Strana 3 z 3

Re: PC do knaclu, win10pro + tpm

Napísané: Ne 19. Jan, 2020, 20:40
od užívateľa Snake
Obhajuj si svoje, vyrasties, zistis. Teraz si myslis ze skladacky su top, ale ten cas musi tiez niekto zaplatit. Opakujem, casom zistis, zakladatel modely dostal, aj CP, obchodak u HPI partnera mu to spracuje raz dva. Ako som pisal aj na reddite, dospejes do toho stadia vo firemnom prostredi, hlavne ked kvoli jednemu nastaveniu v biose nebudes obiehat sto masin:
Well I am an sysadmin also, and across all customers we have deployed nearly 100 workstations including Z240, Z4 G4, Z6 and couple of Z8. We have companies doing things including 3D, CADs and Compute workloads. Out of these WSs, I have seen 2 fail, one was DoA, and second one is being picked up by /u/Voodooimaxx because it has "literally" no brain.

My customers demand stability and efficiency, overclocking is not an aspect of any of those. Maybe I am just really lucky that I don´t have to explain to my customers why ASUS boards allow this, why it has RGB lighting and their 3 thousand bucks workstation dont, why GTA V runs better on their GTX1080TI which costs 800€ and not their P5000 which costs 3 times more.

I replaced and IT tech there who was building custom machines using these kinds of boards and off the shelf equipment, he had to answer questions why replacement defective RAM stick did not arrive within a week of RMA process, why is AdvanceSteel crashing on the 3D model of chimney for Volkswagen that is being built, and in the last stage, why is company losing money when the "WS" is out of commission for more than a week.

Couple of years later after numerous data breaches, hardware failures on these machines, we as a new tech replaced all of these with certified hardware with onsite warranty, patch management is a bliss, replacement defective parts are replaced within a day, security is no longer a concern, and software is stable as rock.

And when I take a look at their board, I see VRMs from IR, not some intersil junk, I see infineon TPM chips, not intel software TPM, Xeon chips with PCIe lanes connected directly, not through some crap PLX chips as seen on "overclockable" machines.

So I beg your pardon, but I am not a customer here in terms of overclocking, never was. But telling me that some hardware is crappy because it doesnt allow overclocking is just a pure nonsense to me. Look at the component level, firmware etc. that these machines provide, you won´t get that with ASUS or any other company, WMI scripted bios, GPO controlled firmware updates, AMT etc.

Regarding PSUs, they are the same brand that ProLiant uses, so I really dont have to explain what that means. Just because it´s not modular, or doesnt shine like a chrismas tree, that doesnt equal quality, next time look at your Seasonic/Corsair PSU, and make it run self test on itself, or update the firmware of it, or run a reporting of it remotely weekly, good luck with that.

Re: PC do knaclu, win10pro + tpm

Napísané: Št 13. Feb, 2020, 11:22
od užívateľa YTdecoy
Pretoze sa to stalo aktualne a mam to kupit tak vyberam medzi:
- HP ProDesk 400 G6 MT, i5-9500, IntelHD, 16GB, M.2 SSD 512GB, DVDRW, W10Pro, 1-1-1 + care pack
- Dell Optiplex 3070 MT/Core i5-9500/8GB/M.2 512GB SSD/Intel UHD 630/DVD RW/Kb/Mouse/260W/W10Pro/3Y Basic Onsite

Upozornujem, ze je rozdiel 50€ medzi 8GB|256SSD a 16GB|512SSD takze nema vyznam ist do 256SSD aby som usetril. Priorita je samozrejme kapacita SSD.

Cena je lacnejsia u HP a to ma viac ram, nejaky dovod preco zobrat dell ? Predpokladam, ze asi nie, ale do pondelka mam cas.
Este raz diky za rady vo vlakne ...

Snad sa niekedy dokopem a doplnim do vlakna o NAS aky je rozdiel space usage u zfs a datasetoch u mkv a pod.

Re: PC do knaclu, win10pro + tpm

Napísané: Pi 14. Feb, 2020, 12:52
od užívateľa Snake
Kolko ks ti treba? Z HPciek, mas na to OPG? Do pondelka to ale isto mat nebudes lebo Intel nedodava CPU, sklz je tak 8-12 tyzdnov, sam mam teraz v lufte EliteBooky, ZBooky a ProDesky za cca 50k

Re: PC do knaclu, win10pro + tpm

Napísané: Pi 14. Feb, 2020, 14:17
od užívateľa YTdecoy
No ide zatial iba o 2ks a ano uz nie su skladom. Facepalm ... v case ked som to kontroloval tak samozrejme boli 🙈.
Tak sa musi pockat. 🤗

Re: PC do knaclu, win10pro + tpm

Napísané: Pi 14. Feb, 2020, 19:52
od užívateľa Snake
To je malo na OPG no. PD400G5 mam teraz hodene na OPG a skladom, avsak s i3 myslim

Re: PC do knaclu, win10pro + tpm

Napísané: Pi 14. Feb, 2020, 21:31
od užívateľa YTdecoy
Po skusenostiach uz pod i5 nepojdem, mal som tu low HPcka a casom som musel tak ci tak upgradovat. Ak nepocitam win tak kvalitne slovenske app a ich spotreba vykonu proste potrebuju svoje (: ... i tak dik za ponuku. Cisto teoreticky vies mi do PM hodit HP cenu za 1 stroj nech si porovnam nakup ? Ak teda mozes ? Ze by som do buducna pri vacsom pocte teoreticky mohol mat vacsi vyber ...

Re: PC do knaclu, win10pro + tpm

Napísané: So 15. Feb, 2020, 02:06
od užívateľa Snake
Cena je vzdy od kvotacie a aky cp sa k tomu bere. Ja automat davam 5r lebo tam ti to vyjde naozaj smiesne prachy a da vyssiu zlavu. Elitebooky mi padli cca o 150e oproti vo predaj, zato carepack ktory je mimo proma som sa dostal na cca 130e z 380 :).

Ja vascinou davam dmka, nedavam mtcka, i3ka je uplna pohoda nvm co ti tam bezi, ale sak ok. I3 9300 je vykonovo jak bola i5 8500

Re: PC do knaclu, win10pro + tpm

Napísané: So 15. Feb, 2020, 09:19
od užívateľa YTdecoy
Pozeram, ze ta i3 neni na tom az tak vykonovo zle :) fakt som prekvapeny. Je pravda, ze sa bude casto vyuzivat aj single core app a tam je base clock vacsia a boost skoro vobec netrati oproti i5. Skus mi poslat cenu s 5r cp + zbytok rovnaky, mozno sa dohodneme 😊 ... akceptujem aj SFF, tie DM maju malo usb a uz by som to musel riesit hubom. Ak by v optional I/O bolo hdmi tak je to uplne max. To nie je podmienka, ale potesilo by.

Re: PC do knaclu, win10pro + tpm

Napísané: So 15. Feb, 2020, 16:08
od užívateľa Snake
No dm maju flex io. Sak najdi si part number a posli. Pozrem ci to je v prome

Re: PC do knaclu, win10pro + tpm

Napísané: So 15. Feb, 2020, 20:19
od užívateľa YTdecoy
Nechcem otravovat zbytocne, ale skusim aj 8GB ram verziu nakolko i3 v podstate mimo 4/8GB nie je, iba customize.
MT P/N: 7EM15EA
MT P/N: 7EL66EA
SFF P/N: 7EL88EA + 3TK74AA
DM P/N: 7EM19EA