Poradte aku zakladnu dosku

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
bioworm
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Važec / LM
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bioworm » Ut 05. Feb, 2008, 16:45

fobos napísal:
bioworm napísal:
fobos napísal:6400+ nie ,skorej 5000+ Black Edition ak to ma byt AMD zostava
jj ale 5000+ ma len 2x 512 L2 a 2,6GHz pricom 6400+ ma 2x 1MB L2 a 3,2 GHz
ale zaroven polovicny TDP , polovicnu cenu , minimalny vykonovy (skorej nulovy) prepad oproti 2x1024 L2 , moznost taktovat cez 3000-3200MHz , staci ? :)
no nvm.... :D taktovat aj tak nebudem

Užívateľov profilový obrázok
bioworm
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Važec / LM
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bioworm » Ut 05. Feb, 2008, 16:47

len este som sa dako stale nedozvedel odpoved na povodnu otazku: aku dosku M2N VM HDMI alebo M2A VM HDMI ????? :?:

foboss
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3497
Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Turčianske Teplice

Príspevok od užívateľa foboss » Ut 05. Feb, 2008, 16:49

Ako chces, ja ti vnucovat nic nejdem, chcel si poradit MB (ja by som bral nieco z AMD 7xx serie ako som uz spominal - z ohladom do buducna)

Ale robis dve zakladne chyby:

1. za cenu 6400+ mozes mat E8400, co ktorehokolvek Athlona deklasuje o triedu

2. beries TOP model , so zlym pomerom cena/vykon a vsetkymi neduhmi takychto produktov (teplo/cena/nulove moznosti OC)

-------------------------

K tej doske, asi tu AMD, ale naco ti je s integracom ?

Užívateľov profilový obrázok
bioworm
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Važec / LM
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bioworm » Ut 05. Feb, 2008, 16:57

Napr AMD790 AMD790 MSI K9A2 CF F
alebo AMD770 ASUS M3A
[/url]

Užívateľov profilový obrázok
bioworm
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Važec / LM
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bioworm » Ut 05. Feb, 2008, 17:00

alebo skus zlozit nejaku zostavu s tym e8400 , 400GB 16MB hdd, 2GB RAM 800MHz Cl4
do 19litrov

Užívateľov profilový obrázok
popo666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1620
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom + Bratislava

Príspevok od užívateľa popo666 » Ut 05. Feb, 2008, 17:07

necital som si cely thread, ale ja ti poradim takto:
1- ak este NEmas CPU, tak chod do E8400 a k tomu ti dosku poradime, tu neni o com
2- ak uz mas ten A64 6400+ tak kup nieco s AMD chipsetom (770 alebo 790), ak nechces v buducnosti SLI
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w

Užívateľov profilový obrázok
bioworm
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Važec / LM
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bioworm » Ut 05. Feb, 2008, 17:07

bioworm napísal:alebo skus zlozit nejaku zostavu s tym e8400 , 400GB 16MB hdd, 2GB RAM 800MHz Cl4
do 19litrov
aeste aby tam sla aspon ta HD3850 512MB

Užívateľov profilový obrázok
bioworm
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Važec / LM
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bioworm » Ut 05. Feb, 2008, 17:09

popo666 napísal:necital som si cely thread, ale ja ti poradim takto:
1- ak este NEmas CPU, tak chod do E8400 a k tomu ti dosku poradime, tu neni o com
2- ak uz mas ten A64 6400+ tak kup nieco s AMD chipsetom (770 alebo 790), ak nechces v buducnosti SLI
este nemam nic ani objednane ale nvm si dako poradit s tou zostavou do 19l E8400 + 400GB 16MB + 2GB CL4 800MHz + HD3850 512MB

Užívateľov profilový obrázok
popo666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1620
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom + Bratislava

