1 platnovy DISK

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
kanec1111
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 903
Dátum registrácie: So 20. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín (NR, PU)
Kontaktovať užívateľa:

Re: 1 platnovy DISK

Príspevok od užívateľa kanec1111 » Po 23. Jún, 2008, 13:54

P5K má SB ICH9 (nepodporuje RAID)
a P5K premium má SB ICH9R (podporuje RAID) ...
v rôznych iných (zahraničných) fórach je písané že tam je nejaký problém z biosom a emuláciou (IDE alebo AHCI), že vraj z novým biosom má prísť náprava, ale ked som písal do ASUS na podporu, buď neodpovedali alebo napísali že pravdepodobne je HDD vadný alebo nie je pripojený správne ak problémy pretrvávajú a ak problém nie je vo veciach uvedených vyššie skúste pre-flash-ovať najnovší bios ... a konec :wallbash: ... počkajme si teda na nový bios.
CPU: i7 920 2,66 @ 3,6GHz + Xigmatek S1283 Red Scorpion MB: ASUS P6T RAM: 3x2G Kingston 1600MHz CL8 @ 1450MHz CL7 1.65V GPU: Sapphire 7870 2Gb Dual-X GHz edition SSD: Corsair F120 HDD: WD6400AAKS 640Gb/16Mb DVD-RW: NEC Optiarc 16x SATA2 CASE: Coolermaster CM-690 PSU: Corsair HX520 LCD: ASUS 22" vw222s 2ms

Užívateľov profilový obrázok
popo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 852
Dátum registrácie: Po 21. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: 1 platnovy DISK

Príspevok od užívateľa popo » Po 23. Jún, 2008, 18:08

najnovsi bios k*k*t pomohol, som ho dal uz asi pred 2 tyzdnami a reinstall systemu a nic, takze jedina volba je disk co je kompatibilny alebo externy sata radic

Užívateľov profilový obrázok
neeoo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: Ne 16. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Prešov
Kontaktovať užívateľa:

Re: 1 platnovy DISK

Príspevok od užívateľa neeoo » Po 23. Jún, 2008, 19:42

No tak to ste ma vobec nepotesili lebo dnes som ho zarezervoval. No nic aj tak som bol dohodnuty ze pri problemoch by mi ho vymenili. Teraz fakt neviem aky zobrat aby som zabezpecil kompatibilitu.
(CPU: INTEL i5 3570@4GHz| Chladič CPU: NOCTUA NH-U12P| Doska: ASROCK Extreme 4 Z77| VGA: AMD Gigabyte 7870 OC| RAM: Kingstone 1600MHz, 8GB| SSD: Kingtone V200 128GB| Zdroj: SuperFlower Gold King Platinum 550W| Microsoft 7000, Laser |LCD: DELL 22", 2212| Zvukovka: M-AUDIO Revolution 5.1| Repro: GENIUS HT | Skrinka: Fractal Design Define R4| Klavesnica: RAZER LYCOSA. +IPhone 4 16GB jailbreaklenovo R500, T61, W520)

Užívateľov profilový obrázok
kanec1111
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 903
Dátum registrácie: So 20. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín (NR, PU)
Kontaktovať užívateľa:

Re: 1 platnovy DISK

Príspevok od užívateľa kanec1111 » Ut 24. Jún, 2008, 07:41

popo napísal:najnovsi bios k*k*t pomohol, som ho dal uz asi pred 2 tyzdnami a reinstall systemu a nic, takze jedina volba je disk co je kompatibilny alebo externy sata radic
... presne tak, u mňa to isté.
neeoo napísal:No tak to ste ma vobec nepotesili lebo dnes som ho zarezervoval. No nic aj tak som bol dohodnuty ze pri problemoch by mi ho vymenili. Teraz fakt neviem aky zobrat aby som zabezpecil kompatibilitu.
bezproblémové sú Seagate alebo Maxtor. A ešte idú staršie modely WD (napr WD2500KS, a napr WD2500AAKS už má problémy).

takže skôr by som volil nejaký Seagate 7200.11
CPU: i7 920 2,66 @ 3,6GHz + Xigmatek S1283 Red Scorpion MB: ASUS P6T RAM: 3x2G Kingston 1600MHz CL8 @ 1450MHz CL7 1.65V GPU: Sapphire 7870 2Gb Dual-X GHz edition SSD: Corsair F120 HDD: WD6400AAKS 640Gb/16Mb DVD-RW: NEC Optiarc 16x SATA2 CASE: Coolermaster CM-690 PSU: Corsair HX520 LCD: ASUS 22" vw222s 2ms

TomasK.
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: Ut 27. Máj, 2008, 15:22
Bydlisko: Bratislava

Re: 1 platnovy DISK

Príspevok od užívateľa TomasK. » Ut 24. Jún, 2008, 08:34

Ak sa smiem spytat, tie disky robia problemy iba na tychto konkretnych doskach? Ci je to nejaky vseobecnejsi jav? Planujem totiz kupit novy disk WD/Samsung, mam dosku Gigabyte EP35-DS3. Vdaka ;)

lopo1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 626
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina

Re: 1 platnovy DISK

Príspevok od užívateľa lopo1 » Ut 24. Jún, 2008, 09:18

skor na konkretnych doskach bo ja mam P5K pro WD3200AAKS a nezaznamenal som ziadny problem...
CPU: Ryzen 2600X + Scythe Fuma rev.B l MB: ASrock B450 Pro4 l RAM: ADATA 8GB DDR4 3000MHz CL16 XPG GAMMIX D10l GPU: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 OC 4G l HDD: ADATA XPG SX8200 SSD 240GB + 1T SSHD Seagate l PSU: EVGA 500BG l Case: SilentumPC Regnum RG1W l Coolers: 1x Noctua NF-P12 900 + 2x Noctua NF-S12B 1200 PWM l Monitor: ASUS VS247OS: W10

Užívateľov profilový obrázok
popo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 852
Dátum registrácie: Po 21. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: 1 platnovy DISK

Príspevok od užívateľa popo » Ut 24. Jún, 2008, 10:11

je to iba na p5k premium doske a aj to len na tej vyrobenej v cine

Užívateľov profilový obrázok
neeoo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: Ne 16. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Prešov
Kontaktovať užívateľa:

Re: 1 platnovy DISK

Príspevok od užívateľa neeoo » Ut 24. Jún, 2008, 15:35

jE TO PROBLEM PRESNE TEJTO DOSKY NA INYCH DOSKACH IDU DISKY V POHODE
(CPU: INTEL i5 3570@4GHz| Chladič CPU: NOCTUA NH-U12P| Doska: ASROCK Extreme 4 Z77| VGA: AMD Gigabyte 7870 OC| RAM: Kingstone 1600MHz, 8GB| SSD: Kingtone V200 128GB| Zdroj: SuperFlower Gold King Platinum 550W| Microsoft 7000, Laser |LCD: DELL 22", 2212| Zvukovka: M-AUDIO Revolution 5.1| Repro: GENIUS HT | Skrinka: Fractal Design Define R4| Klavesnica: RAZER LYCOSA. +IPhone 4 16GB jailbreaklenovo R500, T61, W520)

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"