MB+CPU+RAM do 10000sk

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 631
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radar » Št 24. Jan, 2008, 12:07

pajoncek este si mu tam zabudol dat chaldic ten procak je bez chaldica
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz cl14;
Evga GTX1070TI;S24B300;Evo 850 120GB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Focus Gold 650W;Z-5500

Užívateľov profilový obrázok
Pajoncek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 227
Dátum registrácie: Ne 03. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa Pajoncek » Št 24. Jan, 2008, 23:32

radar napísal:pajoncek este si mu tam zabudol dat chaldic ten procak je bez chaldica
ten nech si da aky chce. Hadam to nebude prevadzkovat s tym smiesnym boxom.

a aj tak. Box verzia stoji o 150sk viac.
<b>MB</b>: MSI P35 Neo2-FIR <b>CPU</b>: Intel Core 2 Duo e8200 2,66@3,5ghz 1.30V + AC Freezer 7 Pro <b>VGA</b>: Sapphire X1950GT 256MB DDR3 500/1200@600/1400 + Accelero S1 <b>RAM</b>: 2x 1GB DDRAM2 Patriot 800mhz CL 5.0 <b>CASE</b>: Coolermaster Elite 330 <b>ZDROJ</b>: Fortron FSP400-GLN

Užívateľov profilový obrázok
Astral
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 50
Dátum registrácie: Ne 27. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

MB,PCU,RAM

Príspevok od užívateľa Astral » Pi 25. Jan, 2008, 11:48

Pani a wiete mi niekto pls powedat aky je rozdiel medzi E8400 a E6850 iba w cachke? ktory by bol whodnejsia wolba? Dosku som rozmyslal Asus P5KC kwoli DDR2 aj 3 cem este 2gb RAM a este case+zdroj malo by to byt okolo 14000 nakupujem v BGS.Dik za rady.

Užívateľov profilový obrázok
Jan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 162
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: NMnV

Príspevok od užívateľa Jan » Pi 25. Jan, 2008, 15:25

E8400 jej hlavnou vyhodou je pouzita technologia 45nm !! Teda mensia spotreba energie a menej tepla!
Ked mas dostatok $$$ a rozmyslas v tejto kategorie je uplne zbytocne kupovat E6850. Jednoznacne ak zozenies tak E8400.
Ja som ho chcel tiez ale zdalo sa mi 6litrov za procik dost a tak mam E4500 pretocenu na 3Ghz viac zatial nepotrebujem :wink:
CPU:C2D E4500@3Ghz 1.392V 273x11 delicka 3,4, MB:Gigabyte P35 DS4 rev.2.0, RAM:A-DATA 2x2GB 800Mhz@930Mhz Vitesta Extreme Edition, HD:1xWD 320GB AAKS, 1xWD1TB EADS, DVD:Samsung 203P, GPU: GeForce Gigabyte 8800GTS 512MB, LCD:HP LP2465 24" Case:Compucase 64A34, PSU:Enermax Liberty 400W, SoundBlaster Live5.1, MS Intelli Mouse Explorer 2, Lexmark LJ E250D, Scaner-Microtek3630

Užívateľov profilový obrázok
Astral
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 50
Dátum registrácie: Ne 27. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Astral » Pi 25. Jan, 2008, 17:54

zaujimave bo v setkych shopoch co pozeram tak uwadzajuzeje Technologia [µm]: 0.065

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FLP » Pi 25. Jan, 2008, 19:00

Astral napísal:zaujimave bo v setkych shopoch co pozeram tak uwadzajuzeje Technologia [µm]: 0.065
Zalezi podla toho kde si to pozeral,tu mas dokaz ze je vyrabany 45nm technologiou:
http://www.alza.sk/intel-core-2-duo-e84 ... d85768.htm
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10762607
http://www.datacomp.sk/default.asp?cls= ... tiid=18012
Spoiler: ukázať
NTB:MacBook Air 2014 Sound:Altec Lansing VS2521

Užívateľov profilový obrázok
Astral
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 50
Dátum registrácie: Ne 27. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Astral » So 26. Jan, 2008, 12:13

cize jednoznacne E8400,no fajn celkom sa mi to lubi este teda wybrat dosku a Ramku a budem happy :D

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FLP » So 26. Jan, 2008, 14:00

Astral napísal:cize jednoznacne E8400,no fajn celkom sa mi to lubi este teda wybrat dosku a Ramku a budem happy :D
Do kolko by si sa chcel zmestit s MB a Ram?
Spoiler: ukázať
NTB:MacBook Air 2014 Sound:Altec Lansing VS2521

Užívateľov profilový obrázok
Astral
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 50
Dátum registrácie: Ne 27. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Astral » Po 28. Jan, 2008, 10:12

Tak na dosku a RAMky ostawa este cca 6000

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7380
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Po 28. Jan, 2008, 16:43

Tak to si mozes kludne dopriat toto:
GIGABYTE P35-DS4 a A-DATA Vitesta 2x1 GB 800 Mhz

ejha, ale som to presvihol o 241 Sk :red:
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
Astral
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 50
Dátum registrácie: Ne 27. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Astral » Po 28. Jan, 2008, 21:15

ta doska si wyzera byt dobra a le potrebujem wiac PCI slotou a myslim ze 2 PCIe newyuzijem,skor by som ocenil DDR2 aj 3.No a ramky by som rad 1066 ci to moc luxusne?A co ta znacka?A-DATA,to nepoznam,skor werim Kingston.Ale dik za typ :wink:

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7380
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Po 28. Jan, 2008, 21:41

Na DDR3 sa teraz vyser, su drahe, ked sa vela pretocit procak tak si kup 1066 MHz pamete. No priplatis si. Tu dosku som ti nehodil len preto ze ma 2x PCI-E. Ale preto ze je dobra na taktovanie. Inac platis za znacku pri Kingston, vela ludi si mysli ze ked si kupi znackove pamate ze ma vyhrate. Ale taku istu a castokrat lepsiu sluzbu spravia aj lacne pamete.

