Prosim zhodnotte zostavu [cca 70t]

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
l0k2
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1529
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa l0k2 » Ut 29. Jan, 2008, 20:31

On sa rozhodol pre AMD/ATI, tu osveta nepomoze. Radsej sa skuste drzat jeho zostavy :roll:

Diablo1st: na B3 cakat nie kvoli odstranenej chybe, ale kvoli pretaktovaniu, pretoze teraz je zalostne.
sentimentálna spomienka - valid cpu

Užívateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4033
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Memnon » Ut 29. Jan, 2008, 22:26

a jak si sa nakoniec rozhodol? 5000+BE a cakas na reviziu alebo si vzal toho PHENOMA rovno teraz?
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5GHz(1.208V) / CPUcooler:Noctua NH-U14S/2x NF-A15+mx2 / RAM:4x8GB Patriot Viper, 4oooMhz(1.35V) / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@1949/12060 / SSD:Adata SX8200 Pro 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R4 Titanium Grey + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Príspevok od užívateľa kajfun » Ut 29. Jan, 2008, 22:33

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

na 5 rokov tu zostavu mat nebudes ani keby si co robil. To by si dnes fical na p4/1.7GHz !!!!

.
.
.
.

v tej cene by som v ziadnom pripade nebral AMD. 6600vku stvorjadro od intelu, pretaktovat, papa amd s vykonom. Ale ked si nechces nechat poradit od chlapcov...

.
.
.
.
.
co uz s tebou :)
.
.
.

Užívateľov profilový obrázok
Axis
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 83
Dátum registrácie: Ut 23. Nov, 2004, 14:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Axis » Ut 29. Jan, 2008, 23:36

zismariaaaaaaaaaaaaa, resuscitujte ma niekto, taketo mrhanie peniazmi. :o

Case za 7 litrov - Ok, ale middle tower???? :8O:
To by chcelo fakt tower, rovnako tu bol dotaz preco za tie prachy rovno nekupis vodnika? A btw. Accelero S1 na grafiky sa uz nepredava? - Rovnako efektivne, uplne tiche, ovela lacnejsie!

Usetrene prachy by som investoval do 2 x 8800 GT, potom by si si zahral Crysis aj na Very High.

Inu makas v 3DMax-e alebo v niecom podobnom ked potrebujes 4 jadro? :?:
Pentium Dual-Core 2160, Gigabyte P31-DS3L, 2 x 1 GB RAM Aeneon 800 Mhz 5-5-5-18, Asus GF 9600GT, HDD 500 GB Samsung SpinP. T166S 16 MB cache, DVD+RW Samsung SH-S203D, PSU: Fortron 400W FSP400-60GLN, Case: CM Elite 330, 19" LCD Benq G900.

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Príspevok od užívateľa kajfun » St 30. Jan, 2008, 08:42

... urcite nie, lebo keby makal tak nase rady nepotrebuje a nesiel by do superpretacaveho AMD.

ja ti mam taky dojem, ze toto cele je vyplod fantazie nejakeho -nastrocneho chlapca ktory potajme v noci onanuje nad dream-zostavou. Ziadny realny profesional neuvazuje stvorjadro od inej firmy ako intel vzhladom na sucasne problemy ktore su [uz asi dva roky] v tom druhom tabore a zaroven ziadny realny profesional nepotrebuje nasu radu ohladom pracovneho nastroja.

keket to je ako keby som sa ja pytal ze jaky server si mam kupit pripadne keby dosiel automechanik ze "prosim vas, ktore auto je najlepsie?"

enough rant, enjoy!

Užívateľov profilový obrázok
TheTOM_SK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 21. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Trnava

Príspevok od užívateľa TheTOM_SK » St 30. Jan, 2008, 09:27

Memnon napísal:a jak si sa nakoniec rozhodol? 5000+BE a cakas na reviziu alebo si vzal toho PHENOMA rovno teraz?
Toho Phenoma s tym, ze ked vyjde 45nm, tak CPU potom vymenim spolu s VGA za R700, az na bude lepsi chladic.
kajfun napísal:na 5 rokov tu zostavu mat nebudes ani keby si co robil. To by si dnes fical na p4/1.7GHz !!!
Ide mi len o to mat dobry zaklad, zdroj a pod, CPU a VGA v priebehu casu budem samozrejme menit. ;)
Axis napísal:Case za 7 litrov - Ok, ale middle tower????
Tato ista case je aj v bigtower prevedi (P80), ale za vyse 9 tisic so 14cm fanmi. :roll:
OS Windows Vista Home Premium x64 | Case Lian Li PC-P60 ArmorSuit Black cooled by 5xNoctua NF-P12-1300 | PSU Seasonic M12-700 | MB ASUS M3A32-MVP Deluxe | CPU AMD Athlon X2 5000+BE@3210MHz cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme with Noctua NF-P12-1300 & AC-MX2 | RAM Patriot 8192MB DDR2 800MHz 4-4-4-12 (4x2048MB) | VGA ASUS ATI Radeon 3870 512MB cooled by Thermalright GT-03 with Noctua NF-P12-1300 & AC-MX2 | Sound Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro | HDD 2xSeagate Barracuda 7200.11 500GB 32MB SATA2 cooled by 2xSilentmaxx rev.2 Black | Drive Lite-On DVD±RW/RAM LH20A1L SATA | Monitor LG 19" LCD 1970HR-BF | Keyboard Logitech G15 | Mouse Logitech G9 | Headphones Sennheiser PC 161

