bezdrotovy spinac svetla

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4805
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

bezdrotovy spinac svetla

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 13. Sep, 2020, 17:11

Potreboval by som nejako vyriesit zapinanie svetiel bezdratovo, lebo tam kde by sa hodilo zapinanie nie je spinac, a tam kde viem dat spinac je od ruky.

rozmyslal som nad zapojenim nejakeho sonoff switchu na svetelny okruh a k tomu nejaky bezdrotovy spinac, ale evidentne taky neexistuje: vsetky spinace sonoff ktore som videl sa zapajaju normalne na elektriku.

nasiel som potom este toto https://shop.ledco.sk/bezdrotove-ovlada ... rfsa-11b-/ ale je to celkom draha vec lebo by som potreboval dvojtlacidlo a 2x prijimac. tie prijimace sonoff stoja vyrazne menej
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4698
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: bezdrotovy spinac svetla

Príspevok od užívateľa shajek » Ne 13. Sep, 2020, 18:31

vsak aj to co si poslal, sa zapaja na elektriku ... radsej nakresli nejaky obrazok/schemu co chces
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4805
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: bezdrotovy spinac svetla

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 13. Sep, 2020, 18:47

tam by mal byt bezdrotove tlacidlo ako dialkovy ovladac, akurat na pevno nainstalovany na stene aby sa nestratil.

myslim ze to nepotrebuje ziadnu schemu, chcem bezdrotovo spinat svetlo, akurat nie mobilom ale nastennym vypinacom.
elektricky kabel je vyvedeny z pivnice priamo do svetiel, ak by som dal fixny spinac na kabel tak to mam daleko od vchodu a ku vchodu kabel nemam ako doviest pre klasicky spinac lebo by som musel porusit fasadu
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4698
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: bezdrotovy spinac svetla

Príspevok od užívateľa shajek » Ne 13. Sep, 2020, 18:52

musi to byt klasicky vypinac ? alebo staci "dialkove ovladanie na stene" ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4805
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: bezdrotovy spinac svetla

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 13. Sep, 2020, 19:11

dialkove ovladanie na stene ktore sa user experiencom podoba na spinac a ma nezavisle napajanie, teda nejaku baterku
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4698
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: bezdrotovy spinac svetla

Príspevok od užívateľa shajek » Ne 13. Sep, 2020, 20:18

Tak si tam daj sonoff rf, a hociaky 433mhz vypínač z aliexpressu
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4805
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: bezdrotovy spinac svetla

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 13. Sep, 2020, 20:35

diky, o tejto moznosti som netusil. takze ak si napr. kupim toto https://www.aliexpress.com/item/4000930 ... hweb201603_ ako to sparujem s troma sonoffmi?

edit: toto vyzera idealne, aj ked nie sonoff https://www.aliexpress.com/item/4000058 ... hweb201603_
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4698
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: bezdrotovy spinac svetla

Príspevok od užívateľa shajek » Ne 13. Sep, 2020, 21:05

Tak ze naparujes ten istý ovládač na všetky tri náraz. Ovládač vysiela fixný kód.
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Erazer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1077
Dátum registrácie: St 11. Aug, 2010, 11:00
Bydlisko: Trenčín

Re: bezdrotovy spinac svetla

Príspevok od užívateľa Erazer » Po 14. Sep, 2020, 08:30

IKEA Tradfri ti nepomôže ?

https://www.ikea.com/sk/sk/cat/intelige ... nie-36812/

To diaľkové sa dá pekne na magnet prichytiť na stenu ako classic vypínač. Poprípade si to vieš dať dole a napr. položiť na stôl.
PC: Ryzen 2600, MSI B450I, 16GB RAM 3200,GTX 1660, Crucial M.2 MX500 1TB, Corsair SF450, Node 202, m: G502 hero
Audio: GSP 500+GSX 1000 Notebook: Lenovo P50,Phone:Oneplus2,
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4805
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: bezdrotovy spinac svetla

Príspevok od užívateľa molnart » Po 14. Sep, 2020, 08:34

Trafdri by mi pomohla, ale neviem ako by som to sparoval s bodovymi svetlami v schodoch. je k nim nejaka spinacia jednotka? ja som videl len LED panely a ziarovky
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4698
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: bezdrotovy spinac svetla

Príspevok od užívateľa shajek » Po 14. Sep, 2020, 09:37

no o tomto som pisal, najprv to bol jeden svetelny okruh, potom to boli 3 sonoffy a teraz to su este aj bodovky v schodoch.

neches napisat naozaj co tam vsetko mas, na ake napatia, a schemu zapojenia / tahania kablov ? bude sa lahsie radit ako si to tahat s prsta, resp. z teba.
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4805
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: bezdrotovy spinac svetla

Príspevok od užívateľa molnart » Po 14. Sep, 2020, 11:00

Vsak ide o tie bodovky. Vsetko je na 240 v
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"