Antistaticke naramky?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
TheTOM_SK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 21. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Trnava

Antistaticke naramky?

Príspevok od užívateľa TheTOM_SK » So 26. Jan, 2008, 17:00

Lahka otazka, ale tazka odpoved. Kde sa daju zohnat antistaticke naramky?
Pytal som sa v Netase, tam povedali, ze sa musim spytat v specializovanom shope.
Chcem si poskladat nove PC a nerad by som ho znicil este pred jeho prvym spustenim.
Mne sa totiz denne stava, ze ma doslova kopne staticka elektrina, aj ked sa chytim dreva.

Užívateľov profilový obrázok
r1z1ko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1585
Dátum registrácie: St 06. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa r1z1ko » So 26. Jan, 2008, 17:07

Mozno len nosis nevhodne oblecenie...sustaky atD....hmm ale o tych naramkach som nepocul...
PS: no keD si budes skladat new PC tak vzdy keD sa budes chciet niecoho dotknut tak sa chyt zemi, respektive niecoho uzemneneho, radiator napr.

Užívateľov profilový obrázok
KikoKK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2298
Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava / Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KikoKK » So 26. Jan, 2008, 17:13

... chod do sex shopu
... kup si klasicke SM policajne puta ... oddel ich pilkou na zelezo
... kup si niekde tocenu telefonnu snuru aspon 5 metrov
... jeden koniec pripevni na puto, druhy na radiator
... vsetko vyzlec, maximalne bavlnene spodne pradlo povolene
... koberec len z prirodnych vlakien, alebo origanal drevene parkety
... v najhorsom pripade prikryt bavlnenou oblieckou alebo plachtou
... takze a teraz smelo do prace
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1998
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Antistaticke naramky?

Príspevok od užívateľa mirjak » So 26. Jan, 2008, 17:34

predavaju ich napr tu: http://www.roline.sk/inshop/scripts/det ... Level=5405

...ale ako ti uz radili, staci sa pred manipulaciou s MB a hlavne s RAM uzemnit, postacuje dotyk s radiatorom. Ak mas nejaky PVC koberec a k tomu nosis cinske plastove papuce, tak neriskuj :)

Užívateľov profilový obrázok
Marek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 849
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Chorvátsky Grob

Príspevok od užívateľa Marek » So 26. Jan, 2008, 17:41

Ja ked som skladal alebo rozoberal komp, tak som si kablikom uzemnil skrinku na kolik v zasuvke alebo na uz spominany radiator. Takto som bol vzdy ked som potreboval uzemneny, ked som sa chytil skrinky.
Inak ak nemas oblecenie produkujuce staticku elektrinu, tak ani toto nie je nustnost. Este som to nevidel, aby pri skladani PC v servise pouzivali naramky, alebo nejako specialne sa uzemnovali.

Užívateľov profilový obrázok
TheTOM_SK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 21. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Trnava

Re: Antistaticke naramky?

Príspevok od užívateľa TheTOM_SK » So 26. Jan, 2008, 19:31

mirjak napísal:Ak mas nejaky PVC koberec a k tomu nosis cinske plastove papuce, tak neriskuj :)
Hmm, ty si bol u mna doma? Mam PVC podlahy a pouzivam cinske papuce. Podobne je to aj v praci. :roll:
Inak vdaka za link, presne to som hladal a maju tam aj isopropylakohol a dalsie specialitky. ;)

P.S.: Planujem PC tak za 60 tisic, setril som na neho asi rok, a nechcem riskovat, ze kvoli skratu o to pridem.
Monitor a prislusenstvo uz mam, vratane prepatovej ochrany, uz len pockat na Phenom B3 a jednu case. :)

Užívateľov profilový obrázok
port77
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1992
Dátum registrácie: Pi 28. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina or Dolný Kubín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa port77 » So 26. Jan, 2008, 21:13

