Router na dve chalupy

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1875
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Router na dve chalupy

Príspevok od užívateľa spencer » Ne 10. Nov, 2019, 16:27

Nazdar ľudia v routeroch sa absolútne neorientujem . Žijem na chalupe kde moc na vyber nemám čo sa týka poskytovateľov internetu . používam 300 GB limit internet od o2 , nie ten z družíc či mobilný či aký , ale ten klasicky z dediny zo stožiara :D . proste platím zaň 15 ečiek už ho mám skoro 2 roky a postačuje mi plne , už nedrtím online takže stačí . rýchlosť sťahovania je tak okolo 3-5 MB/s . ale k veci :

žijem s holkou z vedľajšej chalupy a proste niekedy sme u nej , niekedy u mňa . dostal som router od o2 router huawei b2338-168 a mám ho hneď za 30cm hrubou stenou zo strany ku vedľajšej chalupe , ktorá ma 30 cm stenu a zapletenie polystyrénom , medzi nami je odhadom tak 30-40 metrov prekážky na nejaký ten smrek pri plote žiadne . kabľom to riešiť asi nebudem preto riešim niečo cez wifi . tento router mi pokryje aj zahradu aj chalupu , takže mne postačoval .

Viem že existujú routeri s možnosťou repeate alebo tak , takže predlžujú dosah wifi signálu . lenže ja v tej druhej chalupe žiadnu wifi ani nenájdem , takže chcem sa opýtať existuje riešenie tohto problému ? :D , som po opici takže asi píšem trocha bludne sorry .
Pozeral som viaceré silnejšie routery čo by to teoreticky mohli nejako zvládnuť ale prakticky neviem či vo vedľajšej chalupe bude signál a ak hej či to bude použiteľné na nejaký youtube v hd kvalite a socialné siete . Rozpočet na zariadenie čo by to dokázalo moc neudávam lebo neviem ako a čo , ale tak povedzme niečo okolo 200€ , stále by sa nam to ešte oplatilo zdieľať ten jeden internet. wifi siete v okolí sú možno len dve takže samota . Diky moc
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
Krutibrko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3780
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Poprad, Brno
Kontaktovať užívateľa:

Re: Router na dve chalupy

Príspevok od užívateľa Krutibrko » Po 11. Nov, 2019, 14:15

Este by som pockal na vyjadrenie ostatnych, ale ja som riesil prepoj medzi 2 budovami s takymto niecim :
https://www.alza.sk/ubiquiti-nanostatio ... 30.htm?o=2

Užívateľov profilový obrázok
Pronto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1333
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: Router na dve chalupy

Príspevok od užívateľa Pronto » Po 11. Nov, 2019, 15:14

To Nano by potreboval idealne jedno na prijem a jedno na vysielanie, ale to je na 40 metrov ako ist s tankom na zajace. Spojenia bod-bod sa s 2xNanom robia na stovky metrov. Najlacnejsie je zakopat tam exterierovy kabel. Ak to ale musi byt bezdrotovo, tak na strane vysielaca (tvoj dom) dat hocico s odnimatelnou antenou a funkciou AP + exernu smerovú antenu a na strane prijmaca (dom priatelky) cisto router v mode repeater/extender.

Samozrejme 2x Nano je vyborne riesenie ked postavujes vykon tak na 20 percent na oboch, ale je to 150 eur a WiFi v druhom dome ti to neporiesi, nakolko k tomu este potrebujes router. Rozpisal si sa krasne, ale nikde nevidim kolko do toho chces investovat.
Spoiler: ukázať
First: Gigabyte UD3R, Xeon x5675@4,3GHz, MSI GTX 1070Ti Armor+, 4x4GB DDR3 1800MHz, Crucial MX500, 3TB HDD, EVGA 550 B3, W10Pro + AOC Q3279VWF
Second: Asus Rampage III, Xeon x5670@4,5GHz, Asrock RX 5700, 8GB DDR3 1833MHz, 1TB SSD Patriot, 650W Gold PSU

