Aku kartu si vybrat prosim poradte?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
Erazmus
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 21
Dátum registrácie: Št 27. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Hrnč.Zalužany Družstevná 68 ,PSč.98012

Aku kartu si vybrat prosim poradte?

Príspevok od užívateľa Erazmus » Ne 06. Jan, 2008, 10:59

Sapphire ATI Radeon X1650PRO 512MB AGP
Popis: zbernica AGP, graficky cip ATI Radeon X1650PRO, frekvencia jadra 590MHz, pamat 512MB DDR2, frekvencia pamate 1380MHz, sirka pamatovej zbernice 128bit, vystupy DVI, D-sub, TV out

Alebo Sapphire ATI Radeon HD2600PRO 512MB AGP
Popis: zbernica AGP, graficky cip ATI Radeon HD2600PRO, frekvencia jadra 600MHz, pamat 512MB DDR2, frekvencia pamate 800MHz, sirka pamatovej zbernice 128bit, vystupy 2x DVI, TV out, podpora DirectX10

Cena prvej je 2300sk a druhej 2700sk :?:

Užívateľov profilový obrázok
KingP1n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1147
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KingP1n » Ne 06. Jan, 2008, 11:11

Toto patri skor do nakupnej poradne...
A stacila by Radeon X1650Pro 256MB DDR3. Na 512MB DDR2 ani nepozeraj.

presunute //robour

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6629
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Ne 06. Jan, 2008, 11:18

HD 2600 PRO - podporuje nove technológie, ale tebou vybraty kus ma velmi nizky takt pamati, v tomto pripade bude 1650 PRO vykonnejsi.

Inak 512 MB pamate na tychto kartach nema vplyv na vykon, mozes teda usetrit a kupit aj 256 MB verziu, ale osadenu vykonnejsimi DDR3 pamatami.

Na tvojom mieste by som kupil HD 2600 XT 256MB AGP, v Alze ho maju za 3186,-SK, vykon bude znatelne lepsi, hlavne v novych hrach.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Ne 06. Jan, 2008, 11:18

1. Maju tam zly popis - ktora DDR2 graficka pamat ma frekvenciu 1380MHz? ziadna.
2. 512MB je pre hentie karty marketingova zbytocnost. 256MB GDDR3 pamati posluzi ovela lepsie a vykonnejsie.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FLP » Ne 06. Jan, 2008, 15:05

ATI X1650PRO 256MB DDR3,viac many do AGP nedavaj..
Spoiler: ukázať
NTB:MacBook Air 2014 Sound:Altec Lansing VS2521

Užívateľov profilový obrázok
mato28
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ne 03. Feb, 2008, 14:00
Kontaktovať užívateľa:

cawte

Príspevok od užívateľa mato28 » Pi 01. Feb, 2008, 14:15

ja by som sa chcel opytat ci ATI Sapphire HD2600XT 512MB DDR3 AGP 8x DVI HDTV..........ci by my stihala obstojne novsie hry mam na mysli (COD4 Crysis Bioshock atd...) ma uz ddr3 aj DX 10 ???? 512 dufam ze to nieje ten marketingovi tach porate mi prosim :(

Užívateľov profilový obrázok
mato28
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ne 03. Feb, 2008, 14:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa mato28 » Pi 01. Feb, 2008, 14:16

stoji cca3400-SK

Užívateľov profilový obrázok
popo666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1620
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom + Bratislava

