aky procak/cooler/graf/ramky pre GigaByteMA790FX DQ6

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
grexo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 59
Dátum registrácie: So 25. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

aky procak/cooler/graf/ramky pre GigaByteMA790FX DQ6

Príspevok od užívateľa grexo » Pi 15. Feb, 2008, 01:23

cao cao
kupil som za lacny peniaz tuto dosku http://zakladni-desky.alza.sk/zakladni- ... d85971.htm
no uz dlho sa neviem sam rozhodnut co do nej kupit.

pravdepodobne pevna volba volba:

GPU : SAPPHIRE HD 3870, 512MB DDR4 (2250MHz), ATI Radeon HD 3870 (775MHz), PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2xDVI, single slot
http://graficke-karty.alza.sk/graficka- ... d86585.htm

CPU : amd5000+BE.
http://procesory.alza.sk/dvoujadrovy-pr ... d83690.htm
docasne riesenie pokial nevyjdu nove "funkcne" phenomy

case: http://skrine.alza.sk/pocitacova-skrin- ... d86077.htm

problem 1:
cpu cooler
moj favorit je zatial http://chlazeni.alza.sk/chladic-zalman- ... d76794.htm
avsak niesom si isty ako by fungoval v bedni kt. z predu nasava a zozadu vyfuju ked tento cooler by mal chladit vsetko naokolo

problem 2:
ram
rozmyslal som nad 2gb 1066mhz aby som mal HT3 potom ako kupim phenoma ale zase take ramy maju vysoke casovanie.
alebo za rovnaku cenu radsej 4gb 800mhz
pravdepodobne ale investujem do http://pameti.alza.sk/operacni-pamet-ze ... d87168.htm
-su lacne a maju pod 2V (phenomy vraj nemaju radi nad 2V+)
pripadne http://pameti.alza.sk/2gb-kit-2x1gb-ddr ... d62251.htm
alebo

zdroj mam http://zdroje.alza.sk/zdroj-corsair-vx5 ... d81408.htm

tesim sa na akukolvek konstruktivnu kritiku, radu, navrh..

dakujem :)

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 631
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radar » Pi 15. Feb, 2008, 01:31

no chladenie by som dal http://chlazeni.alza.sk/chladic-na-proc ... d84833.htm tych 200Sk navrch sa oplati. a ku tym ram podla toho co s tim budes robit ja mam 2x1GB a bohate staci (zatial a aj v blizkej buducnosti). procak je dopohody a grafika by mala ties :)
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz cl14;
Evga GTX1070TI;S24B300;Evo 850 120GB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Focus Gold 650W;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
popo666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1620
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom + Bratislava

Príspevok od užívateľa popo666 » Pi 15. Feb, 2008, 01:40

pekna zostavicka, len ten CPU chladic ma tam skrie. Ak beres zalman, tak len preto, ze sa ti paci, inak to je .... pekne povedane huciace hebedo. Ta Noctua je mnohonasobne lepsia volba (ak chces ticho a lepsie chladenie za priplatok 200,- )
RAM: zatial vystacis v pohode s 2*1 a ta rychlost, no je to na tebe, lebo
- casovanim moc neziskas, hlad na takt a na casovanie iba ak je v rovnakej cenovej kategorii lepsie nacasovana RAM
- 800mhz ti bude stacit, ale ak zozenies za slusny peniaz 1066, tak smelo do toho a nehlad na casovanie ako prioritu pri vybere
ps: zeppelin ako znacku vobec nepoznam, takze necakam od nich zazraky, skor sa snaz vybrat si Corsair, Adata (vitesty), Kingston, Patriot, OCZ, Muskhin
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w

Užívateľov profilový obrázok
grexo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 59
Dátum registrácie: So 25. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa grexo » Pi 15. Feb, 2008, 02:02

ak 1066mhz tak pravdepodobne http://pameti.alza.sk/2gb-kit-2x1gb-ddr ... d66404.htm
pripadne pockat na http://pameti.alza.sk/operacni-pameti-c ... d66849.htm

btw neni ta frekvencia nahodou menej dolezita ako timing pri AMD ? skor Intel potrebuje frekvenciu ako som sa docital.


