Potrebujem workstation na grafiku

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
sensus
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Pi 15. Feb, 2008, 14:00

Potrebujem workstation na grafiku

Príspevok od užívateľa sensus » St 13. Feb, 2008, 18:20

Nazdar, poradte niekto vyvazenu zostavu vhodnu na 3D grafiku. Prvorady je vykon procesorov (trochu som uvazoval nad 2x XEON E5420 - nasiel som ich v e-shope za cca 11000/ks), nechem ale ovplyvnovat. Vyzurte sa tak do 70 000SK, ak je to mozne. (monitor nepotrebujem, hry nehram)

Dik moc.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » St 13. Feb, 2008, 19:22

dobre grafiku vieme ze budes spravovat, no pekne by bolo este keby si nam povedal co za soft to bude. podporuje vobec 4 jadra? aky operacny system? ma to byt x86 alebo aka platforma?
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Užívateľov profilový obrázok
sensus
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Pi 15. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa sensus » St 13. Feb, 2008, 19:31

co sa tyka platformy, necham si poradit. musi tam ficat 3D studio MAX. nemam to overene, ale je to profi soft, takze ocakavam, ze vyuzije aj 8 jadier.

Užívateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2918
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Rohoznik (work) Velke Levare (home)

Príspevok od užívateľa Tomasjerry » St 13. Feb, 2008, 20:51

tak XEON vobec neber, vela zeru vykon ziaden (poznamto mame ich v robore ako 4 servre) na 3 D max nepotrebujes 8 jadiet stacia 4 kup si core Q a maj pokoj , k tomu neaku kvalitnu grafiku. Odporucam nieco profesional od Nvidia alebo od ATI.
PS: robi vobec niekto neaky program pre spracovanie grafiky pre exon ? Viem ze pre mac a aj pre Sun hej ale pre Xeon ?
Intel Core i7 5820k, 4x 8GB ram Kingston HiperX 2400, GIGABYTE X99-Gaming 5P, Sapphire Fury Niro +, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Soundblaster X-Fi Fatal1ty, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)

Užívateľov profilový obrázok
sensus
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Pi 15. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa sensus » St 13. Feb, 2008, 21:07

dik za radu Tomasjerry, zvazim to. na maxko urcite staci quad, aj menej by som povedal, az kym nezacnes renderovat. mozno to poznas, ake to je cakat a cakat a cakat....v tomto pripade viac jadier menej cakat ;)

iwhy
VIP
VIP
Príspevky: 763
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa iwhy » St 13. Feb, 2008, 22:36

Na grafike nezalezi, hlavna je RAM. Ked mas taky vysoky strop tak aspon 8GB, a samozrejme s 64bit OS a aj 3D studiom...

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Príspevok od užívateľa kajfun » St 13. Feb, 2008, 23:17

> tak XEON vobec neber, vela zeru vykon ziaden (poznamto mame ich v robore ako 4 servre)


toto je uplna blbost, nove xeony su core2duo pripadne 4jadra a je to dost vazna pecka vzhladom na kvantum cache pamate ktora je tam plus nejakym drobnym dalsim optimalizaciam. Schvalne, daj sem konkretne oznacenia tych xenonov ktore tam mate a stavim babkinu fujaru ze su to stare Netburst rakvy... a vsetci vieme ze stare PentiaD = Netburst boli s prehladom vykonovo vyklepane od AMDcka Athlonmi takze v tom pripade mas pravdu.



no a naspat k teme:
na hentake seriozne pouzitie [3ds max] by som zobral 64bit win2003 server platformu ako uz ospevujem v inom threade. 3ds maxu je jedno na com bezi a stabilita sa ti hodi. Dokaze vyuzit vykon hocikolko-jadroveho procesoru lebo rendering v 3dsmaxe je fantasticky napisany a takmer linearne skalovatelny co sa prilis casto nevidi. V tvojom pripade urcite zober stvorjadrovy procesor, ak mozes pockat doporucujem tie nove e9xxx rady 45nm kvoli pretaktovaniu :)

pamat : 4GB je relativne malo a pamat dnes nic nestoji = ber 8GB co je bezny limit dosiek. 8GB RAM nedokazes vyuzit s 32bit systemom.

budes chciet seriozny a silny zdroj. Daj tomu aspon tych 500W aby neboli problemy so stabilitou.

grafiku ti zialbohu neviem poradit, to musia ini chlapci. Ostatne veci su jasne ; monitory sme nepreberali, no 2x 24 pripadne v tej istej cene teda spolu 30000,- 1x 30" s rovnakym 4Mpix rozlisenim sa ti budu hodit.