Užívateľov profilový obrázok
xander3377
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 203
Dátum registrácie: Pi 20. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Margecany

Príspevok od užívateľa xander3377 » Pi 01. Feb, 2008, 12:34

Podla mna je to zly vyber .
Vzhladom na vykon by som si tie Phenomi ani nekupoval ... pretaktovanie minimalne, vykon nic moc (este ta nasobicka to robi zaujmavejsim ale stale .... )

Ked si vezmes pomer cena/vykon AMD vs. INTEL a cena/vykon po pretaktovani oboch pochybujem ze AMD neco z toho vyhra :) ...

A davat take prachy na kopu fanov , pasty jak na zuby .... je hovadina (uz len z tych past vidim ze mas vysnivanu zostavu ale celkovo sa do toho moc nevyznas ...

Ale aspon to ospravedlnuje tie zbytocne vyhodene peniaze mno, sak ty to zistis casom co setko sa dalo lepsie vybrat ...

Ostatni ti uz 3x poradili co sa da tej tvojej "zostave" vylepsit takze nebudem opakovat ...

P.S. AMD nemam rad ale cudujem sa tym co to este nevzdali xD ...

Užívateľov profilový obrázok
mifko
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 38
Dátum registrácie: Ne 16. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od užívateľa mifko » Pi 01. Feb, 2008, 13:51

No zaujimava zostava ale podla mna dnes vrazat do super vykonnych kompov sa neoplati. Je to drahe a o rok to bude aj tak zastarale. Akokolvek drahy komp kupis za rok si na nom nezahras najnovsie hry. Takze odporucam sa zobudit vratit na zem a posladat si slusny tower za 20-30 litrov a o rok ho za polovicu predas a kupis novy a uz ten bude o dost vykonejsi ako ten tvoj za 70 :) Ale to je len moj nazor :) Ja osobne by som do toho nesiel... Mam doma AMD aj by som mozno este AMD kupil ale ak to este pol roka pojde s AMD takto tak isto INTEL :) Grafika GeForce tam nie je co riesit :)

Užívateľov profilový obrázok
TheTOM_SK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 21. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Trnava

Príspevok od užívateľa TheTOM_SK » Pi 01. Feb, 2008, 14:31

To mas pravdu, ved to aj planujem, ale chcem mat zaklad, ktory nebudem musiet menit ako motherboard, case, fany, RAM, atd, takze menit budem max CPU a VGA, cize co miniem teraz, tak usetrim v buducnosti. Napr DDR 3 sa neoplati, kedze podla testov sa oplati min DDR3 1800 MHz a viac a aj to ma este nieco pomalsie v ns oproti DDR2, SATA1 sa zatial nevyuziva naplno, takze SATA2 tiez vydrzi dlho a pod. Mimochodom motherboard a CPU uz mam doma a kupodivu CPU ma aj BOX chladic, aj ked sa vsade pise, ze Black Edition sa predava bez neho. Ale na zvysne komponenty musim cakat este 2 tyzdne a to este nemam objednanu case, kedze sa stale nepredava a s nou planujem objednat aj zdroj, cize ani nemozem vyskusat, ci to funguje. :cry:

P.S.: Podla poslednej spravy budu B3 az koncom leta a B3 s rychlejsim taktom az koncom roka. :beee:
OS Windows Vista Home Premium x64 | Case Lian Li PC-P60 ArmorSuit Black cooled by 5xNoctua NF-P12-1300 | PSU Seasonic M12-700 | MB ASUS M3A32-MVP Deluxe | CPU AMD Athlon X2 5000+BE@3210MHz cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme with Noctua NF-P12-1300 & AC-MX2 | RAM Patriot 8192MB DDR2 800MHz 4-4-4-12 (4x2048MB) | VGA ASUS ATI Radeon 3870 512MB cooled by Thermalright GT-03 with Noctua NF-P12-1300 & AC-MX2 | Sound Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro | HDD 2xSeagate Barracuda 7200.11 500GB 32MB SATA2 cooled by 2xSilentmaxx rev.2 Black | Drive Lite-On DVD±RW/RAM LH20A1L SATA | Monitor LG 19" LCD 1970HR-BF | Keyboard Logitech G15 | Mouse Logitech G9 | Headphones Sennheiser PC 161

Užívateľov profilový obrázok
Dafko
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 38
Dátum registrácie: Ut 07. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa Dafko » So 02. Feb, 2008, 18:12

TheTOM_SK napísal:Prepac, ale kym napisem 1 post, tak uz su tu 2 dalsie. O Intel a NVIDIU nemam zaujem, asi tak ako Linuxak nechce Win. :red:
Sorry ale s winom a linuxom to nemozes porovnavat.
Kto sa u kupovania hardwaru nerozhoduje podla pomeru kvality,vykonu a ceny ale iba nazvami firiem je u mna uplny hlupak.
Fakt si zvaz ci ti stoji za to dat tolko penazi.

Užívateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4033
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Memnon » So 02. Feb, 2008, 19:31

Dafko napísal:Sorry ale s winom a linuxom to nemozes porovnavat.
Kto sa u kupovania hardwaru nerozhoduje podla pomeru kvality,vykonu a ceny ale iba nazvami firiem je u mna uplny hlupak.
Fakt si zvaz ci ti stoji za to dat tolko penazi.
ak to citas pozorne tak on to uz cele objednal a radili mu tu asi 10 aby to zmenil ale nestalo sa tak uz je asi zbytocne do toho rypat
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5GHz(1.208V) / CPUcooler:Noctua NH-U14S/2x NF-A15+mx2 / RAM:4x8GB Patriot Viper, 4oooMhz(1.35V) / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@1949/12060 / SSD:Adata SX8200 Pro 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R4 Titanium Grey + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35

Užívateľov profilový obrázok
r1z1ko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1585
Dátum registrácie: St 06. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa r1z1ko » So 02. Feb, 2008, 20:50

for Dafko: preco by sa rozhodoval iba podla nazvu firmy...To akoze AMD nieje poriadna firma...
Vacsina tu stale ripete aby si kazdy kupoval Intel a Nvidia (este tu jeden pisal ze "Grafika GeForce tam nie je co riesit") ako keby bola ATi uplny odpad...tak toto ma dokaze poriadne nasrat, takychto ludi ja povazujem za hlupakov co si vyberaju iba podla znacky...Vsetci su zrazu mudri keD si precitaju dve recenzie
TheTOM_SK si vybral v niecom dobre a zase v niecom vyhodil podla mna do vzduchu peniaze....ale je to jeho vec....keD chcem AMD tak nech si ho zoberie, ak chce ATI tak do toho...
Kazda firma bojuje niecim inym...a kazdy sa stale nesnazi mat pod stopom to najlepsie a najvykonnejsie co mohol za svoje peniaze dostat...
CPU: Intel E8200 @3.2Ghz/1.1V - Freezer 7Pro «|» MB: ASUS P5K SE «|» VGA: GB 4850 «|» HDD: M4 64GB, SAMSUNG F1 1TB «|» RAM: OCZ 2x1GB 800Mhz Special Ops Edition+ 2x1GB red A-DATA «|» Mechanika: 1, NEC DVD-RW ND-3540A 2, SAMSUNG DVD-RW SH-S203P «|» Mouse: Logitech MX518 «|» Monitor: Benq G2222HDL «|» Headphone: Sennheiser eH 250

Užívateľov profilový obrázok
Lycan
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 520
Dátum registrácie: Ut 27. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: (okr. Nitra)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Lycan » So 02. Feb, 2008, 21:08

http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ead&id=407
ak som sa spravne docital tak B3 bolo uz opravene ! (neviem ci je to ten spravny link ale je to nekde v aktualytach )
takze phenom mozes pekne dat :D ....a ked chces vytazis aj 10 jadie ....zapni si nejake 2 nove hry ako napr cryssis :wink: a mas hned 4 jadra na 100% ale iba ked chces :)
650W, i5 3,6 Ghz, GTX 760

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Príspevok od užívateľa kajfun » Ne 03. Feb, 2008, 02:20

hihi, dat 70k za AMD masinu... :( :!: :beee:

jjjaaaj ono sa to vlastne oplatilo lebo hento je black edition. To je uplne ina kava.


PS: neviem preco mam dojem ze sucasny socket vydrzi intelu podstatne dlhsie ako amdcku...

Užívateľov profilový obrázok
Scorp
Jánoš Bravo z Brna
Jánoš Bravo z Brna
Príspevky: 2838
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Krankenhaus
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Scorp » Ne 03. Feb, 2008, 02:41

Ze kvalitny zaklad pod AMD... ak niekto o niecom vie, je to mytus

pod AMD len beton a nad AMD dalsi beton... nechapem tych, co nechapu, ze Phenom je jeden obrovsky pruser, vydany snad len aby mali nieco na trhu..taky polotovar.. ak sa ta chyba prejavi pri pouziti virtualizacie a zatazeni 4 jadier, tak to CPU je nepouzitelne na ine veci, ako na hranie

Doska na 5 rokov je nieco, az chcem povedat skarede slovo... za 5 rokov vymyslia milion novych standardov, za 5 rokov bude uz obycajne USB 2.0 len sranda na pripojenie starych tlaciarni, o sockete a slote na vga nehovoriac

Intel vobec nema top produkty, za top ceny... Q6600 je snad drahsie a pomalsie ako nejaky zmrzaceny Phenom?

setrit peniaze rok a potom si za ne kupit nieco, co poziadavky splna len vo fantazii...fajn, pobavil som sa, ako sa daju minat peniaze
Me like Pentium

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"