da sa zohnat aj nejaky lacnejsi (hlavne tichy!) cooler? nemusi byt ani tak moc vykonny lebo niesom ultraOC. resp. nikdy som neOC ale ten 5000+ by som velmi rad nejako dostal na 6400+ :p

inak tento Noctua som aj ja zvazoval ale tie extra peniaze by som radsej dal niekam inam (napr lepsie ram)

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 631
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radar » Pi 15. Feb, 2008, 02:09

ak lacnejsi cooler a dostatocne ucinny tak ac freezera :) (ties na neho cakam) a ku tym ram , fakt vyuzijes 1066 Mhz za skoro 2 nasobnu cenu? mam 800Mhz a idu krasne na 850 na 4.4.12.2t a to nieje ich koniec a ked mas procak 5000+ BE kde ho budes taktovat nasobicom a nie FSB.
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz cl14;
Evga GTX1070TI;S24B300;Evo 850 120GB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Focus Gold 650W;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
grexo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 59
Dátum registrácie: So 25. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa grexo » Pi 15. Feb, 2008, 02:56

vykon ramiek by som vyuzil koli tomu ze rad hram mmorpg a masovky typu MTWII:TotalWar

takze tie 4gb by sa zuzitkovali ale rozdiel medzi 1066 a 800 neviem ci pocitim... tie 1066 by som chcel koli HT3 ak neskor kupim uz opraveneho phenoma. (btw co vsetko ovplyvni ten HT3?)

k tej Noctue, podla testov vyzera fajn ale aj keby bol hociako tichy, fan z gpu ho prehuci :F

ale zoberem si ho,avsak ten lacnejsi tiez ma Ultra-Low-Noise-Adaptor

Rotational Speed (+/- 10%) 1600 RPM
Rotational Speed with L.N.A. (+/- 10%) 1150 RPM
Rotational Speed with U.L.N.A. (+/- 10%) 850 RPM
Airflow 58 m³/h
Airflow with L.N.A. 41 m³/h
Airflow with U.L.N.A. 32 m³/h
Acoustical Noise 18 dB(A)
Acoustical Noise with L.N.A. 11 dB(A)
Acoustical Noise with U.L.N.A. 7* dB(A)

od toho drahsieho modelu je dokonca tichsi

Rotational Speed (+/- 10%) 1300 RPM
Rotational Speed with L.N.A. (+/- 10%) 1100 RPM
Rotational Speed with U.L.N.A. (+/- 10%) 900 RPM
Airflow 92,3 m³/h
Airflow with L.N.A. 78,5 m³/h
Airflow with U.L.N.A. 63,4 m³/h
Acoustical Noise 19,8 dB(A)
Acoustical Noise with L.N.A. 16,9 dB(A)
Acoustical Noise with U.L.N.A. 12,6 dB(A)

ajked niesom si isty ci ten mensi pasuje do am2+ vsade sa pise ze am2 ale nie am2+
na novsom sa udava uz aj am2+
mmm tak budem nuteny vziat asi ten :}

Užívateľov profilový obrázok
Juri1990
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 567
Dátum registrácie: Po 01. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava, vek 23
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Juri1990 » Pi 15. Feb, 2008, 07:40

Ak nebudes menit vetraky v bedni(a zdroji) tak tu nocturnu neber, radsej zober AC Frezzer 64 pro alebo toto keD chces mat benu jedneho typu. Ak chces nieco vykonnejsie(neviem ako pecie AMD) zober toto a to ti musi stacit aj keby si co robil.
CPU: Xeon E3-1231 v3| MB: GIGABYTE Z97-D3H| RAM: Crucial 2x4 GB DDR3 1600 MHz CL9 | VGA: stará záloha| PSU: EVGA 600B

Užívateľov profilový obrázok
popo666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1620
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom + Bratislava

Príspevok od užívateľa popo666 » Pi 15. Feb, 2008, 10:43

- pri pretaktovani na 6400+ ti freezer stacit urcite NEbude, tam sa aj Noctua zapoti
- na VGA pasuje (sa mi zda) Accelero S1 co je pasivny chladic za cenu 600,- s vykonom aktivneho, ak mas aspon trosku odvetranu debnu. Napr. ja mam 7950GT taktovanu vyssie ako GTX a chladi mi ju v IDLE na 51 a v hrach neprekroci 57. A to prosim peknepasivne chladene, len mam bednu otvorenu.
- 4gb RAM ber ak planujes mat 64bit operacny system a k tym hram... Aplikacie (hry) su robene tak, ze ziadna nedokaze alokovat viac ako 2gb pamate, takze aj ked budes hrat hru, 2gb ostanu pre system a daco z toho ti ostane aj volne.
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w