AUDIO
Headphones - Sennheiser GSP 300
Micro System - Panasonic SC-PMX82EG-K DAB+

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8824
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Router na dve chalupy

Príspevok od užívateľa HellAngel » Po 11. Nov, 2019, 15:25

tie nano su presne na taketo riesenia, ideal hodit to na strechy chat aby mali na seba dobru viditelnosti. Otazka je, co mozes sa dostat Lan kablom na strechu.
Na napajanie tzchto nano su power injektory, alebo ich mozes napajat z POE switchu.
Dobre by bolo povedat rozpocet. Najjednoduchsie, najlacnejsie, naidealnejsie by bolo potiahnut LAN kabel v zemi. Urobit ryhu cca 20CM a dat kabel do chranicky a polozit to do nej. Konce ukoncit vo switchoch v kazdej chate. Tym padom mas internet aj v druhej chate a potom je najmenej tam umiestnit APcko na wifi
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7467
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Router na dve chalupy

Príspevok od užívateľa gammaray » Po 11. Nov, 2019, 15:38

Nevidíte rozpočet? Veď píše okolo 200€
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
Krutibrko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3780
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Poprad, Brno
Kontaktovať užívateľa:

Re: Router na dve chalupy

Príspevok od užívateľa Krutibrko » Po 11. Nov, 2019, 15:45

Jo, to nano som myslel 2x + ak by bolo potrebne, tak dokupi k tomu este nejake APcko ( takze by to malo byt cca v budgete )

Užívateľov profilový obrázok
xsi69
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3642
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Router na dve chalupy

Príspevok od užívateľa xsi69 » Po 11. Nov, 2019, 15:46

Čo tak niečo lacnejšie (lacné) https://www.alza.sk/tp-link-cpe210-d2427719.htm
Na spojenie bod bod by to mohlo stačiť.
Spoiler: ukázať
PC:
CPU/Cooler: i5-4670K 3,4ghz@4,7Ghz 1,4V + Alpenföhn Brocken 2+XF140
MB: Asrock Z87M-Extreme4
RAM: 2x8gb Crucial Ballistix tactical@2133mhz 10-9-10-24 T1 1,4V
GPU: 1070ti Asus Turboblower
NVME: 512gb VPN100
SSD1: Samsung 860 qvo 512gb
SSD2: Samsung 840 EVO 250gb
HDD: 2x WD RED 3TB 2Tb v Raid 0 a zvyšné 2Tb v Raid 1 -oba osadené v silentmaxxoch
PSU: Superflower Golden King 550w 80+platinum
CASE: Fractal Arc Mini
LCD: AOC Q3279VWF
Audio: Xonar DX , Microlab B77+solo6c , Fiio X3 64gb , Sony MDR-1R , Xiaomi Hybrid pro
OS: Win 10
Cooling: 4x120mm fractal silent@350rpm, cryorig XF140@ 400rpm, Enermax tb silence@ 300rpm, SS he01 140x38mm fan @ 400rpm

NB: HP elitebook 830 G5
CPU: i7 8550u
RAM: 32gb
GPU: Intel 620
SSD: 1tb nvme
LCD: fHD sureview
LTE: áno


Phone: Xiaomi mi8 128gb weekly rom

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8824
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Router na dve chalupy

Príspevok od užívateľa HellAngel » Po 11. Nov, 2019, 16:48

to nano riesenie s ubuquity nepotiahnes do 200€. Ked si zoberiem, potrebujes este jeden switch, APcko, nejayky ten kábel, konzolu na uchytenie tych nano.

