Výmena CPU MB a RAM

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7621
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 31. Jan, 2020, 13:35

Ano, stane sa u hocicoho :-)
Ale tiez mi nikdy neodisiel ziadny WD HDD, zato Seagatov som videl mrtvych niekolko.
Na rozdiel od Adata SSD, ich RAMky mam rad. Sam som niekedy pouzival, aj znamym daval do PC a stale idu.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
error7
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1595
Dátum registrácie: So 28. Jan, 2012, 14:52
Bydlisko: Odorín/Košice

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa error7 » Pi 31. Jan, 2020, 15:38

U HDD mám tiež podobné skúsenosti, seagatov mi odišlo niekoľko, WD ani jeden... Ale tak zase nedá sa z pár kusov spraviť štatistika :D

Aj u lepších produktov sa môže stať že odídu, no všeobecne sa ja vyhýbam tým úplne najlacnejším(ADATA napr., a to aj čo sa týka RAMiek), ale tiež si ale myslím že samsung netreba preceňovať... treba voliť taký ten zlatý stred :)

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21312
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 31. Jan, 2020, 16:02

Ja mam pifku zase na WD, Seagaty neumreli dokonca ani tie z tej umierajucej serie 😂
Este by som dumal nad patriot viper
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Energetik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 309
Dátum registrácie: St 18. Feb, 2015, 11:23
Bydlisko: Humenné/Ba

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa Energetik » Pi 31. Jan, 2020, 16:18

nad Patriotmi nedumaj keďže už ich mám doma, aby si neprivolal nejakú vadu :D ale nie, ešte v čase DDR2 mi prišli 2x po sebe chybné RAM Patriot a od vtedy až do teraz som ich hneď vylúčil. Tak dúfam že už nebude s nimi žiaden problém. A ohľadom SSD som mal Adatu 128GB 3roky a bratranko 4, Teraz mám Crucial 256GB v PC a Samsung 256GB asi EVO 860 už 5rokov a uplná pohodička. všetky v ssd health mi vyšli na 100% a to ich používam často a mám na nich OS.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + scythe mugen max, MB: MSI B450 Tomahawk MAX, GPU:Gainward GTX 1070 Phoenix , PSU: XFX 550 bronze, RAM: Patriot 2x8GB 3400, SSD: Samsung 970 EVO NVMe M2 1TB + Crucial MX500 500GB, HDD: Seagate Baracuda 1TB+2TB, CASE: Fractal Design 2500

Bike: Kona Blast Deluxe 2010
YT Jeffsy 29 AL 2018


"mať a nemať milión, to sú dohromady dva milióny" Esterad Thyssen (Zaklínač)

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7621
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 31. Jan, 2020, 18:57

patriot viper 4 blackout 16GB kit mam teraz a idu dobre.
aj predtym som mal nejake patrioty a bez problemu
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2852
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa Dunar » So 01. Feb, 2020, 13:05

shiro napísal:
Št 30. Jan, 2020, 15:39
na adaty som pocul, ze viac odchadzaju.
Nj, to su tie nepriestrelne argumenty. :D

Užívateľov profilový obrázok
Mando
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 173
Dátum registrácie: Po 14. Okt, 2019, 11:43
Bydlisko: DT

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa Mando » So 01. Feb, 2020, 14:02

Ono by to bolo zaujímavé keby každé SSD malo program ktorý by priamo firme odoslalo údaje o životnosti, reálne nabehané hodiny a zápisy. Potom by mohli viesť štatistiku o spoľahlivosti.
LENOVO Ideapad Yoga 2
HUAWEI P20 Lite

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3061
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa wingo » Po 03. Feb, 2020, 09:34

Neboj, oni majú svoje štatistiky spoľahlivosti. Len si naivný ak si myslíš že by sa o tieto údaje podelili so zákazníkmi :D
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/
Spoiler: ukázať
i7 6700K@4,6GHz, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 + 5x Arctic P14 PWM PST, ASUS VG279Q, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4xx + Topping NX4DSD

Užívateľov profilový obrázok
Energetik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 309
Dátum registrácie: St 18. Feb, 2015, 11:23
Bydlisko: Humenné/Ba

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa Energetik » St 05. Feb, 2020, 18:22

Takže cely PC je doma ale mám menší problém s OC RAMiek...Automaticky mi nabehli na 2133MHz a pokiaľ nastavím A-XMP mod čiže ram sa nastavia ako na obrázku nižšie tak počítač nenabehne. Pár krat sa zapne, ventilátor hučí ale žiaden obraz ani zvuk. Skúšal som nastaviť manuálne frekvenciu ale pustilo ma to max na 3000MHz. Je to na reklamáciu Ramiek? ALebo som nastavil niečo zle?

