Št 10. Júl, 2008, 16:03

A preco nechces Apacer Gold?
Budes mat na nich pasiv a pojdu lepsie taktovat a o to ti ide nie?
Spoiler: ukázať
NTB:MacBook Air 2014 Sound:Altec Lansing VS2521

Užívateľov profilový obrázok
xcubus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 829
Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava, Staré Mesto / Orava

Re: 2x2GB DD2 na OC

Príspevok od užívateľa xcubus » Št 10. Júl, 2008, 16:19

lebo by to bol krok spat :)
mam to iste..akurat su 800MHz :)

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2x2GB DD2 na OC

Príspevok od užívateľa FLP » Št 10. Júl, 2008, 16:33

Gold by mali ist lepsie taktovat ako klasicke ci sa mylim?
Spoiler: ukázať
NTB:MacBook Air 2014 Sound:Altec Lansing VS2521

Užívateľov profilový obrázok
kanec1111
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 903
Dátum registrácie: So 20. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín (NR, PU)
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2x2GB DD2 na OC

Príspevok od užívateľa kanec1111 » Po 14. Júl, 2008, 15:01

Ja mám tiež 2x2gb gold verzie a idú na 1066MHz pri 2.1V (viac som neskúšal) ... si myslím že celkom fajn. A z druhej strany pri renderingu skôr je významnejšia kapacita ram ako jej rýchlosť.
CPU: i7 920 2,66 @ 3,6GHz + Xigmatek S1283 Red Scorpion MB: ASUS P6T RAM: 3x2G Kingston 1600MHz CL8 @ 1450MHz CL7 1.65V GPU: Sapphire 7870 2Gb Dual-X GHz edition SSD: Corsair F120 HDD: WD6400AAKS 640Gb/16Mb DVD-RW: NEC Optiarc 16x SATA2 CASE: Coolermaster CM-690 PSU: Corsair HX520 LCD: ASUS 22" vw222s 2ms

Užívateľov profilový obrázok
xcubus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 829
Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava, Staré Mesto / Orava

Re: 2x2GB DD2 na OC

Príspevok od užívateľa xcubus » Po 14. Júl, 2008, 23:09

ved prave, preto mushkin alebo dominator su mi na prd :) lebo nepotrebujem super rychle 2x1GB, ale solidne 2x2GB..kedze ti rychle nevedia alokovat vela pamate

Užívateľov profilový obrázok
xcubus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 829
Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava, Staré Mesto / Orava

Re: 2x2GB DD2 na OC

Príspevok od užívateľa xcubus » Po 14. Júl, 2008, 23:33

ved prave, preto mushkin alebo dominator su mi na prd :) lebo nepotrebujem super rychle 2x1GB, ale solidne 2x2GB..kedze ti rychle nevedia alokovat vela pamate

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"