Re: cawte

Príspevok od užívateľa popo666 » Pi 01. Feb, 2008, 17:00

mato28 napísal:ja by som sa chcel opytat ci ATI Sapphire HD2600XT 512MB DDR3 AGP 8x DVI HDTV..........ci by my stihala obstojne novsie hry mam na mysli (COD4 Crysis Bioshock atd...) ma uz ddr3 aj DX 10 ???? 512 dufam ze to nieje ten marketingovi tach porate mi prosim :(
- Crysis ee ved si kukni kolko FPS daju momentalne najvykonnejsie grafiky v SLI alebo CF
- ostatne hry, no co je to podla teba obstoje? a hlavne aku mas VGA, ci sa ti vobec oplati upgradovat+ na akom rozliseni planujes hrat (to je u "slabsich" VGA, ktorymi AGP su, dolezity fakt)
- siria sa famy, ze coskoro vydaju ATI 3850 pre AGP (aj na Toms hardware odporucaju pockat, lebo je to dost pravdepodobne)
JA ti odporucam nekupit ju a pockat si, ako sa to vyvynie, ale pravdepodobne ta 3850 bude fajn aj cenovo
mokry PC:: CPU: 3770K @ 4.3GHz + EK Supreme HF * Laing DDC-1T * TOP XSPC Premium Laing DDC * Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream XT || RAM: 2*8GB Kingston 1600MHz || MB: Asus P8Z77-V Pro/Thunderbolt || GPU: EAH5970 + EAH5970 @ CrossfireX + EK fullCover || SSD: Corsair GT3 120GB || PSU: Antec platinum 1300W || Mouse: Razer Lachesis || Keyboard: G11 || LCD: HP LP2475w

Užívateľov profilový obrázok
mato28
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ne 03. Feb, 2008, 14:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa mato28 » Pi 01. Feb, 2008, 19:35

tak zvecsa 800x600 abo 1024x768 a detail medium a tak......ale to je komp na chatu taze tam mi netreba delo ale rozbehol by som ju????

Užívateľov profilový obrázok
mato28
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ne 03. Feb, 2008, 14:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa mato28 » Pi 01. Feb, 2008, 19:45

lebo kamarat to spusti na 3000 seprone a512 MB ram a ati x550 256mb mu to islo no 20-30fps.....a ma xp som nechapal

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » Pi 01. Feb, 2008, 20:17

Zober Asus EAH2600XT/HTDP/256M 256MB na tej rozbehas aj nove hry. Samozrejme rozumne detaily, ale pre tie rozlisenia co si pisal to bude dobra karta.

EDIT:// no to je PCI-E a kedze sa tu hlada AGP tak jedine 2600XT 256MB od Sapphire.
Naposledy upravil/-a thimy v Pi 01. Feb, 2008, 20:50, upravené celkom 2 krát.
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Užívateľov profilový obrázok
mato28
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ne 03. Feb, 2008, 14:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa mato28 » Pi 01. Feb, 2008, 20:19

a bude stihat 256????vecsie vzdielenosty.....????

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » Pi 01. Feb, 2008, 20:26

Viac pamate potrebujes na vacsie rozlisenie a lepsie vyhladzovanie. Vzdialenost :) si budes moct urcite nastavit na maximum ak myslime to iste, ostatne detaily prisposobis.
Jednoducho povedane tato karta a podobne vykonne karty este nepotrebuju viac pamate. To potrebuju az tie drahsie a vykonnejsie grafiky.
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Užívateľov profilový obrázok
mato28
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ne 03. Feb, 2008, 14:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa mato28 » Pi 01. Feb, 2008, 20:35

HD2600XT 512MB DDR3 AGP 8x....ale ta sak lepsia je jak HD2600XT 256MB.......tam je cenovy rozdiel cca 800-SK

Užívateľov profilový obrázok
SonnySk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 380
Dátum registrácie: Št 19. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Sabinov@Prešov

Príspevok od užívateľa SonnySk » Pi 01. Feb, 2008, 20:40

mato28 napísal:HD2600XT 512MB DDR3 AGP 8x....ale ta sak lepsia je jak HD2600XT 256MB.......tam je cenovy rozdiel cca 800-SK
tych 256Mb pamete navyse sa ti pri tejto karte niako vyrazne neprejavy :wink:
PC:CPU:AMD Althon X2 4400+ (2600Mhz)RAM:2Gb DDR2 800mhzGPU: ATI Radeon HD3850 256Mb HDD: Maxtor 200Gb 7200ot PSU 400W KME LCD19" LG

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"