Strana 1 z 2

10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 09:22
od užívateľa JurajSlovakID
Dobry den.
Ktoru 10GBPS sietovu kartu mam kupit?
Chcem co najlesiu.
Ze hardwarovo bude robit vsetko a odlahci processor.
Nebola nahodou kedysi killer sietovka taka co odlahcuje cpu?
Planujem objednat tento tyzden. Dakujem.

Re: 10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 09:36
od užívateľa YTdecoy
Kup si co chces, pripadne nejaky intel, predpokladam, ze to bude do desktopu. Tu sa asi nebudeme bavit o irq, frontach, prerozdelovanie na jadra a neviem co este ... V alze mas asus a edimax, vyber aj tak nie je ziadna slava.
Pripadne skus napisat na co presne to potrebujes.

Re: 10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 09:45
od užívateľa JurajSlovakID
chcem to na internet a intranet, icq, mirc, whatsup, hranie na internete, ventrilo, teamspeak, firefox downloads, nacitanie stranok cez https (httpv2 a priprava na v3)
skoda ze killernic nema v ponuke 10gb, existuje nejaka alternativa?

co je intel ark?
ark.intel.com

Menim nazor asi, rozhodol som sa pre 40GBE, pre srandu :D, kable cat7 by to mali v dome potiahnut

Re: 10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 09:49
od užívateľa YTdecoy
Na toto staci bphate predsa 1Gb, zabudni, ze v dohladnej dobe, ak by si aj mal xPON, ze rozhranie u zakaznika bude 10Gb. Podla mna riesis nieco, co je aktualne zbytocne ;)

Re: 10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 09:52
od užívateľa d3Xter
kokos, sak uz si to tu raz mal, naco dalsia tema :?
viewtopic.php?f=29&t=125531

hlavne ma pobavilo to hranie na nete a pristupovanie na https :hysterical: mas vobec od ISP taky uplink? co sa chces hrat doma cez izby na 40gbps sieti :D

Re: 10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 10:08
od užívateľa JurajSlovakID
ne 40gbe ne, ja som videl jeden switch co mal AJ 40GBE porty a bol este v rozumnej cene, no ak ho nenajdem tak vidim len switche co stoja 10 000e.
d3Xter chapes nejaky interny packet prioritizer a manazment (hw, icpu) by som chcel, takze len 10gbe

toto by mohlo stacit https://www.intel.com/content/www/us/en ... 0-t2l.html

tu je 40GBE sietovka https://www.provantage.com/intel-xl710q ... TEN0KK.htm

Re: 10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 10:08
od užívateľa lepermessiah
chlape ty si totalne ale ze totalne uplne mimo a tieto tvoje nezmyslo-vymysly mi pridu ako ze mas dolezite povolanie syn a potrebujes vykazovat nejaku cinnost

Re: 10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 10:15
od užívateľa JurajSlovakID
hej, chcem sa bavit s kablami lebo mam depresiu
https://www.fs.com/products/69226.html 2600e 6x 40gbe , co je cumulus os ?
40gbe asi nepojdem, koli cene ale 10gbe urcite

otazka mam hladat optiku alebo med - cat 7 ? do sietovky (pc) by som chcel asi cat7
chcel by som ze by bol dostupny 10gbe do kazdej izby + v niektorych izbach pekne skryty switch a dostupnost kablov pomocou kabelaze (neviem co s tym lebo 10gb switche su drahe ale co spravim aby som nestratil 10 gb a mal tam 1gbe switch? hm.
A co router ? mam antenu 75MB, hladam zatial som nasiel 2.5GBE
+ dsl mam, pravdepodobne to nebude vdsl, lebo som za kolajnicou a co viem tak neplanuju s tym nic robit, dsl nepouzivam
takze asi tak, dakujem za premile odpovede a rady
nechcem tu robit flame, kto ma prehlad/vyzna sa nech mi poradi
dik

