43" TV

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
milanx777
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 162
Dátum registrácie: Po 04. Dec, 2017, 21:59
Bydlisko: Partizánske

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa milanx777 » Pi 29. Mar, 2019, 23:14

Eddward ja som ho tiez kupil, dnes som ho prvykrat zapol a tiez som s nim spokojny. Mám tiež VA panel, mne to pred kupou našťastie bol ochotný predavač zapnúť a pozrieť. Este sa musim pohrat s nadstaveniami ale za mna ho tiez odporúčam a dakujem Dunarovi za odporúčanie, sam by som asi nevybral v tej cene urcite nic lepsie.

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa Eddward » So 30. Mar, 2019, 08:58

kllr007 napísal:
Pi 29. Mar, 2019, 13:54
Ak je to dosť zle tak myslím že na predajni by si to vyhadat vedel. Na druhej strane je možné že druhý kus to bude mať horšie.
Ak ešte neprešlo 14 dní kúp druhý kus a vráť ten ktorý to bude mať horšie - budeš aspoň pokojnejší že to nieje také zle.
Nie nie, je to v pohode. 99% sledovania TV ani nie je sanca to zbadat a pri realnom sledovani TV a nie sledovani chyb sa aj to 1% strati. Ako vravim, doma to okrem mna nikto nevidi. Urcite to nie je v stave aby som kupoval druhy TV a vracal tento. Viem si predstavit ovela horsie veci. Keby som tam mal nieco cez displej permanentne viditelne tak to uz by bola ina rec, ale toto za natahovanie nestoji.
Obecne je to ale celkom zaujimave, ze vyraba sa toho na miliony a taketo rozne veci sa stale deju. Pri OLED technologii by som mozno aj pochopil, pri telefonoch mam svoje skusenosti, ale blbe LCD LED ?
Musim ale povedat ze zas narozdiel od monitora aspon neregistrujem absolutne nic take ako IPS glow, alebo backlight bleed.
milanx777 napísal:
Pi 29. Mar, 2019, 23:14
Eddward ja som ho tiez kupil, dnes som ho prvykrat zapol a tiez som s nim spokojny. Mám tiež VA panel, mne to pred kupou našťastie bol ochotný predavač zapnúť a pozrieť. Este sa musim pohrat s nadstaveniami ale za mna ho tiez odporúčam a dakujem Dunarovi za odporúčanie, sam by som asi nevybral v tej cene urcite nic lepsie.
Fajn fajne, tak ja som to objednaval, takze zapinanie pred kupou nepripadalo do uvahy :)
mozme potom vymenit skusenosti, mozno sa nieco naucime :)

Inak zatial sa mi najviac paci funkcia Chromecast / Googlecast. Neviem ci je to len funkcia Android Smart TV, ale vdaka bohu za to. Luxus streamovat veci na TV jednym klikom z mobilu (alebo PC). Minule som pozeral z facebooku live video stream :)
Trochu som bojoval akurat so streamom MKV filmov z disku z PC, vyzera ze toto nepojde len tak a zatial som nasiel len riesenie prepisat subor na mp4, co znamena z kazeho filmu spravit predtym kopiu a prepisat ked nechcem mat vsetko v mp4. Idealne to teda nie je. Ine pokusy skoncili bud neplynulym videom alebo nepodporovanym formatom.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2773
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa Dunar » So 30. Mar, 2019, 10:16

Cast nie je funkcia len android TV, v nejakej podobe (miracast....) je to standard u vsetkych Smart systemov.

To streamovanie robis ako? Chce to len nejaky normalny dlna server pripadne Kodi a pojde to bezproblemu.

milanx777
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 162
Dátum registrácie: Po 04. Dec, 2017, 21:59
Bydlisko: Partizánske

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa milanx777 » So 30. Mar, 2019, 11:56

Eddward jasne mozeme si potom poradit :-) Mám ho len od včera tak ja sa este len do toho dostavam lebo nemal som predtým taký tv s androidom tak za par dni budem asi mudrejsí. Ten chromecast som zatial nestihol poriadne vyskusat, pouzivas aj nejaku apku v mobile na to zdielanie? A z pocitaca ked chces prehrat nejaky film z disku tak ty ako postupujes? Díky.

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa Eddward » So 30. Mar, 2019, 12:02

Hej ako je mi jasne ze je to v nejakej podobe v kazdom TV, otazka je ako je to vsetko navzajom kompatibilne.

No s tym streamovanim som dosiel len k tomu "najprimitivnejsiu" sposobu, ze mam zdielany okrem ineho zakladny Video priecinok na PC vo Windowse a tam ked hodim film tak viem ho otvorit na telke, kedze ho tam vidim. Myslim ze som skusal vstavany prehravac, ale lepsie to islo cez VLC Media Player apku v TV.
Ale ako vravim, nevyhoda je ze to musi byt mp4, resp. nemoze to byt mkv (ale myslim ze dokonca koren problemu je v audio formate vo videu) a za druhe to musim kopirovat z datoveho disku na systemovy C: kde mam Windows. Datovy disk je tiez zdielany, technicky ho myslim TV aj vidi ale neda sa donho dostat z TV. Nacitava, kolecko sa kruti ale nic nenacita. Podla toho co som videl tak je to namapovane cez iny protokol ako Video priecinok, ktory ma tusim priamo nejaku lokalnu IP adresu.
Hral som sa s tym uz pred niekolkymi dnami, ked tak sa na tom musim pozriet viac pre viac detailov. Ale budem sa s tym hrat tak ci tak, ci sa neda nieco efektivnejsie vymysliet.
milanx777 napísal:
So 30. Mar, 2019, 11:56
Eddward jasne mozeme si potom poradit :-) Mám ho len od včera tak ja sa este len do toho dostavam lebo nemal som predtým taký tv s androidom tak za par dni budem asi mudrejsí. Ten chromecast som zatial nestihol poriadne vyskusat, pouzivas aj nejaku apku v mobile na to zdielanie? A z pocitaca ked chces prehrat nejaky film z disku tak ty ako postupujes? Díky.
Ono automaticky ked mas prihlaseny TV aj mobil do jednej wifi siete tak sa ti na mobile v hociktorej aplikacii ktora to podporuje objavi taka ikona zdielania staci kliknut a ide to samo. Z mobilu to potom vies aj vypnut.
Tak z brucha poviem ze som skusal Youtube appku v mobile (samozrejme TV ma svoju app), SK Radio Pro, Flightradar, Facebook video cez Facebook app, tiez fotky z Galerie telefonu idu.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

