Audio kabel

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
stevo891
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 858
Dátum registrácie: St 14. Jan, 2009, 02:54
Bydlisko: TN

Audio kabel

Príspevok od užívateľa stevo891 » St 15. Júl, 2020, 14:15

Caute,

1, Potreboval by som poradit audio kabel na nevyhunutnu dobu pokial si zaobstaram receiver.
Moja situacia je nasledovna: Repro Presonus Ceres C4.5 potrebujem prepojit s TV a s PC kde mam napojene fiio e10k olympus 2. Momentalne pouzivam iba RCA kabel ktory musim podla aktualneho pouzitia prepajat medzi TV a PC co nieje vobec optimalne riesenie. Repro ma moznost pripojit este TRS balanced a fiio line out tak som rozmyslal ci by sa to nedalo vyuzit s podobnym kablom: https://www.muziker.sk/roland-rcc-5-3528
Bude to podla Vas fungovat a ak nie ako by som mohol moj problem vyriesit?

2, Chcem vymenit RCA to jack za nieco kvalitnejsie. Co by ste odporucili?

Dakujem
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať
MB: ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2 | CPU:Intel Core i7-4790K @ 4600 MHz | COOLING: Raijintek Ereboss, 2x Noctua NF-P12-1300 | RAM: Kingston DDR3 12GB 1333MHz CL9 HyperX (2x4GB, 2x2GB) @ 1800MHz | VGA: ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5| SSD: Kingston 240GB SSD HyperX SATA3, 2.5 | HDD: Seagate Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 1TB | MONITOR: LCD Benq G2420HDBL | CASE: Fractal Design Define R2 Black Pearl, 3x Noctua NF-S12B FLX| FAN CONTROLLER:NZXT Sentry Mesh | PSU: Seasonic M12II-620

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11434
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Audio kabel

Príspevok od užívateľa loleqboleq » St 15. Júl, 2020, 15:24

Ak som dobre pochopil problematiku, tak zozadu do Presonusov môžeš zapojiť buď len TV alebo len E10k. Alternatíva by bola mať zapojenú jednu vec cez zadné vstupy na reproduktore a druhý zdroj cez Aux In vpredu (3,5mm stereo konektor) a ten Aux In odpájať podľa potreby. RCA a TRS vstupy nemôžeš používať naraz. Na margo toho, či a kedy môžeš použiť Aux In som v manuáli poznámku nevidel.

Ešte ďalším riešením by bolo zameniť prevodník za niečo s viacero vstupmi (optika a USB) a prepínačom vstupov. Takto by si ovládal to, čo ti kŕmi repro priamo prepínačom na prevodníku. A s takým prevodníkom by som ti na druhú otázku hneď radšej odpovedal. :D
CASE: Define Mini C + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI B450M Mortar CPU: Rezeň 3900X + Scythe Ninja 5 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Viper Steel 3600MHz@CL14 (Ťamťung B-Die) SSD: Adata SX8200 480GB + Corsair MP510 960GB HDD: 2x WD Red 4TB Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
stevo891
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 858
Dátum registrácie: St 14. Jan, 2009, 02:54
Bydlisko: TN

Re: Audio kabel

Príspevok od užívateľa stevo891 » St 15. Júl, 2020, 15:57

Takto, presonus ma vzadu RCA a TRS, planom by bolo cez rca napojit telku a cez TRS napojit pc/fiio. Samozrejme by sa to nepouzivalo naraz ale ci by vadilo aj samotne zapojenie to je otazka. Aux in by bola dalsia z moznosti ale nebol by tam pokles v kvalite? Neviem preco by mal byt, len sa pytam :)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať
MB: ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2 | CPU:Intel Core i7-4790K @ 4600 MHz | COOLING: Raijintek Ereboss, 2x Noctua NF-P12-1300 | RAM: Kingston DDR3 12GB 1333MHz CL9 HyperX (2x4GB, 2x2GB) @ 1800MHz | VGA: ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5| SSD: Kingston 240GB SSD HyperX SATA3, 2.5 | HDD: Seagate Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 1TB | MONITOR: LCD Benq G2420HDBL | CASE: Fractal Design Define R2 Black Pearl, 3x Noctua NF-S12B FLX| FAN CONTROLLER:NZXT Sentry Mesh | PSU: Seasonic M12II-620

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11434
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Audio kabel

Príspevok od užívateľa loleqboleq » St 15. Júl, 2020, 16:20

Pokojne aj tak, ja len, že či sa ti chce stále načahovať za repro a nevidím dôvod poklesu kvality, všetky tri vstupy sú rovnaký line signál.
Teoreticky by si mohol mať kábel typu 2x6,3 alebo 2xRCA na 1x 3,5mm samicu a 3,5mm samca z E10k alebo TV len prepínať podľa potreby na nejakom komfortnejšom mieste.

A k tomu káblu, ja na takéto káble by som veru nekupoval nič iné ako tie lacné Soundking/ADJ/xxxOEM výrobca ako napríklad
https://www.muziker.sk/american-dj-ac-j ... o-2x-6-3-j
robia, čo majú a pri tých drahších okrem kovového tela konektorov sa toho v rámci samotného kábla veru nič nezmení, stále to sú rôzne 2-vodiče so špirálovitým tienením (= lacné, lacné, lacné).
CASE: Define Mini C + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI B450M Mortar CPU: Rezeň 3900X + Scythe Ninja 5 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Viper Steel 3600MHz@CL14 (Ťamťung B-Die) SSD: Adata SX8200 480GB + Corsair MP510 960GB HDD: 2x WD Red 4TB Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
stevo891
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 858
Dátum registrácie: St 14. Jan, 2009, 02:54
Bydlisko: TN

Re: Audio kabel

Príspevok od užívateľa stevo891 » Št 16. Júl, 2020, 09:53

tak nasiel som doma aux kabel a funguje to (preco by nemalo ze?), akurat to nieje najelegantnejsie riesenie kedze je kabel vedeny dopredu. Urcite to ale nebudem teraz menit a kupovat dalsie kable. Dakujem

Este k bodu 2. Takze ak drahsie kable nemaju zmysel tak RCA kabel bude postacovat aj nieco taketo? https://www.muziker.sk/soundking-bb-413-3-m
RCA chcem menit aj kvoli momentalne nedostatocnej dlzke.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať
MB: ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2 | CPU:Intel Core i7-4790K @ 4600 MHz | COOLING: Raijintek Ereboss, 2x Noctua NF-P12-1300 | RAM: Kingston DDR3 12GB 1333MHz CL9 HyperX (2x4GB, 2x2GB) @ 1800MHz | VGA: ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5| SSD: Kingston 240GB SSD HyperX SATA3, 2.5 | HDD: Seagate Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 1TB | MONITOR: LCD Benq G2420HDBL | CASE: Fractal Design Define R2 Black Pearl, 3x Noctua NF-S12B FLX| FAN CONTROLLER:NZXT Sentry Mesh | PSU: Seasonic M12II-620

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11434
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Audio kabel

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Št 16. Júl, 2020, 09:55

Jasné, stačí, ten kábel je tienený, takže tú základnú funkciu bude robiť dobre.
CASE: Define Mini C + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI B450M Mortar CPU: Rezeň 3900X + Scythe Ninja 5 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Viper Steel 3600MHz@CL14 (Ťamťung B-Die) SSD: Adata SX8200 480GB + Corsair MP510 960GB HDD: 2x WD Red 4TB Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"