Užívateľov profilový obrázok
grexo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 59
Dátum registrácie: So 25. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa grexo » Pi 15. Feb, 2008, 14:19

accelero S1 az taka vyhra neni, mam ho doma na 1950xt a uz v idle mam 50C. mozno to je tym ze nemam vyrieseny tok vzduchu. mam otvorenu bednu lebo ten pasivak vytrca.

ano ano Vista Home Premium kupujem, tak tie 4gb sa budu namieste.
ale stale je otazne ci 2gb1066 alebo 4gb800

Užívateľov profilový obrázok
popo666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1620
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom + Bratislava

Príspevok od užívateľa popo666 » Pi 15. Feb, 2008, 15:15

50 stupnov pasivnym chladicom neni na 1950XT vyhra? Sorry, ale kolko mal tvoj stock chladic? :D
U mna to slo z dvojslotoveho stocku v idle 56 a zataz do 70 na 50 IDLE 60 zataz. Podlamna to je najlepsi mozny vysledok, co sa da vzduchom dosiahnut (PS skusal som ho ofukovat, VGA sla na 41 srupnov, ale to je uplna zbytocnost, kedze graficke procaky znasaju omnoho vyssie teploty ako CPU, radovo pod 70 je fajn teplota v highende)
Radsej 4GB ram a pomalsej, este raz, ich rychlost vobec nepocitis v hrach. Pri taktovani ta to trapit nemusi, chces BE verziu CPU, kde mas otvoreny nasobic.
Naposledy upravil/-a popo666 v Pi 15. Feb, 2008, 15:22, upravené celkom 1 krát.
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3777
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Pi 15. Feb, 2008, 15:17

Tak grexo ide o to, ze aj keby si tam mal ten najlepsi pasiv na svete tak bez prietoku vzduchu neuchladis ani prd. Ja mam case viD podpis a v burne mi nepresiahne teplota 55°C. Pridaj si tam 12cm fan a uvidis ako ti klesnu teploty.
Ja by som volil 4GB ram aj keD pomalsich. Andydul tuna niekde postol FPS v hrach v zavislosti na MHz pamati a vysledok: FPS je prakticky rovnake na akomkolvek takte pamati.
Aj tak OC budel robit cez nasobic nie cez FSB. Ja urcite by som bral Noctuu. Neskor dokupis nejake tie stisovatka do case a budes mat pokoj.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2918
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Rohoznik (work) Velke Levare (home)

Príspevok od užívateľa Tomasjerry » Pi 15. Feb, 2008, 16:39

Tak toho zalmana neber. Radsej tu noctuu. Plne suhlasim s Diablo1st das tam fan na 700 otacok 5 alebo 7 V a total pohodka :) Inak nieje to celkom pravda co sa tyka vykonu, je samozrejme zavysly od FSB. Ale !!! ak pretaktujes ram a CPU bude bezat ne tej istej frekvencii pouzije sa iba ina delicka, takze narast ziaden, ak ale zvysis FSB aj pre CPU (tym ze mu znisis nasobic, napr.) tak uz ten narast je meratelny aj ked v hrach je ti tych 0.5 - 2 % absolutne na nic. Ak ale spracuvavas film tak tam mozes usetrit par minut. U mna to vychazdale okolo 10-20 min. Pri celkovej dlzke spracovania 2,5 hodiny az 3 hodiny je to uz predslen uspora, zase ma zacal obmedzovat HDD :(
PS.: Samozrejme ten narast je aj v hrach viditelny, lenze pri novych hrach sa neprejavy (napr medzi 20-30 FPS bude stale rovnako kolisat) a pri tych hrach kde sa to prejavy ti to moze byt jedno ci ti to tide 122 FPSalebo 132 FPS - je to hratelne tak ci tak.
Intel Core i7 5820k, 4x 8GB ram Kingston HiperX 2400, GIGABYTE X99-Gaming 5P, Sapphire Fury Niro +, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Soundblaster X-Fi Fatal1ty, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"