Windows do kancelarie

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
elementar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5152
Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Bydlisko: Brno/Brezno

Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa elementar » So 21. Dec, 2019, 14:33

zdar
do kancelarie musi byt proffesional ?
neviete o niecom lacnejsom ako alza ?
napr: https://www.elektronickelicencie.sk/kat ... ional-oem/ ?
Spoiler: ukázať
PC1:MB: MSI Z170A-G43 PLUS, CPU: 6600K@4,7 + Corator DS + Noctua NF-P14 1.35V ,RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 3200GPU:MSI 270X @1200/1450(1,223V), SSD: Samsung 840 256GB PRO, HDD: Samsung F3 500GB HD502HJ ,PSU: Seasonic S12II-620W ,OS: Win 7 Nvidia 64bit ,LCD: 21.5" BenQ G2222HDL,CASE:Lancool K62, MOUSE: Zowie FK1+ + SteelSeries QcK,KEYBOARD: Roccat ARVO load 425[W]
Net
AS SSD

Užívateľov profilový obrázok
pepkopav
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3537
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Bydlisko: Lovinobaňa LC

Re: Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa pepkopav » So 21. Dec, 2019, 15:06

ak nechceš z ebay za 5€,tak len niečo také...ale dá sa kúpiť lacnejšie(do 30€) len treba pohľadať...ale ak bol v tom pc originál win 7,8 pro tak sa dá legálne zadarmo...do kanclu áno pro...
Dell Latitude E7440 14" 1920x1080 IPS,Intel i7 4600u 2,10GHz,8Gb DDR3 RAM 1600MHz,Intel HD4400,512Gb mSATA SSD,WiFi,Bluetooth,WWAN 3G,Windows 10 Pro 64bit

Užívateľov profilový obrázok
elementar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5152
Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Bydlisko: Brno/Brezno

Re: Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa elementar » So 21. Dec, 2019, 15:23

bude to na novu masinu. dik
Spoiler: ukázať
PC1:MB: MSI Z170A-G43 PLUS, CPU: 6600K@4,7 + Corator DS + Noctua NF-P14 1.35V ,RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 3200GPU:MSI 270X @1200/1450(1,223V), SSD: Samsung 840 256GB PRO, HDD: Samsung F3 500GB HD502HJ ,PSU: Seasonic S12II-620W ,OS: Win 7 Nvidia 64bit ,LCD: 21.5" BenQ G2222HDL,CASE:Lancool K62, MOUSE: Zowie FK1+ + SteelSeries QcK,KEYBOARD: Roccat ARVO load 425[W]
Net
AS SSD

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9239
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa HellAngel » So 21. Dec, 2019, 17:36

Je to do firmy? Ak ano ries win aj s novym pc na spolocnej fakture. Neries tieto prekupovane licencie. Ak to je sukromny pc, kludne ber tu licenciu z ebay
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa Snake » So 21. Dec, 2019, 18:54

pepkopav napísal:
So 21. Dec, 2019, 15:06
ak nechceš z ebay za 5€,tak len niečo také...ale dá sa kúpiť lacnejšie(do 30€) len treba pohľadať...ale ak bol v tom pc originál win 7,8 pro tak sa dá legálne zadarmo...do kanclu áno pro...
Uz xkrat opakovane ze zadarmo ale nelegalne. Pohladaj si debatu kde sme sa o tom bavili, vratane licencnych guidelinov





.

Užívateľov profilový obrázok
elementar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5152
Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Bydlisko: Brno/Brezno

