New PC ~16 000,-

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
badyto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 407
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Topolcany (BA)

New PC ~16 000,-

Príspevok od užívateľa badyto » Po 28. Jan, 2008, 18:55

No predstavu mam zatial takuto:

MB BIOSTAR P35D2-A7, intel P35, socket LGA775, ATX 2153,-
CPU INTEL Pentium Dual-Core E2160 1.8GHz(800MHz) 2021,-
A-Data Vitesta Extreme Edition 2x1024MB DDR2 800MHz1488,-
GIGABYTE VGA ATI Radeon HD3850 512MB DDR3, TVout5516,-
WD RE RAID EDITON WD1600YS 160 GB SATA/300 16MBcache1 867,-
Samsung DVD±R/±RW 20x Drive, Bulk DL±8.5GB, SATA, 784,-
SKRINKA MODECOM C707 MIDI cierno-striebora 731,-
Fortron zdroj Blue Storm II 400W/PFC 1509,-
spolu 16 069,-

PC bude na hry a robotu, ale hlavne na hry 8)
ceny s DPH, vsetko som vyberal z kvservis a ta MB zo sofos.sk
Disk by mi stacil aj 80GB, ale mensi neni, chcem ale 16MB cache.

Dalej ten procak pojde hned na 3150mhz (350x9)
Otazka: Co na to box chladic? Alebo co by ste mi odporucali? pocul som take nazory od tipkov ze na to kupovali Arctic freezer a povedali ze ani nemuseli. Ide mi hlavne o tie peniazky, ale zasa nechcem na tom smazit rezne.

Dalej, ta skrinka to som tam treskol od oka, neaku peknu s modrou diodou nakolko aj primac na wireless mys aj podsvietenu klavesnicu aj BT aj monitor on/off mi vsetko svieti na modro tak nech to je sexi. :D Co sa tyka vetrania ta skrina nic moc -> bude s otvorenou bocnicou. Ta grafika teraz ale neviem, cakat pokedy pride neaky vykonny lacny mainstream sa mi moc nechce, uz mam skoro dotahany Orange box :D Cize cas tlaci.

Diky za vsetky nazory, postrehy, rady, kritiku atd.
Este raz opakujem chcem dat za to 16 000,- ked to bude 15k tak budem skakat od radosti ked to bude 17k tak budem hladny. :roll:

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » Po 28. Jan, 2008, 19:20

Asi by som sa vyprdol na dual chanel a kupil jeden modul RAM 2Gb / 800 .
casom to mozno ocenis. Freezer je OK - hlavne hlucnost do 1400rpm prakticky nevies ze je v PC.
Hardisk by som volil vacsi. 160Gb na dnesne pomery sa mi zda malo. Vacsia cache ti az tak na vykone neprida skor vacsia velkost HDD.
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Užívateľov profilový obrázok
badyto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 407
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Topolcany (BA)

Príspevok od užívateľa badyto » Po 28. Jan, 2008, 19:40

Hmm jeden 2gb modul? ja som bol toho nazoru ze 2x1GB do dualchannel je lepsie ako jedna 2gb ramka. Mozno pre buduci upgrade myslis ze lepsie, ale tak ta doska ma 4 sloty pre ramky takze tam problem neni. a HDD zoberiem najlacnejsi sataII s 16MB cache, momentalne mam 40GB hdd a myslim ze tych 160GB nezaplnim, hudba tak 20Giga a filmy si kuknem a mazem... to je moj nazor. hmm no ten freezer teda asi vezmem. :)

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7380
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Po 28. Jan, 2008, 19:48

No niekedy ked mas zaplnene vsetky sloty na ram cize 4x1 tak to robi sarapatu, ale nemusi. Robour to myslel tak ze ked si teraz kupis 2GB modul tak neskor dokupis ku nemu dalsi taky isty a mas zaplnene len dva sloty a 4 GB RAM. Takze sa vyhnes moznym problemom s RAM a bude to aj menej kurit, aj v tom je vyhoda.

