Nove PC - zhodnotenie

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
Tomco85
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1781
Dátum registrácie: St 28. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevok od užívateľa Tomco85 » Ne 30. Mar, 2008, 21:49

Este by ma zaujimalo odkial pan docent crux2005 cerpal tie informacie, ze 9800GX2 ma problemy s minimalnymi fps. Zatial mozem s kludnym svedomim povedat, ze sa jedna o zavadzajuce informacie nezakladajuce sa na pravde.

Zatial som nemal moc casu testovat a jedina hra, ktoru tu mam nahratu je CoD4. Pamatam si vsak, ze v multaku mala moja 8800GTX obrovske problemy, ked mi niekto hodil pod nohy dymovnicu. Vtedy klesli fps na hodnotu 25-30 a to som nemal zapnute uplne vsetky detaily.

Rano som asi hodku CoD4 hral a absolutne vsetko co sa v menu da islo na max a pri dymovnici fps nesli pod hodnotu 50. Vsetko maximalne plynule.

Dalsia vec. V prvej casti 3Dmark06 je najvacsi zaberak pre kazdu jednu VGA ta sekvencia jak vojaci vchadzaju do tej brany. S GTX som tam mal minimum 28-30, s GX2 to pri tejto sekvencii neslo pod 40.

Taktiez hned pri starte 3Dmark06 jak je ta kamera v tej kozmickej lodi ci co to je. S GTX tam bolo fps 70-75, s GX2 110-120.

Minimalne CoD4 beha maximalne plynule, ziadne sekanice a pod. Toto iste potvrdi dalsich X vlastnikov tejto karty.... len trosku treba posurfovat.
Toto tvoje konstatovanie mi pride nieco podobne ako konstatovanie par ludi, ze "Vista stoji za hovno" Pokial sa vyskytuje zavazny problem medzi stolickou a klavesnicou, tak samozrejme ani s Vistou to nebude lepsie...

Takze asi tak.... v skratke.... minimalne FPS su u GX2 podstatne vyssie ako u GTX a karta s tym nema jediny problem.
Papagaj#2656

CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit

Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1080
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Nightlight » Po 31. Mar, 2008, 00:37

Tomco85 napísal:Este by ma zaujimalo odkial pan docent crux2005 cerpal tie informacie, ze 9800GX2 ma problemy s minimalnymi fps. Zatial mozem s kludnym svedomim povedat, ze sa jedna o zavadzajuce informacie nezakladajuce sa na pravde.
Suhlasim s tebou.

Najlepsie sa to da spoznat napr. tak, ze ak mas jednu kartu a pri niektorom useku hry ti to seka .. pridas dalsiu do SLI a sekat prestane (tym usekom teda myslim min. fps) a toto urcite nie je o nic horsie ako klasicke SLI (alebo crossfire).

Užívateľov profilový obrázok
doomed
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 594
Dátum registrácie: Po 10. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa doomed » Po 31. Mar, 2008, 11:43

tak tu je foto mojho Pc.. :)

http://img137.imageshack.us/my.php?imag ... 559or8.jpg


ja viem preco ma 9800GX2 problem s minimalnymi FPS... Lebo ZAVIST:.. :o

Bonta-kun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 362
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Bonta-kun » Po 31. Mar, 2008, 12:50

Tomco85:
super comp, len ja by som dal inu skrinu,a lcd by slo lepsie k tej zostave dell 30' sips alebo podobne, minimalne 24' full hd rozlisenie.

doomed:
nieco uzasne :) Nad tou skrinkou uvazujem ale ako je hlucna? Chcem ju do obyvacky a tiez neviem ci nieje moc velka.

Užívateľov profilový obrázok
doomed
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 594
Dátum registrácie: Po 10. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

...

Príspevok od užívateľa doomed » Po 31. Mar, 2008, 13:15

vies co ak si ju kupis tak si pocase urcite vymen vetraky..ja mam zatial z predu noctuu zo zadu noctuu oba 1300ot...

mam tam este 3 original CM vetraky co boli k bedni a tie hucia dost cize ak ich vymenis tak je ticha...ako spracovanie bedni na 1 a super je ze kable mozes skryt...cize minimu kablov mas v bedni.. :)

velkost je bigtover...cize je vyssia... :)

Užívateľov profilový obrázok
Tomco85
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1781
Dátum registrácie: St 28. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevok od užívateľa Tomco85 » Po 31. Mar, 2008, 13:26

Tak Thermaltake som mal aj predtym, takze s touto znackou som zatial spokojny a potesili ma aj teraz. Vahal som aj nad tym cosmosom, ale co som cital fora, tak tam nejde namontovat vraj vyssi cooler ako 148 mm na procesor. Noctua ma pokial viem 158mm. Ako sa ti to podarilo? Vraj sa to bije s bocnym 25mm fanom...teda pokial sa bavime o tej najnovsej verzii cosmosu co bola predstavena na Cebite...
Papagaj#2656

CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit

Užívateľov profilový obrázok
doomed
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 594
Dátum registrácie: Po 10. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa doomed » Po 31. Mar, 2008, 14:01

Tomco85: ... hej hej bol som an cebite etraz a tam som si ju vybral..je to ta nova...