Re: Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa elementar » So 21. Dec, 2019, 20:40

ako to je s neprenositelnym OS ? v pripade poruchy MB a vymeny za novy kus sa stane co ?
ako 190e za prenositelnu verziu Pro bez dph je pekna palka :OO=
ano je to do firmy len som si predstavoval asi tak polovicnu cenu
v podstate sa len vymiena starsi PC vo firme za novy. neda sa pouzit stara licencia? len tusim ze oni tam 10ky este nemaju
Naposledy upravil/-a elementar v So 21. Dec, 2019, 20:46, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
PC1:MB: MSI Z170A-G43 PLUS, CPU: 6600K@4,7 + Corator DS + Noctua NF-P14 1.35V ,RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 3200GPU:MSI 270X @1200/1450(1,223V), SSD: Samsung 840 256GB PRO, HDD: Samsung F3 500GB HD502HJ ,PSU: Seasonic S12II-620W ,OS: Win 7 Nvidia 64bit ,LCD: 21.5" BenQ G2222HDL,CASE:Lancool K62, MOUSE: Zowie FK1+ + SteelSeries QcK,KEYBOARD: Roccat ARVO load 425[W]
Net
AS SSD

tron44
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 447
Dátum registrácie: Po 12. Dec, 2016, 00:43

Re: Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa tron44 » So 21. Dec, 2019, 20:46

elementar napísal:
So 21. Dec, 2019, 20:40
ako to je s neprenositelnym OS ? v pripade poruchy MB a vymeny za novy kus sa stane co ?
Billi ti pošle novú licenciu aj s venovaním.

Užívateľov profilový obrázok
elementar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5152
Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Bydlisko: Brno/Brezno

Re: Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa elementar » So 21. Dec, 2019, 20:50

skor som myslel este v ramci zaruky... to akoze odide doska v zaruke poslu mi novu a pridem o licenciu ?
Spoiler: ukázať
PC1:MB: MSI Z170A-G43 PLUS, CPU: 6600K@4,7 + Corator DS + Noctua NF-P14 1.35V ,RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 3200GPU:MSI 270X @1200/1450(1,223V), SSD: Samsung 840 256GB PRO, HDD: Samsung F3 500GB HD502HJ ,PSU: Seasonic S12II-620W ,OS: Win 7 Nvidia 64bit ,LCD: 21.5" BenQ G2222HDL,CASE:Lancool K62, MOUSE: Zowie FK1+ + SteelSeries QcK,KEYBOARD: Roccat ARVO load 425[W]
Net
AS SSD

tron44
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 447
Dátum registrácie: Po 12. Dec, 2016, 00:43

Re: Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa tron44 » So 21. Dec, 2019, 20:59

pri skladanom kompe nemôže byť licencia viazaná na dosku to je blbosť, iba ak nie.. :D ak nahodis licenčný kľuč na novy stroj tak to fungovať bude,ale z právneho hľadiska netuším ako to je

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa Snake » So 21. Dec, 2019, 21:04

Kazda licencia je prenositelna





.

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2000
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa lepermessiah » So 21. Dec, 2019, 21:19

Ak nepotrebujes Bitlocker a ostatne "Pro" ficury, naco kupovat Pro? Aj Home verzia moze byt pouzivana komercne, zalezi ci potrebujes tie veci z Pro alebo nie ..
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9239
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa HellAngel » So 21. Dec, 2019, 21:51

Naozaj potrebujes pro licenciu? Pozri si rozdiel medzi home a pro
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa Snake » Ne 22. Dec, 2019, 02:00

lepermessiah napísal:
So 21. Dec, 2019, 21:19
Ak nepotrebujes Bitlocker a ostatne "Pro" ficury, naco kupovat Pro? Aj Home verzia moze byt pouzivana komercne, zalezi ci potrebujes tie veci z Pro alebo nie ..
Lebo domena, lebo firma, lebo mozne spracovanie osobnych udajov (takze BitLocker na 99% treba)





.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7569
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 22. Dec, 2019, 11:55

ak je kazda licencia prenositelna, preco potom existuju FPP, kdeje to aj uvedene a OEM instalacky, kde je uvedeny opak?
Alebo to bolo myslene pre pripad, ze mi napr. odide doska a pri tel. aktivacii im to poviem, a MS to zaktivuje nazad?
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows do kancelarie

Príspevok od užívateľa Snake » Ne 22. Dec, 2019, 12:45

Fpp neexistuje, uz je iba COEM (to su tie krabicky), DOEM (v zariadeni a toho kod sa v zivote nedozvies), VL a MSDN





.

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"