Prosim zhodnotte zostavu [cca 70t]

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Príspevok od užívateľa kajfun » Ne 03. Feb, 2008, 09:59

kokso presne tak, zmrzaceny phenom! kurnik chlape ako niekto namiesto kvalitneho krasneho stvorjadra q6600 za 7000,- bez dph moze zobrat pritrubly phenom za 6200,- bez dph ?! Ako sa niekto namiesto pretaktovania o gigahertz uspokoji s pretaktovanim o strasnych tristo megahertzov? A verim tomu ze aj "posrata dvojjadrova" e8400vka za 5500,- pretocena na 4GHz natrieska maximalne pretocenemu phenomu take kvapky ze az. Na kolko sa da pretocit phenom? Spravi to aspon tisic sedemsto megahertzov? AKY MA VYKON ?? Haloooo, stabilita? Preco boli stiahnute z trhu kompletne vsetky?

AKO SA NIEKTO ZA TISIC KORUN MENSIE PENIAZE USPOKOJI S POLOVICNYM VYKONOM A DESATINOVOU STABILITOU ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Ja nechapem ako si v dnesnych casoch niekto kupi AMD, ved to je neekonomicke neracionalne nevykonne ne-neviem-co rozhodnutie. To je cele blbost! Tisicnasobna krawina v zostave nad 30k a absolutne neodovodnitelna idiotina v zostave za 70k. Sorry. To je ako kupit si novu fabiu za 600k lebo ma naraznik vo farbe... namiesto oktavie za 630k.

Teraz mam jeden dalsi konkretny priklad chlapcov zo Sale, ktori prevadzkuju radiovu siet a poskytuju internet. Mali masinu od AMDcka, chipset neviemaky, radia im robili kraviny a pravidelne parkrat za minutu prestali prenasat data. Pingy 2ms, 2ms, 2ms, 2ms, 500ms, 900ms, nic, nic, 900ms, 2ms, 2ms, 2ms, 2ms, a dokola. Vymenili masinu za intel chipset + intel procesor a vsetko je krystalovo ciste bez jedineho vypadnuteho pingu a nevedia si vynachvalit moju radu "vymente ten kram za intel" ktorej sa samozrejme strasne cudovali ked som im povedal. Vsetko zostalo povodne, akurat doska a procesor sa zmenili... a je klud. Jasan, toto nie je chyba amd procesorov, toto je chyba chipsetu ale je to PRESNE TO CO JA FURT SPLIETAM DOKOLA - MOZNO STE CITALI MOJE PRISPEVKY KDE SOM KRITIZOVAL KVALITU IMPLEMENTACIE PCI ZBERNICE plus zopar dalsich veci a zdalo sa vam ze som toho vela vypil. Toto su pripady z praxe, chlapci...

Ked sa chlapci hraju qvejka, amd staci. Ked chces robit nieco seriozne a nechces sa s tym yebat... Pod na amdcku kodovat video pripadne NLE... Natrep do AMDcka karty Decklink od blackmagicu [http://www.blackmagic-design.com/products], natrep tam AJA Xena2k HD kartu, pripoj k tomu externu HD kameru a streamuj 1920x1080p/50fps/10bit/4:2:2!

ach jaj.

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Príspevok od užívateľa kajfun » Ne 03. Feb, 2008, 10:06

uz som si myslel ze do tohoto threadu nenapisem ale predsa: ty si kupil phenom za 7800,- ?!

:lol:



mam na predaj dve auta za VELMI vyhodnu cenu, ozvi sa mi cez SukrSpravu - Felicia tesne pod 200.000 a Fabka za 599.000,- vratane nahradnych stieracov, plnej nadrze na cestu a jednej rezervnej ziarovky.

Užívateľov profilový obrázok
TheTOM_SK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 21. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Trnava

Príspevok od užívateľa TheTOM_SK » Ne 03. Feb, 2008, 15:47

Scorp napísal:pod AMD len beton a nad AMD dalsi beton... nechapem tych, co nechapu, ze Phenom je jeden obrovsky pruser, vydany snad len aby mali nieco na trhu..taky polotovar.. ak sa ta chyba prejavi pri pouziti virtualizacie a zatazeni 4 jadier, tak to CPU je nepouzitelne na ine veci, ako na hranie
Virtualizaciu nikdy nevyuzijem, v podstate ani neviem co to je, cize ta chyba mi trosku vadi len z dovodu nizkej pretaktovatelnosti, ale to vyriesia 45nm CPU. Je pravda, ze nove standardy su stale, ale kym sa nasadia, tak to trva dlho a ich vyuzitelnost je otazna. Napr kupil som si 4G USB kluc, ktory som zaplnil asi za pol hodinu, lebo je pomaly, ale to mi neva, hlavne ked spravi, co ma, cize USB 3.0 mi chybat nebude a nech si taka tlaciaren tlaci jednu stranku aj minutu, ja si pockam. :)