Obrázok
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + scythe mugen max, MB: MSI B450 Tomahawk MAX, GPU:Gainward GTX 1070 Phoenix , PSU: XFX 550 bronze, RAM: Patriot 2x8GB 3400, SSD: Samsung 970 EVO NVMe M2 1TB + Crucial MX500 500GB, HDD: Seagate Baracuda 1TB+2TB, CASE: Fractal Design 2500

Bike: Kona Blast Deluxe 2010
YT Jeffsy 29 AL 2018


"mať a nemať milión, to sú dohromady dva milióny" Esterad Thyssen (Zaklínač)

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2249
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa patro16 » St 05. Feb, 2020, 18:30

min. slabe napajanie ram, rucne nastav dram voltage na 1.35V
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
Energetik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 309
Dátum registrácie: St 18. Feb, 2015, 11:23
Bydlisko: Humenné/Ba

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa Energetik » St 05. Feb, 2020, 18:51

cize prestavim DRAM Voltage na 1,35V?
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + scythe mugen max, MB: MSI B450 Tomahawk MAX, GPU:Gainward GTX 1070 Phoenix , PSU: XFX 550 bronze, RAM: Patriot 2x8GB 3400, SSD: Samsung 970 EVO NVMe M2 1TB + Crucial MX500 500GB, HDD: Seagate Baracuda 1TB+2TB, CASE: Fractal Design 2500

Bike: Kona Blast Deluxe 2010
YT Jeffsy 29 AL 2018


"mať a nemať milión, to sú dohromady dva milióny" Esterad Thyssen (Zaklínač)

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2249
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa patro16 » St 05. Feb, 2020, 19:00

ano
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
Energetik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 309
Dátum registrácie: St 18. Feb, 2015, 11:23
Bydlisko: Humenné/Ba

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa Energetik » St 05. Feb, 2020, 19:08

Momentálne bežím na 3000MHz. Napatie v Auto som mal na tomto nastavení 1,36V. Dal som na pevno 1,35 a skúsil zvýšiť na 3200MHz ale vypisalo mi chybu a nenabehol win. Len ma to hodilo do biosu. Neviete čo by ešte mohlo byť?
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + scythe mugen max, MB: MSI B450 Tomahawk MAX, GPU:Gainward GTX 1070 Phoenix , PSU: XFX 550 bronze, RAM: Patriot 2x8GB 3400, SSD: Samsung 970 EVO NVMe M2 1TB + Crucial MX500 500GB, HDD: Seagate Baracuda 1TB+2TB, CASE: Fractal Design 2500

Bike: Kona Blast Deluxe 2010
YT Jeffsy 29 AL 2018


"mať a nemať milión, to sú dohromady dva milióny" Esterad Thyssen (Zaklínač)

Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2176
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » St 05. Feb, 2020, 19:17

mozes aj viacej pridat ja mam 1.4 aby to bolo stabilne ale 3200 mi tiez nejde. hocico viac ako 3066 mi to mrzne a skusal som vsetky mozne casovania aj frekvencie a prd z toho akurat sa zmierit s tym ze viac to nepojde a radsej pretaktovat IF a co najnizsie casovanie na ram. tiez mam najnovsi bios
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: BL2K8G36C16U4BL 2x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: Vega 64 1650MHz 1.1V core 1100MHz HBM Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 250GB EVO 840, 1TB EVO 850, 1TB EVO 860 CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
Energetik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 309
Dátum registrácie: St 18. Feb, 2015, 11:23
Bydlisko: Humenné/Ba

Re: Výmena CPU MB a RAM

Príspevok od užívateľa Energetik » St 05. Feb, 2020, 23:03

Takže po zvýšení napätia na 1,4 sa mi podarilo dostať na 3200. vyššie to už nejde, skúsim potom sa pohrať s časovaním. Myslel som si že XMP bude vedieť dosiahnúť doska. To ako vysoko sa dostanú ram záleží od MB alebo RAM?
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + scythe mugen max, MB: MSI B450 Tomahawk MAX, GPU:Gainward GTX 1070 Phoenix , PSU: XFX 550 bronze, RAM: Patriot 2x8GB 3400, SSD: Samsung 970 EVO NVMe M2 1TB + Crucial MX500 500GB, HDD: Seagate Baracuda 1TB+2TB, CASE: Fractal Design 2500

Bike: Kona Blast Deluxe 2010
YT Jeffsy 29 AL 2018


"mať a nemať milión, to sú dohromady dva milióny" Esterad Thyssen (Zaklínač)

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"