mam mia normalne pridem chytim hodim do bedne saskrutkujem a je to.. max ten radriator a ides alebo to co iko spominal no:D
ASUS P5Q Deluxe//Core2Quad Q9550@TR Ultra 120eXtreme+NoctuaP12//MSI 280GTX Super OC:700/1400/2300//8GB Patriot ViperSeries 1066Cl5//Asus Xonar DX@Creative 6700@Sony DHC-MDX10//WD VelociRaptor 150HLFS+2xSamsung F1 1TB+WD CaviarBlack 2TB//Sony Optiarc AD-7201S LS//TT ARMOR Silver FullTower+2xMagma+2xNoctua+KazeServer//ENERMAX MOD82+ 625W//26"LG W2600H 1920*1200//MS Explorer Mouse, Natural MS laser 6000, MS Sidewinder X8//MS Sidewinder X6//Logitech Cordless Rumblepad 2//BT2.1//Belkin N router/PinnacleTVtuner@Motorola VIP1910-9DB@Sony BRAVIA KDL-40X4500.
HP Photosmart e-Premium
Acer TimeLIne X 14" ATi HD5650-1GB,i5 460M/4GB-DDR3/640GB hdd/WD 2.5" 750GB USB3.0
HTC HD2 WM 6.5 16GB
Samsung Omnia 2 WM 6.5 8GB :)

Užívateľov profilový obrázok
TheTOM_SK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 21. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Trnava

Príspevok od užívateľa TheTOM_SK » So 26. Jan, 2008, 21:21

To by som aj bral, ale problem je, ze nemame ziadny radiator, leda ze by som zasiel k susedovi, ten ma 4. :D

Bonta-kun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 362
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Bonta-kun » So 26. Jan, 2008, 21:26

vodovodna bateria..

Užívateľov profilový obrázok
TheTOM_SK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 21. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Trnava

Príspevok od užívateľa TheTOM_SK » So 26. Jan, 2008, 21:27

Bonta-kun napísal:vodovodna bateria..
Hmm ale asi vadi, ze mame plastove vodovodne potrubie? :(

P.S.: Myslim, ze poslednou moznostou je asi chytit sa bleskozvodu. :)
OK, myslim to seriozne, ak sa ho chytim ako dlho vydrzim "anti-staticky"?

600 SK nie je tak vela a tie naramky nepokazim, kedze tam nie su pohyblive suciastky.
Okrem toho aj tak si odtial musim objednat isopropyl sprej a utierky na vycistenie GPU jadra.

Užívateľov profilový obrázok
Marek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 849
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Chorvátsky Grob

Príspevok od užívateľa Marek » So 26. Jan, 2008, 22:22

Normalne sa dotykaj toho kolika v elektrickej zasuvke ked nemas nic ine.

Užívateľov profilový obrázok
TheTOM_SK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 21. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Trnava

Príspevok od užívateľa TheTOM_SK » So 26. Jan, 2008, 22:25

OK, dakujem vsetkym za odpovede. ;)

Užívateľov profilový obrázok
Cvacho
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 685
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2004, 14:00
Bydlisko: Pieštany
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Cvacho » So 26. Jan, 2008, 22:34

a co tak skusit nejake gumenne rukavice ???
CPU:Intel Core 2 Duo E7200 @ 3,04GHz, ,COOLER:Noctua NH-U12 + Papst 4412F/2GLL, MB:Gigabyte EP35-DS4, RAM:2 x Apacer Gold 2GB 800MHz, GPU:Gainward nVIDIA 8800GT 512MB Golden Sample, HDD:Samsung Spinpoint F1 640GB S-ATA, DVD-RW:NEC AD-7203S, PSU:Fortron 350-60 THN, SOUND: SoundBlaster Live! Player 5.1Digital, LCD:Samsung 740B, CASE:Lian-Li PC-7B Plus, KEYBOARD:Genius KB-109e, MOUSE:Logitech MX518, MOUSEPAD:SteelPad QcK,REPRO:Creative Labs Inspire P580

Užívateľov profilový obrázok
TheTOM_SK
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 21. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Trnava

Príspevok od užívateľa TheTOM_SK » So 26. Jan, 2008, 22:56

Nad tym som tiez premyslal, ale nemal by som potrebny cit v rukach, nedokazem v nich ani len umyvat riad. :)

Užívateľov profilový obrázok
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4427
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Martin

Príspevok od užívateľa zachary » So 26. Jan, 2008, 23:13

..tak si kup chirurgicke, tie su tensie a stoja par korun :wink: v nich sa da celkom v pohode robit

inak ty to s tym uzemnenim fakt myslis vazne .. vo foxconne na brigade sme tiez povinne museli mat tie naramky na ruke, resp. na obuvi "patenky", ale myslim ze v domacnosti uplne vystacis s nejakym bavlnenym trickom a teplakmi .. ja som sa nikdy pri sprtani v pc tymto nezaoberal a este sa mi chvalabohu nic nestalo (klop-klop)

..vsak uz to nejako vyhutas, len mi prezraD ako je mozne ze nemas doma radiator :)
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell U2412M | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"