PC budem vyuzivat cisto na hry, cize ziadne 3D aplikacie alebo komprimacia videa. A ako som pisal je to len zostava zhruba za 30t, kedze ostatne veci su len zbytocnosti (2xHDD), ziadny komponent nestal 8 tisic, neviem kde sa to tolko predrazilo. :roll:
OS Windows Vista Home Premium x64 | Case Lian Li PC-P60 ArmorSuit Black cooled by 5xNoctua NF-P12-1300 | PSU Seasonic M12-700 | MB ASUS M3A32-MVP Deluxe | CPU AMD Athlon X2 5000+BE@3210MHz cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme with Noctua NF-P12-1300 & AC-MX2 | RAM Patriot 8192MB DDR2 800MHz 4-4-4-12 (4x2048MB) | VGA ASUS ATI Radeon 3870 512MB cooled by Thermalright GT-03 with Noctua NF-P12-1300 & AC-MX2 | Sound Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro | HDD 2xSeagate Barracuda 7200.11 500GB 32MB SATA2 cooled by 2xSilentmaxx rev.2 Black | Drive Lite-On DVD±RW/RAM LH20A1L SATA | Monitor LG 19" LCD 1970HR-BF | Keyboard Logitech G15 | Mouse Logitech G9 | Headphones Sennheiser PC 161

stano11
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 93
Dátum registrácie: Po 11. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava - Galanta

Príspevok od užívateľa stano11 » Ne 03. Feb, 2008, 15:56

TheTOM_SK napísal: Virtualizaciu nikdy nevyuzijem, v podstate ani neviem co to je...
zrychluje pracu s virtualnymi OS (vmware, Microsoft Virtual PC)

Užívateľov profilový obrázok
Lycan
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 520
Dátum registrácie: Ut 27. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: (okr. Nitra)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Lycan » Ne 03. Feb, 2008, 19:27

PC budem vyuzivat cisto na hry, :roll:
tak ja si osobne myslim ze na hry phenom staci a este aj black edition aj to urobi svoje ...je pravda ze na ten vykon, by mohli dat z tej ceny trochu dolu ale neviem preco ten phenom vsetci tak ohovaraju :?: sak kolko je na trhu 2 mesiace ci tak ....
650W, i5 3,6 Ghz, GTX 760

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Príspevok od užívateľa kajfun » Ne 03. Feb, 2008, 20:23

no uz som sa trochu ukludnil ;) je pravda ze na hry phenom v pohode staci. Hry su predovsetkym o grafickej karte a nie o procesore [od istej hranice, ktoru phenom samozrejme splna].

aj tak by som velmi rozmyslal nad 8400vkou od intelu a styri,cela,nieco gigahertzoch :)

Užívateľov profilový obrázok
TheTOM_SK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 21. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Trnava

Príspevok od užívateľa TheTOM_SK » Ne 03. Feb, 2008, 21:14

Ano 4 GHz znie super, dufam ze moj CPU dostanem aspon na 3 GHz, pretoze nikde nepisu preco sa neda pretaktovat, ak je to teplotou, tak ten prievan, co tam budem mat, to zvladne, ak je to niecim inym, tak to chvilku vydrzim, kym kupim novy. :)
OS Windows Vista Home Premium x64 | Case Lian Li PC-P60 ArmorSuit Black cooled by 5xNoctua NF-P12-1300 | PSU Seasonic M12-700 | MB ASUS M3A32-MVP Deluxe | CPU AMD Athlon X2 5000+BE@3210MHz cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme with Noctua NF-P12-1300 & AC-MX2 | RAM Patriot 8192MB DDR2 800MHz 4-4-4-12 (4x2048MB) | VGA ASUS ATI Radeon 3870 512MB cooled by Thermalright GT-03 with Noctua NF-P12-1300 & AC-MX2 | Sound Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro | HDD 2xSeagate Barracuda 7200.11 500GB 32MB SATA2 cooled by 2xSilentmaxx rev.2 Black | Drive Lite-On DVD±RW/RAM LH20A1L SATA | Monitor LG 19" LCD 1970HR-BF | Keyboard Logitech G15 | Mouse Logitech G9 | Headphones Sennheiser PC 161

Užívateľov profilový obrázok
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4424
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Martin

Príspevok od užívateľa zachary » Po 04. Feb, 2008, 00:14

..potom je nezmysel kupovat Phenom keD NEVIEs ci ho pretocis, o kolko a ci bude stabilny.. aspon pokial nebudes mat istotu ze je na trhu revizia bez chyb a s akym-takym OC potencialom..

..nic v zlom, E8400 by bola ta najlepsia volba v dnesnej dobe .. AMD zatial nie, kym nevieme aky kremik realne zacnu predavat (= OC, stabilita, vykon..)