Ja by som to poriesil tou ryhou v zemi a polozil kabel, ako serkat sa s montovanim Nano a hlavne ak je vzdialenost 40M. Tu sa bavime o sume mozno 100€ komplet

gammaray: pardon, uz som to zbadal
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
Pronto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1333
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: Router na dve chalupy

Príspevok od užívateľa Pronto » Po 11. Nov, 2019, 16:56

Neviem ako veľmi je šikovný zadávateľ témy, ale konzolu na NanoLoco fakt nepotrebuješ, je to veľké ako pollitrová fľaša a nemusí to ísť vôbec na strechu. S plastovými sťahovačkami to upevníš o hocičo a hocikde. Káble ale treba a malý pár eurový switch tiež.
Spoiler: ukázať
First: Gigabyte UD3R, Xeon x5675@4,3GHz, MSI GTX 1070Ti Armor+, 4x4GB DDR3 1800MHz, Crucial MX500, 3TB HDD, EVGA 550 B3, W10Pro + AOC Q3279VWF
Second: Asus Rampage III, Xeon x5670@4,5GHz, Asrock RX 5700, 8GB DDR3 1833MHz, 1TB SSD Patriot, 650W Gold PSU

AUDIO
Headphones - Sennheiser GSP 300
Micro System - Panasonic SC-PMX82EG-K DAB+

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1875
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: Router na dve chalupy

Príspevok od užívateľa spencer » Po 10. Feb, 2020, 16:14

zdravim vas pani .
nebol cas to riesit skrz zdravotne a ine problemi , vcera som len tak skusil vylozit router huawei u mna v chalupe ku oknu na parapet z vnutra a vsimol som si ze v druhej chalupe pri okne z vonku som chytal signal mojej wifi . sila podla telefonu bola 2 palicky zo 4 . musim to skusit aj z vnutra len bolo uz neskoro :D . baba ma tp-link router doma zbytocny jeden chcel som ho pouzit ako repeater ale nefunuguje , ani ked su pri sebe . https://youtu.be/RDBPEZWhofs . isiel som presne podla tohto navodu . po vypnuti dhcp na konci , sa uz na ten router ani nepripojim . pise len ze rozpoznava ip napr. vo wifi v telefone . tu sa teda naskytla otazka keby ho necham v okne aj router u mna aj repeter u zenskej , ci by bolo mozne ten signal este vylepsit s nejakym silnejsim routerom u mna doma namiesto huawei . trebars ten asus co ste mi hore postli , odvtedy sa ale trh zmenil a aj situacia . ten repeter bude v tej chalupe asi potrebny mozno by som vedel potom ako repeater pouzit tento huawei , lebo ten tp-link tomu sa nechce , asi to bude nejako zle zohrate a mozno som lama na to fakt neviem :D . ale potesilo ma ze tam aspon tie 2 palicky chytim v tom okne , z vonku okna to stacilo na youtube hd 60fps videa . z vnutra som to este neskusil . dik
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1875
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: Router na dve chalupy

Príspevok od užívateľa spencer » Po 10. Feb, 2020, 20:45

Sorry za double post , jedna sa o to , že ten huawei https://www.vodafone.cz/pece/osobni-a-f ... dem-b2338/ to je zrejme modem s routerom , takže ak chcem použiť tp-link ako repeater , ten huawei asi dako blokuje prenos internetu , lebo spojiť medzi sebou sa mi ich aj podarilo , ale internet vôbec . skúsil som teda aspoň prepojiť sieťovym káblom routeri medzi sebou a s tp-linkom vysielať internet do druhej chalupy , kde baba chytila polovičny signal na telefone a v pohode jej išiel hovor cez msg aj youtube , objednam teda Nejaky silnejši router a budem dufať že to tu stenu nejako prerazí :D . stači meter za stenu aby došiel signal a je po probléme .
WDS status na tp-linku ako repeateru ukazovalo pekne run .

Final Edit : Tak som dal router do okna a v druhej chalupe sme kupili router Router D-LINK DIR-853 , ktory som nastavil na repeater na prvýkrát . Výsledok je skvely , v druhej chalupe signal nevypadava a stači na pozeranie HD videa z youtube . takže diky za rady
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"