chladenie procesora Intel E2160

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
drive
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 52
Dátum registrácie: So 02. Feb, 2008, 14:00

chladenie procesora Intel E2160

Príspevok od užívateľa drive » St 06. Feb, 2008, 08:32

Staci na pretaktovanie chladic pridany k tomuto procesoru od vyrobcu(INTEL E2160), alebo poradite nieco lepsie a tiche?

Užívateľov profilový obrázok
DEADusko
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2408
Dátum registrácie: Ne 06. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica, Trenčín

Príspevok od užívateľa DEADusko » St 06. Feb, 2008, 09:29

podla toho kolko chces od procaku, ak okolo 2,5ghz mal by stacit box, ale ak by si chcel daco okolo 3ghz mal by si zmenit chladic urcite...
ak by si mal zaujem mam daco taketo na predaj
http://www.tichepc.sk/produkt/ZEROtherm-BTF95-1633.html
..

Užívateľov profilový obrázok
Cvacho
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 685
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2004, 14:00
Bydlisko: Pieštany
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Cvacho » St 06. Feb, 2008, 09:34

najlepsi pomer cena/vykon AC Freezer 7 PRO
CPU:Intel Core 2 Duo E7200 @ 3,04GHz, ,COOLER:Noctua NH-U12 + Papst 4412F/2GLL, MB:Gigabyte EP35-DS4, RAM:2 x Apacer Gold 2GB 800MHz, GPU:Gainward nVIDIA 8800GT 512MB Golden Sample, HDD:Samsung Spinpoint F1 640GB S-ATA, DVD-RW:NEC AD-7203S, PSU:Fortron 350-60 THN, SOUND: SoundBlaster Live! Player 5.1Digital, LCD:Samsung 740B, CASE:Lian-Li PC-7B Plus, KEYBOARD:Genius KB-109e, MOUSE:Logitech MX518, MOUSEPAD:SteelPad QcK,REPRO:Creative Labs Inspire P580

Užívateľov profilový obrázok
drive
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 52
Dátum registrácie: So 02. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa drive » St 06. Feb, 2008, 13:41

DEADusko napísal:ak by si mal zaujem mam daco taketo na predaj
http://www.tichepc.sk/produkt/ZEROtherm-BTF95-1633.html
..
Vdaka za ponuku, ale pochybujem, ze by sa Ti chcelo posielat nieco take do UK. Ja som len chcel info ci budem musiet zmenit chladic a za tuto informaciu dakujem. Mimochodom, kolko GHz sa da "vytiahnut" z toho procesora?

Užívateľov profilový obrázok
DEADusko
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2408
Dátum registrácie: Ne 06. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica, Trenčín

Príspevok od užívateľa DEADusko » St 06. Feb, 2008, 14:01

To je kus od kusu rozdielne, mozno keby si dal cislo co je napisane na cipe alebo revizia cipu zistis cez cpu-z, mozno by ti dakto napisal blizsie..
ale tieto procaky davaju okolo tych 3,3ghz maximalne co som videl :)

Užívateľov profilový obrázok
0Ro!
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 952
Dátum registrácie: Ne 11. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Gelnica

Príspevok od užívateľa 0Ro! » St 06. Feb, 2008, 17:17

na take jemne pretaktovanie staci aj BOX chladic...ked chces z neho dostat viac tak urcite vymenit...napr. ako bolo spominane za Freezera...tiez ho mam na tom istom procaku a teploty su vyborne (uvidime ako sa budu spravat po nahodeni novej dosky a poriadnom pretoceni)

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » St 06. Feb, 2008, 18:23

2180-tka Daleko od 2160-ky urcite nema
pomoct by ti teda mohol i tento thread :
:arrow: http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=31927

Užívateľov profilový obrázok
kanec1111
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 903
Dátum registrácie: So 20. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín (NR, PU)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kanec1111 » St 06. Feb, 2008, 18:24

S boxom ti kludne potiahne aj na 3GHz a zo znizenymi otackami .. nad 3G uz treba sa pohrat s napajanim a tam by som nasadil AC Freezer 7 Pro, maximum z neho dostanes 3,5GHz ... viac iba zazrakom alebo tekutym dusikom.
CPU: i7 920 2,66 @ 3,6GHz + Xigmatek S1283 Red Scorpion MB: ASUS P6T RAM: 3x2G Kingston 1600MHz CL8 @ 1450MHz CL7 1.65V GPU: Sapphire 7870 2Gb Dual-X GHz edition SSD: Corsair F120 HDD: WD6400AAKS 640Gb/16Mb DVD-RW: NEC Optiarc 16x SATA2 CASE: Coolermaster CM-690 PSU: Corsair HX520 LCD: ASUS 22" vw222s 2ms

Užívateľov profilový obrázok
r1z1ko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1585
Dátum registrácie: St 06. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa r1z1ko » St 06. Feb, 2008, 18:35

No ja som mal E4400 na 3Ghz na BOXe ale kurilo to ako sproste...idle 38 burn aj 70C, takze som dal vodnika a uz nieje problem...ale je to sposobene aj tym ze nemam az taky dobry kusok a musel som pridat vela napatia aby to bolo stabilne a preto to aj tak kury...
K chladicom, no prezit sa da aj na boxe... do tych 3Ghz je to este ako tak dobre...viac si myslim ani netreba davat...a keD chces nieco dobre a pritom nie financne narocne tak je tu AC Freezer, za tu cenu je dobry...to ti tu povie kazdy...
CPU: Intel E8200 @3.2Ghz/1.1V - Freezer 7Pro «|» MB: ASUS P5K SE «|» VGA: GB 4850 «|» HDD: M4 64GB, SAMSUNG F1 1TB «|» RAM: OCZ 2x1GB 800Mhz Special Ops Edition+ 2x1GB red A-DATA «|» Mechanika: 1, NEC DVD-RW ND-3540A 2, SAMSUNG DVD-RW SH-S203P «|» Mouse: Logitech MX518 «|» Monitor: Benq G2222HDL «|» Headphone: Sennheiser eH 250

Užívateľov profilový obrázok
drive
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 52
Dátum registrácie: So 02. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa drive » St 06. Feb, 2008, 19:12

Myslim, ze tie 3Ghz mi budu bohate stacit, nevidim dovod to zbytocne tahat vyssie. Ale asi sa poistim a kupim nejaky kvalitnejsi pasiv. Este raz vsetkym dakujem za rady a pekny vecer.

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"