..PC na hry? ktora hra dnes realne vyuzije 4 jadra? ziadna.. a myslim este rok/dva/tri by si vydrzal na dvojjadre 4 GHz, s high-end grafikou..

tot moj nazor .. nie som zaryty fanusik Intelu, len hodnotim realitu ..ten tvoj vysnivany stroj nema oporu v racionalnom uvazovani
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell U2412M | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7452
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Po 04. Feb, 2008, 00:27

TheTOM_SK: Ku tejto teme som sa este nevyjadril, ale jedno ti poviem. Ty nehorazne vyhadzujes prachy do vzduchu :roll:
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11037
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa GABO » Po 04. Feb, 2008, 02:16

Nebolo by zle, keby kazdy z registrovanych userov napisal autorovi aku "nevyhodnu kupu urobi" - asi ste si vsimli, ze chce AMD a doslova 2/3 threadu su rady "ktore mu naozaj pomozu". Tak ozaj poprosim k teme...keD ho viaceri nepresvedcili tak naco to silit.

co sa tyka LIAN LI vetrakov - vrcia im loziska aj na 5V a nenapisal si ci pozadujes tichu masinu, alebo skor ti ten hluk nevadi. Osobne menim aj vetraky v ANTEC skrinkach, ale to uz su fakt tiche masinky.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

Užívateľov profilový obrázok
TheTOM_SK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 21. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Trnava

Príspevok od užívateľa TheTOM_SK » Po 04. Feb, 2008, 09:28

Ano chcem hlavne tichy PC, aj ked myska mi to kazi, je hlucnejsia nez lacna Genius.
Cize menit budem urcite, len este stale uvazujem nad tym, ci Noctua alebo Nanoxia.
Uz aby ta skrinka bola, ostatne uz je objednane a malo by to byt dostupne do 12.2.
OS Windows Vista Home Premium x64 | Case Lian Li PC-P60 ArmorSuit Black cooled by 5xNoctua NF-P12-1300 | PSU Seasonic M12-700 | MB ASUS M3A32-MVP Deluxe | CPU AMD Athlon X2 5000+BE@3210MHz cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme with Noctua NF-P12-1300 & AC-MX2 | RAM Patriot 8192MB DDR2 800MHz 4-4-4-12 (4x2048MB) | VGA ASUS ATI Radeon 3870 512MB cooled by Thermalright GT-03 with Noctua NF-P12-1300 & AC-MX2 | Sound Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro | HDD 2xSeagate Barracuda 7200.11 500GB 32MB SATA2 cooled by 2xSilentmaxx rev.2 Black | Drive Lite-On DVD±RW/RAM LH20A1L SATA | Monitor LG 19" LCD 1970HR-BF | Keyboard Logitech G15 | Mouse Logitech G9 | Headphones Sennheiser PC 161

Užívateľov profilový obrázok
cicolably
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 521
Dátum registrácie: Ne 10. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: ke

Príspevok od užívateľa cicolably » Po 04. Feb, 2008, 14:46

no na AMD je to slusna zostava asi teraz ich HI-END
TOM chcel si AMD mas
len trosku zbytocne vela penazi do vzduchoveho chladenia
za tu cenu by ti gabo poskladal alebo z jeho shopu niekto takeho vodnika ze ziaden ventilator okrem zdroja by ti netrebalo
ale nevadi
a tie ventilatory myslim ze bez redukcie-napatovej je ta NANOXIA 12cm(1250 alebo 1400 otackova) tichsia ako NOCTUA a aj lacnejsia a este je aj UV. :D
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Po 04. Feb, 2008, 14:53

Ale no, Nanoxia, to nemusite, keD mozete Noctua, kuknite sem:
http://www.svethardware.cz/art_doc-A461 ... 4BBAD.html
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
TheTOM_SK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 21. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Trnava

Príspevok od užívateľa TheTOM_SK » Po 04. Feb, 2008, 21:33

Ano Nanoxia na vykon Noctua nema, ale z dlhodobeho hladiska by to bola zaujimava volba, nielen kvoli jednoduchej udrzbe, kedze staci vytiahnut rotor a oplachnut ho vodou, ale aj preto, ze Noctua ma sice samomazacie loziska, ale aj tak sa casom opotrebuju a tym sa zvysi hlucnost a znizi vykon, mozno aj pod uroven Nanoxie, kde nieco take nehrozi. Hold je to dilema. :?
Kiezby Nanoxia vyuzila Noctua dizajn miesto Noiseblockerov, ako Corsair vyuziva Seasonic, to by boli super fany. :)
OS Windows Vista Home Premium x64 | Case Lian Li PC-P60 ArmorSuit Black cooled by 5xNoctua NF-P12-1300 | PSU Seasonic M12-700 | MB ASUS M3A32-MVP Deluxe | CPU AMD Athlon X2 5000+BE@3210MHz cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme with Noctua NF-P12-1300 & AC-MX2 | RAM Patriot 8192MB DDR2 800MHz 4-4-4-12 (4x2048MB) | VGA ASUS ATI Radeon 3870 512MB cooled by Thermalright GT-03 with Noctua NF-P12-1300 & AC-MX2 | Sound Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro | HDD 2xSeagate Barracuda 7200.11 500GB 32MB SATA2 cooled by 2xSilentmaxx rev.2 Black | Drive Lite-On DVD±RW/RAM LH20A1L SATA | Monitor LG 19" LCD 1970HR-BF | Keyboard Logitech G15 | Mouse Logitech G9 | Headphones Sennheiser PC 161

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Po 04. Feb, 2008, 21:42

Myslim ze kym sa ti pokazia Noctua vetraky, uz budes mat davno druhy pocitac za 70 000,- ;-)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"