Nevymyslaj a kup co som navrhol :D
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
Astral
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 50
Dátum registrácie: Ne 27. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Astral » Po 28. Jan, 2008, 22:10

no sak ale ja necem este DDR3-drahe jak slak zatim my stacia DDR2 no newim na Kingstony som uz zwyknuty, no ale stou doskou mam dilemu

Užívateľov profilový obrázok
Astral
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 50
Dátum registrácie: Ne 27. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Astral » Po 28. Jan, 2008, 22:16


Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: MB+CPU+RAM do 10000sk

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Št 02. Apr, 2009, 22:58

Chlapci, chlapci. :? CPU+MB+RAM. Naco tak draho?? Vsak Black Angel vravel, ze nebude taktovat. Ten procesor mu taky netreba, to radsej nech zobere vysoko taktovany z rady E7xxx, vsak tych 6MB cache ani nevyuzije, jedine ze by v jednom kuse encodil videa a robil z WINZIP-om alebo podobnymi... . Na hry, ci naco mu to uz je mu staci vysoko taktovany E7xxx! Pripadne AMD 3-core. Ten rozdiel cache ani nepocitite. Doska- da sa to lacnejsie, este raz zdoraznujem: on nechce taktovat :cry: Tak mu proste navrhnite nieco lacnejsie, P35 a este k tomu Gigabyte a DS3 alebo DS3R? Vsak to je doska priamo a primarne na taktovanie. Radsej nejaku lacnu P43 alebo este nizsiu chipovu sadu, to uplne proste staci. Fajn, uz si usetril na procesore a doske. S ramkami suhlasim, mozno DDR2 1066 s vyssim casovanim, len mozno, ale tie A-DAT-y su O.K. Hlavne nie DDR3, je to cista blbost a hlavne cista strata penazi. Radsej vsetky tie usetrene peniaze na tomto(myslim podla mojho navrhu) vraz hlavne do lepsej grafiky, mozno do zdroja. Ale urcite lepsiu grafiku, na ukor zbytocne draheho procesora a dosky :)

Moj navrh je nasledovny: 1) Procesor-Intel napr.: (1) http://www.alza.sk/procesor-intel-core- ... 109061.htm alebo
(sice moc pre non-overclockerov neodporucam) (2) http://www.alza.sk/intel-pentium-dual-c ... 109062.htm ;
-AMD napr.: (3) http://www.alza.sk/amd-athlon-x2-7750-d107137.htm alebo
(4) http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x3-720 ... 109575.htm ; tolko k procesorom.

2) Zakladna doska- Intel platforma napr.: (1) http://www.alza.sk/gigabyte-ep31-ds3l-d95398.htm alebo
podstatne lepsia (2) http://www.alza.sk/gigabyte-ep43-ds3lr-d104468.htm pripadne pre crossfire
(3) http://www.alza.sk/gigabyte-ep43-ds3-d95408.htm ; AMD platforma socket AM2+ napr.:
(4) http://www.alza.sk/gigabyte-ma78g-ds3h-d93446.htm {inac stoji tolko co P35(intel)} alebo
(5) http://www.alza.sk/gigabyte-ma770-ud3-d109311.htm ; socket AM3 napr.:
(6) http://www.alza.sk/gigabyte-ma790xt-ud4p-d111000.htm (drahsia, ale velmi kvalitna)

3) RAM- napr.:(2GB) (1)http://www.alza.sk/2gb-kit-2x1gb-ddr2-d69200.htm (z vlastnej skusenosti-su proste super) alebo
tieto (2GB) (2)http://www.alza.sk/2gb-kit-2x1gb-ddr2-d66404.htm ; alebo 4GB
(3) http://www.alza.sk/pamet-kingston-4-gb- ... d97897.htm
(4) http://www.alza.sk/ocz-2gb-kit-ddr3-106 ... d90218.htm .

To je asi vsteko, uz si len vybrat. (cisla v zatvorkach su poradove cisla pre kombinacie CPU+MB+RAM, cize napr.: 1-2-1, teda procesor (1), doska (2) a ram (1) ). Ja napriklad odporucam kombinaciu Intel: 1-2-1 alebo 1-1-1 alebo 1-3-1 pripadne vymena ram na 1-1-2, 1-1-3; AMD: -AM2+: 3-4-1/3-4-2, pripadne 3-5-1/3-5-2
-AM3: 4-6-4.
Ja viem odporucam toho vela, ale najviac asi 1-2-1. To vyjde asi 7300,- SKK aj s DPH(cca 243 eur). Ta amd AM3 kombinacia je viac na hrane, vyjde 8800,- SKK s DPH(282 eur). Vyjde vsak vykonovo lepsie. Ci AMD, ci Intel, tovja vec. A nekupuj to len z alzy, ak najdes lacnejsie, zober od inakadial. ;)
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Zamknuté

Návrat na "Nákupná poradňa"