Príspevok od užívateľa popo666 » Ut 05. Feb, 2008, 17:18

hmm tak potom vezmi ten intel, prvy krat v historii od uvedenia A64 je pomer cena/vykon na strane intelu vo vsetkych segmentoch, od high endu az po low end (kuk na toms hardware) a k disku: ak nepotrebujes 400GB tak vezmi radsej 320GB usetris trosku a 320GB samsung ma lepsi pomer hustoty dat na palec stvorcovy platne (viac dat na jednej platni) a preto je aj trosku rychlejsi ako 400GB model. Neviem uz najst linky na tie 2 recenzie, budes mi musiet verit
;)
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w

Užívateľov profilový obrázok
bioworm
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Važec / LM
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bioworm » Ut 05. Feb, 2008, 17:19

Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz BOX 6MB dual
ASROCK CONROE1333 DVI H R2.0
A-DATA 2x1GB 800MHz Extreme Viesta
Forton 400W Blue StormII
Samsung 400GB 16MB HD401LJ
ATI Sapphire Radeon HD3850 512MB
Pasta: CoolMaster PTK-002-U1 Premium 2g
Chladic CPU: nvm, nejaky dobry do 300?

Užívateľov profilový obrázok
bioworm
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Važec / LM
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bioworm » Ut 05. Feb, 2008, 17:20

popo666 napísal:hmm tak potom vezmi ten intel, prvy krat v historii od uvedenia A64 je pomer cena/vykon na strane intelu vo vsetkych segmentoch, od high endu az po low end (kuk na toms hardware) a k disku: ak nepotrebujes 400GB tak vezmi radsej 320GB usetris trosku a 320GB samsung ma lepsi pomer hustoty dat na palec stvorcovy platne (viac dat na jednej platni) a preto je aj trosku rychlejsi ako 400GB model. Neviem uz najst linky na tie 2 recenzie, budes mi musiet verit
;)
s tym diskom by som rad posluchol ale mne treba min 400GB

Užívateľov profilový obrázok
bioworm
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Važec / LM
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bioworm » Ut 05. Feb, 2008, 17:22

bioworm napísal:
popo666 napísal:hmm tak potom vezmi ten intel, prvy krat v historii od uvedenia A64 je pomer cena/vykon na strane intelu vo vsetkych segmentoch, od high endu az po low end (kuk na toms hardware) a k disku: ak nepotrebujes 400GB tak vezmi radsej 320GB usetris trosku a 320GB samsung ma lepsi pomer hustoty dat na palec stvorcovy platne (viac dat na jednej platni) a preto je aj trosku rychlejsi ako 400GB model. Neviem uz najst linky na tie 2 recenzie, budes mi musiet verit
;)
s tym diskom by som rad posluchol ale mne treba min 400GB
a hlavne ide o to miesto a cache...

Užívateľov profilový obrázok
popo666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1620
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom + Bratislava

Príspevok od užívateľa popo666 » Ut 05. Feb, 2008, 17:28

na cache nehlad, rozdiel vo vykone je 0% ta pamat je proste lacna a ked si clovek nevie vybrat medzi diskom konkurencie a ich, zavazi posledny rozdiel a to byva vacsinou vacsia cache. Priestor v GB to uz je ina vec. Dokonca vacsia cache nemala vplyv ani pri zapnutom NCQ, kde bol predpoklad, ze tu by sa to malo prejavit. Nic, stale 0%
;)
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w

Užívateľov profilový obrázok
bioworm
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Važec / LM
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bioworm » Ut 05. Feb, 2008, 17:32

njn... neviete kde je najlacnejsi ten E8400? ja som najlacnejsi nasiel za 6280

Užívateľov profilový obrázok
bioworm
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Važec / LM
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bioworm » Ut 05. Feb, 2008, 17:34

bioworm napísal:njn... neviete kde je najlacnejsi ten E8400? ja som najlacnejsi nasiel za 6280
myslim ten Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz BOX 6MB dual

Zamknuté

Návrat na "Nákupná poradňa"