Vyber zakl. dosky

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
Jarno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 166
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Vyber zakl. dosky

Príspevok od užívateľa Jarno » Po 04. Feb, 2008, 21:57

:? mam tuto grafiku ATI Radeon HD3870, 512 GDDR4, PCI-E,Dual DVI-I/TVo
http://www.bgsdistribution.sk/showdoc.d ... duct=90860
No a mam dilemu... nasiel som si tuto aby mi podporovala iste veci ako 45nm Procesory Intel Core 2duo a quatro1333/1066/800 MHz, ddr2 800/1066 no a hlavna otazka ci mi bude tato doska podporovat uz moju zakupenu grafiku a ci nebude ziadny problem
Asus P5E , so775, X38+ICH9R, FSB1333, 4xDDR2, CF, 4SATAII(R), ATX
http://www.bgsdistribution.sk/showdoc.d ... duct=87684

Diki

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FLP » Po 04. Feb, 2008, 22:10

Ten ucel ti splni aj Gigabyte P35 DS3,ked ti ide o to nech podporuje 45-nm cpu a tvoju hd3870.
Spoiler: ukázať
NTB:MacBook Air 2014 Sound:Altec Lansing VS2521

Užívateľov profilový obrázok
Jarno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 166
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Jarno » Po 04. Feb, 2008, 22:22

FilipkoNR napísal:Ten ucel ti splni aj Gigabyte P35 DS3,ked ti ide o to nech podporuje 45-nm cpu a tvoju hd3870.
a to je co? :red:
Bo mne ide aj o to aby slapal Intel® Core™2 Duo processor, E8400-3,00GHz,1333MHz,6MBL2 BOX
no a ide aj o to ze berem len z BGS kvoli istemu dvovodu....

Užívateľov profilový obrázok
cicolably
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 521
Dátum registrácie: Ne 10. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: ke

Príspevok od užívateľa cicolably » Po 04. Feb, 2008, 22:34

kludne ber aj ten asus slapat to bude urcite ci uz z jednou doskou alebo druhou od FilipkaNR
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710

Užívateľov profilový obrázok
popo666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1620
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom + Bratislava

Príspevok od užívateľa popo666 » Po 04. Feb, 2008, 22:35

"LGA775 socket for Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Quad /
Core™2 Duo / Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 Processors
Compatible with Intel® 05B/05A/06 processors
Supports Intel® next generation 45nm Multi-Core CPU
"
toto sa pise na stranke vyrobcu, teda Asusu, takze ti tam pojde v pohode ten CPU a aj taktovat. Intel chipset je robeny ako Crossfire, takze si tam v buducnosti mozes dokupit druhu 3870 a mas vystarane na dlho
;)
aby som nezabudol, stranka asusu k doske P5E, tu najdes vsetko co potrebujes o doske vediet
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w

Užívateľov profilový obrázok
Jarno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 166
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Jarno » Po 04. Feb, 2008, 22:44

popo666 napísal:"LGA775 socket for Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Quad /
Core™2 Duo / Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 Processors
Compatible with Intel® 05B/05A/06 processors
Supports Intel® next generation 45nm Multi-Core CPU
"
toto sa pise na stranke vyrobcu, teda Asusu, takze ti tam pojde v pohode ten CPU a aj taktovat. Intel chipset je robeny ako Crossfire, takze si tam v buducnosti mozes dokupit druhu 3870 a mas vystarane na dlho
;)
aby som nezabudol, stranka asusu k doske P5E, tu najdes vsetko co potrebujes o doske vediet
No to som vedel ze mi bude fakcit ten CPU pretoze viem ze to je core 2duo a i to ze to je uz 45nm teda ako pisu... (no bo som si vyberal dosku aj podla toho keby som daval o 6rokov iny cpu (dake uz nabuchane 4jadro_teda aby fakcil do buducna quatro) aby som nemusel brat novu zakladnu dosku bo si myslim ze ked ma clovekj stastie tak vydrzi dlho nie?... no mal som dilemu s tou mojou grafikou bo keby som sa osral s tym tak by som si omlatil hlavu o nieco...
dik :wink:

Užívateľov profilový obrázok
Jarno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 166
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Jarno » Po 04. Feb, 2008, 22:46

cicolably napísal:kludne ber aj ten asus slapat to bude urcite ci uz z jednou doskou alebo druhou od FilipkaNR
No od filipkaNR urcite nie bo ja ccem v buducnu crossfirovat grafiku a tam na jeho to nejde (bo ma len 1slot)

Užívateľov profilový obrázok
popo666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1620
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom + Bratislava

Príspevok od užívateľa popo666 » Po 04. Feb, 2008, 22:49

Nemas zac, no podla mna je to hlupost najvacsieho zrna kupovat HW na upgrade CPU co pride za 6 rokov, s tym nepocitaj a hned to pusti z hlavy. Financne a aj vykonnostne je lepsie, kupit dosku s tym, ze ju budes potrebovat teraz a nie za 6 rokov, ked tu budu nove technologie a pravdepodobne po takom dlhom case ti ani nic nove do nej nepojde, len nejake bazarove 4 jadro nadchadzajucej architekturi, co pride o rok.
PS: ak neplanujes robit 3D grafiku a renderovanie videa, nevyuzijes 4jadro este par rokov.
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w