Freezer je ok, len ak zvysis napatie na CPU (nad 3 GHz uz budes musiet) tak to freezer neuchladi po tichu.

No ak ti staci aj 160 GB disk tak ok, len teraz to je obvykle malo, uz ako ty chces. Ja by som to poriesil tak ze by som predal ten 40 GB a kupil 320 GB. Opat menej vyprodukovaneho tepla v PC a teoreticky lepsie prudenie vzduchu. Nic moc ale urcite trochu ano.
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
badyto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 407
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Topolcany (BA)

Príspevok od užívateľa badyto » Po 28. Jan, 2008, 20:01

Ahaaa aha :-) uz to chapem, no v najblizsej dobe neplanujem upgrade PC, musim setrit na skolne :-( a chcel by som dostat maximum z tejto zostavicky co budem mat cize zoberiem 2x1GB do DC, dovod -> vacsi vykon. A co sa tyka stareho pc, tak ten ide cely do prec. :D cize tam nebudu ziadne stare komponenty, len to co kupim. Co sa tyka objemu HDD, to uz riesit nechcem, proste mi nezalezi na kapacite. A k tomu freezeru za tie peniaze asi rozumnejsie riesenie nenajdem a viac uz investovat nemozem. riesenie -> freezer prehucim reprakmi ;-) hh
Diky moc

Užívateľov profilový obrázok
r1z1ko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1585
Dátum registrácie: St 06. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa r1z1ko » Po 28. Jan, 2008, 20:14

Na to ze ten procak das hneD na +3Ghz sa moc nespoliehaj a na taky tak doska za 2k nieje tiez nic moc...takze obetuj aspon este tisicku a priplat si za dosku...si hovoril ze neplanujes v najblizsej dobe dalsi upgrade takze trosku cez rozpocet nebude az tak na skodu...inac si vybral dobre...a predpokladam ze napalku samsung si vybral nieco z rady 203...
co sa tyka chladica tak bude stacit aj BOX ak mas dobre ovetranu case...
ak nie tak ti nepomoze ani Noctua U12P, proste da sa prezit aj s boxom ale pri vacsom hluku...
CPU: Intel E8200 @3.2Ghz/1.1V - Freezer 7Pro «|» MB: ASUS P5K SE «|» VGA: GB 4850 «|» HDD: M4 64GB, SAMSUNG F1 1TB «|» RAM: OCZ 2x1GB 800Mhz Special Ops Edition+ 2x1GB red A-DATA «|» Mechanika: 1, NEC DVD-RW ND-3540A 2, SAMSUNG DVD-RW SH-S203P «|» Mouse: Logitech MX518 «|» Monitor: Benq G2222HDL «|» Headphone: Sennheiser eH 250

Užívateľov profilový obrázok
badyto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 407
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Topolcany (BA)

Príspevok od užívateľa badyto » Po 28. Jan, 2008, 20:31

No tak to je moje zbozne zelanie dat ten procak na 3+ ale vacsinou sa to vraj podari. To budem riesit az ked to budem mat doma. Co sa tyka skrinky tak uz som spominal, bude otvorena. Cize vetranie by mohlo byt relativne zabezpecene. Hmm takze box by mi stacil, v tom pripade by som volil Gigabyte P35 DS3L, t. j. skoro presne cena za ten freezer. cize mam teraz otazku -> Biostar P35D2-A7+Freezer alebo Gigabyte P35 DS3L+BOX ???
jedno z toho, na gigabyte+freezer peniazky fakt asi nebudu :(
Poradne plz.

