Nove PC - zhodnotenie

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
Tomco85
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1781
Dátum registrácie: St 28. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Nove PC - zhodnotenie

Príspevok od užívateľa Tomco85 » So 08. Mar, 2008, 14:18

Ksefty idu, takze prve tyzdne v aprili idem "trosku" upgradovat a viacmenej mam uz vo vsetkom jasno, ale trebars niekto v tom najde niaky bug :o

Bude to herny PC a nic ine sa na nom ani praktizovat nebudem.

CPU: C2D E8500 + Noctua NH-U12P
MB: GB EX38DS4
VGA: MSI NX9800GX2 Overclocked
RAM: 4 x 1 GB Kingston HyperX DDR2 1066MHz
Autio: Creative X-fi extreme gamer fatality pro
Zdroj: Enermax Infinity 650W
HDD: WD 500GB 7200rpm 16MB Cache
Case: Thermaltake Xaser VI SWA - http://www.tichepc.sk/produkt/Thermalta ... -2337.html

A planujem ju modifikovat nasledovne: spodne 2 cage pojdu prec a budu tam dve nasavacie Noctuy NH 12P na antivibracnych podlozkach a VGA pojde do spodneho PCI E slotu a tym by sa malo zabezpecit paradne chladenie. (chladny vzduch bude priamo nasavany do VGA ventu) Zvukovka sa da niekde nad VGA.
Chcem sa vsak spytat... tie PCI-E modre sloty u tejto dosky su oba vedene ako 16x v revizii 2.0, takze je jedno do ktoreho z nich pojde karta a nebude to mat vplyv na vykon?
Tato doska ma co som vygooglil este jeden maly problem, a to ze prakticky nejdu vybrat a nasadit RAMky pokial je karta v hornom slote, takze pri vymene alebo doplnani ramiek je potrebne vzdy najprv vybrat kartu co je trosku zdlhave a hlavne pri instalacii Vist tam budem musiet mat najprv 2GB a az po nainstalovani doplnim dalsie 2 lebo so 4GB sa Visty nainstalovat vraj nedaju.

Dalsia vec... aj ked je to karta prakticky SLI, tak nebude problem ju prevadzkovat na X38 chipsete?

A na zaver... co mi poradite mam povedat v call centre Microsoftu pri opatovnej aktivacii OEM licencie Vist, ked idem menit skoro vsetko? :D Mna napada, ze mi zhorela doska a CPU pri vypnuti prudu.... na burku v tomto obdobi sa asi tazko vyhovorim :red:
Papagaj#2656

CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21172
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » So 08. Mar, 2008, 14:23

no ak mas to co v podpise moc velky realny upgrade asi neurobis...
jedine mozno ta GK ale je otazka ako sa bude 98GX2 chovat v reale, kludne moze dopadnut ako stara 79GX2...

problem nebude lebo je to iba v jednom slote a SLI je prevedene interne...
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Tomco85
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1781
Dátum registrácie: St 28. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevok od užívateľa Tomco85 » So 08. Mar, 2008, 14:29

Tak vsetko este mozu zmenit benchmarky, ktore sa zacnu objavovat po 18. marci a trebars ma odradia ale pochybujem... Verim, ze OC verzia tej VGA by mohla byt o niakych 30-40 % od GTX rychlejsia.

Audio kukam mas to iste.... spokojnost? Ono vo velkom to zavysi hlavne od reprakov a tam si myslim, by to malo byt v pohode:)

http://img232.imageshack.us/img232/3601/01vo7.jpg
http://img136.imageshack.us/img136/9746/02yw9.jpg
http://img136.imageshack.us/img136/2824/03ws8.jpg
Naposledy upravil/-a Tomco85 v So 08. Mar, 2008, 14:37, upravené celkom 1 krát.
Papagaj#2656

CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21172
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » So 08. Mar, 2008, 14:32

ako vravis tak urcite bude, ale nemusis qoli tomu menit cpu ani dosku, len GK...
ale su to tvoje koruny :wink:
jo zvukovka je v pohode...