Užívateľov profilový obrázok
sensus
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Pi 15. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa sensus » St 13. Feb, 2008, 23:54

kajfun napísal:bla bla bla
k tym XEONom. v benchmarkoch sa javia ako bezkonkurencne, len neviem presne na com boli testovane. rad by som pocul nazor nejakeho "maxkara".
ramka 8G - to suhlasi.
paci sa mi aj ta myslienka novych 45nm quadov, skoda len, ze mi to dost ponahla a asi ich nezastihnem.
jo a monitor neriesim. mam 21 samsunga a som s nim spokojny, skvele verne farby.

dik za rady, velmi ocenujem

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Príspevok od užívateľa kajfun » Št 14. Feb, 2008, 21:30

na 3ds max nepotrebujes xenon :) teda xeon. Xenon je dobry na databazove veci, serverove aplikacne vyuzitie [sap and company], obrovske web servery kvoli obrovskej cache a podobne... urcite nie na vypocty co potrebujes ty, pretoze tam ide predovsetkym o taktovaciu frekvenciu.

a ked si mas vybrat 3GHz xenon za dvojnasobnu cenu oproti 3ghz c2q, tak tam je volba jasna. Nie xenon...

toto nie je nazor nejakeho chlapca ktory si pozrel tri testy, toto je nazor cloveka ktory ma na starosti X tuctov serverov s xenonmi. Napriek tomu hanebnemu nazvu xeNon ktory pouzivam :)

Užívateľov profilový obrázok
sensus
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Pi 15. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa sensus » Št 14. Feb, 2008, 21:58

kajfun napísal:na 3ds max nepotrebujes xenon :) teda xeon. Xenon je dobry na databazove veci, serverove aplikacne vyuzitie [sap and company], obrovske web servery kvoli obrovskej cache a podobne... urcite nie na vypocty co potrebujes ty, pretoze tam ide predovsetkym o taktovaciu frekvenciu.

a ked si mas vybrat 3GHz xenon za dvojnasobnu cenu oproti 3ghz c2q, tak tam je volba jasna. Nie xenon...

toto nie je nazor nejakeho chlapca ktory si pozrel tri testy, toto je nazor cloveka ktory ma na starosti X tuctov serverov s xenonmi. Napriek tomu hanebnemu nazvu xeNon ktory pouzivam :)
rad by som veril tomu co hovoris, je to jasne lacnejsia volba. lenze som si pozrel stranku kde si ludia testovali CPU na jednoduchej scene z maxa. casy boli vacsinou 20s, 15s ak mal niekto 9s tak bol boh. a prisiel chlapik (2x Xeon, 8gb ram) a zapotil, ze menej ako sekundu (0,67 odhadom stopkami). tomu uz hovorim rozdiel. ono to vyzera ako hra na sekundy, ale predstav si, ze to nie su sekundy, ale hodiny.

Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1534
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Št 14. Feb, 2008, 22:08

kajfun myslim,ze nemas pravdu ked tvrdis,ze xenon je vhodny len do serverov ved preco potom popredne PC firmy(DELL,IBM) ich strkaju do svojich top desktopov a nie len do serverov,nieco na tom bude a myslim,ze z prestize to nebude..osbne som mal desktom v kt. bol xenon a na rovnakej frekvencii beziacej core2 duo sa javil ako deculko v plienkach :)

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7357
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Št 14. Feb, 2008, 23:26

Pozri sa aj sem na CPU - http://discussion.autodesk.com/thread.j ... dID=636797
ja by som staval teda na Xenone
a ohladom grafiky - http://www23.tomshardware.com/graphics_ws2007.html

poriadnu dosku ku tomu (na OC stavanu)
zdroj Seasonic S12 II 500W (malo by stacit)
8 GB RAM
neviem ci by sa ti oplatil raid, ale asi skor nie, uz je to davnejsie co som pracoval v 3D Maxe.