Užívateľov profilový obrázok
Jarno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 166
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Jarno » Po 04. Feb, 2008, 22:57

popo666 napísal:Nemas zac, no podla mna je to hlupost najvacsieho zrna kupovat HW na upgrade CPU co pride za 6 rokov, s tym nepocitaj a hned to pusti z hlavy. Financne a aj vykonnostne je lepsie, kupit dosku s tym, ze ju budes potrebovat teraz a nie za 6 rokov, ked tu budu nove technologie a pravdepodobne po takom dlhom case ti ani nic nove do nej nepojde, len nejake bazarove 4 jadro nadchadzajucej architekturi, co pride o rok.
PS: ak neplanujes robit 3D grafiku a renderovanie videa, nevyuzijes 4jadro este par rokov.
Tak ja uz som z tej zakladovej dosky uplne na nervi... ja som ochotny dat od 3000 do 5000 bez DPH za nu ale aby mi slapalo to co uzmam ako grafika no a aby som mal DDR2jku ram bo na DDR3 to je uz hlbsie do penazenky .. nesosnes mi s tym ?:)
http://www.bgsdistribution.sk/showdoc.d ... 2&i6page=6

Užívateľov profilový obrázok
popo666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1620
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom + Bratislava

Príspevok od užívateľa popo666 » Po 04. Feb, 2008, 23:08

ta asuska co si sem nahodil:
grafika bude slapat: ano
mozes pridat dalsiu do CrossFire: ano
podpora DDR2: ano
atd
neviem co riesis :) ta doska je ako sita pre teba, iba ak by mal niekto s nou zle skusenosti. Na DDR3 zatial zabudni :)
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w

Užívateľov profilový obrázok
Jarno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 166
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Jarno » Po 04. Feb, 2008, 23:12

popo666 napísal:ta asuska co si sem nahodil:
grafika bude slapat: ano
mozes pridat dalsiu do CrossFire: ano
podpora DDR2: ano
atd
neviem co riesis :) ta doska je ako sita pre teba, iba ak by mal niekto s nou zle skusenosti. Na DDR3 zatial zabudni :)
No ok urcite ju zoberem... no a mam v plane kupit 2xtwin 1gb a este raz to iste nech mam 4gb i ked budem mat 32bit os som cital ze by to malo ist (bo ja ked budem hart a ptom fakcit na rozne programy akoAutocad pritom este rozne ine veci aby som nkdy nemal starost s ram... hm co myslis?

A co DDR3 su este dako problem ci proc? :red:

Užívateľov profilový obrázok
popo666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1620
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom + Bratislava

Príspevok od užívateľa popo666 » Po 04. Feb, 2008, 23:17

DDR3 su zhruba 6x drahsie ako DDR2
Na 32bit OS alokujes MAX 3.2gb ram, vyplyva to zo spravy pamate operacnym systemom a strankovanim (prevod virtualnej adresy na fizycku) ale ako chces, su to tvoje peniaze.
Ak beres 4GB, kup to ako kit 2*2GB a nie 4*1GB, mam osobne skusenosti s tym, ze niekedy pamate v sekundarnych slotoch neidu tak dobre taktovat ako v primarnych slotoch + takto prides o vsetky sloty a nebudes mat ziadne volne + spotreba bude o takych 20W vyssia (cca 10w jedna RAMka)
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w

Užívateľov profilový obrázok
Jarno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 166
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Jarno » Po 04. Feb, 2008, 23:25

no ja by som chcel corsair a tam http://www.bgsdistribution.sk/showdoc.d ... 2&i6page=2 ani nemaju taku moznost ze 2x po 2giga twin ako to co som mieril bo ine corsair ako tie twin 2048MB nemaju :cry: no a mne ide o tom aby som mal urcite viac vmojom new pc ako 2gb ram

A inak je uplne velky rozdiel medzi 800Mhz a 1O66Mhz ci radsej nekupim tie a budem mat len 2GB a bude to lepsie nez 3,2 GB 800Mhz :?:
Naposledy upravil/-a Jarno v Po 04. Feb, 2008, 23:47, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
popo666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1620
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom + Bratislava

Príspevok od užívateľa popo666 » Po 04. Feb, 2008, 23:45

ak najdes tieto Adaty, tak nevahaj a kup ich, vyborna cena vykon + taktovatelnost a sa mi zda, ze aj nizsia cena ako maju corsairky. Inak ti neporadim, netreba mat silou mocou corsair, ked mozes mat lacnejsie a lepsie
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w

Užívateľov profilový obrázok
Jarno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 166
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Jarno » Po 04. Feb, 2008, 23:52

no a niesu lepsie tie DDR2jky ktore maju to casovanie 4-4-4-12???

a co toto ,,,niesu to dake onicom ?
http://www.tntrade.sk/shop/index.php/de ... -4-12-dimm

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"