co sa jedna o tu bocnicu ten fan sa da jednoducho dat prec...mas pravdu s tym bocnym fanom + noctua nesli zavriet dvierka...

mam ho odlozeny lebo budem davat neskor vodnika..cize potom to namontujem spat... :)

inak pekny compik mas... :D

Užívateľov profilový obrázok
l0k2
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1529
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa l0k2 » Po 31. Mar, 2008, 14:09

Nightlight napísal:
Tomco85 napísal:Este by ma zaujimalo odkial pan docent crux2005 cerpal tie informacie, ze 9800GX2 ma problemy s minimalnymi fps. Zatial mozem s kludnym svedomim povedat, ze sa jedna o zavadzajuce informacie nezakladajuce sa na pravde.
Suhlasim s tebou.

Najlepsie sa to da spoznat napr. tak, ze ak mas jednu kartu a pri niektorom useku hry ti to seka .. pridas dalsiu do SLI a sekat prestane (tym usekom teda myslim min. fps) a toto urcite nie je o nic horsie ako klasicke SLI (alebo crossfire).
Na zaklade jednej hry (CoD4) sa kona revolucia a ty ako slepe kura nasledujes.



To Tomco85: Treba skusit viac hier, pri niektorych to ide v poriadku (povedzme ze pri vacsine) a pri inych zasa nie. Ked sa ti bude chciet, tak skus Crysis, dajme tomu zhruba zo zaciatku ako je taky mensi battle s 2 tankami, v mensej osade. Tam bolo pekne vidiet ze min FPS v SLI islo horsie. Popripade efekt takeho trhania, az sklbania obrazu.

to doomed: Blizsie SS, tu by to bolo OT.
Naposledy upravil/-a l0k2 v Po 31. Mar, 2008, 15:17, upravené celkom 3 krát.
sentimentálna spomienka - valid cpu

Užívateľov profilový obrázok
doomed
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 594
Dátum registrácie: Po 10. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa doomed » Po 31. Mar, 2008, 14:17

l0k2: haha ten radiator na tom balkone nema chybu... :)

pekne si nalozil tej E8400 ..to ako bezne pouzivas na tom takte?...vodnik ti stiha?

este k tej mojej bedni uplna pecka je toto teda aspon premna..velmi sa mi to lubi....

http://img217.imageshack.us/my.php?imag ... 134ed9.jpg

dotykovy power...svietace kontrolky a este sa to da aj zaklopit..cize nic nie je vidiet... :o)...

tu je to v tme

http://img229.imageshack.us/my.php?image=kkbi9.jpg
Naposledy upravil/-a doomed v Po 31. Mar, 2008, 19:57, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1080
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Nightlight » Po 31. Mar, 2008, 19:17

l0k2 napísal:Na zaklade jednej hry (CoD4) sa kona revolucia a ty ako slepe kura nasledujes.
Fakt super argument, presvedcil si ma... :wink:

Užívateľov profilový obrázok
palee
VIP
VIP
Príspevky: 1986
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Kráľovský Chlmec
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa palee » Po 31. Mar, 2008, 23:05

navrhoval by som tuto temu zamknut, pretoze ta 2. polovicka temy je uplne OT... kazdy je rad, ze dany uzivatel ma super pc, ale radsej by tu mohol dat nejake testy alebo ich postnut do temy "Benchmarky" a tam sa v tom moze vyzivat, ako ho kazdy chvali, ale nie tu "urazat" jedneho z najstarsich clenov fóra (crux2005), ktory naviac k tomu vie o grafikach viac ako cele toto fórum spolu... pc je kupene, takze by to asi stacilo... :roll:

Užívateľov profilový obrázok
Tomco85
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1781
Dátum registrácie: St 28. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevok od užívateľa Tomco85 » Ut 01. Apr, 2008, 20:33

Doomed to je vcelku skoda, ale ak planujes v buducnosti vodnika, tak potom je to v pohode. Cital som jedno auditko, kde sa prave toto riesilo a plno ludi co si nakupilo tie Thermalrighty 120 Extreme skoro pri skladani skolabovalo :lol:

A pre teba palee. Cruxa neurazam ani som ho pevne verim neurazil.... dokonca som ho nazval docentom, za co moze byt len rad.

A jak to niekomu pomoze, nech to zamkne... ja ako zakladatel s tym problem nemam. Len ma s prepacenim sere, ked niekto komentuje nieco co mozno ani v ruke nemal.
Papagaj#2656

CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit

Užívateľov profilový obrázok
palee
VIP
VIP
Príspevky: 1986
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Kráľovský Chlmec
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa palee » Ut 01. Apr, 2008, 22:09

sorry, mozno som ta len zle pochopil, ale mne to vyznieva ako "utok" na neho, nemozem si pomoct... pride mi to nefer pisat o niekom, kto tu ani nie je a nemoze sa vyjadrit... vobec ho nepoznas a ani nevies, ci tu kartu netestoval... tak len tolko k tomu... peace :)

P.S.: ak mas nejaky problem, tak mu napis SS, urcite Ti to rad vysvetli alebo Ti da nejake podklady k tomu, tak by to bolo asi rozumnejsie... :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"