p.s. zmensi obrazky
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7585
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » So 08. Mar, 2008, 16:09

CPU: neviem ci sa ti oplati preplacat 8500 ked 8400 je takmer rovnake CPU. 8500 3,16 GHz a 9,5 nasobic. 8400 3,00 GHz a 9 nasobic. Podla mna zbytocne 8500 ale ked nevies co s peniazmi tak ok :D
RAM: radsej by som isiel do 2x2 ako do 4x1 (trochu vyssia spotreba a viac vyzarovaneho tepla) napr. tieto
ZROJ: Do takej zostavy radsej Corsair XH620W
HDD: Ak by si zohnal tak WD 640 GB AAKS (ma len dve platne, cize menej hluku a tepla teoreticky) uz sa da zohnat aj u nas

A inac OK.
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
Tomco85
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1781
Dátum registrácie: St 28. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevok od užívateľa Tomco85 » So 08. Mar, 2008, 18:16

gammaray napísal:CPU: neviem ci sa ti oplati preplacat 8500 ked 8400 je takmer rovnake CPU. 8500 3,16 GHz a 9,5 nasobic. 8400 3,00 GHz a 9 nasobic. Podla mna zbytocne 8500 ale ked nevies co s peniazmi tak ok :D
RAM: radsej by som isiel do 2x2 ako do 4x1 (trochu vyssia spotreba a viac vyzarovaneho tepla) napr. tieto
ZROJ: Do takej zostavy radsej Corsair XH620W
HDD: Ak by si zohnal tak WD 640 GB AAKS (ma len dve platne, cize menej hluku a tepla teoreticky) uz sa da zohnat aj u nas

A inac OK.
CPU: ohladom CPU som uz pevne rozhodnuty :wink:
RAM: Vypada to, ze mas pravdu a asi vezmem tie corsairy. Ono Kingstony som si vybral hlavne podla odporucani na webe vyrobcu dosky, ale myslim si, ze s corsairami by nemal byt problem... a taktiez preto, ze Kingstony mam aj teraz a som s nimi vcelku spokojny. Taktiez dosku nechcem menit vyrobcu, kedze som spokojny s Gigabytom aj ked mozno niekto GB povazuje za odpad:) BTW ked je kit 2 x 2 GB pojde mi PC aj s jednou ramkou z toho kitu? Jedna sa mi tu prave o instalaciu Vist ktora az do SP 1 proste so 4GB+ neprebehne...
ZDROJ: Zdroj mi zostava z terajsej zostavy a taktiez nemam dovod mu nedoverovat.
HDD: No mne 500GB bohato staci.... je to tento http://emlink.euromedia.sk/?cls=Product ... _id=168855 ? Pokial nie, tak mi prosim posli link presne ktory to myslis a ja si to uz najdem:) Dakujem :wink:
Papagaj#2656

CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7585
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » So 08. Mar, 2008, 18:24

Jasne ze ti PC pojde aj s jednou ramkou :)
A link na disk WD CAVIAR XL WD6400AAKS 640 GB SATA/300 7200 RPM, 16MB cache
A Gigabyte dosky su jedny z najlepsich, ziadny shit.
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
Tomco85
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1781
Dátum registrácie: St 28. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevok od užívateľa Tomco85 » So 08. Mar, 2008, 18:36

No sak ten moj link je ten isty HDD akurat 500GB verzia nie ? :red:
Papagaj#2656

CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7585
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » So 08. Mar, 2008, 18:36

No ale 640 GB WD ma len dve platne, cize menej hluku a menej tepla. Len preto som ti ho odporucil
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
Tomco85
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1781
Dátum registrácie: St 28. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevok od užívateľa Tomco85 » Ut 11. Mar, 2008, 16:48

Tak skrinku som sa rozhodol zamenit za http://www.tichepc.sk/produkt/Thermalta ... -2377.html