Re: 10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 11:02
od užívateľa YTdecoy
A este chces mat nejaky switch obcas v izbe ... kurna preco ? Mas krky ? Chces montovat zasuvky ? Switch s OS kde bude zrejme cli ? Ajtak to musis osadit sfpckama a zrejme doporucenym modelom (znacka) a o hluku ani nehovorim. Teplota tiez kategoria sama o sebe. Mam tu 48x 1Gb zyxel kde su 4 fany a to fakt doma nechces. Spravna montaz konektorov, dodrzanie nejakeho standartu. Ok, v tvojom pripade to bude kratka vzdialenost, ale predpokladam, ze to nechces na hulvata. Optike sa radsej nevenuj lebo na kratke vzdialenosti mozno budes riesit utlmovy medzikus a budes rozmyslat preco sa ti odpaluje rx cast. Mimochodom, je uplne jedno ci budes mat na pc qos, ak zbytok na brane si bude robit co chce. Uvazuj trochu, 2x meraj a raz rez 😎.

Ked sa nudis spravi si cert. na cisco, juniper atd ... Spravis lepsie ☺️
P.S. Prepac to s tym arkom je vtip ? 😂👍🏻

Ale mozno nemam dostatocnu prax v IT aby som radil ... lokalny had mozno lepsie poradi 😂

Re: 10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 12:02
od užívateľa d3Xter
to co je za kravinu mat sw vo viacerych izbach :D cim viac aktivnych prvkov tym lepsia siet ci ako? co prispevok to perla...
pytam sa ta este raz, aky mas uplink, od koho? ci tou antenou si myslel tvojho ISP? mas teda 75MBps alebo 75Mbps, lebo evidentne mas problem aj v tom to vobec rozoznat
nato aby si mohol mat vdsl musis byt blizko pri msane, ale tazko povedat co mas ked sam nevies

mam pocit ze cosi vidis na internete, cosi si precitas a proste musim to doma mat... :wallbash:

Re: 10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 12:09
od užívateľa JurajSlovakID
tak jak sa to udava bezne... 75mbps
keby som raz pisal o mB tak tam dam velke B...

Re: 10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 12:18
od užívateľa d3Xter
JurajSlovakID napísal:
Po 06. Apr, 2020, 10:15

A co router ? mam antenu 75MB, hladam zatial som nasiel 2.5GBE
presne tu to mas :facepalm:

vsetko je super ze chces doma 10giga, a extremne vsetko rychle, co z toho ze mas uzke hrdlo od ISP a bude stacit obycajny router do 50e, ktory nebude mat pomaly co robit...75 mas UP/DOWN?

vykasli sa nato a zaplat si radsej garantovany 1gbps ked uz nieco chces

Re: 10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 12:20
od užívateľa YTdecoy
Ale pises 75MB ... Takze zrejme 75Mbps. Inak cena ze pretlacku pod kolajama je ina parada, o byrokracii ani nehovorim. Zas v tomto treba mat pochopenie. Ostan pri 1Gb, ak nemas pristup k optike alebo k nejakemu lic. radiu, neries to ...

Re: 10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 12:36
od užívateľa d3Xter
ved preto som sa ho pytal co vlastne ma, lebo vzdy inac :D

optiku mu tam nedaju pokial je dobra metalika, musel by to cele zaplatit co lacne nie je, mesacne naklady za garantovany gigabit tiez nie su najlacnejsie este k tomu ze je to obycajny rezident...radio by sa dalo, len ci by mu to boli ochotni vobec zriadit :D o využiteľnosti by sa dalo tiez debatovat

Re: 10GBE sietovka

Napísané: Po 06. Apr, 2020, 12:58
od užívateľa YTdecoy
No symetricka 1Gb linka je cenovo uplne niekde inde, neviem ci ma vobec tusenie v akej relacii sa to pohybuje. A kde su IP-cka, pripadne ci chce iba port :D

Ja by som to uzavrel, ze pri aktualnej rychlosti bohate postaci wan port 100Mb a lokal siet 1Gb skrz NAS a pod., ak by slo informacie ako sam seba zdokonalit, tak nech sa pyta, ale riesit realne nasadenie kde to nema aboslutne ziadny vyznam a spekulovat nad nerealnym cielom ... eee nie, prepac Juraj.