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7380
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Po 28. Jan, 2008, 20:32

Ked otvorena skrinka tak GIGABYTE + BOX a hotovo. Vidim ze ohladom hluku ti je to jedno
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 631
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radar » Po 28. Jan, 2008, 20:38

a po case vymenis box za freezera 600sk by nemal byt as taky problem usetrit.
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz cl14;
Evga GTX1070TI;S24B300;Evo 850 120GB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Focus Gold 650W;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
badyto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 407
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Topolcany (BA)

Príspevok od užívateľa badyto » Po 28. Jan, 2008, 20:50

Oki takze Gigabyte + BOX. Dakujem :-)

Užívateľov profilový obrázok
kanec1111
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 903
Dátum registrácie: So 20. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín (NR, PU)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kanec1111 » Po 28. Jan, 2008, 23:04

popozeraj sa este po 8800GS .. mozno ta oslovi.

recenzia ....
http://en.expreview.com/?p=214&page=5

a pozri ci by si radsej nebral 8800GT ... nasiel som najlacnejsiu:
http://www.sofos.sk/default.aspx?conten ... d_id;14672

ak sa mozes prihlasit ako firma, alebo mas niekoho kto by sa mohol prihlasit tak to mas za 6300,-Sk :wink:
CPU: i7 920 2,66 @ 3,6GHz + Xigmatek S1283 Red Scorpion MB: ASUS P6T RAM: 3x2G Kingston 1600MHz CL8 @ 1450MHz CL7 1.65V GPU: Sapphire 7870 2Gb Dual-X GHz edition SSD: Corsair F120 HDD: WD6400AAKS 640Gb/16Mb DVD-RW: NEC Optiarc 16x SATA2 CASE: Coolermaster CM-690 PSU: Corsair HX520 LCD: ASUS 22" vw222s 2ms

Užívateľov profilový obrázok
badyto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 407
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Topolcany (BA)

Príspevok od užívateľa badyto » Po 28. Jan, 2008, 23:35

Ne-e ako firma sa prilasit veru nemam moznost :-(

8800GT -> prilis draha :-(
8800GS -> da sa vobec niekde zohnat? a kolko vobec stoji? ja som ju neak nenasiel. :-(

Užívateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3965
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Memnon » Po 28. Jan, 2008, 23:46

MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5GHz(1.27V) / CPUcooler:Noctua NH-U14S/2x NF-A15+mx2 / RAM:4x8GB Patriot Viper, 4133Mhz(1.4V) / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@2000/12000 / SSD:Samsung EVO 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R4 Titanium Grey + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35

Užívateľov profilový obrázok
r1z1ko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1585
Dátum registrácie: St 06. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa r1z1ko » Po 28. Jan, 2008, 23:49

3850 ma velmi dobry pomer cena vykon, takze s tvojim obmedzenym rozpoctom je to dobre riesenie...a keD uz tak zober 3870 512MB v ageme ju maju za cenu nieco cez 6600sk a SAPPHIRE HD3870 512MB dokonca za 6300sk.
CPU: Intel E8200 @3.2Ghz/1.1V - Freezer 7Pro «|» MB: ASUS P5K SE «|» VGA: GB 4850 «|» HDD: M4 64GB, SAMSUNG F1 1TB «|» RAM: OCZ 2x1GB 800Mhz Special Ops Edition+ 2x1GB red A-DATA «|» Mechanika: 1, NEC DVD-RW ND-3540A 2, SAMSUNG DVD-RW SH-S203P «|» Mouse: Logitech MX518 «|» Monitor: Benq G2222HDL «|» Headphone: Sennheiser eH 250

Užívateľov profilový obrázok
badyto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 407
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Topolcany (BA)

Príspevok od užívateľa badyto » Ut 29. Jan, 2008, 00:08

Noo ta 3870 je sice fajn ale uz to presahuje moj rozpocet, to by som nemohol brat tu gigabyte dosku ale tu biostarku potom by sa to dalo zobrat. Bol by to dobry krok? Skuste mi poradit medzi tymito rieseniami:
1.) biostar+box+3870
2.) gigabyte+box+3850
3.) biostar+freezer+3850
Procak uz spominany e2160@3g.
Zatial sa priklanam k 2.) volbe. Co vy na to?

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"