Nemate ju niekto cisto teoreticky? Bojim sa, ze tam nevojde Noctua NH-U12P kvoli bocnemu vetraku :?
Papagaj#2656

CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit

Užívateľov profilový obrázok
Tomco85
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1781
Dátum registrácie: St 28. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevok od užívateľa Tomco85 » So 29. Mar, 2008, 11:33

Dnes som vsetko skompletizoval a coskoro sa ide skladat :wink: Snad bude vsetko fachat.... hlavne doska si bude s kartickou rozumiet :roll:

Kurier z Tichepc dorazil dnes rano 8:30 :8O: :D Preberal som to v pyzame :D

Obrázok

Obrázok
Papagaj#2656

CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit

Užívateľov profilový obrázok
PeRi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 571
Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PeRi » So 29. Mar, 2008, 13:00

Nechcem ti do toho rypat, ale zbytocne si vyhodil prachy .... E6850 zamenit za E8500 to ti v hrach neprinesie absolutne nic, akurat ta to oberie o peknych par tisic, dovolim si citovat jedneho uzivateåa z PCT fóra
godlike Napisal:
Pokud ma nekdo E8400 jen na hry prijde me to krapet smesny.Ja E8400 prodal za vic nez jsem ho koupil a mam zase E2160.Jede 3,4Ghz pri 1,52V teploty do 67st.Za 1400kc vykon az nekam.Ja mam pri tehle frekvenci jen o 1000b v marku 06 tusim proti E8400 pri 4,4Ghz.
Skrinka tiez nic moc, do TT by som osobne vzivote nesiel co sa tyka skriniek, a menit P35 za X38 mi tiez pride trochu smiesne ... 4*1GB RAM samozrejme tiez uplne odveci volba, ovela lepsie by si spravil so 2*2GB modulmi ... Zvukovka je v pohode, keD na to mas preco nie ... 9800GX2 tiez podla mna dost zbytocnost, taktiez si dovolim citovat administratora tu z fóra
crux2005:
GeForce 9800GX2 je uplne zbytocna karta, podobne ako HD 3870X2, ktorych vykon je umelo vyzdvihnuty vDaka AVG FPS hodnotam v grafoch
dovod ? jednoduchy. Min FPS su casto mensie ako v pripade single karty, MAX ale nie - tie su rapidne vacsie a preto keD sa spravi priemer - AVG, tak su tieto karty vpredu.
CPU: Intel C2D E7300 @ 4000Mhz - 24/7| Cooler: Noctua NH-U12P | MoBo: ASUS P5Q Pro | RAM: A-DATA Gamer Series 2x2GB | GK: ASUS EN 8800GT 512MB@ No Vmod now 740/1800/2000+AC Accelero S1 | PSU: Corsair VX 550W+Nexus | HDD: Samsung F1-320GB | Mouse: Logitech G3 | Case: Antec P182-cooled by Noctua

Užívateľov profilový obrázok
vesslan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: So 18. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Povazska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa vesslan » So 29. Mar, 2008, 19:11

chalani ked ma niekto peniaze tak taketo veci absolutne neriesi...proste chce to najlepsie...tazkle nic v zlom ale tie komentare mi pridu uplne zbyotcne....je to proste nabusene PC ako sa patri....tisko zavidim...:))

marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1704
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa marfan » So 29. Mar, 2008, 19:16

ja by som mu nezavidel lebo za dva roky to bude uz patrit vsetko do low-endu mozno aj skor
Spoiler: ukázať
MB:ASUS PRIME X370-PRO, CPU:AMD Ryzen 7 2700x, RAM:2x8GB Patriot Viper 4 Black 3200MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE: Fractal Core 3500, PSU:EVGA 650 G3, GPU:AMD XFX RX480 8GB, SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD:WD 1TB RED, GREEN ,Samsung 1TB,2TB, Samsung 750GB, LCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
vesslan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: So 18. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Povazska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa vesslan » So 29. Mar, 2008, 19:22

marfan v tom pripade je tvoj PC teda uz teraz riadny low end....

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"