Teda tymto smerom by som sa uberal
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1534
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Pi 15. Feb, 2008, 00:00

tak ako ja vravim na pracu CAD 3Dmaxe je xenon ako vysity...

Užívateľov profilový obrázok
kanec1111
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 903
Dátum registrácie: So 20. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín (NR, PU)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kanec1111 » Pi 15. Feb, 2008, 00:26

sensus napísal:rad by som veril tomu co hovoris, je to jasne lacnejsia volba. lenze som si pozrel stranku kde si ludia testovali CPU na jednoduchej scene z maxa. casy boli vacsinou 20s, 15s ak mal niekto 9s tak bol boh. a prisiel chlapik (2x Xeon, 8gb ram) a zapotil, ze menej ako sekundu (0,67 odhadom stopkami). tomu uz hovorim rozdiel. ono to vyzera ako hra na sekundy, ale predstav si, ze to nie su sekundy, ale hodiny.
Ja si myslim ze to nie je CPU ale ramkou ... najvacsia slabina je "swapovanie" diskov teda vyuzivanie strankovacieho suboru. A z druhej strany je dost mozne ze to mohlo byt HW podporovane (napr. vo forme Quadro alebo FireGL) .. z druhej strany tiez robim nieco podobne ale robim simulacie v ANSYSe, a keD robim nieco podrobnejsie tak som si vsimol ze keD naswapuje viac ako 2G (tolko mam ram) tak to uz je katastrofa, zacne hrkotat disk a konec, vysledku sa dockam mozno po par hodinach. Skusil som urobit fintu ze som hodil strankovaci subor na rychlu 2Gb pamatovu kartu a vypocet netrval 10min ale 9:40, takze na tom nieco bude.

Ja by som dal C2Q E6600 .... pretocil na cca 3.5GHz (nejake kvalitne chladenie, Ninja, noctua alebo Thermalright)
Doska s P35 .. napr ospevovana ASUS P5K alebo jej ekvivalenty
4x2Gb ram asi APACER GOLD Edition
nejake 2 disky do RAID 0 ... dajme tomu 2x500g

A Dalsou vecou je grafika ... ja by som to urobil tak ze by som preflashoval ATI na FireGL alebo Nvidiu na Quadro ...
Viem ze sa to da s Nvidiami 7-ckovej rady, nieco na styl 7900gs alebo v lepsom pripade 7950GT (7900gs zozenies za cca 2500,-) a viem ze aj niekto v bazare predaval 3 tieto kusy vo forme Quadro. ... a bohuzial to nejde s 8-ckovymi (su nejak hardwerovo upravene) ... a co viem ze ide prehodit na FireGL 2900XT a aj 2600XT, co si myslim ze je zaujimavejsie.

Nejaku napalku, skrinku ...
PSU asi nejaky lepsi ... asi ten Seasonic
a 2xnejake vacsie LCD monitory.

Iba tak zbezne by ta to mohlo stat cca 45 papierov.

P.S.: a to najdolezitejsie ... pouzil by som WIN XP 64bit.
CPU: i7 920 2,66 @ 3,6GHz + Xigmatek S1283 Red Scorpion MB: ASUS P6T RAM: 3x2G Kingston 1600MHz CL8 @ 1450MHz CL7 1.65V GPU: Sapphire 7870 2Gb Dual-X GHz edition SSD: Corsair F120 HDD: WD6400AAKS 640Gb/16Mb DVD-RW: NEC Optiarc 16x SATA2 CASE: Coolermaster CM-690 PSU: Corsair HX520 LCD: ASUS 22" vw222s 2ms

Užívateľov profilový obrázok
sensus
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Pi 15. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa sensus » Pi 15. Feb, 2008, 02:28

kanec1111 napísal:bla bla bla
vdaka za vycerpavajucu radu. vsetko zvazujem...stale nie som rozhodnuty. a o tych grafikach musim co to zistit, zatial som uvazoval nad Quadro FX 1700 512MB

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"