milanx777
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 162
Dátum registrácie: Po 04. Dec, 2017, 21:59
Bydlisko: Partizánske

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa milanx777 » So 30. Mar, 2019, 13:12

eddward a cez co konvertujes tie video subory na mp4?

Ja som to zatial tak narýchlo skusal len ze som spustil v mobile to smart view a tym padom mi zrkadli cely telefon co sa v nom deje, ale v tom pripade ho nemozem pouzivat napr na messenger atd keby som tam napriklad pustil nejaky film....toto prosím nevies poradit ci sa to da nejak urobit aby som mohol aj mobil pouzivat na ine veci a prehravavalo by mi napr film z mobilu?

Alebo niekto iny, vopred díky.

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2773
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa Dunar » So 30. Mar, 2019, 13:24

DLNA server.

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa Eddward » So 30. Mar, 2019, 14:10

Nic som nekonvertoval, stacilo jednoducho prepisat priponu suboru vo windowse a slo to :)
No hej, zrkadlit telefon na telku sa da, ale toto nie je prave sposob ako prehravat filmy.
To iste sa da s PC ked si cez Chrome vies zrkadlit celu plochu PC na telku a teoreticky tak prehravat aj film, ale to neni dobre. Hlavne nie plynule. Na prehravanie treba ist "nativ" sposobom t.j. prehravat priamo subor.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3655
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa kllr007 » So 30. Mar, 2019, 14:12

No ideálne odskúšať ktoré audio a video formáty TV prehra (nie kontajnery). Ja ti mám riešené doma tak že mám 2.5" disk v USB routery a nastavený ako media server takže na akomkoľvek zariadení si z neho pustím čo chcem.

Posledná možnosť je program ako Serviio a pod ale k tomu ti treba mať zapnutý aj daný PC.


Dunar - ta kalibrácia samozrejme nevyhnutné neznamená podrobné nastavenie farieb a pod (množstvo ľudí tam preferuje presaturovane farby, to je ešte ok). Ale vyváženie bielej + Gamma spraví markantný rozdiel, keďže 99% TV ťahá strašne do modrej.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire Pulse 5700 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa Eddward » So 30. Mar, 2019, 15:08

co sa tyka farieb tak z hlavy tie zakladne mam myslim 115, 105, 70, plus minus, cize teple farby.. ono ten warm preset mi uz pride velmi fajn... nastavoval som ale aj dalej podrobnejsie
gammu mam -2, testoval som od nuly po -2, tazko povedat co je ideal.... v realite nakoniec kolko kanalov zapnes tak tolko odtienov farieb mas tak ci tak
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2773
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa Dunar » So 30. Mar, 2019, 15:25

kllr007 napísal:
So 30. Mar, 2019, 14:12
Dunar - ta kalibrácia samozrejme nevyhnutné neznamená podrobné nastavenie farieb a pod (množstvo ľudí tam preferuje presaturovane farby, to je ešte ok). Ale vyváženie bielej + Gamma spraví markantný rozdiel, keďže 99% TV ťahá strašne do modrej.
To je nanič kedže 90% ľudi aj tak konči u nejakeho dynamickeho režimu.

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3655
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa kllr007 » So 30. Mar, 2019, 15:57

a to je druha chyba :D dynamicky vyzera fajn mozno v predajni ale naozaj si neviem predstavit pustit na tom nejaky film serioznejsie. Hlavne ze sa ludia zenu za 4K rozlisenim a potom to pustaju na dynamickom rezime :D
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire Pulse 5700 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3655
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa kllr007 » So 30. Mar, 2019, 16:00

Eddward napísal:
So 30. Mar, 2019, 15:08
co sa tyka farieb tak z hlavy tie zakladne mam myslim 115, 105, 70, plus minus, cize teple farby.. ono ten warm preset mi uz pride velmi fajn... nastavoval som ale aj dalej podrobnejsie
gammu mam -2, testoval som od nuly po -2, tazko povedat co je ideal.... v realite nakoniec kolko kanalov zapnes tak tolko odtienov farieb mas tak ci tak
tieto zakladne veci vies spravit samozrejme aj bez sondy uplne v pohode vdaka tomuto - https://www.avsforum.com/forum/139-disp ... ation.html - krasne si vies nastavit jas (tmave odtiene) a kontrast (svetlé odtiene), sytost a odtien idu tiez a pod. To len taky hint ak sa s tym uz paprat tak poriadne.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire Pulse 5700 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa Eddward » So 30. Mar, 2019, 16:09

to je v akom zmysle ten dynamicky rezim ? pod akym nastavenim to ako ma byt ?

ceknem, ale nevyzera to jednoducho na mna :D
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3655
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: 43" TV

Príspevok od užívateľa kllr007 » So 30. Mar, 2019, 20:19

Len taký OT, vie mi niekto povedať čo je toto za panel ?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire Pulse 5700 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"