Strana 1 z 1

Ozivte mi PC prosim - komplexna rada

Napísané: Ut 05. Feb, 2008, 01:06
od užívateľa Timmy2k
zdravim

mam nasledujucu zostavu z podpisu a planujem nasledujucu akciu:
zakupit si hybridnu zakladnu dosku ASROCK 4COREDUAL SATA2

a do nej zakupit jeden z tychto procesorov:

1 Intel Core 2 Duo E4500 2.2GHz BOX 775 2MB dual
2 Intel Pentium Dual Core E2160 1.8GHz BOX 775 1MB
3 Intel Dual Core E2180 2.0GHz BOX 775 1MB dual
4 Intel Dual Core E2200 2.2GHz BOX 775 1MB dual

problemov spociva viacero preto sa konkretne dotazujem:
(prosim odpovedajte mi v poradi - ked viete aby to bolo prehladne)


A: zakladna otazka - je vobec prechod zo sucasnej konfiguracie vyhodny co sa tyka vykonnosti? (za predpokladu ostatnych komponentov zachovanych), v pripade narastu - aky by som mohol ocakavat? (hry, video a nejaky rendering)

B: ktory procesor by sa k systemu najviac hodil (za predpokladu, ze zdroj menit nechcem a v buducnosti mozno HD 3850 AGP alebo PCI) - vzhladom na vytazenost sucasnej a buducej GPU

C: bojim sa RAM kompatibility - viete mi k tomu nieco poradit - nenasiel som nijaky zoznam "supported RAM" :(

D: cital som dostupne topic-ky a thready o tejto doske a skusenosti su zmiesane ale prevazne pozitivne - aj na nete hodnotenia - za dany peniaz, odporuca sa CPU s vyssim nasobicom, kvoli horsiemu taktovaniu, ako je to s tymto? s CPU chladenim by som problem nemal

v pripade dalsich otazok velmi rad napisem dalsie info
budem :D :D - happy ked sa prida co najviac IT-borcov



velka vdaka

s pozdravom

Napísané: Ut 05. Feb, 2008, 02:41
od užívateľa gammaray
A:
Cize chapem ze vymenis dosku a CPU a ostatne nechas tak ako je. Lenze pokial sa dobre pamatam tak chipset 865 ma len DDR, cize aj ram budes musiet vymenit za DDR2.
Takze v tomto pripade to bude urcite narast vykonu viditelny (za celkom male peniaze).

B:
Ak ti nejde o cenu tak 4500. Do uvahy pripada aj 2200.

C:
Toho by som sa nebal, je maly predpoklad ze ti nepojdu nejake 800 MHz ramky na ten novej Asrock doske. Prasknes tam normalne lacne Apacery 800 MHz a hotovo.

D:
Kedze som napisal ze CPU 4500 (alebo 2200), tak maju nasobic 11, takze mal by si sa mal v pohode dostat nad 3 GHz. Aj na BOXe ti to relativne uchladi pokial tomu nedas vela V. Ale mohlo by ti to ist aj bez zmeny voltaze...neviem ako je na tom ta doska s OC.

Napísané: Ut 05. Feb, 2008, 07:45
od užívateľa PatrikL
A: Narast vykonu tam bude :)
B: E2200 bude stacit... A nad novou AGP grafikou by som neuvazoval, keDze ta doska ma aj pcie.
C: Ramky tam pojdu skoro vsetky DDR aj DDR2
D: Vyssim nasobicom sa neda nic pokazit :)

Napísané: Ut 05. Feb, 2008, 18:41
od užívateľa Timmy2k
zdravim

zacnem postrehmi na vase namety:

1
Lenze pokial sa dobre pamatam tak chipset 865 ma len DDR, cize aj ram budes musiet vymenit za DDR2.
doska podporuje aj DDR 1 moduly menit ich nechcem

2
..neviem ako je na tom ta doska s OC.
doska ma vraj zakladne OC ale svetoborne nic moc, ved ani necakam

3
E2200 bude stacit... A nad novou AGP grafikou by som neuvazoval, keDze ta doska ma aj pcie.
do buducna moze byt aj PCI-e verzia 3850-tky, ide mi o vyvazenost a max pomer cena/vykon preto ak by bola niekedy lepsia GPU ci by nebolo namieste radsej vziat 4500-vku
chcelo by to nejaky link na test

A teraz by som sa rad pytal Dalej:

A: oproti terajsku da sa to vyjadrit v percentach s osadenym 2200 a C2D 4500? - myslim tym narast

B: mozno zbytocne ale predsa - ohladom spotreby sa myslim, ze nemusim bat? kvoli nizsej TDP CPU (terajsi proc ma 82 W) - zdroj je znackovy z popisu TT purepower 420 len neviem ci bude mat take konektory na zapojenie takej novej dosky a CPU teda nieco co by na vyvode nebolo a bolo by treba nejaku redukciu - bo novy zdroj :x to ne :)

podotykam zmenu v konfiguracii zostavy:

RAM moduly nie su znacky Apacer ale Kingston


zatial velmi pekne Dakujem

mam este problem so zarucenim 100%-nej kompatibility mojej RAM a VGA bo v support listoch priamo nie su